ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
exhemin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Şubat 2010 17:10
Son Ziyaret:
03 Ocak 2019 19:14
Toplam Mesaj:
123 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Halil Kılören
Doğum Tarihi:
24 Nisan 1979
Yaş:
44
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Halil Kılören

SON 10 MESAJI

Bu kumu kullanan varmı?
Silis kumu kullanabilirsiniz tane boyu 2-3 cm olanlardan bence, Bursa silis kum üreten varmı bilmiyorum ama izmit ve istanbul bölgelerinde ocaklar var, abim adanada yeni akv. kurarken onada taviye etmiştim bitkili akv. için gerçi adananın çeşme suyuda güzel olduğu için 2-3 ayda akv. yemyeşil oldu. silis kum salınım yapmaz, ayrıca yoğunluğuda tam ideal olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca lav kumu da kullanışlı olabilir. onuda ocaklarda bulabilirsiniz.
exhemin2013-05-16 17:16:20
Silis Kumda Bitki
Merhaba,
0 numarada bitki olmuyor maalesef, bitkilide en az 2-3 cm tane boyu olmalı, diğer durumda kökler çürüyor, hiç denemenizi tavsiye etmem. Ayrıca 2-3 numara silis bence iyi secimmm.
Kribensis yardım
Merhaba, Benimde başıma gelmişti, gözü pörtledi, 2 ay kadar devam etti forumdan ciddi bir yardım alamadım sanırım çözümü yok maalesef balığım ölmüştü, bir kaç ilaç ve yöntem uygulamdım ama olmadı, inşaallah çözüm bulabilirsiniz.

Bu kumların adı ne? lütfen cevap
Ya tam bilmiyorum yabancılarda da bu kadar pahalı mı yada orda zenginlermi hobiyle uğraşıyor fiyatları çok pahalı bize göre ama yaptıkları akvaryumlarda tam süper :) her seferinde imrenerek bakıyorum... dediğiniz gibi biz hagen, tüf vb kumlara devam edecez uzun süre...
phlips 865 olur mu?
Cevaplarınız için teşekkürler. resun marka mavi ışık var yanlışlıkla almışım, bitkilide oluyormu tam bilmiyorum ama ön tarafa olması yosunlamayı tetiklermi acaba? 840 18 wattlık var bir tane akvaryum 1 m arada etkisi olumlu mu olur yoksa dediğiniz gibi yosunu artırımı?
phlips 865 olur mu?
Teşekkürler. Sonunda birinin cevap vermesi çok iyi oldu. Peki aydınlatmada çeşitlilik iyi olur diyorlar anladığım kadarıyla sizce, 865, 840, daylight ve grolüks karışık olur mu? yeterli olur mu yani?exhemin2012-11-07 22:51:07
Akvaryum.com'a Özel Hesap Makinası!
Yanlış anladınız galiba, ben onu hesaplayamıyorum demiyorum ama kolaylık olması açısından tank hacmi değiştiğinde hesap o kadar kolay olmaya biliyor eklemesi zorsa birşey demiyorum hiç eklemeseniz de olur, bu programı hiç yapmamış olsaydınız da olurdu benim için. Ben zaten uzun süredir hesaplamamı yapıyorum ve kullanıyorum. Ben sadece yaptığınız program özelliklerinizi artırmanız için bir fikir önerdim önemsemiyorsanız sorun değil. Ama lütfen bana hesap-kitap öğretmeyin mühendisim o kadar da bilirim. :)
Bu kumların adı ne? lütfen cevap
Benim tahminimce bu kumların hiç birini bulamassınız, maalesef bizde o kadar çeşitli özel kumlar yok çünkü o kadar çeşitli taleb yok, olsada gerçekten çok pahalı olacağı kesin. İnşallah bulabilirsiniz.
Eğirdir gölü kumu (ustalardan fikir)
Bildiğim kadarıyla salınım yapan kumlar tavsiye edilmiyor. Tuz ruhu yadaa kireç sökücü ile köpürme yapıyorsa olmaz derler. dedikleri gibi karbonatlıysa ki akdeniz bölgesinde çoğu dereler hep öyledir köpürme olacaktır. Ancak bazi bitkiler için tam tersine sert sular ihtiyac olduğu için sorun olmayabilir. bitki türüne göre kumu belirlemeniz gerekcek.
Akvaryum.com'a Özel Hesap Makinası!
Teşekkürler emeğiniz için çok iyi bir çalışma olmuş yalnız bir isteğim olcaktı. Gübre hesabının sonuna litreyi veriyoruz ya o litre göre kaç ml eklememiz gerektiğini de ekleyebilirsek biraz daha kolaylaşır gibi hesap. :)
Yani 110 gr potasyum 1 llitre de erittiğimizde 1 ml 50 lt suya 1 ppm katıyor ya mesale 235 litre için kaç ml solusyon eklememiz gerek gibisinden. Tembelliğim için hoşgörünüze sığınıyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.