ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
DenizYILDIZ
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
77
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ağustos 2010 01:23
Son Ziyaret:
17 Haziran 2012 10:37
Toplam Mesaj:
721 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Deniz YILDIZ
Doğum Tarihi:
06 Temmuz 1975
Yaş:
48
İl:
Istanbul
Meslek:
Muhasebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Deniz YILDIZ
Sevilmek gibi niyetim yok ağzımın tadı ile acı söylemeyi severim.

SON 10 MESAJI

200 Litre Nano SPS Tankı
Aynı dert bendede var. Ama biraz farklı. Ben buluyorum güzel iki mercan fiyat söylüyor akvaryumcu bende diyorum şu kadara ver ikisini cash para . Hmmm diyor bir şey söylüyor bende eyvallah dostum diyorum. Gdiyorum. Sonra satamamıştır belki diye bir uğruyorum ama alan hep biri oluyor :D Yazık bu anlamsız masrafa. Gönül işi hobici ayağı filan hikaye genç arkadaşım. Ben sıkıntıda iken iki işte çalıştım bu nisana dek. Alın terimi olmayan kargo masrafı filan diye mercana hop diye savuramam. Zaten 3-5 ayda bir alıyorum. :D Sen gençsin bir düşün. Hem çok az kazanıyorum deyip bu işten ekmek yiyip kapatmamışsan dükkanı o kadarda az kazanmıyorsun demektir. Ve kimse kusura bakmasın 3-5 cm ede 100 TL vermem. Bakarım akvaryumuma 3 tane sps 5 tane zoa 7 balık mis gibi.  :D Yani dert etme bir gün bir hobicide çıkabilir millepora, ben bulursam söz sana ilk fragı veririm :D DenizYILDIZ2012-06-14 18:21:50
200 Litre Nano SPS Tankı
Bir egg crate düzeneği vakti gelmiş. Ama bu uygun fiyatlara zaten elinizde durmaz fazla :) Millepora türleride güzel olur yakışır. Işığın mercanlarının gelişiminden anlaşıldığı üzere yeterli gözüküyor. Staghornlar azalıp tablelarda girebilir. Tebrikler DenizYILDIZ2012-06-14 17:04:55
70*50*45h kurulumu
KH ınız kaç bilmiyorum ama elinizde artırabilecek bir katkı var ise yavaşca 8-9 aralığına getirmeniz bir nebze yardımcı olacaktır. Işık yakmamak sadece bastırmak olarak algılanabilir. Eğer kabuklu canlılarınız olmasa idi 10 a kadar çıkarıp zamanla gözlemleyip azaldıkça yosun yavaşca ideal olan 7-8 aralığına getirebilirsiniz. Bende 2 tane turbo snail kaldı. Yetmiyorlar ama kayalarımda sakal yosunu kalmadı hemen hemen sadece azcık kumda ve camlarda kaldı. kH ımı düşürdüğüm anda turbo snaillarla kalanları halledebilirim.
Birde sistemime hiç bakteri kültürü ne de bakteri yemi girişi yapmadım. Bu tür canlı ve katkıları yosununda rağbet ettikleri olduğundan ben işi savaştan çok zamana yayıp başardım sayıyorum. Umarım kurtulursunuz yosundan.
Deniz akvaryumunun zorluğu nedir?
Aşağıdakilerin bir çoğuna MUTLAKA bazılarına kişisel yatırım ölçeğinize göre sahip olmalısınız.
 
