ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
pusat58
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
23
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Mart 2010 18:44
Son Ziyaret:
27 Eylül 2023 12:45
Toplam Mesaj:
942 [0.18 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ihsan öz
Doğum Tarihi:
01 Mart 1978
Yaş:
46
İl:
Sivas
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İhsan ÖZ

SON 10 MESAJI

Flower Horn Çeşitleri
[QUOTE=etoo09]Arkadaşlar yaklaşık 3-4 aydır bakıyorum sanırım dişi ama flowerhorn hangi türüdür ? [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204373/261020181513311.jpg[/IMG][/QUOTE]
Stresten rengi kaçmış red dragon fader.
Flower Horn Çeşitleri
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/89491/150820160927511.jpg[/IMG]
Bir aylık flowerhorn yavruları.
Sivas lı Akvaristler.
Büyük kerevitleri alan olmadıysa alabilirim. İlerde beslemeyi düşünürseniz tekrar alabilirsiniz.
İşte Amerikan Rüyası
Arkadaşlar yapılan tartışma çok gereksiz çünkü kimsenin başkasının akvaryumuna müdahale etme şansı yok. Bu şekilde tartışma da bir sonuca ulaşmaz. Akvaryum ortamında balık üretmenin doğal bir tarafı zaten yok. Bu balıkların Türkiye de yaşayabileceği doğal alanlarda kısıtlı. Kırma balık üretmeyi bir felaket gibi göstermekle abartılı tepki vermekle bir sonuca ulaşılabileceğini sanmıyorum.
Red Texaslar Ve Uretimi
[QUOTE=Umut Katipoğlu]Arkdaşlar yorumlarınız için hepinize teşekkürler, özellikle bu tarz hibrit türlerde arada eleyeceğim canlılar olacağından tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Papağan/SB Carpinte çifti mutlu mesut yavruların yerlerini değitirdiler. Carpinte yumurtlamadan sonra biraz ilgisiz gibiydi, ancak şu an daha güzel babalık yapıyor. Oldukça uyumlu bir çift gibi görünüyorlar. Yerde kuyruk sallayan yavruların başında sürekli tetikteler. Yukarıdaki bahsettiğim ilandaki balıklar bana Texas eşleşmesinden çıkmış gibi gelmedi, Papağan/Midas olabilir diye düşündüm. Bunlara benzerlerini sıkça görmüştüm. Benim yavrulardan da buna benzerler çıkacaktır. Umarım ağız ve omurga sorunu çekinik gen kalır. İlk etapta bu yavrulamadan Red Texas çıkma ihtimali elbette çok çok düşük. Mustafa Bey'in eklediği fotoğraflardaki balığın yavru hali bile güzelmiş, ilerisi belli olmuş aslında. Diğer Pembe Texasımıda Aquaclay tabanlı tanka alınca kendini belli etmeye başladı. Oldukça ılıman bir birey ancak halen cinsiyet konusunda tahmin yürütemezken elime alıp iyice inceledim. Anüs Vent V/U gözlemlerim yine tam sonuç vermesede balık erkek çıkabilir.


[/QUOTE]

Erkek fader flowerhornla çiftleştirilirse güzel yavrular alınır diye düşünüyorum.
Keyhole besleyenler.
Benim balıklarda 3. yumurtlamalarında yine yumurtaları yediler yalnız hemen yemiyorlar yumurtalar beyzlaştıktan sonra yeniyor. Su değerleriyle veya erkek balıkla ilgili bir sorun olabilir diye düşünüyorum.
Red Texaslar Ve Uretimi
Papağan-texas yavrularından ağzı kapanmayan çıkacağını sanmıyorum. Muhtemelen  yaşından sonra renklenirler. Yukardaki texas papağan kırmalarının renginde olacaklarını düşünüyorum.
Red Texaslar Ve Uretimi
Aslına bakarsanız yüksek fiyata satılan a grade red texasların renkleri çokta doğal değil. Genelde aşırı şekilde renk hormonu içeren yemler veriliyor. Renk yemini kestiğiniz zaman renkleride orjinaline dönecektir. Red texas ın midas turuncusu olması inci dağılımının düzenli olması (titaniumlardaki gibi tüm vucudu kaplaması veya birbirine kaynamış şekilde olmasındansa carpinte diziliminde olması) benim daha çok hoşuma gidiyor. Bildiğiniz gibi red texas için bir standart yok. A kalite sözü sadece ticari olarak mana ifade ediyor.
Red Texaslar Ve Uretimi
[QUOTE=kolistavra]Ihsan Bey merhaba, hem hobihaneniz var hemde bugune kadar bircok tecrube yapmissiniz, mesleginizde akvaryumculuklami ilgili yoksa sadece hobicimisiniz?[/QUOTE]

Sadece hobi. Devlet memuruyum. 2011 yılında biraz daha kendimi geliştirmek adına su ürünlerine kayıt yaptırdım fakat okulun ilçede olması sebebiyle sadece bir dönem gidebildim. Zaten teorik olarak bildiğimiz şeylerin uygulaması yapılıyordu. Lisans mezunu olmam sebebiyle diplomasına da ihtiyacım yoktu.
Akvaryum merakımın kaynağı  balık burcundan olmam olabilir.
Red Texaslar Ve Uretimi
Zaten listede 5 cm yazmasına rağmen balıklar 3, 3.5 cm oluyor. Dişiler 5-6 cm olunca yumurtlamaya başlıyor. Red texas olarak işe yaramasa da üretim için ilk aşamalar geçilmiş olur. Gelecek balığın uygun bir kırmızı balıkla çiftleştirilmesi daha kaliteli yavrular almayı sağlar. İstanbul' da olsam gidip ithalatçıdan kendim seçerim fakat burda koliden ne çıkarsa artık şansımıza.
Geçen sene 20 tane aldırmıştım. Akvaryumcuda müşteri çıkınta satıldı bana 2 tane kaldı. 1 i üretme denemesi yaparken öldürüldü. Balıklar geldiklerinde daha çok kamfa türlerine benziyordu. Forumda reklam sayıldığı için ithalatçı firmayı isteyene özelden gönderiyorum.
pusat582015-03-30 06:57:32

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.