ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
simedo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Mart 2010 10:20
Son Ziyaret:
02 Şubat 2021 13:16
Toplam Mesaj:
269 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali ÖDEMİŞ
Doğum Tarihi:
28 Ağustos 1979
Yaş:
44
İl:
Antalya
Meslek:
Turizm
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



C. Frontosa Blue Zaire Moba...
Compressiceps Chaitika Orange...
Mavi Kaplan Karides...
Blue Velvet ...

SON 10 MESAJI

Tom Hatch'n Feeder artemia çıkartma düzeneği Hak.
Ürün anlatıldığı gibi mucize bir ürün değil tamam artemialar delikli bölmeden dışarı çıkıyor ama açılan bütün yumurtalar dışarı çıkamıyor ayrıca su değişimi yapmak dert su eksildikçe artemia düzeneğinide su seviyesi ile birlikte aşağı indirmelisiniz yoksa tuzlu su akvaryuma geçer aynı durum suyu doldururkende geçerli bu seferde yukarı kaldırmanız gerekecek. Temizlemek için çıkardığınızda çok dikkatli olmalısınız delikli çıkış bölümünü baş parmakla tıkayıp çıkarmalısınız yoksa tüm tuzlu su ve açılmış kabuklar akvaryuma boşalıyor bunlardan kimse bahsetmemiş.
Erkek Fena Dişi Sıkıntıda
Eskiden forum yöneticileri daha ilgiliydi sanırım. Alakasız foruma alakasız canlı ile ilgili bir konu açıldığında hemen silinirdi üstünede bilgilendirme mesajı gelirdi. Konunuz silinmiştir ilgili forumda tekrar açınız gibi. Bu tarz konulardan kaynaklı bir forum kirliliği oluşmuş durumda. Örnekleri çok var bu aralar.
Önceki uygulama konuyu açan kişi içinde faydalıydı. Tanganyika forumunda Mücevherle ilgili sorularınınıza doyurucu cevaplar alamayabilirsiniz.
F0 Moba Annenin Ağzındaki Yavruları Besleme 17sy
Özkan bey maşallah hepsi bir birinden güzel bireyler. Balıklarınızın kıymetini bilin böyle mobalar gelmiyor artık sonra arasanız tarasanız bulamıyorsunuz ben gibi :)
Nerede o eski mobalar ?
Yanlış anlaşılmasın niye koydunuz anlamında değil asla. Balık forumun logosu oldu. Şuan başka birinde zaten düzgün moba ya örnek olarak söylemiştim.
Umudu yitirmemek lazım bu evrede acele edip sonradan pişman olunacak moba almak en kötüsü biraz daha bekleyelim bakalım :)
Nerede o eski mobalar ?
Dediğiniz gibi en güzeli imkan bulup işi gücü bırakıp basıp gitmek ticari değil kendi besleyeceğin balığı alıp gelmek. Mobanın kaç metreden çıkartıldığıda önemli tabi de asıl önemli nokta nereden çıktığı.
Bu dönemde ilk kez moba alacakların F0 balıklarda bile çok çok dikkatli olmaları gerekiyor çünki moba bu değil bizzat ve bir bilenle gidilip seçerek alınmalı içlerinden orta karar balıklar mutlaka çıkacaktır ama cidden çok kötü balıklarda var dikkatli olunmalı.
Bu arada imzanızdaki balık bu fotoğrafla frontosa forumda birincilik kazandığım eski balığım. İşte böyle mobalar gelmiyor artık.
 
simedo2015-03-08 21:40:18
Nerede o eski mobalar ?
Uzun zamandır kafamdaki standartlar ölçüsünde moba aramaktayım ama malesef bulamıyorum. Zamanında çok geldi çokta iyi balıklar geldi ama şimdi o balıklara ne oldu gölde de soyu mu tükendi ? İthalat yapa yapa kuruttuk mu koca Tanganyika yı ? Yada geliyor haberimiz mi olmuyor el altından mı tükeniyor ?
Gelen balıklar F1den hallice renkler çamaşır suyuna batırıp çıkarmışcasına açık. Küt vücut yapısı, koyu renk mor kuyruk görmek mümkün değil. Hiç bir ithalatçının kabul etmediği göl kenarı havuz üretiminden başka açıklama gelmiyor aklıma. Eğer son zamanda gelen bu F1 benzeri balıklar gölden çıkmaysa eskiden gelen balıklar nereden çıkıyordu?
Zamanında getirdikleri balıkları beğendiğim LD,  Deep Sea gibi firmalarda uzun zamandır moba getirmiyor.
Gelen balıklar gibi balık getirmektense hiç getirmeme kararı mı aldılar? veya artık moba satılmıyor mu getirilen balıklar ellerinde mi kalıyor?
Lütfen biri şu duruma el atsın işini hakkıyla yapan veya yapacağını düşününen biri çıksın az getirsin öz getirsin şimdiki piyasa 400,450 ise gerekirse daha fazla verelim ama akvaryumumuzda MOBA gibi MOBA yüzsün.

Frontoza Moba En uygun canlı yem
Artemia ilk 3 aylık dönemde çok faydalı olur ama 15 aylık 14, 15 cm olan frontosanın dişinin kovuğuna yetmez. Balık av malzemeleri satan yerlerden buralarda adı yaniç olduğunuz yerde değişebilir ,yabani tatlı su karidesi canlı olarak temin edebilirsiniz veya gammarusda olur. Hatta toprak eşeleyip solucan bile verilebilir. Canlı yemle uğraşmak sorun olabilir .Yine temizlenmiş çim çim karides veya somonu ağızlarına uygun ebatta kesip haşlayıp yiyecekleri kadar verebilirsiniz. Cagdas OZDOGAN2015-03-03 13:15:14
Compressiceps Chaitikalarım
Konunun başına baktım da yavrularım nerdeyse 2 yaşında olacaklar artık yavru değiller tabi 2013 martta ilk aldığım batındaki yavrular şu an 8 cm yaklaşmış hey gidi günler :)





bloody mary ve turuncu gözlü kaplan karideslerim
Merhaba neocaridinanın hangi türü olursa olsun yanında beslenen diğer türü bir süre sonra yok ediyor.
Sadece mavi kaplanlar varken azda olsa yavru oluyordu ama velvetleri ekleyince kaplanlarda yumurta görmeme rağmen hiç yavru göremedim ve şu an arkadan gelen nesilde olmadığı için tamamen tükendiler.

C. gibberosa blue zaire kapampa
Merhaba balıkları nerden edindiniz bunlardan daha kafalı balıklar moba adıyla forumlarda, İlanlarda görüyoruz. Güzel balıklar eğer f1 ler ise beyaz kumda bile çok çok güzeller. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.