ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ikbalcan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Eylül 2009 00:30
Son Ziyaret:
26 Temmuz 2012 02:10
Toplam Mesaj:
91 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cemilcan Şan
Doğum Tarihi:
26 Eylül 1971
Yaş:
52
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

CEMİLCAN ŞAN

SON 10 MESAJI

Ramirezi ve Ph Hakkında
Su ciddi kirecli eminim.Baliklarin kökeni hakkinda dogrusu bilgim yok.Gerci dayanikliliklari,tolerasyonlari farkli ama kakadulardan yumurta ve yavru aldim.Gene cay ekli dinlendirilmis sularla.
Ramirezi ve Ph Hakkında
[QUOTE=darkaura] Yumurtalardan hiç yavru alabildiniz mi?

Soruyorum çünkü yavru çıkmasından su kalitesi çok önemli. Ramirezilerin çoğu burdaki çeşme suyunda uzun süre hayatta kalıyor ama yaşadıklarını söylemek çok zor.
[/QUOTE]
Mustafa bey ilk yumurtlamalariydi.2 gün sonra bozuldular.Bu durumu ilerki yumurtlamalarinda ancak test edebilirim sanirim.
Ramirezi ve Ph Hakkında
Öncelikle her iki arkadastan da özür diliyorum.Cünkü konuya hem disardan müdahele etmis gibiyim hem de kullanilan bilimsel terminolojinin disinda bir soru soracagim.
Ben de defalarca ramirezi hüsrani yasamis biriyim.Elimde bulundugum bölgenin-Münih- su degerleriyle ilgili hicbir veri yok.Ancak caydanligimdan anladigim!! kadariyla sular ciddi ciddi kirecli.Kakadulari cay demi ile yasattiktan sonra dem miktarini arttirarak (20 lt 4 yemek kasigi) yaklasik 2 aydir ramirezi yasatiyorum.Hatta gecen hafta yumurtladilar.
Sorum su ki ;gercekten cay demi mi bu gelismeyi sagladi yoksa ben yaniliyor muyum?
Merak ettigim  bir konuyu gündeme getirdiginiz(ph-ramirezi) icin tesekkür ediyor,kolayliklar diliyorum.  
Bitkili Ramirezi Akvaryumu
Fikret bey sonsuz tesekkürlerimle.Keske bana mümkünse kisacik bir tarif yapsanizda fotolar nasil düzenleniyorsa ben de düzenleyebilsem.Cüceler hakkaten beni ugrastiriyor ama basarabilmek varya bunun zevkini tahmin edebilirsiniz.(cay demi icin onur beye tekrar tesekkürler)
Özer bey haklisiniz kardinal tetra diye yanlis yazmisim.Tesekkürler.
Diger yorum sahiplerine de tesekkür ediyorum.Kolay gelsin dileklerimle. 
Bitkili Ramirezi Akvaryumu
Fotoğraf:Asagida!(Fotograflari siteden yüklemeyi basaramadim.Sebebini de anlayamadim.Hizli resim yükle den yükledim.Insallah gözükür.)



Boyut (cm):80.30.40
Kapasite (litre):96
Canlılar:

1 cift ramirezi,10 kardinal tetra,1 cöpcü,1vatoz,1elma salyangozu

Bacoba Caroliniana

Siamensis

Java Moss

Subulata

Lotus

Cryptocorne wendtii

Malzemeler:Eheim 2213 dış filtre,eheim ısıtıcı(isi 26 derece),2 T8 philips(günde 8 saat 4/4),4 kg sera flore depot,dere kumu ve diğer karışık kumlar

Akvaryum Bakımı:10 gunde bir en az 1 gün dinlendirilmis ve akvaryum isisina esitlenmis 20 lt su degisimi(4 yemek kasigi cay demi ekli),4-5 ay civari dis filtre temizligi

Kullanılan Yemler:
tetramin,kan kurdu,tubifex
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:cay demi

Herkese iyi aksamlar;

Dün aksam(27.09.2011) benim icin cidden cifte bayramlik bir geceydi.Önce aylardir yumurtlamayan kakadu ciftim yeniden yumurtlayip,yavrulari anne gezmeye cikardi,sonrasi ise; tam bu durumu diger arkadaslarla paylasirken degil yumurta görmek yasatmakta bile defalarca hayal kirikligina ugradigim ramirezi ciftim gözümün önünde yumurta dizdi.Cidden cok ama cok keyif aldim.

