ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Zuckar
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
42
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mayıs 2010 12:22
Son Ziyaret:
13 Nisan 2024 23:22
Toplam Mesaj:
3259 [0.64 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Zeki Can
Doğum Tarihi:
03 Temmuz 1979
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Zeki CAN 135 lt sterbai 270 Lt Cüce Amerikan biotop. EVRENDE, NEREDE SU VARSA BİLİNKİ ORADA HAYAT VARDIR.

SON 10 MESAJI

Cüce Amerikan Dünyası
Gençler KEYhole isteyen öm yapsın. Yer Beşiktaş gelip alan gider. Yeni tank kurdum eşleşen eşleşti Açıkta kalan olmayınca fazlaları veriyorum ve sanırım iki erkek 2-4 cm tahmini zor dişi erkekte olabilir. Cumartesiye kadar.
Sajica
Sajica bitkili ister her yerde öyle yazar ama kazın ayağı öyle değil. Sajica çiftleşirken heryeri kazar delik deşik.
Şimdi bitki alsan kursan 2-3 ayda oturur sonra bir eş tutarlar bir gecede bitkiler telef olur. Kütük üzerine tutturulmuş yada tutulacak bitkiler al Anubias moss Amazon hançeri gibi
Keyhole Üretimi Hakkında
Cücelerin arasında en kolay üreyen balıktır. Eşleşme neredeyse sorunsuz olur. Yani rast gele dişi erkek bir araya konduğunda eşleşirler bazı zor Amerikanlar Eş seçer bazen eşleşmez.
Çok net olmamakla birlikte iki balığınızda erkek. Genelde erkekler solungaç kabartır ikisi bir birine kabartıyorsa ikiside erkektir. Biri kabartıp diğerinin Önünü kesiyorsa önü kesilen dişidir. Dişi erkek kavga etmez erkek erkekle kavga eder.
Black Ranchu
O zaman niye falanca akvaryumcuya gittim Ranchu vardı ama formları iyi değildi almadım diyorsunuz. Yada renkleri iyi olamayınca almıyorsunuz. Bir çoğumuz kötü formda balık ucuz olsada almıyor iyi formdakine para veriyoruz bütçe yetmesede 2 yerine 1 alıyoruz. Bize gelene kadar binlercesi imaha ediliyor. Evet bu balıklar çaprazlama ile zaten sakat üretiliyor sırt yüzgeci olamadan ve onların sakatlığı bizim estetik anlayışımız. kaldıki fotmu bozuk balık daha agresif ve daha iştahlı oluyor iyi fotmdakinin yem hakkını alıyor ve onlarında kuyruğunu gözunu yiyyor.Eğer okadar etkileniyorsanız bu durumdan toptan bırakın hobiyi. Gözünüz görmüyor diye olmadığı anlamına gelmiyor.
Bu hobi eninde sonunda seyir için yapılıyor. Ben sadece emeği daha iyi kullanmak adına söyledim günde 2 Lt artrmia çıkarıp vermektense 1 Lt daha iyi gotmadakilere verip 3-4 aylık sürede daha fazla iyi balık üretmek.
Black Ranchu
Bir çok arkadaş bana kızacak ama bu iş böyle.
Abidin Bey son fotoda sırtında sorun olan yavrular görünüyor bu yavruları imha edin, diğerlerinin büyümesi ve yem yiyebilmesi için bu durum şart. Kaynaklar ne kadar bol olsada yapılacak bir şey yok ya büyüteceksiniz ama hiç bir değeri olamayacak hatta düzgün yavruların büyümesini yavaşlatacak yada hemen şimdi önleminizi oalacaksınız. Bizimde akvaryumcuya gidip aldığımız bir sürü balık için bu geçerli. 1 iyi durumda balık için en az 15 adet balık ölüyor.
Black Ranchularım ve yavruları
İyi niyet olursa her türden her zaman olur Türkiye'de. İstanbulun en pahalı dükkanını tutan 14 bin kira veriyor adam balık gelecek diyor balıklar geliyor ama balık demeye bin şahit ister. Bir kaç güne ölecek balığı satmakta hiç bir sakınca görmüyor. Sonuç olarak para her zaman ağır basıyor. Daha ucuzunu koyunca dükkana satışı garantiliyor türü bilen isteyen kaç kişi girecek ki dükkana. Hobicilerin bir birine ettiklerini akvaryumcular hobicilere etmedi orasıda ayrı mesele. İbrahim bey didinmiş bulmuş beslemiş yavru almış emekleri tartışılmaz. Sattığı balığada istediği fiyatı koyar. Konulan fiyat bir çok kişinin bütçesinin çok üstündedir, hobi olarak düşünüldüğünde alınması zor. Yatırım olarak düşünüldüğünde de bu fiyatın üzerine birde emek ve girdi değeri koyduğunuzda karlı değildir.
Bilen birisi alsada baksada bizirlede yavruları paylaşsada gibi dileklerle istediğiniz balıkları bulamazsınız. Bu forumda çok gördüm " niye bizde discus yarışmaları, Japon yarışmaları, vatoz yarışmaları olmuyor diye. Hepimiz Amerikan Singapur ve Avrupa sitelerinde sevdiğimiz türlerin yarışmalarını takip edip bizde niye olmuyor diye hayıflanıyoruz. İşte iyi niyet olursa hepsi olur iyi niyet iyi niyeti besler doğurur ama kötü niyet kötü niyeti besler. Sonuç olarak hobi mi yapacağız yoksa balık mı bakacağız onu seçmek gerekir. Her iki şeçimde doğrudur ama hangi tarafta olduğunu bilmemek yanlıştır.
Ayrıca özellikle söylüyorum İbrahim beyin satışı, balikları ve bakış açısını hiç bir şekilde yermiyorum yargılamıyorum ve kötülemiyorum ama bu konun başından beri tüm yazılarda bir riya seziyorum. Kimse taşın altına elini koymuyor ve herkes bir dilekçe hassasiyeti ile dileklerini yerine getirmesi ve bunu mümkünse makul fiyatlara yapmasını istiyorsunuz. Üstü kapalı imalı poh pohlayıcı tavırlarlar ile bu dilekleriniz yerine gelmez.
Deyi verin gerçek düşüncenizi.
Pahalı olmuş arkadaş deyin
Ucuz olmuş arkadaş deyin
Ben bukadar veririm deyin
Ben bukadara alırsam yavrularını en az şukadara satarım deyin
Ben şu şu balıklara bu fiyatı veririm ama şu şu balıklar bu fiyat etmez deyin
Topluca alalım bilmem ne beye verelim oda üretsin bu ortaklığa girenlere bedava versin girmeyenlere parayla satsın deyin.
Bir birinize güvenin ve birbirinize güven aşılamak için elinizden geleni yapın.
Bu forum bunun için var ve hobi paylaşmak için yapılan bir şey. Bol bol paylaşın maddi değil fikri paylaşın fikrine güvendiğinizin maddiyatına da güvenirsiniz.
Ellerinizin hep ıslak kalması dileğiyle.

