ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
warner_ank
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ağustos 2010 19:31
Son Ziyaret:
07 Kasım 2018 22:23
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ilhan batu
Doğum Tarihi:
03 Ağustos 1974
Yaş:
49
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ilhan batu

SON 9 MESAJI

red rainbow

selam arkadaşlar red rainbow yavrularına seranın guppy gran (kutunun üzeinde yazan) bu yemi verebilirmiyim? teşekkürler..

tropheus ve katil salyangoz
 Öncelikle konuyu dogru yerde açmadıysam özür diliyorum. .........10 tane yavru kasangam var tanka bitkide koymuştum fakat tankım adi salyangoz istilasına ugradı. Şimdi tanka katil salyangoz alsam yavrulara zararı olurmu. Yardımlarınızı bekliyorum tesekkürler.
Katil Salyangozlar
[QUOTE=ibrahim hk]

KATİL SALYANGOZ(ANENTOME HELENA)




Hobiciler arasında katil, avcı, salyangoz yiyen salyangoz ve helena isimleriyle ön plana çıkmaktadır. 20-28 °C de, 6,5-7,8 ph aralığında ve genellikle bitkili tanklarda bakılmaktadır ve etçil olarak beslenmektedir, Akvaryumda kendinden çoğalan ve birçok hobicinin istemediği adi, istilacı diye tabir edilen salyangozları yiyerek beslenmektedirler, bunun yanında  hayvansal protein ağırlıklı yemleri de afiyetle tüketmektedirler.  
 

Katil salyangozlarının faydaları

Genellikle aldığımız bitkiler arasında akvaryumumuza gelen ve kendinden çoğalan, birçok hobicinin istemediği adi, istilacı diye tabir eden salyangozları yakalayarak yerler. Bu salyangozlardan kurtulabilmek için makrakanta vb. canlı beslemek veya kimyasal kullanmak zorunda kalmazsınız. Herhangi bir balık/canlı ölüsünü ve bitkisel olmayan yem artığını hızla tüketirler. Çoğu zaman kumun altında kaldıkları için bir nevi kumu havalandırdıkları da söylenebilir,bunun yanında zebra desenli olduklarından dolayı göze hitap ederek akvaryumda güzel bir görüntü oluşturmaktadırlar.

Beraber yaşayabileceği türler

Katil salyangozlar barışçıl bir tür olup canlı doğuran tanklarında rahatlıkla beslenebilmektedirler, sert mizaçlı balıklar ve makrakanta cinsi canlılarla beslenmeleri uygun değildir. Bunun yanında frontoza ve tropheus gibi balıklarla da beslenmektedirler. Kendi boyutlarından büyük bile olsa yan dönmüş,halsiz düşmüş veya kabuğu hasar görmüş olan elma salyangozlarına bile yiyebilmektedirler.

 

Katil salyangoz etçildir Bitkilere zarar vermez

Etçil bir canlı olduğundan dolayı bitkilere zarar vermezler, bunun yanında bitkisel yemleri, salatalık vb. sebzeleri yemezler

Beslenmeleri

En çok sevdiği yiyeceklerin başında adi salyangozlar gelmektedir, bunun yanında Bitkisel olmayan yemleri de afiyetle tüketmektedirler, kendi boyutlarından küçük veya çeşitli sebeplerden dolayı halsiz düşmüş olan elma salyangozlarını da yedikleri gözlemlenmiştir. İyi bir leş yiyici olduğunu da unutmamak gerekir

 

Cinsiyet

Diğer tatlı su salyangozları gibi çift cinsiyetli değillerdir, aksine üremeleri için bir erkek ve bir dişiye ihtiyaç vardır. Katil salyangoz üretimi için bir çift katil salyangoz ve uygun şartları yerine getirmemiz yeterlidir. Cinsiyet ayrımı genellikle yapılamamaktadır, eş tutmuş olarak birbirine yapışan salyangozlar görüldüğü takdirde zorda olsa yapabilenler vardır.
 
Katil salyangozlar görevlerini yapmıyorlarsa
Bu durum,yani katil salyangozların adi salyangozları avlayamamaları,genellikle katillerin küçük boylarda ve sayılarının az olduğunda ortaya çıkmaktadır,bu durumda tankımızdaki adi saly.oranına  göre katil saly.almalıyız(aldığımız katil salyangozun 10 katı adi saly.varsa elbette bunların kökünü kurutmaları zaman alacaktır) veya biraz beklememiz gerekmektedir,bu bekleyiş zarfında tetra bits vb.bitkisel olmayan yemleri azaltmamız ve bitkisel yemlere ağırlık vermemiz katillerin aç kalmasına haliyle adi salyangozlara daha fazla saldırmalarına sebebiyet verecektir.Aynı zamanda adi salyangozlardan iri olanlarını ezerek imha etmemiz hem balıklarımıza yem olmalarını hemde damızlıklarını yok ederek üremelerini durdurmamıza yardımcı olacaktır.Aynı zamanda  ramshorn gibi salyangozların yapıları adi saly.oranla daha büyük olduğundan bunlarla başedebilecek damızlık boyda ve sayıda katil almalıyız.
 

