ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Akıncı
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ağustos 2009 11:48
Son Ziyaret:
01 Nisan 2010 20:59
Toplam Mesaj:
22 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selma Akıncı
Doğum Tarihi:
10 Şubat 1990
Yaş:
34
İl:
Bursa
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Selma Akıncı-BURSA-1990

SON 10 MESAJI

Bitkili akvaryum için kum tavsiyeniz?
Kullandığım taban kumu,en altta inşaat kumu,üzerinde dere kumu ve aguaclay. oldukça başarılı sonuçlar alıyorum.
Kendiliğinden Su Mercimeği Oluşurmu
Bendede oldukça çok üredi.Aldığım riccialardan bir kaç tane gelmişti şu an ricadan çok su mercimeği varTebessüm
Bu bitkiye dikkat

Abdullah beyden inanılmaz bir yazı daha.Sorulan sorulara cevap net değil,uzun ve anlaşılmaz tahminlere bağlı açıklamalar....

 
Dediğim gibi ben Najas'ı adapte ederken nerede ise %95 oranında bitki eridi, çürüdü, parçalandı. Bu bağlamda da parçalar bendeki bütün akvaryumlar yayıldı. Ama ne hikmetse benim Najas diktiğim yerler hariç birbir akvaryumda hiçbir yerde bir adet bile Najas filizlenmedi. Yine Global Yayılmacı/İstilacı Tür Veritabanında Najas minor bulunmuyor ki bunun anlamı Najas minor'ün yayılma potansiyelinin Maine Eyalet'indekilerin abarttığı kadar yüksek olmadığıdır.Demişsiniz ....yayılımcı bir tür akvaryuma zor adapte olurken akvaryumdan doğaya karışınca zorlukla karşılaşmayabilir ve hızla çoğalacak ortam bulabilir,zaten bir çok ülkede yayılımcı tür ilan edilmesinin asıl sebebider budur.Main eyaleti okadar uzmanı,doğa bilimcisi,laboratuarı,bütçesiyle yanılıyor sayın Üzümcü 2 akvaryumunda yaptığı bu deneyden sonra abartılacak bir şey yok diyor.
Konuya ise bambaşka bir bakış açısı getirmek istiyorum. Maine'deki Najas minor yasağını incelerken karşıma sürekli Yayılmacı tür saptanması ve mücadele edilmesi ile ilgili proje destek fonları ve dernekler çıktı. Bunun anlamı şu: Eğer Maine'de yayılmacı/istilacı bir sucul bitki bulursanız proje yazıyorsunuz ve yüklüce bir proje desteği alıyorsunuz. Amerika proje konusunda Tükiyeden çok farklı. Türkiye'de projelerden daha düne kadar ekmeğinizi çıkartamıyordunuz (şimdi belli ölçüde çıkartabiliyosunuz) ama Amerika'da sadece yazdığınız ve yürüttüğünüz projelerle ekmeğinizi kazanabilir ve hatta hatırı sayılır birikim bile elde edebilirsiniz. Bu bağlamda maine'de yayılmacı/istilacı sucul bitki bulmak demek derede elekle altın bulmak gibi bir şey. Eee, yayılmacı/istilacı türlerin hepsi saptandığında proje destekleri de kesilecek. Bu bağlamda da para kazanmaya devam etmek istiyorlarsa yeni yayılmacı/istilacı tür bulmak ya da aslında o kadar da yayılmacı/istilacı olmayan bir türü dünyanın en korkunç istilacı türü olarak lanse edip yasaklatıp mücadele projesi yazıp paraya kavuşmak lazım. Bilmem anlatabiliyor muyum?Demişsiniz...
