ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
--feyzi--
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Mayıs 2009 14:53
Son Ziyaret:
13 Haziran 2014 01:49
Toplam Mesaj:
40 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Feyzi ÖNAL
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fevzi ÖNAL
70*30*40
7 sp 4 portakal 2 yunus 2 aurtus 2 mbuna 2 midas (hepsi küçük boydadır)
50*15*40
Şu anlık boş.

SON 10 MESAJI

Tek bir ısıtıcıyla 2 Akvaryumu ısıtmak(proje)
Arkadaşlar Teşekkür ederim her şey için overflow yapmak isterim ama bunun hakkında pek bir bilgiye sahip değilim ama en yakın zamanda bilgi alıp yapacağım..Teşekkürler.
Tek bir ısıtıcıyla 2 Akvaryumu ısıtmak(proje)
[QUOTE=Kınayu] 
              Selam Fevzi bey Akvaryumlarda dış filtre kullanıyormusunuz ..?
 Kullanıyorsanız o iki Akvaryumu tek ısıstıcı ve tek filtreyle overflow,la ben size Isıtır ve temizletirim Saygılar......
[/QUOTE]


Evet ekol15 kullanıyorum  Orhan  bey gayette memnunum. Hiç bir sorun yok eger ekolle olucak bir projeyse paylaşırsanız çok sevinirim..
--feyzi--2009-11-15 14:31:37
Tek bir ısıtıcıyla 2 Akvaryumu ısıtmak(proje)
[QUOTE=CaN_BaKıR]Fevzi bey kafa motoru diye eklediğiniz motor ufacık bir filtre... Onunla suyu basamazsınız..



[/QUOTE]

Saolunda sadece kullanabilirmiyim değerlendirebilirmiyim demiştim.Teşekkür ederim cevap için.
Tek bir ısıtıcıyla 2 Akvaryumu ısıtmak(proje)
[QUOTE=bitkici1]Bu sistemi yapma sebebiniz, eğer tek ısıtıcı çalışsın daha az elektrik faturası ödeyeyim mantığı ise, tam tersi iki ısıtıcı alsanız daha ekonomik olur. Zaten ısıtıcının durduğu akvaryum istediğinizden fazla, suyla ısıtmak istediğiniz akvaryumdaki ısı ise yetersiz olur. Akvaryumların üstünü kapasanız bile borulardan geçen su ekstra ısı kaybına yol açar ve ısıtıcının bulunduğu akvaryumdaki su gereğinden fazla ısınacak, ancak bu ısının bir kısmını ikinci akvaryuma gidemeden, hava ile temas eden camlardan ve tepede açık kalan yerlerden kaybolacak. Üstelik hastalık, su değerlerinin bozulma riski iki akvaryumla ikiye katlanıcak.[/QUOTE]

Aslında tek sebebim ısıtıcı değil.suyun filtrasyonunuda temizlenmesinide sağlamak.Zaten her 2 akvaryumdada ayrı tür balık beslemeyeceğim.Alttaki akvaryumu yavru akvaryumu olarak kullanacağım.Elimdeki malzemeleri değerlendirmek amacıyla açtım konuyu.Yoksa ihtiyacım yokAlttaki akvaryuma ve ısıtıcıya =) Cevap için teşekkür ederim saolun.
Tek bir ısıtıcıyla 2 Akvaryumu ısıtmak(proje)
[QUOTE=bayMK]1)Bu sistem için over flow sistemi yapmalısın aşağı giden suyun vanasını kısıyım yok olmadı açıyım zahmeti olmaz böylece.Veya akvaryumu deldirmelisin...Kısacası sump mantığını uygulamalısın...
2)Yüksekliğe göre kafa motoru ayarlamalısın bunun belki maaliyeti belkide debisi fazla olacaktır...
3)Sana tavsiyem ikinci bir ısıtıcı al bu işlerle şimdilik kafanı yorma.Çünkü bu sistemi yapmak için harcadığın zamana değmez.Bunuda geçtim bu sisteme vereceğin paranın 1/4'ine yeni bir ısıtıcı alırsın ve paran cebinde kalır.İlerde bir gün 450+ litrelik bir akvaryumun olursa o zaman bunları düşünmen daha yerinde olur.
[/QUOTE]

bayMk Teşekkür ederim.Sadece elimdeki malzemeleri kullanabilrmiyim diye açtım konuyu.Kafa yormak değil yeni bir şeyler keşfetmek benim amacım Tebessüm Zaten 70 cm lik bir akvaryuma sump düşünemem dış filtre yeterli oluyor.Her şey için teşekkürler saolun.
Tek bir ısıtıcıyla 2 Akvaryumu ısıtmak(proje)
Arkadaşlar resimdende anlaşılacağı gibi tek bir ısıtıcıyla 2 akvaryumun ısısını birden sağlayabilmektir.Henüz denemedim ama bana yardımcı olursanız en kısa sürede deneyeceğim.Binevi sump  sistemi gibidir.Su akışının fazla hızlı olmaması ve büyük akvaryumdan gelen suyun kafa motorunun bastığı suyu eşitlemek için musluk kullanılabilirmi?Birde serum hortumuyla basit bir kafa motoruyla bu işi tamamlayabilirmiyiz?suyun ana akvaryumdan cok hızlı şekilde akmasını ve ısı kaybını serum hortumuyla az ve yavas akmasıyla sağlayabilirmiyiz arkadaşlar?



2 Akvaryum arası yükseklik 70 cm dir.Aşağıdaki kafa motoru bulunmaktadır sizce yeterli olurmu arkadaşlar?


--feyzi--2009-11-13 11:38:53
Zeytin yaprağında Yumurtacıklar
Arkadaşlar akvaryumumda şu an itibariyle çöpçü bulunmaktadır.Önceden bitkiler var iken  canlı doğuran gurubu  beslemekteydim.Cevaplar için ayrıca teşekkürler.
Zeytin yaprağında Yumurtacıklar
Arkadaşlar bu gün farkına vardım Zeytin kökünün yaprağında,şeffaf renkte 10 - 15 taneye yakın ufak yumurtacıklar var acaba bunlar nedir bir bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Akvaryumda şu an balık yok sadece 1 çöpçü bulunmaktadır.



Arkadaşlar tarihe aldanmayın makinam sapıttı :(
109 45 55y Ahşap Akvaryum :)
Ellerinize sağlık..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.