ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
DuMaN_71
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ağustos 2009 14:15
Son Ziyaret:
08 Haziran 2014 00:08
Toplam Mesaj:
287 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Duman
Doğum Tarihi:
26 Ağustos 1993
Yaş:
30
İl:
Kirikkale
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Ali Duman KIRIKKALE

SON 10 MESAJI

Yeni akvaryum ve bulanıklık sorunu
İlk kurulumda normaldir. Akışına bırakın fazla kafaya takmayın. 1-1,5 aya kadar anlaşılır filtre yetiyor mu yetmiyor mu. Bana kalırsa balıklarınızı dahi koyun ve beslemeye başlayın. Yem artıkları, balık dışkıları büyük rol oynar biyolojik döngüde.
Malawide cinsiyet
Kesinlikle anus-vent yöntemini iyice öğren forumdan örneklerine bak. Dış görünüş her zman aldatabiliyor. Satın alırken de istediğini seç ilgili kişi akvaryumdan file ile çıkartınca ''bende bi kontrol edeyim de'' ve poşete konmadan orada bak. Ha göstermiyor veya laf mı yapıyor ? Hayırlı işler deyip oradan uzak dur. DuMaN_712013-09-02 10:36:34
Bu Vatosun Türü Nedir
[QUOTE=aykut190726]Vatozların gözleri kör oluyormuş doğru mudur? [/QUOTE]

Vatozlar tuza karşı çok hassastır. Eğer akvaryuma gereğinden fazla tuz eklerseniz. Gözleri kör olabilir-eriyebilir ve balık ölebilir.
Kusturma Örneği (Video)
[QUOTE=Batur]Kusturmaya hep karşıyım heleki böyle küçük bir balığa eziyet olmuş kusura bakmayın ve benide yanlış anlamayın ama bi kaç gün durup boş bir akvaryuma koysanız zaten kendi kusardı bunlara hiç gerek bence.[/QUOTE]

O gün ayrı boş bir akvaryum olmadığı için mecburen kusturmak zorunda kaldım. Ayrıyetten daha sonra 2. el sağlam bir akvaryum edindim. Bilginize. DuMaN_712013-06-03 01:10:34
Kusturma Örneği (Video)
[QUOTE=PessimistStyle]Forumda kırıkkaleden arkadaşları görmek güzel :) [/QUOTE]

Forumda kırıkkale'den bi çok arkadaşımız var fakat bi topluluk içinde değiliz birbirimizden haberimiz yok (:

[QUOTE=JasoA]Bence çok kaba olmuş.Hayvana resmen eziyet ediyor.elle öyle baskı yapmak nedir ya.Ne kadar hafif bastırsanda böyle bir kusturma yöntemi yok abi.Ayrıca kusturduktan sonra dişiyi geri neden bırakıyorsun ki içine? tekrar ağzına toplayabilirdi yavruları , bu sefer yeni bastan başla eziyete.Bilmiyorum bu benim fikrim.[/QUOTE]

Fikrinize her zaman saygım sonsuz. Fikirlerinize madde madde açıklama getirmek isterim 
1- Daha önce bi çok kişi gibi ağzını tırnakla veya kaşıkla açmayı denedim. Ancak bu sefer akvaryuma geri bıraktığımda ağzı düzgün durmuyodu korkumdan artık bu şekilde alıyorum. Böylece kusturmadan bi kaç saat sonra bile yem yeyip kendini toplamaya başlıyor.
2-Dişiyi arada kaba bıraktığım için böyle dediniz herhalde. Ben kusturma işlemini genelde geceleri yapıyorum. Bir anda ışıkları açıyorum bu sayede ana tanktan alınırken en az stresle alınmış ve ben kaba getirene kadar yavruları tükürmemiş oluyor. Rahatlasın diye bıraktığımda ise yavruları almıyor. Siz sanırım balığı sersem gördüğünüz için eziyet ediyosun demişsiniz asıl nedeni budur.

Saygılar.
Kusturma Örneği (Video)
Evet arkadaşlar kuluçka döneminde erkek tarafından sürekli baskı altında kalan dişimi kusturmak zorunda kaldım. Mümkün olduğunca çabuk ve dikkatli olmaya çalıştım.İnşallah daha acemi veya yeni başlayan arkadaşlar için az da olsa faydalı olur.

http://www.youtube.com/watch?v=MTdL1f8dhCg

Videoyu HD izleyebilirsiniz. Önerilerinizi bekliyorum.
sarı prenses cinsiyet (anüs vent resimli )
[QUOTE=teknisyen-1982]Benim düşüncem erkekten yana çünkü siyahlıklar çok fazla ve iri balık bana formu dişi gibi gelmedi[/QUOTE]
Dış görünüş her zaman aldatabilir. %100 sonuç vermez. Kesin sonuç için anüs-vent kontrolu yapılır. Forumda bir sürü örnekleri var.
Damızlık Yunus'a artemia
Artemialar yumurtadan ilk çıktığında gerçekten çok küçük oluyor. Yavrular için çok ideal olabilir ancak damızlıklar için pek de bi faydası olmaz. Hatta yiyemez bile diyebilirim. Ancak su piresi kullanabilirsiniz. Daha ucuz ve artemiaya göre büyüktür daha kolay yenebilir. Hatta kendiniz bile üretebilirsiniz.
sarı prenses cinsiyet (anüs vent resimli )
[QUOTE=y_a_s] Teşekkür ederim ilginiz için ama ben yumurta alacağını pek zannetmiyorum. Çünkü akvaryumcudan 2 hafta önce 5 adet sarı prenses aldım ve bana erkek diye sattığı balık buydu diğerleride dişi dedi.Bu da dişiyse sanırım erkek sp yok.Bir de bu balık bir kayayı kendi bölgesi edindi ve başka hiçbir balığı yaklaştırmıyor oraya.  [/QUOTE]

Bi arkadaşımızda yazmış. Eğer dişi baskınsa tıpkı erkek gibi kendi bölgesini ister. Aynı şey bende akvaryumu ilk kurunca başıma gelmişti. Sanırım en başta olabiliyor böyle şeyler. Erkek alsanız bile bu mücadele biraz daha sürecektir. Zamana bırakın düzen oturdum mu bol bol yavru alırsınız inş (:
Sarı Prenses Ve İceman
Herkese teşekkür ederim arkadaşlar. Yavrudan almayı düşünüyorum ben damızlık altı veya yakını. Dişi erkek oranını 1e4-5d olarak ayarlamayı planlıyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.