ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kayiboyu
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
70
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Aralık 2009 22:51
Son Ziyaret:
12 Şubat 2022 21:02
Toplam Mesaj:
1352 [0.26 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Orhan Altınkaya
Doğum Tarihi:
01 Ağustos 1978
Yaş:
45
İl:
Giresun
Meslek:
TSK-Jandarma
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


125x50x50 düşük destek bitkili, Apistogramma Steel Blue (ve artık yavruları)

SON 10 MESAJI

Yeni Akvaryum
6 mm yeterli olur.
Dip Çekimi Yapmadan Su Degisimi Yapmak ?
Nitratın dip çekimi ile ilgisi yok diyorsunuz ama bu kişiye göre değişir. Balık yoğunluğu fazla, yememe fazlaysa, filtrasyon zayıfsa, bitki yoksa bal gibi var.
Lepisteslerimde Yuzgec Ve Kuyruk Erimesi Var
Kim demiş kılıç saldırgan değil diye. Uygun genişlik yoksa akvaryumda balıkların saklanabileceği bitki kütük vs yoksa kılıçlar lepisteslerin canına bile okur.
Isıtıcım Aşırı Isınıyor
Ben de çok uzun zamandır ısıtıcı kullanmıyorum. Eviniz kaloriferli ise oda sıcaklığı gayet yeterli. Ani ısı değişiklikleri balığı etkiler yoksa doğal habitatlarında da gündüz yükselen ısı gece bir miktar düşüyor. Isıtıcınız çatlamışsa kullanmayın en başta kendi güvenliğiniz için kullanmayın.
2017 Yılı Takvim Dağıtımı İle İlgili Konu.
Takvim harika hazırlanmış. Çok güzel resimler seçilmiş. İşyerinde masama koydum. Her gelen gayri ihtiyari göz atmadan edemiyor. Teşekkürler.[:3]
Lepisteslerim Üstte Duruyor Normalmi ?
Balıklar normalse lepisteslerin yukarda durması yüzmesi normaldir. Ama söylendiği gibi ağzını suyun dışına çıkarır gibi hızlı hızlı nefes alıyorsa, köşelere siniyorsa, karında çökme sırtt kamburlaşma vs varsa normal değil. Ha akvaryumcudan gelen balıklar özensiz paketlendiği için havaszlıktanda öyle yapabilirler. solunumları normale dönünce düzelir. Balıklarda sıkıntı görünmüyorsa lepistesler üst seviyede yüzen türlerdendir.
Bitkilerde fotosentez olayı
Aydınlatmanın iyi olduğu söylenemez. Biraz daha güçlendirilmeli. Ancak aydınlatmanın iyi olması co2 verilmesi bitkilerin fotosentez yapacağı anlamına gelmez. Besin (gübre) gereklidir. Bende aynı sorunu yaşadım. İlk başlarda herşey yolunda iken  sonradan aynı şartlarda fotosentez kesildi. Bitkilerin gelişimi yavaşladı ve sonra eciş büçüş olmaya başladılar. Sıvı gübre aldım (potasyum+nitrat+fosfat ve microelement) kullanıyorum ve şu anda tekrar fotosentez yapıyorlar ve düzelmeye başladılar. 
En Sessiz Hava Motoru?
[QUOTE=amiga1200]Tek çıkışlı modeli (Leecom au-312) 15-20 lira civarı,
Çift çıkışlı modeli (Leecom au-315) 30 lira civarı dostum
[/QUOTE]

Kardeş Allah razı olsun. 312 olanını aldım. Artemia çıkarma seti için. Sıfır ses desem yeridir sıfıra yakın. Vallahi tavsiye ederim. Ama daha derin akvaryumlar için işe yararmı bilmem. Ben 30 litrede denedim fokur fokur çıkarıyor. Vana taktım. 
su piresi kolonim (yeni fotolar , yeni keratalar)
Arkadaşlar ben 60 cm lik akvaryumda sadece yeşillenmiş su ve sprulinayı suyla eritip veriyorum. Aşırı üreme var. Odanın iç kısmında pencerenin önüne koydum. ısı ortalama 22 derece. 2 saat kadar doğrudan güneş alıyor. Eşe dosta dağıtıyorum. Çok fazla üreme var. 
Hayirlisiyla dede oluyorum :)
Resimde görünen  bir iç filtre. Kafa büyüklüğüne bakınca akvaryum için hayli büyük gelecek gibi görünüyor. Debisini bilemiyorum tabi. Çok fazla akıntı yapabilir. Ayrıca iç filtreler ekseri mekanik temizlik yapar, akvaryumda gerçek manada temizlik istiyorsanız sump yada dış filtre olmalı. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.