Evet yine inanılmaz bir açıklama özellikle devleti dolandıranlara karşı çok büyük cezalar veren Amerika,sayın Üzümcünün tezine göre bu projeleri yaratanlar tarafından dolandırılıyor.Amerikanın tüm kanunları,uzmanları,bilirkişileri,doğa uzmanları ve tüm bu projeleri yöneten,destekleyen,kontrol eden saygın bilim adamları bu dolandırıcılığı görmüyor.Hatta bu işten pay alıyor.Tüm Amerikanın görmediği dolandırıcılığı buradan oturduğunuz yerden tespit etmeniz gerçekten inanılmaz.
 Cabomba ve Zeytn'in (ki aslında benim gözlemlerime göre Demesum'un da böyle bir yeteneği var ancak ne hikmetse Amerika'lılar Demersum'lar hakkında nerede ise ciddi anlamda olumsuz hiçbir şey yazmıyorlar) parçalarının su değiştirmede dökülen sularla karışması durumu da var. Bu bağlamda Cabomba ve Zeytin gibi hobide çok iyi bilinen ve çok kullanılan iki bitkiyi de akvaryumlarda toplayıp iflah mı edelim? Demişsiniz
Yine sayın üzümcü 2 akvaryumunda yaptığı gözlemlerden bahsetmiş ..ve Amerikalıların demersumlar hakkında ciddi anlamda olumsuz bir şey yazmamalarına kızmış acaba oradaki bilim adamları yinemi yetersiz kalmış .
 Najas minor’un satışının sakıncalı olduğu söyleniyor. O zaman Elodea, DANTELA, Cabomba, Demersum, Zeytin’in satışı ne olacak? Bu bitkilerin akvaryum hobisi aracılığı ile çevreye zarar verme ihtimali sizce nedir? Najas minor’ü öcü yapıp satıştan çekilsin derken bu bitkiler için de o zaman aynı talep yapılmalıdır.Demişsiniz
Tabiki diğer bitkiler de  zararlıysa satıştan çekilsin.Diğerlerinin satışta olması sizin bitkinizede bu hakkı veriyormu.Dünya bu bitkilerin bazılarını zararlı bazılarınıda zararsız kabul etmişse sizin bildiklerinizin üzerinde birşey olabilirmi sayı Üzümcü. Onlarca uzman bilim adamının imzası olan projeler,yazılar,saygın kuruluşların destekleri...bunları hafife almak hatta bu insanları elinizde hiç bir delil olmadan dolandırıcılıkla suçlamak gerçekten çok büyük haksızlıktır.
forumda satışa ilandaki diğer bitkileri yani Cabomba, Ludwigia’lar, ve diğerlerini koymamada ne sakınca olabilirdi ki ama ben koymamışım. Bununnedeni beni orada satış yapmamamdır. Bunun da nedeni ilgili foruma çok sayıda mesajımın bulunması ve bu bağlamda aşırı güven uyandırabileceğim ve insanların beni kritik etmelerinden sakınabilecek olmalarıdır. Demişsiniz.
Yani diğer forumda insanlar size çok güveniyor bu yüzden orada satış yaparsanız sizi eleştirecek,yada eleştirmekten çekinecek insanlarmı vardır.Hayır sayın Üzümcü sebep çok basittir.Burası Türkiyenin en büyük forumudur ve diğer forumlarda bu ilanı açsanız bu bitkileri satıp kar elde edemezsiniz.Çünkü potansiyel yok.
Tabiki ilanınız altında veya formumuzda bu bitkilerin dünya üzerinde zararlı tür ilan edildiğini hatta hiç bir bitkinin bu kadar tehlikeli kabul edilmediğini söylememişsiniz.Size hayırlı satışlar dilerim.Vicdanınız sizin hakiminiz ve savcınızdır.
 