Akvaryumumu Bitkili Kakadu ve Keyhole konusundan hatirlayanlar olacaktir.Kakadu ciftimi kücük akvaryuma aldiktan sonra yeni bir ramirezi macerasina karar kildim ama ümitsizce.Cünkü en fazla 20 gün yasatabilmistim öncekileri.Müthis begendigim icin dayanamayip 1.5 ay kadar önce 1 erkek 1 disi daha aldim.Aslinda disileri daha dayanikli olmasina ragmen disiyi gene yasatamadim.Ancak erkek yasadi.Kakadulardan edindigim izlenimlerle cay demi miktarini arttirmaya karar verdim.Cünkü erkek yasiyordu ama sürtünmeleri hala devam ediyordu.Sonunda 20 lt ye 4 yemek kasigi miktarina kadar ciktim.Cok sükür erkekteki sürtünmeyi yok denecek kadar azalttim.(Bu arada akvaryumda cay demi kullanimini ilk olarak ögrendigim Onur beye giyaben tesekkürlerimi sunuyorum.)Yalniz bu deger-cay demi degeri- tamamen kisisel gözlem,tesbit ve uygulamalarima dayanmaktadir,hicbir bilimsel altyapisi yoktur.Kimsenin magdur olmasini istemedigim icin özellikle belirtmek istiyorum.

Erkekten aldigim cesaretle 20 gün kadar önce bir disi ramireziyi akvaryuma koydum.Disim beni yaniltmadi akvaryuma uyumda hicbir sorun yasamadi.Cok sükür es tutma konusunda sansim da genellikle yaver gittigi icin ramirezilerim dün gece(27.09) bombayi patlatti.Yumurtlama islemi yaklasik bir saat sürdü.Önce bir müddet disi yumurtladi ama yumurtladiklarini yedi.Ben ilk yumurtlama oldugu icin bu sefer sanirim böyle olacak diye düsünürken disi yemeyi kesti ve erkek döllemeye basladi.Dedigim gibi bir saate yakin sürdü.Bir baska sansimda köseye biraktigim saksi parcasina yumurtlamalari oldu.Yumurtalar kör noktada kalmadive cok isik almadi.Carsamba aksamina  kadar sorun yoktu ancak carsamba aksami mantarlasma deniyor sanirim yumurtalar dagilmaya basladi.Ertesi sabahada yumurtalar kaybolmustu.Ama bu bile yeterli bir sevinc benim icin.

Genel olarak akvaryum tabanina aylardir hic müdahele etmedim.Bitki ekimi,sökümü,obje ekleme cikartma yapmadim.

Son olarak bitkilerin cay demine tepkilerini yazarak-gene hatirlatiyorum,tamamen kendi akvaryumum icin gecerli durumdur- fotolari eklemek istiyorum.

Lotus,saz ve cryptocorne wendtti caya bayildilar,siamensis ve subulata idare eder,jawa yosunlari icin ise felaket oldu diyebiliriz.Tesekkurlerimle,kolay gelsin.
http://hizliresimyukle.com/showpic-115768/p1060155.jpg
Kakadu üreme durgunlugu
[QUOTE=efedeniz]Hocam su değerlerini kontrol ediyormusunuz , suyunuz temiz ve nitratsız da olsa , bazen şebeke suyunun azizliğinden ph saçma sapan yükselebiliyor .
 
Motivasyon sağlamak için çay eklemeyi denediniz mi ?
 
