ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kolibasily
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Mayıs 2009 22:59
Son Ziyaret:
02 Temmuz 2011 18:30
Toplam Mesaj:
33 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kenan erdoğan
Doğum Tarihi:
10 Ekim 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

kenan erdogan

SON 10 MESAJI

YAVRU LEPİSTESLER ANNELERİNİN KUYRUĞUNU YİYİYOR.
Erdal bey akvaryum temizliğini aksatmıyorum. Yemlemeyide sık ama azar azar yapmaktayım. Akvaryumum bitkili olduğundan tuz eklemeyi pek düşünmüyorum. Bu kuyruk yeme olayını özellikle 1 tane yavru var ( Toplam 30 a yakın yavru ) sürekli o yapıyor. Tadı hoşuna gitti sanırım işin ilginci anaç balık sadece kaçıyor ve saldırmıyor. 
YAVRU LEPİSTESLER ANNELERİNİN KUYRUĞUNU YİYİYOR.
Beslenmelerinde bir sıkıntı yok bana şimdi intikam alıyorlar gibi geliyor. Kardeşlerinin intikamı!! bir ara video çekip eklerim.
YAVRU LEPİSTESLER ANNELERİNİN KUYRUĞUNU YİYİYOR.
Arkadaşlar Merhaba,

Benim 1,5 aylık lepisteslerim son bir kaç gündür deli gibi annelerini ve tanktaki diğer yetişkinleri kovalayıp kuyruklarını tırtıklıyorlar. Balıkları 1 dakika rahat bırakmıyorlar yetişkinlerin strese girmesinden endişeliyim sizce ne yapmalıyım?
Akvaryum Kurdum? Fikirlerinizi Alayım :)
Fatih bey üzerinde yaprak oluşmadıysa büyük ihtimalle tutunma  kökleridir  onlar. Sürgünlerde aynı ana bitki şeklindedir.
Akvaryum Kurdum? Fikirlerinizi Alayım :)
Eledoa bitkisinde zamanla yan taraflarından yavrular verir sürgünden kastettiğim onlar. Bu sürgünler 8-10 cm olduklarından ana gövde ile birleştikleri yerden kopartıp kopardığınız yavruyuda tekrar toprağa ekerek eledoalarınızın çoğalmasını sağlayabilirsiniz. 
Akvaryum Kurdum? Fikirlerinizi Alayım :)
Merhaba Fatih bey hayırlı olsun öncelikle. Eledolardan çıkan kökler tutunma kökleridir topraga doğru uzanır ve genelde kökün çıktığı yerden yeni sürgünde verir. O sürgünleri kopararak tekrar toprağa ekebilirsiniz. Eledoaları kesinlikle ortadan bölerek çoğaltmayın çünkü koparılan alt kısım büyümüyor ve üst kısmı kararıyor.

Akvaryumunuza bir kaç mango kökü ve ihtiyac bakımından çok fazla gereksinimi olmayan limon, saz, zeytin, çınar türü bitkileride eklemenizi öneririm. 

Benimde 25 lt bitkili tankım var ve gerçekten ne kadar bitki varsa o kadar güzel bir akvaryum ortaya çıkıyor.
Hastalıktan Kurtulma
Merhaba bende yavru akvaryumum da yavrularımı kuyruk erimesinden kaybediyordum. Risk alıp yavruları ana tanka aldım ilk başlarda anaçlar bir kaç yavru yedi fakat sonradan alıştılar kuyruk erimeleri de kayboldu. Beyaz bene için su değişimlerinde eklediğiniz su ile akvaryum suyunun ısısının aynı olmasına dikkat edin kuyruk erimesi hakkında önerilen bir ilaç vardı fakat şu an aklımda değil forumda araştırırsanız onuda bulabilirsiniz.
akvaryum zemin kumu
Merhaba tür olarak yazmamışsınız ama cichled akvaryumuna en çok silis kum uygundur diye düşünüyorum. Yine cichledin türüne göre anubias yada saz tarzı bitkiler düşünebilrisiniz.kolibasily2011-06-29 16:09:04
Bitkilendirmede alternatif arayış
Bambuların salınım yaptığı ve balıkların zahirlendiği konusunu bende duymuştum ama şahit olmadım. Ben ve kız arkadaşım akvaryumlarımızda kullanıyoruz. Benim bahsettiğim çiçekçilerdede satılan lucky bambu'dur.
 
Bitkilendirmede alternatif arayış
Merhaba,
 
Tam senlik bir bitki öneriyorum. Bambu. Bambu hem su değerleri için çok iyi bir dengeleyicidir hemde oldukça dekoratiftir. Otobur balıkların yiyemeyeceği kadar sert bir bitkidir. Yanlız dikkat etmen gereken bambunun yaprakları suyun dışında kalmalı. Eğerki alacağın bambu akvaryum yüksekliğinden çok fazla ise bambuyu 2 yada 3 e bölebilirsin ancak böldüğün kısımların hava almaması içinde mum eriterek kestiğin kısımlara damlatmalısın. Bambunu zeminin çok derinine gömmemen iyi olur. Bambuyu çiçekçilerden yada internetten kolaylıkla temin edebilirsin.
 
Kolay gelsin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.