Bu bitkiye dikkat
Najas minor ...Sayın forum üyeleri ve sayın forum yöneticileri.Bu yazıyı tartışma amaçlı değil bilgilendirme ve cevabını aramak için açmaktayım.Lütfen muhattabı cevap verene kadar konu kapatılmasın.
Neverlander nickli üyemiz Sayın Abdullah Üzümcü nün haftalardır ilanında bulunan (ve halende var olan)
satışa sunduğu bu bitki (Najas minor) bir çok ülkede yayılımcı tür olarak yasaklanmıştır.Bilgiler şöyledir.Bitki çok hızlı ürüyor,bitki hem tohum hemde dallardan ürüyor bitki kırılgan küçük bir dalı tuttuğunuzda parçalanıyor ve her parça ayrı bitki oluyor.Sudaki bitkiler için gerekli tüm besini emiyor bu yüzden diğer türdeki bitkilerin yaşama şansını ortadan kaldırıyor ,doğada yüzeyide kaplayarak aşağı ışık inmesini engelliyor,böylece toplu bitki ve balık ölümlerine neden oluyor.Bu bitkiden kurtulmak için ülkeler kimyasal mücadelede bulunmuş ve başarılı olamamışlardır.Hatta sayın Üzümcünün başka bir sitedeki yazısı aynen şöyledir;Bir kaç ufak bilgide ben vereyim.Doğada bu bitkinin kopan parçalarından bile bitki oluştuğu için elle mücadele yasaklanmıştır....Birazcık şiddetli mücadele bile yüzlerce yeni bitki anlamına gelebilir.Bir çok Avrupa ülkesi ve ABD eyaletinde Najas minörlerin yerini değiştirmek,taşımak,bir başka su kaynağına koymak tamamen yasaklanmıştır.Bu konuda en ileri giden ise ABD eyaleti olan Mainde çıkan bir yasa ile bir kaç bitkiyle birlikte Najas Minore ait her türlü eylem yasaklanmıştır.

Evet sayın Üzümcünün  uyarı niteliğindeki bu yazısından  sonra bu bitkiyi üretmesi bence bir sorundur.Ayrıca ürettiği bu bitkiyi para kazanmak amacıyla Türkiyenin her yerine yollaması ayrı bir problemdir.Bu yazı diğer forumda vardır fakat bizim formumuzda yoktur.Bu yazı eğer satıştaki Najas minor bitkisinin altında olsaydı acaba kaç kişi bu bitkiyi alırdı.Doğaya duyarlı hiç kimse almazdı.Akvaryumumuzdan su çekiyoruz bu su kanalizasyonlardan belki dere ve göllere karışıyor ,yada konudan habersiz bir hobici bu bitkiyi bir göle zararlı olduğunu bilmeden atıyor ..bu kadar hızlı gelişen bir tür eğer sularımıza karışırsa oradaki sucul ortam  bitkileri ne olur,su canlıları ne olur.Buradan soruyorum bu kadar tehlikeli bir bitkiyi hiç bir uyarı yazısı yazmadan nasıl bukadar rahat satabiliyorsunuz.Her fırsatta doğadan toplanan bitkilerin akvaryumdaki zararlarını yazarken neden bu bitki hakkında forumumuzda yada ilanınızda en ufak bir uyarı yazısı geçmiyorsunuz.Umarım bu sorularıma mantıklı bir cevabınız vardır.

                                                                                                         Saygılar.
 
Najas minor ü google dan aratınca su kanallarını tıkayan,gölleri istila eden tür diye geçiyor.Ayrıca sayın Üzümcününde bu bitkinin  tehlikelerini  aktardığı yazıları mevcut.Bu forumlarda bu bitkiyi satışa sunmazken bizim formumuzda hiç bir uyarı yazmadan rahatça satışa çıkarmıştır.
 
 
 
 
                                                               
Akıncı2010-02-07 15:59:06
Daha önce aklınıza hiç gelmiş miydi?
Sayın üzümcü ben sizin her yazınıza sabırla cevap yazdım.Siz her zamanki taktiğinizle geçiştiriyorsunuz.Çizgili kahverengi salyangozlar ve helallik meselesi hala duruyor.
Bakın sayın üzümcü bu bitkilerin fotoğrafları yenidir ve size demişimki isterseniz göndereyim bir görün.Bu bitkiler bende aynı yoğunluk ve aynı renkte değilse nasıl olupta size göndermeyi teklif edebilirim.İnsanları kandırmak nedemek burada üyeleri neden kandırmak isteyeyim....Günlük gazeteyle çekilmiş mi demiştiniz.Tamam isterseniz günlük gazeteyle çekerim.Ama aynı fotoğrafı günlük gazeteyle görürseniz burada hatanızı kabul edecekmisiniz yoksa yine geçiştirmeyemi çalışacaksınız.Size göre 1 ocak tarihinden sonraki bitkiler akvaryumda üretilmiş bitkilerdir öyle değilmi...
Sayın üzümcü memnuniyetler  geri bildirim ve teşekkür mesajlarıyla belirleniyorGöz%20KirpmaSöylediğim gibi hatamı kabul ediyorum,haksızlık yapmışım bu bitkiler akvaryumda bu formu koruyabilirmiş derseniz emanet fotoğraf makinası bulup tekrardan günlük gazeteyle  çekim yapacağım.Buyrun bakalım...
ASLA YAPILMAMASI GEREKEN 26 ŞEY !!!!!

