ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emir100s
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Haziran 2010 10:09
Son Ziyaret:
10 Kasım 2011 20:38
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emir KARASAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emir KARASAN

SON 10 MESAJI

Akvaryum Sızdırıyor Acil Yardım
Akvaryumcu değiştirdi sıcaktan hava yapmıştır fln dedi ne anlama geliyor bilmiyorum ama yeni akvaryumu verdi tecrübesini baylaşan arkadaşlara teşekürler...
Akvaryum Sızdırıyor Acil Yardım
Suyu yarıya indirince sızıntı kesildi sabah olsun akvaryumcunun kapısını çalcam artık tabi pazar günü açıksa
Akvaryum Sızdırıyor Acil Yardım
[QUOTE=eseneren]Arkadaşım
Tecrubem yok doğrusu ama ilk iş bence balıkları başka yer al onlar bir güvende olsun.
sonra suyu bir kova vs bir yerde tut, silikonu onarma yan camı cıkart yeniden silikonla hava kabarcıklarını kurdan gibi birseyle cıkart temizce olsun kurusun.
Sonra suyu sırasıyla balıkları koyarsın. 
Eve komple boşalmasın su aman dikkat.Kolay gelsin.
[/QUOTE] 
Öncelikle balıklar yeni çifleşmişti sanırım bilmiyorum çıkarsammı dışardan müdahale edebilecem bir madde yokmudur akvaryumu dediğiniz şekide sökemem.
 
[QUOTE=ufukdeniz]Öncelikle geçmiş olsun. 

Eğer yeni aldıysanız ve itiraz etme hakkınız var ise ( fatura vs ) adamlar gelsin evde yapsın veya onlar alıp götürsün. Siz hiç bir şekilde müdahale etmeyin. Sonra haklı iken haksız duruma düşersiniz.
[/QUOTE]
Sağolun da hafta sonu, bide şuan akşam vakti zaten bilmiyorum nası olacak.
bahtiyar2010-07-25 01:02:14
sudaki kireci önlemek için ne yapılmalı
[QUOTE=f.torres]"""Alkvaryumun her tarafı kapalı çok fazla buharlaşmaya uğramıyor dediğiniz gibi bir zararıda yok aslında sadece camda komple tortu oluşturunca içini bulanık gibi gösteriyordu oda hoş bişey değil."""

Mesajın yazıldığı tarih 14 temmuz bende izmirde yaşıyorum buharlaşmayı hızlandırıp ısıyı düşürmek için fan kullanıyorum ısı yinede 26'nın altına pek inmiyor :(

Acaba her tarafı kapalı olan Emir beyin akvaryumunda ısı kaç derece merak ettim şimdi ?
[/QUOTE]
Akvaryumda derece yok fakat 26 ve üzeri sanırım ayrıca şuan zaten akvaryum su kaçırmaya başladı ya off ...bahtiyar2010-07-25 01:34:24
Akvaryum Sızdırıyor Acil Yardım
Arkadaşlar yaklaşık 100 litrelik akvaryumumun yan tarafındaki silikonun 3 yerinden su çıkıyor yani akvaryum su kaçırmaya başladı sizce ne yapalirim o sızıntıyı engelleyebilecek bir madde varmıdır yoksa satan dükkana gerimi versem fakat araba olmadığından koca akvaryumuda taşıyamam yani...
Acil bi yardım ederseniz sevinirim
bahtiyar2010-07-25 01:00:31
zebralarda aile ilişkileri
Aslında kayalar arasına giriyordu fakat doğru dürüs akvaryumun içinde gezemiyor sürekli saklanıyor diye küçük bir akvaryuma ayırdım. Büyük akvaryumda sadece çift kaldı kaç güne yavrular yüzer hale gelir acaba.
zebralarda aile ilişkileri
[QUOTE=kgurkan]Genelde tek eşli balıklardır. Özellikle yumurtlama zamanı iyice belirgin bir bölge sahiplenme olur. Bu yüzden ister dişi ister erkek diğer balıkları kovlaması nıormaldir. Hele ki daha ufak bir balıksa öldürme riski bile olur.