[/QUOTE]
Efedeniz bey,kakadu ciftim yeniden yumurtlamaya basladi.Hatta yavrular 3 gündür serberst yüzüse gecti.Ben zaten kakadulari ve ramirezileri cay demi ile yasatabildim.Hatta ramirezi ciftim de yumurtladi.(gerci ilk oldugu icin cikaramadilar)Bu arada ramirezi akvaryumumu da tanitmak istiyorum ama nedendir bilmiyorum 3 gündür foruma foto yükleyemiyorum.upload etmek isteyince baglanamiyor sayfasi aciliyor.Foto yükleme sitelerinden yükleyebilmek icin ilgili bölüme baktim ama sayfa cok kücüktü anlayamadim.Yönetici arkadaslara mesaj yazdim onlarda galiba zaten acikladik diye geri dönmediler.Bir hayirsever okursa bu yaziyi bana yardimci olsun lütfen.Kolay gelsin.
Kakadu üreme durgunlugu
Fikret bey keske imkanim  olsa hemen ayiracagim ama maalesef yok.Diger akvaryumda ramirezi cifti yumurta döktü.ilk olmasina ragmen hic beklemedigim bir sekilde cok iyi bakiyorlar.Yumurtalarda saglikli görünüyor.Simdi erkek kakaduyu oraya alip huzuru bozmak istemiyorum.Yeniden yumurtlamaya basladiklarina göre gerisi gelir ilerde ayiririm diye düsünüyorum.Ilginize tesekkur ediyorum.Kolay gelsin. 
Kakadu üreme durgunlugu
NIHAYET
Evet nihayet kakadu ciftim yeniden yavru vermeye basladi.Bugün itibariyla yeni yavrulari gördüm.Dogrusunu isterseniz bugün aslinda benim icin katmerli sevincin oldugu bir gün oldu.Ben bu yaziyi yaziyorken ramirezi ciftim su an evet tam su an yumurta diziyor desem sanirim katmerli sevincimin nedenini anlarsiniz.Hayalim olan ama defalarca denememe ragmen yasatamadigim ramireziyi nihayet yasatabildim ve yumurtalarini da gördüm ya...Ara sira gidip video cekip geri geliyorum..Ramirezi hikayesini daha sonra paylasacagim.Gelelim kakadulara.Yaptigim uygulamalarin ne derece dogru oldugunu bilmiyorum.Bu nedenle sadece benim tecrübelerim olarak iletmek istiyorum.Kakadu ciftimi kücük akvaryuma aldigimdan bu yana yaklasik 2-2.5 aydir yavru göremiyordum ve de asiri ürkektiler.Ben de bunun üzerine 15 gün boyunca akvaryumun dis dünya ile baglantisini kestim.Camlari kagitla kapadim.3 defa günasiri 20 lt su degisimi yaptim.(Ben her kakadu su degisiminde 20 lt ye 2 yemek kasigi cay uyguluyorum)15 gün sonra kagitlari cikardigimda disinin hareketlerinden hindistan cevizi kabugunun icinde bir seyler döndügünü anladim.Ve cok sükür bugün ilk yavruyu gördüm.Yalniz günün en kötü gelismesi gördügüm ilk canliyi babanin yemesi oldu.Sasirdim cünkü daha önceki paylasimlarimda söylemistim,baba evet yavruyu agzina aliyor ama asla yemiyor diye.Ancak bu sefer ciddi ciddi yedi.Neyse buna da sükür diyor,yeni gelismelerle görüsmek üzere ramirezileri izlemeye gidiyorum.Yumurta merasimi hala devam ediyor cünkü.Kolay gelsin. 
Kakadu Akvaryumu(Torun resimleri sayfa 13'te)
Ben nasil atlamisim bu sayfayi.Gercekten cok hos görüntüler.Tebrik ve tesekkürlerimi özellikle yazmak istedim.Darisi basimiza.
Kakadu üreme durgunlugu
Abdurrahman bey;yanlarina 4 rasbora koymustum.Degisiklik olacak mi simdilik bilemiyorum.Suyun ph ini zaten cayla düsürüyorum.Yoksa yasatmama imkan yok.
 
Köksal bey; havalardaki ani inis ve cikislar nedeniyle isitici kullanmaya mecburum.27 derecede yavru almistim.Simdi 25 e düsürdüm.Akvaryum 40 lt lik ve birkac gün öncesine kadar 1 cift kakadudan baska balik yoktu zaten.Simdi 4 rasbora daha ekledim.Daha öncede belirttigim gibi moos kapli hindistan cevizi kabugu ve saklanmaya son derece müsait kütük var akvaryumda.Bitkiler de cabasi.Iki sey deneyecegim.1. si birkac kez sik su degisikligi 2. si de akvaryumun ön camini bir süreligine kapatmak.Yani disariyi görememeleri.Yemlemeyi hep cok dikkatli yapiyorum.Acliklari tokluklarindan hep daha fazladir diyebilirim.
 
Fikret bey;Allah kolaylik versin size de.Sikinti verdi bana dogrusu.Insallah bir cözüm bulursunuz da ben de faydalanirim.Birde bu aralar ramirezilere taktigim icin kakadularin bu durumu moralimi bozmadi degil.Tekrar kolayliklar diliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.