Ne kadar çok yapılmaması gereken şey yapıyormuşumTebessümaydınlatıcı bir yazı olmuş tebrik ederim.

Daha önce aklınıza hiç gelmiş miydi?

  Sayın Üzümcü sonunda bu bitkinin akvaryum ortamına adepte edilebildiğini kabul ettiniz.Alkisİyi bir başlangıç oldu teşekkür ederim.Fakat sizin tabirinizle bükemediğiniz bilek benimki değildir estafurullah büyüğümüzsünüz; forumda defalarca ismini olumsuz anlamda zikrettiğiniz ve bu bitkileri yaşamaz dediğiniz bir üyedir.Bence ondan helallik almanız daha doğru olacaktır.Acemi şansına hiç girmeyeceğim tahmininizden çok insan bu bitkiyi bakıyor.

      Sayın Üzümcü demişlerki"Ancak tekrarlamak gerekirse vermiş olduğunuz resimler bu bitkinin sizin elinize doğrudan doğadan toplanmış halde gelmediğini göstermemekte sadece bu bitkinin akvaryuma adapte olabileceğini göstermektedir"demişsiniz...."bu bitkileri aldığım üye kendi akvaryumunda bir süre  durduktan sonra bana vermeyi teklif etti bense, sizde yaşayan bendede yaşar diyerek aldım ve öylede oldu.Yani direk doğadan toplanmış bitkiyi akvaryumuma koydum ve yaşadı bu adapte takıntısını anlayabilmiş değilim.Bitkiyi nereden alırsanız alın yaşıyorsa sorun yoktur.Bunu sizden başka sorun edende görmedim.

      Ayrıca şu yosun sporu,böcek yumurtaları konusu...Su piresi alıyoruz nereden geliyor dereden gölden,canlı yem aynı,midye aynı vs vs.Bunların olduğu sularda sporda olur böcekte bu strelizasyon takıntınızı anlayabilmiş değilim .Ve sözüme güvenin bitki aldığı tüm sitelerde bu böceklerdende geldi,sporlardanda ...Akvaryum nedir ?durgun sudur durgun sudaki zararlı mikroorganizmaları siz benden iyi bilirsiniz.Attığımız yemler,koyduğumuz canlılar,balık pislikleri,durgun sudaki zararlı canlılar.Bunlarda bu işin riskleriyse isteyen katlanır istemeyen katlanmaz.Neyse...

      Sonuçta bitki aldığınız kişi bu bitki   akvaryuma adepte edilmiş bir bitkidir veya doğadan toplandı fakat akaryumunuzda uygun şartlarda yaşar derse ve siz bunu bilerek alırsanız bunda ne gibi bir sorun olabilir.Alan razı veren razı..

       Sizin için asıl sorunun bitkilerin uydurma isimleri olmadığını biliyoruzTebessüm asıl sorun bu isimleri üretenler...sizin sayenizde bütün camia bu isimleri duydu ama hala dantela deniyor niye acabaTebessüm

