ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
deepscream
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ocak 2010 00:24
Son Ziyaret:
01 Temmuz 2010 00:00
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mahir dedeoğlu
Doğum Tarihi:
05 Eylül 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mahir dedeoğlu

SON 10 MESAJI

Plati Akvaryumu
bu aslanlar benim üretimim ana tanka geçmeyi hakedenlerin bir kaçı ..
bunlarda aslanları üreten imalatçı kesim  Dil%20Çikarma
kolay gelsin....
deepscream2010-05-23 22:18:46
Plati Akvaryumu
[QUOTE=anaki] Teşekkür ederim.Tabiki ısıtıcıda alacağım.Yazın aylarında pek gerek olmadığı için onu atlamışım ama kışa girmeden alacağım.
1 çöpçü 1 vatoz ve 1 erkek 4 dişi plati toplam 7 balıkla başlayayım.Yavrularıda aynı akvaryumdamı bakıyorsunuz?Benim başka alacak yerim yok.Aynı akvaryumda bol bitkilendirme ile dursa olur mu?Yavrular sağ kalır mı?
Akvaryumu kurduktan sonra ve balıkları koyduktan sonra resmini çeker koyarım buraya yorumlarınızı merak ediyorum :)
[/QUOTE]
Valla canlı doğuran için bitkilendirme şart ancak 50 lıtrelik akvaryumda ne kadar bitkili olursa olsun yem olmaları kaçınılmaz dostum.. Ben ilk başlarda yavru tankı almayayım diye direttim ama diretmeye gerek yok 20 TL ye 13 Lt lık bir akvaryum bir hava motoru birde pipo filtre al koy aslan gibi yavruların büyüyor. Benım ilk baslarda öyleydi sonradan büyüdü işler tabi..1 erkek 4 dişi sana inanılmaz nufus artısı sağlayacaktır. Tek önerim yavru alacam diye akvaryumla ve anaçlarla cok oynama mümkün oldugunca müdahele etme su ve balıklar oturdumu düzen başladı mı gerisi çok kolay... Bide ben yavruluk karsıtı değilim herkes yavruluk stress yaptırır anacın ölür falan der ama ben bugune kadar tek bir anac kaybetmedim çok şükür stress falan da göremedim balıklarımda ... Hatta alıştılar bile açıkçası çoğu kez anacı yavruluga koyduktan 1 gun sonra yavru alır hale geldim :))) hepside aslan gibi yasıyor ve doguruyorlar.. Yalnız yavru alınca tavsiyem yavruluktan 1 hafta sonra yavrularını tül yavrulağa aktar daha geniş alan yüzme ve kas gelişimleri için önemli ... Bu kısaca özetlerim işine yarar umarım...
Plati Akvaryumu
[QUOTE=anaki] Benim 50x30x30(h) cm bir akvaryumum var.Güzel bir plati akvaryumu yapmak istiyorum.1 erkek 4 dişi plati koymayı düşünüyorum.Kum olarak hagen siyah kum düşünüyorum.Yanlarına 2 tanede çöpçü koyacağım.Bitki olarak elodea bitkisinden koyacağım.Filtre olarak şelale filtre düşünüyorum.Aydınlatmak için bir akvaryum flouresanı 220 V 50 Hz yazıyor sütünde.Roxin marka.Birde son olarak elimde bulunan koyu renkteki 2 tane küçük küçük delikli kayayıda akvaryuma koyacağım.
Bu konuda tavisyeleriniz nelerdir acaba?
Yem olarak hangi yemi önerirsiniz?
[/QUOTE]
Dostum unuttuğunu sanmıyorum ama kaliteli bir ısıtıcıyıda sakın atlama ,tavsiyem atman -100w lık olanları 3 yıldır kullanmaktayım hala sıkıntı yok. Şelale filtre iyi seçim yine atman -450 lik şelale filtreleri senın akvaryumun ölçüleri için çok ideal ayrıca şelale filtreyi alınca akvaryumcudan ayrıca torba halinde elyaf satılıyor elyafla filtrenın içindeki kartuşları beraber kullan cok ıyı sonuc alıyorsun . Tecrübeyle sabittir. Ayrıca erkek ve dişi kombinasyonun iyi bende aynı ebatta akvaryumla aynı kombınasyonda platiyle yola cıktım... Şuan yavrularla başa çıkamıyorum.. Afyondaymışsın keşke istanbulda olsaydın sana genç yavrulardan istemediğin kadar verirdim... Tavsiyem yine 2 çöpçü yerine 1 çöpçü 1 vatos al faydasını göreceksin emin ol... ;) Bence kaya yerine bulabilirsen bazen akvaryumculurda oluyor hindistan cevizi kabuğu al derim bulabilirsen çok iyi saklanma yeri oluşturuyor. Yıllardır plati tek alanım cok seviyorum kerataları ve sayabildiğim kadarıyla 2 tane yavru tankımda 90 civarı yavru var her konuda destek olurum ...
Kolay gelsin.
 
