ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hakan.selem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Kasım 2009 02:26
Son Ziyaret:
21 Temmuz 2023 23:40
Toplam Mesaj:
145 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğu Hakan Şelem
Doğum Tarihi:
07 Kasım 1978
Yaş:
45
İl:
Içel
Meslek:
Telekomünikasyon
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

hakan selem Tarsus/MERSİN

SON 10 MESAJI

21 Adet Discus Blue Turkuazlar İle Yeniden..
Emeğinize sağlık çok güzel görünüyorlar. 1 aya kalmaz bunları boylandırma yapmak lazım bazıları daha hızlı boy atmaya başlamış diğerlerine baskınlık kurmaya başlarlar. Tabi siz daha iyi bilirsiniz ama bence ara öğünlerde artemia katkılı pul yemde verirseniz çok faydasını görürsünüz. Ben 3 aylık yavrularda günde 6 defa yemleme yapıyorum bunun ikisini pul yeme (sarımsak emdirilmiş) olarak veriyorum özellikle kırmızı varyasyonlarda renklerde hemen belirginleşme başlıyor.
zıplayan discus
Merhaba özellikle genç balıklarda bu sık olan bir durum hastalıkla falan ilgili değil hepsi yapmaz ama içlerinden bazı cengaverler akvaryumun içinde ani enerji patlaması yaşayıp kendilerini dışarı atıyorlar. Ben bunu 9-10 defa gözlemlerdim bende buhar camı olmasına rağmen dış filtre boruları için açık kalan yerden atlayan ve buhar camının kenar yerine vurup sırt bölümünde kesikler olan balığım bile oldu. Yani işin özü buhar camı şart yada üstünü herhangi bir şeyle kapatın.
Mantarlaşan Yumurtalar
[QUOTE=xDraGyx]Hakan hocam çiftim daha önce defalarca yavru sırtladı ve büyüttüler çiftimden yana dişi erkek olarak yada başka açıdan sorun olmadığına eminim. Membran ın LG değil voltron membran ve aynı arıtma cihazı ile aldıgım sudan defalarca yavru aldım su değerlerim aynı arıtma cihazı aynı balıkları yem herşey aynı ben sudan kaynaklı Arıtma dan geçen bir şey oldugunu düşünmeye başladım [/QUOTE]

Ben olsam ne yapardım diye düşündüm aklıma iki seçenek geldi.
1. si bütün her şeyi dezenfekte ederdim.
2. si hazır su kullanıp bakardım larva çıkacak mı? Larva çıkarsa o zaman sorun suda diyebiliriz.
Ben tamamen fikir üretmeye çalışıyorum belki usta üreticilerimiz bizim bilmediğimiz yollardan bahsederler.
Mantarlaşan Yumurtalar
[QUOTE=xDraGyx]3 aydır 3 çiftim her hafta düzenli yumurta diziyor ama tamamı mantar oluyor. Ankara'da suların bozuk olduğunu duydum kızılırmaktan su vermeye başlanmış sanırım. 3'lü kartuş ve membrandan geçerek akvaryuma etki eden bir madde olabilir mi? bunun sebebi nedir aynı sorunu yaşayan ve önerisi olan var mı acaba bir kaç arkadaşımla daha iletişim halindeyim onlardada durum aynı varmı yakın zamanda minimum mantarlaşma ile yavru alan Ankarada varsa yöntem teknik öneri paylaşabilir mi ltfen[/[QUOTE=xDraGyx]3 aydır 3 çiftim her hafta düzenli yumurta diziyor ama tamamı mantar oluyor. Ankara'da suların bozuk olduğunu duydum kızılırmaktan su vermeye başlanmış sanırım. 3'lü kartuş ve membrandan geçerek akvaryuma etki eden bir madde olabilir mi? bunun sebebi nedir aynı sorunu yaşayan ve önerisi olan var mı acaba bir kaç arkadaşımla daha iletişim halindeyim onlardada durum aynı varmı yakın zamanda minimum mantarlaşma ile yavru alan Ankarada varsa yöntem teknik öneri paylaşabilir mi ltfen[/QUOTE]

