ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
vlkncglr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
70
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Haziran 2009 05:29
Son Ziyaret:
22 Aralık 2023 01:33
Toplam Mesaj:
123 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
volkan çağlar
Doğum Tarihi:
24 Temmuz 1990
Yaş:
33
İl:
Ankara
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Volkan ÇAĞLAR-vlkncglr@hotmail.com

SON 10 MESAJI

Reeflowers Nitrate
Peki üründeki bu parçacıklar normal bir durum mu. Limon suyundan dahi bulanık halde.[EDIT]vlkncglr,2017-02-08 10:38:49[/EDIT]
Reeflowers Nitrate
Aynı sorun bende de var. MFD 08/2015. Nitrat ürünü. Aynı tarihli ve aynı koşullarda saklanan fosfat ürününde benzer sıkıntı yok.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/76766/080220170946131.jpg[/IMG]
Bunlar Yosunmu
Staghorn algini araştırabilirsin. Eğer sendekinin o olduğuna kanaat getirirsen staghorn özelinde çözüm arayabilirsin.
Monte Carlo Ağaç Gibi Uzuyor?(resim Eklendi)
Bende bekledim sizin gibi formları kendine gelsin ortaya çıkar diye. Tabi sonuç değişmedi. O arada kaynadı gitti bende mesaj atmadım. Ama yardımcı olurlar diye tahmin ediyorum.
Monte Carlo Ağaç Gibi Uzuyor?(resim Eklendi)
Satıciya fotoğrafla birlikte mesaj attınızmı. Banada limnophila aquatica yerine sesiflora göndermişlerdi.
Aslında Sandığımız Gibi Elektriğe Çok Para Ödemiyo
Birde reklam yapmışlar asgari ücretin 3 te 1 inden azsa biz ödüyoruz diye arkasından da minik bir hapşuruk. Diyelim 3 kişilik bir aile kaldı ki 3 çocuk diye ortalıkta bağıran bir adam varken. 1000 tl asgari ücret 3/1 333 lira. Eğer 330 lira gelirin varsa senden gss almıyor. 330 tl gelirin var, yaşayabiliyorsun karnın tok hala yaşadışı işlere bulaşmamışsanız ve hala intihar etmemişseniz gelir tespitine başvurup 15 gün bekledikten sonra çekilişten araba kazanmış gibi çığlık çığlığa sgk dan çıkarken kapıda azrail banka kartı vermeye çalışanlar gibi aklınızı çelip gel hiç uğraşma 330 lirayla ne yapacaksın yarım vatandaş gibisin gel sana tam vatandaşlık vereyim gibi cazip bir teklif sunabilir tabi dikkatli olmak lazım karar sizin. He 400 lira gelirin varsa kendini ohh yaa sosyal tabakam ne kadar yüksek üzülüyorum şu 330 lira alanlara yazık seviniyorlar böyle küçük şeylere diye havalara girmeden önce siz de büyük ihtimalle 50--150 arası bi fiyata yaptırırsınız sgknızı. O da ne sgk ya git gel derken reklamda ki gibi tatlı mı tatlı sevimli mi sevimli minnak bir hapşurdunuz. Sgklısınız ya hemen koşa koşa bir hastaneye gittiniz. Şanslıysanız küçük bir enfeksiyon geçiriyorsunuz ve 2 ilaçla kapattınız işi. Eczaneye bi gittiniz eczacı sizden 20-40+ arası bir fiyat istedi bu ne derken eczacı artık bu sorulardan bunalmış ki muayene ücreti demeye bile takati yok. He bu arada sakın ilacın normal fiyatını sormayın; çünkü hiç doktora gitmeden kendiniz alsaydınız daha ucuza gelecekti .Geçmiş olsun efenim[:D]
Şanssızsanız daha ağar bir durum var e yaşta geldi hastanede yatacaksınız; Orada yok bıçak parası yok ameliyatta kullanılan malzeme yok hastane döner sermayesi, yatak parası;hatırlatayım bugün ankara cebeci sıhhıye hastane bölgesindeki bütün hastanelerde yatakların tümü ücretlidir (ve diğerlerinde tabi). Yani herhangi bir sebepten yattığınızda gecelik ücret ödüyorsunuz-fiyatlarda bayaa turistik olmasada bir otel parasına denk yani 3 5 lira değil-. Ücretsiz seçeneğiniz yok her yatak ücretli. Ben ödemeyim şu köşede kıvrılırım gerek yok da diyemiyorsunuz çünkü sağlık bakanımız çok üzülüyor bize tam teşekküllü yatakta yatmamızı istiyor. Bir ameliyat,10 gün yatma, 5 bin le 10 bin arası kapatırsınız. O sgk dan çıkarken size teklifini reddettiğiniz azrail gözünüzün önüne gelir ama elden ne gelir kolunu kaptırdın bir kere cağnım sosyal devletimize. Ha tabi hala aman canım Amerikada da yok herkes özel ben iyiyim dersen bilemem. (narkozdan dır o efenim).
Haydi kalın sağlıcakla.
Akvaryumun İncileri Gökkuşağı Türleri
Merhaba Mustafa bey. Sanırım bu hastalık tıpkı bizle birlikte yaşayan zararlı bakterilerin bağışıklığımız düştüğünde hastalık yapması gibi bir durum sanırım. Tüm tankı dezenfekte etmekte birini kurtarayım derken hepsinden vazgeçmek oluyor gibi. Çünkü tek bir balıkta tekrarlıyor hastalık. Klasik karantina tankında balığı etken ilaçlarla; bir kaç yerde buna sebep olan şeyin antibiyotiklerle tedavisinden bahsedilmiş; fakat bu seferde buna sebep olan şeyin tankta yumurtalarının vb. bulunduğuda söylenmiş. E karantinaya alıp tedavi uygulasak balık strese girecek bu sefer ana tanka koyunca güçsüz olacak yeniden hastalanacak. Böyle çelişkilerle dolaşıyorum günlerdir [:)] İşin tek iyi yanı buna yakalanan balık hep canavar gibi. Ama sonuçta sizin dediğiniz gibi sistemi stabil tutmaya çalışmak en iyisi. Eğer sizde bir gelişme kaydederseniz haberinizi bekliyorum.

* Önerilen tedaviler genelde antibiyotik ti. Bu canlının parazitti sanırsam balığın kanından beslendiği dolayısıyla balığın kanına etken ilacı almasını sağlayıp oradan beslenen paraziti de yok etmeye dayalıydı. Ama başarılı olundu mu bilemiyorum.[EDIT]vlkncglr,2015-10-22 22:51:24[/EDIT]
Bu Bitkinin Türü Nedir Acaba
Bitki rotala rotundifolia.
Akvaryumun İncileri Gökkuşağı Türleri
Dediğiniz yoldan gitmek daha iyi yoksa şartlar değişmediğinde ilaç kullanılsada gene tekrarlayacak. Tavsiyelerinizi araştırıp uygulayacağım, teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.