kılıç kuyruk doğumu yakın mı?
Akvaryumculuk bir heves uğrunu yapılmıyorsa , sabır ister , sabretmeyen akvarist olmaz berke kardeş.. Yapacağın şey araştırmak forumu ve öğrenmek balıgına en uygun ortamı hazırlamak olmalı...
 
Akvayumculuk yaparken unutulmaması gereken 2 şey :
1- Sabır
2- Balıklarınıza doğal ortamlarını en iyi şekilde taklit ederek onları rahat ettirmek.
 
bu 2 maddeye uyarsan onlarda sana borçlu kalmaz berke kardeş.Göz%20Kirpma
Farklı Platyler Çiftleşir mi?(fotoğraflı)

Rica ederim epack105 ,

Ama tavsiyem 1 çöpçü 1 de ufak vatos alırsan 50 Lt için ideal derim. Bende 50 Lt de başladım toplam da 5 platim ( 1 e 4 d ) 1 vatos ve 1 de çöpcüm ile yola cıktım. Suan 3 tankım var 2 si 100 Lt üzerinde biri yavru tankı oldu. Neden vatos ve çöpçü dersen şöyle izah edeyim. Vatos yosunlanma problemını ortadan kaldıran bir tür ve dayanıklı, çöpçü ise yemleme esnasında balıkların bitiremediği yem olursa hiç acımıyor. Yani fazla yemleme olursa dipte nitratı bu balık sayesınde minimize ediyorsun. Platiler ise bir şölen zaten.. İnan akvaryumun 1 -1,5 ay sonra oturursa korkma cok sağlıklı yavrular seni bekler. Platiler konusunda her zaman destek verebilirim.
Farklı Platyler Çiftleşir mi?(fotoğraflı)
Evet çiftleşirler ama alacağın erkek sağlıklı olmasına dikkat et. Akvaryumun kac litre bilmiyorum ama 1 erkek 4 dişi kombinasyonu bırak başka balık ekleme zaten onlar düzen oturunca sana istemediğin kadar nüfus yaratacaklar.. Ben sadece plati beslıyorum yıllardır beni hiç üzmediler aksine hep enerjimi yükselttiler... Ayrıca haftada 1 gun sabit olarak canlı yem günleri tavsiye ederim. Kondüsyonları, renkleri , doğurganlıkları ve alacağın yavruların sağlıkları çok iyi oluyor... Kolay gelsin.. 
NOT: Yerli olarak balık temsiliyse sorun yok ama değilse oda dişi bilgin olsun ..
camdan bölme mi? sineklik mi?

Camcın işçilik yapmak istiyorda olabilir para anlamında ama camcılar genelde akvaryum işlerine alışıktır sana kıyak yapıyorda olabilir. Sonuçta söylediği en iyisi ..