Son olarak küçük sırrınız...(Bir sır vereyim: Bu bitkinin kalın olan formları genellikle doğada yetişmiş olanlarıdır... Doğadan toplanıp akvaryuma konanlarda verdikleri yeni sürgünler ana bitkinin kalınlığına ulaşmaz...) demişsiniz .Tilki kuyruğu bitkisi için bunu söylemişsiniz.Aşağıda gördüğünüz fotoğraflar 1-1,5ay önce kurduğum akvaryumumun bu gün çektiğim fotolarıdır,bitkide bazı dalları çok güzel ve yoğun bir görünüm aldı..İsterseniz sizede 1 dal gönderebilirim.Aldıktan sonra sizde ne olur bilemem fakat sizinde silinen mesajlarınızda dediğiniz gibi 1 ocak tarihinden sonraki bitkiler doğal ortamdan getirilmiş bitkiler olamazlar,uzman sizsinizTebessüm.Bu durumda ufukta tekrar bir bükemediğin bileği... durumu görünüyor.Çünkü bu bitkiler aldığımdan da yoğun haldeler ve size göre bu bitkiler akvaryuma girdikten sonra fotolarını verdiğiniz o ince ve seyrek dallı hale gelecekti ama buda öyle olmadı.Evet şimdide ben size bir sır vereyim bitkinin görünümünü kaybetmemesi için sık sık buduyorsunuz,bol ve doğru sıvı gübre kullanıyorsunuz,sık su çekiyorsunuz,ısıyı çok artırmıyorsunuz …tabiki aydınlatma ve kapağın üzerindeki florsanların bitkiler için olması gerekiyor.Bende Hoper marka kapak üzerindede bitki için uygun 6 adet T5 florasan var. kullanmanızı tavsiye ederim.

      Bakın birde şu doğadan toplanan kahverengi çizgili salyangozlar var hatırladınızmı ?bunlar akvaryumda yaşamaz çünkü farklı su değereleri ve tamamen farklı beslenme alışkanlıkları var birsüre sonra ölür demiştiniz.Bir çok küçük yavru oldu hemde bu mevsimdeTebessümsanırım bundada yanıldınız.Dediğim gibi bu yavrulardanda gönderebilirim.
Sayın Üzümcü ben bitki akvaryumuna başlayalı 1 yıl bile olmadı ama biliyorumki örneğin, tilki kuyruğunun bile 20 den fazla türü var ve aynı familyadan gelmiş bile olsa her biri farklı ışık kominasyonu,farklı gübre ve farklı su şartları isteyebilir.Tekrar söylüyorum birkaç deneyden sonra yaşatmayı başaramadığınız veya formunu koruyamadığınız her bitki için burada kesin yargılarda bulunmak ve bu bitkileri satanları suçlamak doğru değildir.
 
 
 

 İşte ikinci akvaryumum. Kuralı 1,5 ay kadar olmuştur.Balıklarımın tamamını kaybettikten sonra iyice bakımsız hale geldi.Neyseki bitkiler iyi durumda.Çamların yoğunluğuna bakar mısınız?Tey%20Tey

Daha önce aklınıza hiç gelmiş miydi?

Bu bitkilerden bende aldım ve akvaryumumda hiç bir sorun olmadan yaşadı.Adapte sürecinin ne olduğunu bilemiyorum fakat akvaryumuma koyduktan sonra bitki kökleniyor ve gelişiyorsa sorun kalmamış demektir.Bir acemi olarak en üstteki noname bitkisinin uzunluğu tam 1,5 m yi geçmişti.Akvaryumum çatlayınca çıkardım,dantela ise bir çok kök salmış ve yavru çıkartmıştır.  http://www.akvaryum.com/forum/akvaryumumun_basina_gelenler_k326347.asp ve bu inanılmaz manzarayla karşılaştım.Özellikle çam bitkisi yoğun ışık ve gübre takviyesiyle formunu bozmadan yaşıyor.

Kısacası 1-2 akvaryumda yapılan denemeler sonucunda bu bitki yaşar,bu bitki adapte olmaz demek doğru değildir.Bitkilerin Türkçe isimlerini kullanmak latince isimlerini kullanmaktan çok daha pratiktir.

Akıncı2010-01-04 18:07:39
Bu Bitkinin İsmi Nedir?
Aynı bitkiden ve hatta kırmızı beyazından almıştım.Çok çok güzel görünüyordu üreyeceğini hayal edip sevinmiştim fakat kısa zamanda eriyip gitti.Sonradan kara bitkisi olduğunu öğrendim.
Bina akvaryumumu taşır mı
Benim yaptığım hatayı yapmamanızyetecektir.Akvaryumunuzun altına mutlaka strafor koyunuz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.