ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
scarab
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ocak 2010 01:08
Son Ziyaret:
18 Şubat 2015 10:50
Toplam Mesaj:
292 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ilker özek
Doğum Tarihi:
28 Haziran 1979
Yaş:
44
İl:
Ankara
Meslek:
Veteriner Hekim
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Beyaz benek ?
Isıyı kademeli olarak yükseltmelisiniz.Umarım 5 derecelik artışı birden bire yapmamışsınızdır. Beyaz beneğe karşı malaşit yeşili etkilidir.Malaşit yeşilide sera'nın costapur isimli ilacınde bulunmakta. Platy beslediğim dönemde başıma gelmişti bu hastalık 2 günde geçmişti.Isıyı bile pek yükseltmeden costapur ile halletmiştim ama erken müdahale etmiştim.Geç kalındıysa yeterli olmayabilir.
Beta akvaryumunda çöpçü ve bitki
Bettaların fazla ışığı sevmedikleri doğru.Bunun içinde en güzel çözüm akvaryuma pistia gibi bakımı kolay su üstü bitkileri eklemek, ayrıca akvaryum içinde ki bitkiler yoğun olursa pistia'ya bile gerek kalmaz balık kendine bolca gölge alan bulur.Dekoratif kayalar ve benzerleriyle de gölge alan sağlaman mümkün.scarab2014-03-25 09:53:12
Beta akvaryumunda çöpçü ve bitki
30 litrede 2'den fazla dişi besleme derim.Bence 2 bile fazla. Karides eklersen güzel canlı yem olurlar.Daha ucuza canlı yem bulabilirsin :)  Betalara filtre hava motoru gerekmez diyenleri de boş ver gitsin.Sen ne kadar iyi şartlar sağlarsan balıkların da o kadar güzel olurlar. betalar bilinenin aksine sadece havadan oksijen almazlar,suda ki oksijen miktarı düşerse havadan ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırlar.Sen suda yeterli oksijen ve filtrasyon sağlarsan betanda daha sağlıklı ve güzel olur. Bir de üretmeyi düşünüyorsan zaten bu dediklerin olmaz, vaz geç derim. Isıtıcısız, hava motorsuz,bitkisiz ve filtresiz beta akvaryumu olmaz.Bitkilerin arasında yüzüşlerini seyretmek inanılmaz keyiflidir. Akvaryumcuların iddia ettikleri gibi betalar hareketsiz değillerdir, yeter ki gereken şartları sağla.Akvaryum şartları uygun olursa bir bettanın ne kadar hareketli olduğuna şaşarsın.Filtre olarak pipo filtre veya şelale filtre kullanırsan akıntı olmaz fakat betalar iyi zıplayıcılar oldukları için akvaryumun üstünün kapalı olması lazım bu yüzden ben pipo filtre öneririm.İnternet üzerinden güzel pipo filtreler bulabilirsin.
Kedi Besleyenlerin Kum Ve Kuru Mama Önerileri
Kokuyu hapsetmesi kumun iyi olduğu anlamına gelmez.Benim de 11 yaşında bir kedim var ve topaklaşan kum kullanıyorum. Silika kumlar çok fazla tozuma yapıyorlar.Kedide kumu eşelerken bu kumu soluyor. Eğer her gün düzenli olarak temizlerseniz topaklaşan kumda da en ufak bir koku oluşmuyor. Ben kendi kedimde MARIN CAT kullanıyorum. Emin olun kaliteli topaklaşan kumlar silika kumlardan çok daha sağlıklı.

Mamaya gelince de kaliteli profesyonel mamalar pahalıdır fakat çok daha sağlıklıdır. Hills, ProPlan gibi. 

Kedinizin ırkı ne olursa olsun senede en az 1 kere check up yaptırmanızda fayda var.Özellikle safkan olanlar ve yaşı ilerlemiş olanlarda 6 ayda bir yaptırılması daha sağlıklı olur. Check up ta genel muayene (yazmaya bile gerek yok aslında) yapılmalı,kan hücre sayımı ve karaciğer,böbrek vb hastalıklarına işaret eden kimyasal kan değerlerine bakılmalı,göğüs ve batın röntgenleri çekilip incelenmeli,şüphe edilen durumlarda da ultrasonografik muayene yapılmalıdır.Bu yazdıklarımın dışında da yapılabilecek şeyler var fakat kan değerlerine baktırmak bile çoğu hastalığın erken teşhisinde oldukça etkilidir.

Bu yazdıklarım masraflı fakat zaten yaşam süreleri kısıtlı olan ve sevdiğimiz canlıların yaşamını uzatmakta da oldukça etkilidir.Sadece kediler değil köpeklerin de senelik check up lar ile kontrol edilmeleri faydalıdır..Yukarda yazdıklarıma ek olarak köpeklerde (özellikle iri ırklarda) EKG de baktırılırsa, kalp hastalıkları yönünden kontrol edilmiş olur.

Hepinize sağlıklı günler.
scarab2014-03-13 16:51:06
Öğrenciden Hobihane :) Yeni foto syfa3
Ortada duran akvaryumun sehpasının ayakları biraz zayıf gibi duruyor fotoğrafta. Çocuk havuzu zamanla hava kaçırmıyor mu? yoksa ara ara şişiriyor musunuz?
bitkili beta akvaryumu ilk tecrube...
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.
Fotograflarda görünmüyor ama 2 betta olduğunuz yazmışsınız.Bu hacimde iki betta sorun çıkarır.Ayırmanızda fayda var.Ayrıca bettalar akıntıyı sevmezler doğrudur fakat şelale ya da pipo filtrenin yapacağı akıntı bettanızı rahatsız etmez.Bunun yanında fotograflarda göremedim varsa ciddiye almayın ısıtıcı ve termometre kullanmanızda balığınızın sağlığı açısından faydalı olur.Son olarakda bettalar çok iyi sıçrayan balıklardır akvaryumunuzun üstünü en azından bir streç film ile kapatırsanız daha sağlıklı olur.
Antalya mağara kayası
[QUOTE=iyi1user]
balıklarıma zarar vermedi vereceğinide sanmıyorum çünki akvaryum balıklarının benim bildiğim kadarıyla pulları yok o yüzdende kolay kolay yaralanmazlar
[/QUOTE]

Konuyla alakasız olacak ama düzeltmek istedim.Akvaryum balıklarının da pulları vardır.Akvaryumlarımızda yaşayan çoğu balık zaten doğada da yaşamakda.Ayrıca pulları olmayan bir balığın daha kolay yaralanacağını düşünüyorum.Pullar balık için koruma sağlayan bir yapıdır.
Sajica patlmada.
Ligulosis adında paraziter bir hastalık var.Parazitin larvaları balığın sindirim sisteminde çoğalıyor ve en sonunda balığın patlayarak ölmesine sebep oluyor.Belki bu hastalıkdan bahsediliyordur.
Tilki Kuyruğu Nasıl Dikilir?


[QUOTE=scarab] Vantuz yardımıyla  demet halinde yan camlara veya akvaryum dibine tutturabilirsiniz.Kuma tutturmanız çok zor.Boşuna uğraşmayın.[/QUOTE]

Vantuza biktileri nasıl tutturacağız acaba?
[/QUOTE]
 
Akvaryumcularda vantuz satılır üsterinde delik vardır.O delikden iple bağlayabilirsiniz.
scarab2011-09-11 22:28:43
Tilki Kuyruğu Nasıl Dikilir?
Vantuz yardımıyla  demet halinde yan camlara veya akvaryum dibine tutturabilirsiniz.Kuma tutturmanız çok zor.Boşuna uğraşmayın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.