ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MustafaSerkan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Şubat 2010 22:53
Son Ziyaret:
07 Ekim 2016 00:27
Toplam Mesaj:
77 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mustafa serkan genç
Doğum Tarihi:
22 Ekim 1980
Yaş:
43
İl:
Erzurum
Meslek:
arkeolog
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü...

SON 10 MESAJI

Sonunda kararımı verdim " Deniz Akvaryumuna Geçiş"

Tekrardan merhabalar. Nihayet 100*65*55cm ölçülerindeki Akvaryumum ve 90*35*45 cm ölçülerindeki sump sistemim ve 20 kg'lik Aquarium Marine Sand marka kumum, Red Sea Coral Pro Deniz tuzu bu gün itibariyle elime ulaştı. Protein Skimmer, Canlı kayalar, Refraktometre, Ph Monitörü, Gerekli testler şu anda kargodalar elime ulaşınca markalarıyla beraber paylaşacağım. Kuruluma başlamadan önce kafamdaki en büyük soru işareti olan kurulumda kullanacağım su sıkıntısını 8 Aşamalı Filmtec Membranlı RO cihazı sipariş ederek çözdüm. İnşallah beklentilerimi karşılayacak bir üründür. Aslında ilk tercihim 5 aşamalı RO cihazı almaktı ancak PH değerlerinin yüksek olması için tavsiye üzerine 8 aşamalı olanı tercih ettim. Böylelikle içme suyu sorunumuda çözmüş oldum. 

 


Arkadaşlar kürlenmiş canlı kayaları su dışında ne kadar ve nasıl muhafaza edebilirim? Canlı kayalar biraz erken elime ulaşacağından biraz telaşlandım. Çünkü RO cihazım pazartesi elimde olacak.

Erzurum'dan F0 Polli İkola ve İkola Kaiserlerim.
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Sonunda kararımı verdim " Deniz Akvaryumuna Geçiş"
Akvaryumcu arkadaşımda sizinle aynı görüşte NAC7 ve UV filtre için. Compact 3000 biraz fazla gelmez mi diye düşünüyorum. Ama tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Benim merak ettiğim. Akvaryuma canlı kayaları ekledikten sonra protein skimmeri çalıştırmalımıyım? ve ışıkları yakmalımıyım.
Erzurum'dan F0 Polli İkola ve İkola Kaiserlerim.
[QUOTE=dwain]Ben sizin kadar deneyimli değilim ancak 4,5 yıl önce ben de yeni bir akvaryum kurup Tropheus Ikola ile başlamıştım. Çok güzel bir kolonim olmuştu. Sonra taşınma ve evlenme süreci araya girdi ve elimden çıkarmak zorunda kalmıştım. Şimdi yeniden başlıyorum. Filtre vs tamamladım. Sırada güzel bir akvaryum yaptırmakta. Onu da haftasonu görüştüm. Bugün herhalde onayını vereceğim. Yapılmaya başlanacak. Sonra da balık seçimine geleceğim. Hala kafamda net bir balık türü yok. Ama Brichardi gördüm forumda. Çok hoşuma gitti. F0 balıklar nasıl bulunuyor bilmiyorum. İstanbul'da hele hiç güvenebileceğimi de düşünmüyorum herhangi bir akvaryumcuya. Referansının iyi olduğunu bildiğim bir yer ile görüşüp balıkları almak istiyorum. Bakalım umarım benim için de keyifli yeni bir macera olur.
 
