ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Barbarossa42
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Temmuz 2009 22:00
Son Ziyaret:
13 Mart 2013 17:48
Toplam Mesaj:
1740 [0.32 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
serkan sahinkaya
Doğum Tarihi:
15 Kasım 1981
Yaş:
42
İl:
Konya
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

S e R K a N-K a Y a 330 L. Amerikan Karma (Flowerhorn, Oscar, Green Terror) -   https://www.akvaryum.com/Forum/guney_amerika_karmasi_k505105.asp

SON 10 MESAJI

Sonunda Ofisime Akvaryum Kurdum
Hayırlı olsun, fakat türler uyumsuz olmuş. Green terror ve jaguar, aşırı sert amerikan türleridir. Özellikle yunus gibi afrika çitliklerini uzun vadede yaşam hakkı vermezler. Ayrıca bu iki grubun dekor ihtiyacı da farklıdır. Forumda amerikan çiklitleri ile ilgili bölümlere bakmanızı öneririm. 
Baya Karma Akvaryumum :))
Hacim, türler, dekor tümüyle hatalı. Bu akvaryumda stres ve stres kaynaklı hastalıklar eksik olmaz.
Midas , Papağan eşleşme
Öncelikle sağlıkla besleyin.

1. Eşleşme dediğiniz bir tür kuvvet gösterisi, birbirlerine üstünlük kurmaya çalışıyorlar. Bu tür iri amerikanlarda, bu dönemlerde dekor ve saklanma alanları balıkların nefes almalarını sağlar. Aksi halde stres had safhaya ulaşabilir.

2. Genellikle birkaç çeşit yem kullanılır. New Life Spectrum'un iri (etçil) çiklet yemleri (mesela cichlasoma), sera granuar, sera sticks, pets family 'nin red parrot yemleri listenizde olabilir. Canlı yemleri önermiyorum. Ama kurutulmuş karides de eklenebilir. Günlük az ama sık öğünler gelişmelerini hızlandırır. Hafta bir gün bitkisel yem verebilir veya aç bırakabilirsiniz (mideleri dinlenir).

3. Bu "didişme" dönemi erkek baskınlık kurana kadar devam eder, aksi halde ikisi için de yıpratıcı olabilir. Bu dönemde iyi gözlemleyin, yaralanmalar olabilir. Eğer erkek baskınlık kurar ve dişide yumurtlamaya hazır olursa, ikisininde önce belirli bir yeri kazdıklarını ve sonra anus bölgesi yakınında tüpçük çıkartıklarını görebilirsiniz.

Bu arada, akvaryum sanki bu iki canavar için biraz dar gibi (175 litrede dikkatli olmakta fayda var). Sineklik gibi bir malzeme ile ikisini ayırıp, (mesela 10 gün sonra) hazır olduklarında kaldırmayı deneyebilirsiniz.


Serkan_Sahinkaya2012-03-13 21:12:30
Amerikan karması hakkında soru.
Saklanacak yer olduğu sürece vatoz eklemenizde sorun olmaz. Ama çift sayısı arttıkça huzursuzluk çıkma ihtimali de artacaktır, hacminiz çok büyük sayılmaz. Saydığınız iki türün dışında severum, electric blue jack dampsay gibi türler ekleyebilirsiniz. 
Thai Silk ini... (Yeni Video sf8,sf 5 , Yeni Resimler sf7, sf4 )
Sakınan göze çöp batarmış Ozan kardeşim. İnş kısa sürede iyileşir.
240 lt Oscar Astronot Akvaryumu
Bu boydaki oscarlarda cinsiyet ayrımını yapmak çok zor (imkansız derecesinde). Balıklarınızın bence kardeş olma ihtimalleri, çift olma ihtimalinden daha büyük. 30 cm boya ulaşabilen bir tür için bence de tankın boyu biraz kısa, ama şimdilik idare eder. Dekor desteği olsa daha göz alıcı olabilir.
175lt akvaryum
Şayet isterseniz, sajika ve ateş ağız karması olabilir. Yanlarında iri boylara ulaşabilen canlı doğuranlarda olabilir. Tetra, rasbora gibi küçük sürü balıkları olsun derseniz, orta ve iri boylara ulaşabilen çiklet türlerini düşünmenizi önermem, ama bu ufaklıklar için bolivian ram, ramirezi gibi cüce amerikanlar güzel tank arkadaşlarıdır. Öte yandan, tankınızın biraz dekor desteğine ihtiyacı var. Dekor tümüyle kişisel zevklerle ilgili olsa da, aşağıdaki güzel bir örnek;


Amerikan Biyotop Video Eklendi
Dallar yerine oturduktan sonra daha göz alıcı olacak, güle güle besleyin balıklarınızı. 

Dither olması şart değil, bence. Ama düşünürseniz silver dollar sürüsü hoş olabilir. Ama bu durumda canlı bitki ekleyemezsiniz. Bu nedenle 3 tane tinfoil (tinfoil barbus) de ekleyebilirsiniz. Aynı bölgenin balıkları değildir, ama iri amerikanların olduğu akvaryumda sorun olmaz. 
Flowerhorn Çiftliğim
MaşşAllah, zaten balıklarınızı daha önce görmüştük. Yavruların durumu nasıl ?
Amerikan Biyotop Video Eklendi
İri amerikan karmalarında tetrazonlar ve cory ler, amerikan türleri erişkinliğe ulaştıktan sonra sorun olabilir. Daha doğrusu yem olabilirler. Özellikle de mevzu GT gibi iri amerikanlar ise. Bence türleri tekrar değerlendirin, illa dither sürüsü olacak diyorsanız başka türlere yönelin. Ama şunu da yazmak isterim, bu hacimde küçük sürü balıkları yerine iri amerikan türleri çok daha dikkat çekici olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.