Japon Balıklarım ( Yeni Video ve Fotolar S:21 )
Tümör söz konusu ise bilemem ama normal doku genelde kışın artıyor yazın azalıyor bende ki balıklar en azından böyle. Zaman zaman gözü kapandığı oluyor ama öyle ameliyatlik olmuyor.
Japon Balıklarım ( Yeni Video ve Fotolar S:21 )
Merhaba,
Bence büyük işgüzarlık olmuş. Balığın doğal ortamında su ısısını arttırdığınızda zaten
Fazlaca büyüyen et hemen azalıyor balık 17 18 20 derecelerde bakıldığı zaman yağlanıyor eğer 25 27 derecelere çıkarırsanız hemen yağ kaybeder ve hiç operasyonsuz normale döner.
Goldfish-2014-sayfa 37
Ocak ayının ilk haftasında çıkmış yavrulari sizlerle bedelsiz paylaşmak istiyorum. 10 arli paketler halinde vereceğim. Boyları 1-2 cm arası ranchu agirlikli birazda teleskop var ancak 5paket çıkar. 50 60 adet. Tek sartım uygun boş akvaryumları olan ve bu baliklari az cok buyutme tecrubesi edinmis arkadaslarin alması ve yanlarında balıkları tasıma torbası ile gelmeleri. İsteyenler ÖM ile bildirsin.
Not: Ücretsiz ilanlar bölümünde paylaşmıyorum cunku Japon ile tecrübesi az olan birileri alsın istemiyorum.
Yeni 40 litrelik bitki :)
Karides filtrasyon olmayan yerde durmaz. Bitkide filtrasyon olmadan sağlıklı olmaz. Bulanık su baliklar icin dert degil eger filtre çalışıyorsa sorun olmaz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.