1-Akvaryum( İdeal başangıç için 150-350 Litrte arası)
2- Sump (Kaç bölmeli olacağı kişisel tercih teçhizat uyumuna bağlı)
3- Protein Skimmer
4-Dalga Motorları
5- Aydınlatma Ünitesi
6- Isıtıcı
7-Soğutucu
8- Tuz
9- Kaya(Seramik,Ölü,Canlı kaya kişisel tercih)
10- Kum
11- Tuz Ölçer
12-RO/DI Su Arıtma Cihazı
13- Aydınlatma için Zaman Ayarlı Prizler
14- Protein Skimmer için Geçiktirici Zaman Rölesi
15- Sump Motoru
16- Bilimum Testler (Ca,Mg,kH,pH,NH3-NH4-NO3)
17- Reaktörler (Aktif Karbon-Fosfat-Biopelllet vb.)
18- Su Tamamlama Ünitesi-Devresi
19- Cam Temizleme aparatı Mıknatıslı
20- Sıcaklık Ölçerler (Cam Dereceler,Elektronikler kişisel tercih)
21- Sifonlama temizlik için Dip süpürgesi
22- Kimyasal Katkılar için Bailing dozajlama ünitesi
23- Kimyasal Katkılar (Ca,Mg,kH vb değerlerin sabitlenmesi için gerekli kimyasallar)
24- Mercan-Balık yemleri
25- Kepçe
26- Sump Motoru-Soğutucu(Fan sistemi değil ise)-Reaktörler için Bilimum ölçekte hortumlar
27- Karantina Tankı
28- Karantina tankı için konacak balık büyüklüğünde pimaş boru,
29- Karantina tankı için basit aydınlatma ekipmanları
30- Karantina Tankı için ufak bir dalga motoru
31-Karantina için İlaçlar (Gerekli görülmesi halinde-İthalattan direkt alınan balıklar için özellikle)
32-Karantina tankı için ufak ısıtcı
33- UPS
34- Aklıma gelmeyen ıvır zıvır vs.vs.
35- Refugium Ünitesi
 
Başlangıç için bir çoğu gerekmemektedir .Ancak ilerleyen zaman için ihtiyaç listenizde oluşabilecek malzemelerdir. Beslenecek canlılar kişisel tercih oldugundan yazılmamışlardır. Akvaryum Ebatları küçüldükçe bazıları yerini başka malzemelere bırakabilir ya da büyüdükçe elzem hale gelebilir miktarı artabilir. Öncelikle ne besleyeceğinize karar verip yola çıkmanızda fayda vardır
 
 
Deniz akvaryumu kurmak istiyorum

Ortalama sıfır ürünler ile güzel bir akvaryum 2500-5000 TL arasına patlar

70*50*45h kurulumu
Sakal yosunu için en iyi mücadele fiziksel mekanik temizliktir. Kendimde sakal yosunu ile uğraşıyorum. Baya azalttım. Coralx Phosfix kullanabilirsin. Ancak mekanik temizlik ve phosfix kullanımdan sonra sakal yosunu ölüme geciyor ve buda kısa süreli cyanoyu tetikleyebiliyor. Yemlemeyi azaltıp cyanoyuda ışıklandırmayı azaltarak haftalık su değişimi ile aşabilirsiniz. En azından şu an yanlış yolda olduğumu gösteren bir gösterge oluşmamaktadır. Aslında coktan bitirirdim ama yüksek tuzluluk oranına cıkınca, 1028 gibi, omurgasızlarım tuhf yerlerde can verince yosun tetiklendi yeniden bir ay evvel.  Akvaryumunuda omurgasız oldugunu düşündüğümden tuzluluğunuzun 1025 i gecmemesini ama aşağıda düşürmemenizi ayrıca tavsiye edeceğim. Aslında kalkwasser uygulamasıda bir bakıma yosun mücadelesinde faydalıdır ancak Sps yogunluklu akvaryumda daha uygulanabilir bir yöntemdir. Ve reaktör yerine ATO otomatik su tamamlama unitesinde kullanılmasıda gereksinim gibi.
Umarım kısa sürede kurtulursunuz. Mekanik temizlik yolarak olabilir yada benim gibi sıfır bir diş fırçası sert olandan alırsınız kayalarınızı suyun içinde tüm motorlar kapalı iken fırçalarsınız. Sonra temiz bir 20 litrelik kovaya hortumla olabildiğince bu yosunları toplatırsınız. Sonra bir pet şişenin ,dibini onlarca deldiğiniz, içine elyaf koyup bu suyu tekrar bu elekten gecirerek akvaryuma dökersiniz. Ancak ilk 20 litreyi direkt hazırladığınız yeni su ile değiştiriniz. İkinci 20 litreyi benim anlattığım şekilde yapmanızda fayda vardır.Böylece sanki 40 litre değişim yapmış gibi olacaksınız. 20 litre sizin yüzde 10 değişim miktarı değil ise %10 kaç litre ise ona göre uygulamanızı tavsiye ederim haftalık olarak.  Anlatmakta zorlandım ama siz anladınız umarım . Biraz yorucu ama sonunda azaldığını görebilmek süper. :) Bu arada kuleniz var ise elyaf orayada koyarak suda uçuşan yosun parçalarını toplayabilirsiniz.
45 lt. nanoya buradan devam.
10 litre nano değil pico dur. Şelale filtre ve Orphek led spot tarzı aydınlatma günlük su değişimi gibi şeyler gerekmektedir. 10 litre her gün vakit ayıramayacaksanız kolay değildir. youtube gibi video sitelerinde pico reef diye aratırsanız çok örnek bulacaksınız. Kurulum standart tuzlusu kurulumudur bilgi ağacında anlatılmıştır. Bakımı zordur bunu bilerek girerseniz sorun yaşamazsınız. Ama tecrübesiz ve yoğun iş hayatına sahipseniz denemek tehlikelidir. Maddi ve manevi kayıp nedeni ile.

