ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BIYIKLI
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Mart 2006 17:00
Son Ziyaret:
13 Ekim 2020 16:45
Toplam Mesaj:
507 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış Pekmez
Doğum Tarihi:
22 Ekim 1974
Yaş:
49
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Canlı petshop
Alışveriş yapmadan önce araştirayım dedim, iyi ki bu konuyu görmüsüm, bu tur firmalarin silinmesi lazim.
Quik ExPro 1500 Dış Filtre
[QUOTE=Ali KORKMAZ][QUOTE=RedMap87]Jebo 829 alın fazla fiyat farkı yok. . Jebo en azından yıllardır piyasada olan artık tanınmış bir marka.[/QUOTE]

Aynı Ürünü Yıllarca Kullandım Tavsiye Etmem. Alıcaksanız Eheimden Başkasını Tanımam Parayı 1 Kere Verirsiniz Belki Ama Yıllarca Hiçbir Sorun Yaşamazsınız. Nede Olsa


Made İn Germany
[/QUOTE]

Eheim her filtresi "Made in Germany" değil, Çin 2213-05 almıştım 1 senede pervanesi dağıldı. Fiyatı uçuk olunca ikinci el satmıştım. Klasik serileri bence alınmaz, fiyatına göre kalitesi yok!
Yosunlu taşlar?
Tankın yerini değiştirmeniz gerekiyorsa ve/veya suyu boşaltıp iyice temizlemek istiyorsanız bir miktar örn.%25 kadar suyu bir kaba alın, temizledikten sonra tanka ekleyin. Böylece tankın dengesi daha hızlı oturur.
Lepistes Besleyenler 1 baksın 1 kac soru
Hava motoruyla çalışan sünger filtre yavru tankları için en ideal filtrasyonu sağlar. Bu havalarda gerekmez belki ama kışa doğru ısıtıcı lazım, derece, küçük bir lamba..

Ne kadar kalacaklarını belli ederler, ana tanka serbest yüzmeye başladıkları, etrafa merakla saldırdıklarında eğer avcı büyük balık yoksa ve gizlenme yerleri müsaitse alınabilirler.
Lepistes Besleyenler 1 baksın 1 kac soru
1) Sağlıklı balıklar için kaliteli markaların yemlerini kullanın. Ülkemizde kolayca bulunabilen Sera, Tetra'dır. Ben Tetra'yı tercih ediyorum. Evde hazırlamak yerine haftada bir canlı yem (kan kurdu, su piresi) vermek daha faydalı olur.
2) Günde 4 sefer birkaç dk.içinde bitirebilecekleri şekilde vermeniz doğrudur. O.yemleme makinesi alırsanız düzenli, saatinde yemleme yapabilirsiniz. Fiyatları çok yüksek değil parasının hakkını en çok veren malzemedir diyebilirim.
3) Balığın yaşına ve kondisyonuna bağlı değişir. Fakat bir dişiden rahatlıkla ortalama ayda bir yavru alabilirsiniz. Yavruluğu balığı strese soktuğu için tavsiye etmem onun yerine ayrı bir tank iyi olur. Aslında iyice bitkilendirerek kendi haline bırakmanız çok daha iyidir.
4) Bora Bey'in dediği gibi strafor tankın altına dıştan koyulur. Tankın tam oturması ve basıncın emilmesi için.
5) Eğer Bolu'da bulamazsanız buradan veya buradan alabilirsiniz. Küçük il, ilçelerde her türlü akvaryum malzemesi, yem hem zor bulunuyor hemde fiyatları yüksek oluyor.

Sağlıklı balıklar..
Balık Damı - 3 Tonluk Tankım - Yeni Tankım 4600 Lt
Boyu : 200 Cm
Eni : 75 Cm
Yükseklik : 150 Cm

Yüksek maliyetli, teknik açıdan beğenilen bu çalışmanızın görünüş olarak pek beğeni kazanmamasının sebebi bence boy/yükseklik oranı. Bu yükseklikteki bir tank boyunun en az 300 cm olması gerekirdi. Siz beğendiyseniz mesele yok tabi fakat genel akvaryum zevkine pek uymuyor. Bende emeğinize saygı duyuyorum, destekliyorum fakat beğendiğimi söyleyemem.

Belki en-yükseklik ölçeleri yer değiştirseydi hem ilginç hemde daha güzel olabilirdi. Yine de paylaşım için teşekkürler, ileride daha güzellerini yapmanızı dilerim.
Yeniden Bitki
Sera Florena kullanıyorum. Hediye gelen diğer gübreyi denemedim. Yeni kurduğum için potasyumu fazla tuttum, 3 günde bir 5 ml verebilirim.
Yeniden Bitki
Burada bitki akvaryumuna dönmek istediğimi yazmış ve bitkileri nereden alacağımı sormuştum. Sonunda Hasan Bey'in sitesinden almaya karar verdim ve tankımı düzenledim. Gübre olarak Seachem Flourish Potassium, Sera Florena aldım. Sağolsun Hasan Bey'de Deep Fix adında sıvı gübre göndermiş.

Tank: 150 lt

Filtrasyon: Biyolojik sünger, elyaf, Fish Bioring mini seramik, elyaf, karbon (1 ay dolunca çıkacak) dolu Eheim 2213 ile 24 saat boyunca, su değişimi her hafta %30.

Isı: Tetratec 200 w ile 26 derece (gündüzleri çalışan üst kapaktaki kys fan yardımıyla)

Işıklandırma: 4 saat açık 3 saat kapalı 3 saat açık toplam 7 saat(artacak), 75 w günışığı-25 w tasarruflu(değişecek).

Gübreleme: Her iki günde bir potassium 5 ml (bir kapak), sıvı gübre 2-3 ml.

Yemleme: O.yem makinesiyle günde 4 sefer Sera vipagran, elle 1 sefer Tetra pro.veg.

Canlılar: 1 kök Burgulu saz, 7 kök Çam, 6 kök Elodea, 2 kök Ludvigia palustrist(yeşil gül), 2 kök damarlı zeytin, 15 kök Rotala rotundifolia. 4 makrakanta, 4 cüce vatoz, 1 leopar vatoz, 1 melek (10 kardinal neon, birkaç tane salyangoz eklenecek).

Fotoğraflar aşağıda, tavsiyelerinizi memnuniyetle bekliyorum.









Bunlar davetsiz misafir mercimekler, sürekli çıkan rotala köküyle uğraşmayı bırakınca etrafında toplandılar.

Canlı Bitki Alabilecğim Bir Site?
Herkese teşekkürler, Hasan Bey'den almayı tercih ettim. Bugün yarın elimde olurlar.
Canlı Bitki Alabilecğim Bir Site?
Onları günışığı ampüllerle değiştireceğim Mustafa Bey, yukarıda yazmıştım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.