Merhaba yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla su arıtma cihazı kullanıyorsunuz. Arıtmadan çıkan su neredeyse saf sudur bu sebeple harici maddelerin geçmesi çok düşük bir ihtimal tabi membran LG marka değilse bu markanın gözenekleri daha büyük olduğu için arıtmadan geçen suyun ms değeri yaklaşık 250 çıkıyor diğer arıtmalarda bu değer 30-40 lara kadar düşüyor. (işi bilen satıcılar satış sırasında discus akvaryumunda kullanacaksanız başka marka membran verelim diyorlar)
Şartlar ne kadar uygun olmasa da yine de biraz yavru olması lazımdı. Siz bu çiftten daha önce hiç larva gördünüz mü? yani ikisinin de dişi olmadığından emin misiniz?
Bir başka durumda malesef hızlı büyüten hızlı renklendiren ev yapımı yem ve yem için katkı satılıyor sürekli ilanlarda görüyorum siz bu ürünlerden hiç kullandınız mı?
HAQOS EXPRO-500 Filtre incelemesi
Bu filtreden 2 adet te bende var 5 yıldır üretim tanklarında kullanıyorum (50*50*50) haznesine göre debisi fazla geldiği için biraz kısıyorum ama ses duymak için kafanızı dayamanız lazım ben çok memnunum hiç düşünmeden alınabilecek bir filtre.
Cam Nasıl Kesilir ( Resimli Anlatım )
Abbas bey anlatım için teşekkürler. Kesimde gaz yağının kullanılmasının amacı ne oluyor gaz yağı olmadan kesersek sorun olur mu ?
En nefret ettiğiniz yemler
Sera artemia yumurtası benim gördüğüm en berbat ürün hem en pahalısı hemde açılma oranı en düşük 2 gün bekleyince belki %40 açılıyor.
Sitrik Asit ile Su Sertliğini(KH) Azaltmak Mümkün mü?
Bence bunu deneyen olmamıştır genel bir test kiti alıp küçük bir deney akvaryumu kurup sonuçları kontrol etmek gerekir mevcut tanklarımızda bunu deneme taraftarı değilim. Limon tuzunun çok iyi bir kullanım alanını biliyorum bizim buralardada su çok kireçli ve kettle inanılmaz kireç bağlıyor kettle da yarım litre suya bir tatlı kaşığı limon tuzu ekleyip kaynatıp 5-10 dk bekleyince inanılmaz bir şekilde bütün kireci alıyor yüzeysel bir temizlikten bahsetmiyorum resmen ilk aldığımız temizliğe kavuşuyor.
Tetra Ex 700 Malzemeleri Hakkında
Bu filtreyi uzunca bir zaman kullandım şimdi yedekte bekliyor bence çok başarılı , sessiz sedasız güzel bir dış filtre. Ben biobalları ilk aldığımda çıkarmıştım çok işlevsel ürün değiller yerine zeolit kullanmıştım filtreyle ilgili size tavsiyem temizledikten sonra orjinal hortumlarını kullanıyorsanız onların içinide temizleyin çok çabuk yosun bağlıyorlar ve debiyi düşürüyorlar temizlemek için hortumu biraz soğuksu içinde bekletin ve aynı suyu lavaboya hortumdan akıtın yosunların büyük bölümü kendiliğinden akıp gidecektir. Bir diğer tavsiyemde girişine bir sünger takın kaba pislikleri içine çekmesin en az altı ay filtre temizlik istemez. Saygılar.
Dış filtre akvaryum ile aynı seviyede olur mu ?
Akvaryumdan yukarda olmasın yeter ben tetra ex700 kullanırken ölçmüştüm akvaryum tabanı ve dış filtre tabanı aynı seviyedeyken en iyi sonucu almıştım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.