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=hI0wvOLyfkQ[/VID]
DenizYILDIZ2012-04-02 13:21:27
100x40x50 Yeni kurulum için öneriler
[QUOTE=wowcalibur] [QUOTE=cyrelman]DIY Power led sistemleri inceleyebilirsiniz. Kelvin sıcaklığı 14000 gibi çok iyi olur. Soğuk beyaz ve mavi kombinasyonu.[/QUOTE]

sanırım en çok masraf bu işe gidecek :D
[/QUOTE]

Muzaffer arkadaşımız çok güzel açıklamış. Anemon diyorsanız zaten o aydınlatmaya ihtiyacınız var. Power led e gerek kalmadan T5 ler işinizi görecektir. DIY T5 daha ucuza patlayacaktır size. Ancak saymış olduğunuz o balıkların arasına "veya" kelimesi daha uygun düşektedir. Butterfly,angel, Tang gibi isimlerin detayları o boyutlarda ürkütücü geliyor. Aynı boyutta iki tang te bile çok sorunlar yaşadım diyebilirim. Birde Butterfly ve Angel türleri ileride mercan girmeniz halinde sorun yaratabilecek türlerdir. Bilgi ağacı güzel bir bölüm incelemenizde fayda var.
FİRMA BİLGİSİ
Öncelikle plan aşamasına gelmiş ise öyle ya da böyle bir süre içinde tuzlusuya grebilirsiniz demektir bu. Bir diğer konu bütçenizi forumlarda pek paylaşmayın derim çünkü size yanlış bilgi aktarımı sonucu veya size satış yollu düzenbazlıklar yapan şahıslar zarar verebilir.
Ama şahsımın kanaatlerini sunacak isem o boyutlardaki bir akvaryum elinizde yok ise o da bütçenize dahil olacak ise o bütçeyi maalesef aşacaksınız diyebilirim. O boyutlardaki bir akvaryum hacmine hitap edecek bir Protein Skimmer sıfırı 1500-2000Tl civarıdır. Kaliteli olan skimmerdan bahsediyorum işinizi rahatlıkla görebilecek ve sorun çıkartması muhtemel olmayan bir cihazdan ve markadan yola cıkarak. Örneğin ATI Powercone İ250 gibi.