Tekrar hayırlı olsun.
[/QUOTE]
 İstanbul'da çok güvenilir italatcılar var. Ama ben hep Kayseri'den LD Akvaryumdan aldım balıklarımı. Hiçte sorun yaşamadım. Lütfullah bey gerçekten işinin ehli bir esnaf.
Erzurum'dan F0 Polli İkola ve İkola Kaiserlerim.
Tropheuslar her zaman için benim en sevdiğim balıklar olarak kalacaklar. Aslında konu başkıpı altında son bir sene içinde balıkların katettiği aşamaları siz sevgili dostlarla paylaşamadım. Polliler gerçekten çok güzel bir tür özellikle mavi gözleriyle... Beslemeyi düşünen arkadaşlara tavsiye ediyorum. Yorumunuz içinde çok teşekkürler.
Erzurum'dan F0 Polli İkola ve İkola Kaiserlerim.
Gönderimin altına yorum yapan, balıklarımı beğenen tüm dostlara teşekkür ediyorum. Önümüzdeki salı günü itibariyle balıklarım ve akvaryumumu yeni sahibine teslim edeceğim. Yeni bir maceraya başlıyorum. Hayalimdeki deniz akvaryumunun siparişini verdim ve kurulumuna çarşamba günü başlayacağım. Muhabbetle. 
Sonunda kararımı verdim " Deniz Akvaryumuna Geçiş"
Uğur bey tecrübelerinizden yaralanmayı çok isterim. Açmış olduğunuz konu başlıklarını dikkatle takip etmekteyim. Ben bu gün 100*65*50 cm ölçülerinde sumplu ve dijital ısı ölçerli bir akvaryum siparişi verdim. Salı akşamı mevcut akvaryumumu ve balıklarımı alıp yeni tuzlu su akvaryumumu getirecekler. Bende Çarşamba günü itibariyle, bir aksilik olmazsa Deniz akvaryumumun kurulumuna başlayacağım. Kurulumun tüm aşamalarını elimden geldiğince fotoğraflayarak paylaşırım. Protein Skimmer'in siparişi (Aklımdaki Bubble Magus NAC7) yarın verilecek. Sumpta kafa motoru olarak Eheim Compact 2000 kullanacağım. Dalga Motoru olarakta Aquarium Systems NeWave 4000 modelini, sizce bunlar yeterli olurmu? Yeni akvaryumum için mercan kırığı kum kullanmayı düşünüyorum. Acaba miktarı ne kadar olmalı yada kalsiyum karbonatlı bir kummu kullanmalıyım? İlk etapta resif akvaryumu kuramayacağımı düşündüğüm için aydınlatmayı forumdan takip ettiğim kadar T5'lerle yapmayı düşünüyorum. Sera Marin Reef Salt kullanmayı düşünüyorum (Erzurum'da bu markayı bulabildim). Yaklaşık 300lt hacme sahip yeni akvaryumumda kaç kg canlı kaya kullanmam gerekir. Ben Akvaryumumun çok abartılı ve kalabalık görünmesini istemiyorum herşey yeterince ve ideal ölçülerinde olsun :) Tuz ölçer siparişlerini verdim. Elimde mevcut NO3, NO2, PH, GH ve KH testlerim hazırda bekliyor. Deniz akvaryumu için ideal su değerleri sizce nelerdir? Su arıtma cihazım olmadığı için PH seviyesi 7.5 olan yerel bir firmanın damacana suyunu kullanmam doğru olurmu? ve son olarak UV filtre kullanmalımıyım? Ben kullanmayı düşünüyorum bir marka tavsiyeniz varmı? Mesajı Uğur beye özel yazmış gibi oldum ama tüm arkadaşlarım cevap yazarlarsa çok mutlu olurum. Aklınıza gelen dikkat etmem gereken tüm konuları benimle paylaşın lütfen. Şimdiden tüm dostlara teşekkür ederim. Muhabbetle...
Deniz Akvaryumlarına Başlangıç İçin Gerekli Ekipmanlar
Vermiş olduğunuz bilgiler çok aydınlatıcı olmuş, gerçekten çok teşekkürler.
Sonunda kararımı verdim " Deniz Akvaryumuna Geçiş"

Arkadaşlar çok uzun zamandır sahip olmak istediğim deniz akvaryumu hayalimi gerçekleştirmeye karar verdim. Yaklaşık 20 yıldır tatlı su akvaryumum var. Son 8 yılımda ise tanganyika akvaryumuna sahibim. Tropheusların her türünü besledim desem yalan olmaz. 160*50*60 cm ölçülerindeki tankımın sakinlerini Pazar günü itibariyle yeni sahibine teslim edeceğim. Uzun zamandır hayalini kurduğum bir deniz akvaryumuna sahip olmak istiyorum. Mevcut tankımı deniz akvaryumuna çevirmek oldukça külfetli olacağından; fazla büyük olmayan bir tankta  canlı kayalar ve küçük palyaço balıkları beslemek istiyorum. İlk etapta hazır sistem bir akvaryum almam avantajlı olur mu? Hangi markanın hazır sistem deniz akvaryumunu tavsiye edersiniz. Erzurum'da yaşadığım için bu konuda yardım alabileceğim pek arkadaşım yok. Bu işin ticaretini yapan arkadaşlar ise çok çok afaki rakamlardan bahsediyorlar. Küçük ebatlı ideal bir deniz akvaryumu için yeterli ölçüler nelerdir? Tavsiye edebileceğiniz gerekli ekipmanları bana kargo yapabilecek ticari kimlikli bir arkadaş  var mı? Bu konuda değerli fikirlerinizi almak istiyorum bana yol göstererek yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Uzun zamandır forumdaki bir çok ilgili konuyu büyük bir zevkle okudum ve çoğu konuyu hala takip etmekteyim.

MustafaSerkan2014-11-07 23:51:31
93 Gallon Tanganyika Biotope

Gökay hayırlı olsun kardeşim. Bol yavrulu, hiç kayıpsız akvaryumlar olsunlar her iki tankında.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.