Aşağıda iki faydalı link var. Zebralar için hemen herşey bu iki linkte görülebilir.
http://www.akvaryum.com/forum/zebra_cichlid%E2%80%99ler_hakkinda_bilgiler_k71295.asp
http://www.akvaryum.com/forum/zebralar_hakkinda_sikca_sorulan_sorular_k114899.asp

[/QUOTE]
Hımm bir tane küçük var çiftin yanında öldürme riski varsa ayırmak lazım ozmn
zebralarda aile ilişkileri

Arkadaşlar zebralarda bir erkekle bir dişi eş diyelim akvaryumda başka bir dişinin bulunması sakıncalımıdır (kovalıyorda). Yine bir çiftin yanına baskın olmaya bir erkek olursa üreme olabilirmi sizce.

sudaki kireci önlemek için ne yapılmalı
[QUOTE=maviyeşil]Kirecin bütün camda tortu oluşturduğunu bugüne kadar hiç görmedim. Sadece üst kısımda su azaldıkça kireç lekeleri oluşur. Sizin kireç sandığınız tortular başka birşey olmasın?[/QUOTE]
Akvaryumun iç filitresi çalışmayınca demekki oluyomuş. Akvaryumda gurami balığı vardı köpük yapmaları için çalıştırmadım. Sonuç bu oldu bende ilk defa böyle bişeyle karşılaştım garip yani.

[QUOTE=Santiago06] Emir bey bende tanklarıma direk musluk suyu veriyorum her dip çekiminde , geçtiğimiz günlerde sizinle aynı sorun oluyordu kireç sorunu ama Sera Nitrivec kullandığım zaman hiçbir kireç kalıntısı göremez oldum (2 haftadır kullanıyorum) , sizede öneririm... [/QUOTE]
Dediğiniz şeyi araştırdım fakat pek kireçle ilgili değil gibi bide kimyasal ama balığa zarar vermesin bilmiyorum nası ilaçtır.


Aslında ben birşey düşünüyorum ama doğrumudur bilmiyorum. Eğer suda kireç varsa akvaryuma kirece ihtiyaç duyan bir canlı atsak kireci önlemezmi. Örneğin bu su salyongozları var ve kabukları için kirece ihtiyaç duyuyorlarmış sanırım. Suya bunlardan atsak sorun çözülürmü acaba hem doğal hemde ucuz. emir100s2010-07-16 16:19:42
sudaki kireci önlemek için ne yapılmalı
[QUOTE=Saruman]Zaten 100 litre su dinlendirmenize gerek yok, canlı yükünüz fazla değilse ve gerekli miktarda yem veriyorsanız haftada 10 litre su işinizi görecektir.Yani her akvaryumlu evde olması gereken ufak bir kova işinizi görür.Ayrıca su dinlendirerek kireci önleyemezsiniz.Kireç önlemenin tek yolu, kaliteli arıtma cihazları yada kimyasallar kullanmaktır.2. şık tehlikeli ve bilgi gerektirir.Eğer bütçeniz yeterli ise kaliteli bir arıtma cihazı işinizi görecektir.Ama almadan önce kesinlikle kireç test sonuçlarını isteyin.
 
Ayrıca kireç tortusu aşırı buharlaşmadan oluşur, akvaryumunuza buhar camı ayarlayın, yada her akşam eksilen suyu doldurun. 
[/QUOTE]
İlk önce akvaryumun tamamı su ile doldurulması gerekir daha sonra buharlaşan su yerine veya su değişiminde dinlendirilmiş (kova içindeki) su kullanılır diye biliyorum. Yani sorun tüm akvaryumu su ile ilk başta nasıl doduracağım. Kimyasal konusunda hem fikiriz benim bildiğim sudaki kireç kaynatma yani çöktürme yolu ile ayrıştırılır fakat 100lt suyuda kaynatılmazki.
 
[QUOTE=Zuckar]Beyaz elyaf silikon bazlı olmayan filtreler için kullanılan elyafla 4-5 kez ovalayınca camı çizmeden bu kireç cizgisinden kurtulursunuz.[/QUOTE]
 
Ya aslında sorun üst kısımdaki kireç izi değil iç kısmın baştan aşağı kireç tortu ile kaplanması. Yani camı görseniz eski buzlu camlar vardı onun gibi olmuş.


[QUOTE=maviyeşil]

Kireç tutucu maddeler var, ama bazı reçineli filtreler dışında bunların akvaryumda kullanıldığını hiç görmedim. Camlardaki kireç lekeleri bütün tanklarda olur. Son zamanlarda daha çok görüyor olmanız hava sıcaklığından buharlaşmanın daha fazla olmasından olabilir. Suyu sertleştirmek dışında belirli bir zararı olduğunu duymadıım bugüne kadar. Beslediğiniz balığa göre faydalı bile olabilir. İlla kirçten kurtulmak istiyorsanız içme sularında kullanılan profesyönel filtre sistemlerini araştırmanızı tavsiye edebilirim.

[/QUOTE]
Alkvaryumun her tarafı kapalı çok fazla buharlaşmaya uğramıyor dediğiniz gibi bir zararıda yok aslında sadece camda komple tortu oluşturunca içini bulanık gibi gösteriyordu oda hoş bişey değil.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.