ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hakan1984
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Temmuz 2010 13:22
Son Ziyaret:
19 Mart 2021 14:19
Toplam Mesaj:
177 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hakan şen
Doğum Tarihi:
12 Ağustos 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

hakan şen 120 50 60 F1 duboisi maswa

SON 10 MESAJI

Bloat Sonrasi
Selamlar daha once yüzlerce yavru aldigim damızlık duboisilerim maalesef bloat hastaligina yakalandi 2 erkek baligimi kaybederek bu hastaligi yendik 2 formda erkek balik ekledim ancak disilerin altında yumurta olmasina rağmen disiler yumurta almıyorlar hatta gun boyu erkekle disi titreyip dönmesine rağmen disi yumurta almadı fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Bloat Sonrasi
Selamlar duboisi maswa akvaryumun da gecen ay bloat belasi patladi 2 erkek kayibi ile hastalığı atlattım koloninin kabullendigi 2 erkek balığım öldükten sonra 2 yeni erkek balik ekledim baliklarin biri baya baskin bi balik disilerin genelinin altında yumurtaları var yani disiler hazır ama erkek o kadar yanasmasina rağmen gun boyu dönmelerine rağmen disiler yumurta almıyor tecrübeli arkadaslar akil verirse sevinirim daha once yüzlerce yavru aldigim kolonimde yavru alma hayali ile yaşıyorum şuan.[:(]
Duboisi Yumurtaları
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/95460/220720192331331.jpg[/IMG]

Arkadaşlar merhaba dün kusturduğum duboisi lerin yumurtalarında bu akşam böyle minik şişlikler oluştu yumurtaların gözleri çıktı bu şişlikleri ilk kez gördüm sizce nedir yardımcı olursanız sevinirim.
Sıcak Hava
Selam arkadaşlar kışın düzenli olarak yavru aldığım tropheus duboisi lerim hava lar ısınmaya başladıktan sonra yavru almamaya başladılar su sıcaklığı
29 derece sıcak havanın etkisi varımdır teşekkürler şimdiden.
Duboisi Yavruları
[QUOTE=fma3280]

Merhaba;

İmkanlar dahilin de Yavrular için akvaryum uzunluğu ne kadar büyük olursa yavruların boylanması, gelişmesi daha randımanlı olur. En kötü 80 cm - 100 cm olmalı. Amaç boylandırmak ise ince silis kum 1-2 cm yüksekliğinde olabilir, kaya-taşa gerek yok. Kurulumda ana tanktan su koyarak kurulumu yapmanız bakteri döngüsü açısından doğru olacaktır. Ana tankın filtre malzemelerini de kullanabilirsiniz. Ana tankın suyu ya da filtre malzemesi ile bir kurulum yaptıktan sonra ihtiyaç doğrultusunda 15 gün sonra dip çekim 1/4 oranın da yapılabilir.

İyi Hobiler...[/QUOTE]

Yavru akvaryumununun bütün suyunu ana tankdan koysam direkt yavruları eklesem sıkıntı olurmu.
Duboisi Yavruları
Arkadaşlar her kese iyi hobiler damızlık altı almış olduğum duboisi kolonim den düzenli olarak yavru almaya başladım artık bu iş yavruluk la olmayacak duruma geldi yavru akvaryumu kurmaya karar verdim ancak aklımda bazı sorular var kuracağım yavru akvaryumu en ideal kaç litre olmalı akvaryuma taş kum koymalımıyım ilk kurulumda ana tankdan su koymalımıyım yada sıfır dan bir su ile mi kurayım internette araştırma yaparken bir arkadaş yavru akvaryum unda ilk 1 ay dip çekimi yapılmamalı bakterinin oturması gerekli diye Bi paylaşım yapmış sizce doğrumudur tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Yavru Duboisi Ler
Yorum için teşekkür ederim hocam akvaryumumda Kaya mevcut balıklar en fazla 1.5 cm boyunda daha önce etcil türler beslediğim için yavru anatankta zahi oluyordu her ay düzenli yavru aldığım için ileride mecburen yavru tankı kurcam sanırım.
Yavru Duboisi Ler
Arkadaşlar 3 hafta önce kusturduğum duboisi yavruları yavruluk ta tahmini 1.5 santim boyutlarına geldi kuluçka makinasında ki yavrular artık keselerini atmak üzere yavruluk taki yavruları ana tanka salsam sıkıntı yaşanırmı damızlık lar etçil türlerdeki gibi balıkları yermi tesadüfen gördüğüm Bir akvaryumda yavru duboisi ler damızlıklar ile yaşıyordu tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
Yavru Tutamayan Duboisiler
[QUOTE=Kınayu]

Selamlar 8-9 gün yumurtasını tutmuş tutan balığı daha neden yumurtalarını alıpta tambura kuluçka makinasına koyacaksınızki [:(] O kadar süre tutan balık zaten bir kaç gün daha tutar ve yumurtalar yavru haline geldikten sonra alırsınız daha karışmanın karıştırmanın bir anlamı mantığı yok öncelikle .
Siz gayet güzel bir zamanda almışsınız hatta 3 gün bile alanlar vardır yumurtaları tambura kuluçkaya anlattıklarınızdan yanlış yaptığınız bir şey yapmadığınız ortada büyük ihtimalle yumurtalar döllenmemiş yurmurtadır ondan mantarlaşma olmuştur. Dediğiniz mustarip olduğunuz sorunda zaten bundan kaynaklanıyordur dişi balıklarınız 5 gün sonunda yumurtaları yiyor ağızlarından koyboluyorsa zaten onlarda yumurtalar döllenmemiş olduğundan bu hareketi davranışı yapıyordur.
Bunun için öğününde ve diyetine uygun beslenme tanganyika bufer kullanıp veya erkeği değiştirerek deneye bilirsiniz [:iyi:] Birde fazla yemlemeden kaçınmak ve öğünlerini fazla karışmamak lazım özellikle dişi balıkların yumurtalarını tutması ve sadık olması bakımından
[/QUOTE]yorum için teşekkür ederim sanırım baskın erkeği tanktan çıkarıcam diğer erkeğe şans tanıycam olmassa başka bi erkek eklerim.
Yavru Tutamayan Duboisiler
[QUOTE=fma3280] benim de aklıma gelen balıkların tecrübesiz olması sizce baskın erkeğin kısır olma ihtimali varmı.

Kısır olduğunu anlamak için biraz daha zamana ihtiyaç var. Biraz da bu mantıkla 2-3 erkek tercih ediyoruz. Diğer erkeğin çiftleşmesini sağlamak için çözüm aramaya çalışın. Gerekirse baskın erkek bir süreliğine uygun bir tank var ise oraya alınabilir. Mümkün olduğunca yavruların dişi annenin ağzında kalması daha doğrudur. 20 gün sonra filan yavru keseden kurtulur. Sizin dişiler tecrübesiz olduğu için bu süreye ulaşmaları 4-5 döllenme sonra olabilir.

[/QUOTE]Dişiler bu güne kadar en az 6 kez yumurta alıp attılar ve maksimum tutma süresi 5 gün baskın erkek diğer erkeğe imkan tanımıyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.