Plati ve Bitki
Didikledikleri olur ama yemezler yemleme düzenliyse hiç ilişmezler..
Yavrular yem oluyor!
Selamlar mustafa ,
 
Tespitlerin oldukça yerinde gibi  özellıkle tek türe gecmeni tavsiye ederim. Ben  yıllardır platı beslemekteyım. iyi beslenen ve ortamına alışmış dişileri strese sokup ölümüne açan sadece yavruluğa girmiş olduğundan olduğunu sanmıyorum. Yavruların kaybı akvaryumdaki bitki ve nufusun coklugu ile dogru orantılı yanı nekadar nufus okadar yavru kaybı dostum..Tavsiyem doğumu yaklaşan dişi diye karnı sırf şiş diye yavruluga alınıp uzun sure bekletilen dişileri kaybetmek cok daha olası. ben su gune kadar bir çok yavru aldım dişilerimden ve hepsi yavrulukta doğum yapıp ana tankta halen yasamlarını surduruyorlar. sadece dişilerin doğum surelerı 28-35 gun arasında oldugunu unutmamak ve iyi takıp edıp doğumun yyaklaştıgı son gunlerınde yavruluga alıp beklemek.
 
Tül yavruluk yavru kaybı için ideal piyasada anneyi yavrudan ayıran tül yavruluk göremediğimden doğum gerceklestiği plastık yavruluktan 5 gunn içinde yavruları buyutmek uzere ufak tankı olmayan lar için ideal tül yavruluğa alıyorum ve hiç kaybım olmadı bu zamana kadar .. Bu yazdıklarımlada cok ufak 1-2 mudahele ile yavrularını sağlıklı büyütebilirsin. Plati seçimi yaparsan yardımcı olabilirim. Kolay gelsin...
deepscream2010-04-23 18:51:37
Doğum yaklaştı mı sizce?
Dişiniz hamile gibi duruyor .. Akvaryumum 9 aylık oldu 2 farklı dişiden 3. tur yavru aldım. her batın 20 ila 40 yavru şeklinde, edindiğim tecrübeye göre diyebilirim ki balığınızın doğumuna oldukça var . Balıklardaki karın şişliğinin artması hamilelik evresini tamamladığı ve doğum yaklaştığı anlamına gelmez .. Anüse doğru ilerlemeyi her plati cinsinde iyi göremeyebilirsiniz...Mesela tuxedo cinsleri oldukça zor anlaşılır.. Balığınız görüntüsü sağlıklı ama sürtünme eğilimi hamilelikten olmadığını düşünüyorum, ara ara duraklaması normal biraz dinlenme , biraz erkekten kurtulmaya çalışmanın yorgunluğu gibi düşünün :) Doğumu yaklaşan dişinin peşinden erkek hiç ayrılmaz ve oda kendıne yaklaştırmaz ciddi kovalamacalar olur ... 35 günlük bir hamilelik süreleri var.. Sizin platinizin anüs bölgesi kolay anlaşılır ancak balığınızın beslenmesinde sürekli pul yem vermek biraz hazımsılıkta yaratıyor buda şişkinliğin artmasına ve balıgı gereksız yere doğum yapacak diye yavruluklara koymalara yada farklı taciz etmelere sebebiyet veriyor. Ben sağlıklı ve kayıpsız doğum için haftada bir kez tubifex ile besliyorum.En son dişimi tubifex ile besledğim akşam yavruluğa almaya karar verdim çünkü 30gun olmuştu ve sabah 40 civarı yavru yavruluktaydı. :) Balıkların sindirim sistemi hızlanıyor tubifex ile ve yavrularınızın daha kaliteli ve sağlıklı doğmasına ve dirençli olmasını sağladığını düşünüyorum tabi çok değil hafta da 1 ideal benım bakısım bu... Çünkü 3 kez aldığım yavru sayısı kayıpsız büyüterek yaklaşık 85 ila 100 arası yavru aldım.. Ve sağolsun akvaryumcum benım gibi yerli üretim için bana teşekkür ediyor ... E balıklarımda masraflarını çıkarıyorlar yemlerını yada akvaryum bitkilerini kendı yavruları sayesinde  alıyorlar mesela :) Oyuzden önce herseyın basında sabır .... Balığınız içinde benım kanaatım min. 20 gunluk bir süresi lazım :) 
Temiz ve sağlıklı akvaryum dileğiyle.. 
deepscream2010-04-02 22:42:49

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.