Önemli bir husus bu akvaryum ne akvaryumu olacak? Sadece balık mı yoksa balık artı mercan mı gibi... Profesyonel yardımlar ile kurdurabilirsiniz. Ancak akvaryumuda bu firmalara yaptırırsanız işçilik kısmından pazarlık şansınız olur . Ancak akvaryumu siz başka firmalara yaptırıp kurulum gibi hizmetleri alacak iseniz bir profesyonelden bunun hizmet bedeli ortalama 150-200 TL dir. Buna kullanılacak malzemeyi eklemezler. Yahut acil durumlarda uygulanacak her türlü şeyi. Sadece ayda bir uğrarlar genel rutin işlemleri yaparlar. Benim zamanında  duydugum öğrendiğim şeyle bunlar. Tuzlusuyun size geliri olmayacaktır ve aylık muhtemel giderleride karşılama şansınız uzunca süre olmayabilir. Mercan düşündüğünüzde ve iyi bakabildiğinizde uygun bakım ve ekipmanla 3-4 ayda bir frag satışı yapabilsenizde buradan sadece yem vb tüketim malzemenizin bir bölümünü karşılayabilirsiniz. Bunu söylememin nedeni hobicilerin bazen hobilerinden genel masraflarını karşılayabilecekleri beklentisi olmakta. Bende eski bir tropheus sever olarak nickinizden açıkca gözüktüğü üzerede tropheusta yavru alımı ve satımı bir nebze yükü hafifletirken tuzlusuda böyle şansınızın çok olmadığınıda belirtmek isterim.

Çok iç karatıcı gelmesin söylediklerim ama bu işi severek istiyorsanız her türlü ve her adımı bilerek planlayarak atmanızda fayda var. Sonrası inanılmaz bir zevk. Hemen hemen 2 aydır yosunla ugrasıyorum ama zevkimden bir nebze yitirmedim. Bu işi zevkli yapan öğrenmek ve doğanın bir parçasını elden geldiğince canlı tutmak geliştirmek ve seyrederken kendimizle gurur duymak.

Bütçe konusunu kendimden örnek vererek açıklar isem aklınızda daha rahat canlanır.

Benim akvaryumum 100*50*50 Beta Akvaryum Mobilyalı 10 mm 3 ekstraclear camlı  Sump: 65*40*45 bu toplamda 700 TL civarı idi(Taşıma nakliye dahildi)  
Protein Skimmerım Bubble Magus BM150 P Şu an herhalde 700 TL civarı. Kalite olarak ortalama diyebilirim.
Sump motoru: Aquamedic OR2500 kullanıyorum.  150TL civarı sanırım. Biraz sesli ama iyi iş görüyor akvaryumumda.
Isıtcım: 300 W Jager 70TL civarı
Aydınlatmam 4*39W T5 ATI Powermodule. Şu an yeni modelleri sanırım dimmeable olanları 800-900 civarı .Lambalar içinde 4 tanesine 200 TL diyebiliriz.

Dalga motorum Hydor wavemaker 2 oda şu aralar sanırım 700 TL civarı

RO/DI cihazım 250 TL civarı motorlu olanlardan

Bir adet reaktör kullanıyorum. 150 TL civarı

Soğutcum Resun CL450 1500 TL civarı Etmez o kadar ama. Giesmann polaris 500 e şu an 300 tl daha verip ulaşılabilinir benim litrajdaki bir akvaryum için.



Diğer tuz , testler, tuz ölçerler ıvır zıvırıda 500 TL der isek basit toplam ile 5000TL civarına ulaştık denebilir,ki benim akvaryum sizinkinin yarısı ve canlılar,kum kaya, su tamamlama ünitesi benzeri şeyler katılmamış hali. Yem ve katkılar hariç ayrıca. Ve kalite olarakta ahım şahım değilller.

Ama benim akvaryumumda ben sert mercan ve balık beslemekte olduğumdan bazı ekipmanlar şart. Örneğin soğutucu ve aydınlatma gibi. Oysa siz sadece balık yapacağım der iseniz ve eviniz aşırı ısınmıyor ise yazları sadece fanlanlarla bile balık bakma şansınız var. Bence ilk önce bu akvaryum ne akvaryumu olacak ona karar vermelisiniz. Tüm bu anlattıklarımı aklınızda tutarak devam edecekseniz ÖM yollayın size Avrupa yakasında veyahut bu yakada ilgili akvaryumcuların isimlerini verebilirim profesyonelce size yardım edebilecek.Saygılarımla




Deniz akvaryumu kurmak istiyorum bilgilerinizi benimle paylasirmisiniz
BubbleMagus  markasının aquabee veya Eheim çırpıcılı motoru olan modelleri rahatlıkla yetecektir akvaryumunuza. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.