Katil salyangozun üremesi

Katil salyangozlar, damızlık boya geldikleri zaman yumurta dökmek için uygun yer aramaya başlarlar. Genellikle saz, anabias ve amazon gibi bitkilere yumurtalarını tane tane yapıştırmaktadırlar, akvaryumunuzda bu gibi bitkiler yoksa düz zeminli kaya, mangrow kökü vb. malzemelere de yumurta döktükleri gözlenmiştir, diger salyangozların aksine bir batında 5 ila 10 arasında yumurta dökebilmektedirler, bırakılan yumurtalar 2 ila 3 hafta arasında açılarak yavrular çıkmaktadır, çıkan yavrular büyüklerinin minyatürü gibidir.Üretim düşünüyorsak öncelikle beslenmelerini iyi yapmalıyız,adi/istilacı  salyangozların olmadığı ortamda üremelerinin yavaşladığı hatta durduğu gözlemlenmiştir.Aşağıdaki resimlerde Katil salyanğozların yumurtaları görülmektedir.

Katil salyangozun ömrü

Katil salyangozlar kara salyangozları gibi bazı zamanlarda kabuklarını terk etmezler, sürekli kabuklarının içindedirler, öldüklerinde arkalarında sadece boş kabukları kalacaktır. Ömürleri ortalama 2 ila 3 yıldır.

Katil salyangozun Sevdiği ortam

Kendine uyumlu canlıların bulunduğu aynı zamanda Bitkili, aquaclay gibi taneleri olan kum türlerinin bulunduğu zeminlerde kumun altına girerek gayet rahat hareket etmektedirler.

Adi salyangoz türünü yerken çekilen bir video

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=azocOf0l5sw[/VID]

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=J5Eq4oaDbak[/VID]

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar,konunun gelişmesi açısından olumlu olumsuz eleştirileriniz,yapılacak olan eklemeler bana ve diger hobici arkadaşlara faydalı olacaktır.

Sayğılarımla.

 
 
Arkadaşlar ilk sayfadaki konuya ekleme yapamadığımdan dolayı buraya yazmak durumunda kaldım.

Anavatanı/Kökeni: Kesin olmamakla beraber, Güney Doğu Asya, Tayland ve Endonezya olarak bilinmektedir.

Görünümü/Renk Değişimi: Sarı zemin üzerinde siyaha çalan koyu kahverengi çizgileri mevcuttur, Ülkemizde renkleri genellikle bu şekilde olmaktadır.Aşağıdaki resimde görülen renkte katillerde mevcuttur fakat bunların sonradan bu rengi aldığı düşünülmektedir,bu renk değişiminin su degerlerine,beslenmeye ve cinsel olgunluga bağlı olarak değişim göstermesi beklenmektedir.
Kabuk Sertliği/Yıpranması: Genellikle ilerleyen yaşlarda kabuklarında yıpranma gözlenmektedir,fakat ısının fazla olması,suyun çok yumuşak olması vb.sebeplerde kabuğun yıpranmasına ve incelmesine sebebiyet vermektedir,tıpkı aşağıdaki resimde olduğu gibi
Kabuk tedavisi: Bu gibi durumlarda katilleri bir süreliğine,suyu sertleştiren mercan kırığı vb.kumların veya kayaların bulunduğu tanklara almalıyız,zamanla durumu gözlemeliyiz.
Cinsiyet ayrımı(devamı) ve çiftleşme: Cinsiyet ayrımını,çiftleşme esnasında çekilmiş aşağıdaki resimde görüldüğü gibi yapabilenler vardır,fakat kesin olarak yapmak isteyenlerin çiftleşme zamanını kollamaları ve bunları dişi-erkek ayrımından ziyade çift olarak ayırmaları gerekmektedir.Resimdeki mavi halkalı olanı erkek,digeri dişi olarak düşünülmektedir,görüleceği gibi hortum kısımlarında biraz değişiklik vardır ve dişi olan erkeğe oranla daha iridir.
Hortum Uzantıları:Resimde görüleceği gibi iki ad.hortum şeklinde uzantısı vardır,2 numara ile gösterilen genellikle çiftleşme ve yem yeme esnasında nadiren görülebilmektedir.
Yumurtaların korunması: Yumurtalarını biraraya toplamak  veya başka bir niyetle yumurtaların bağlı oldukları yerden sökülmeye çalışılması hatadır,yumurtaları koruyan jel şeklinde özel bir madde vardır,bu madde yumurtaları kedi balıkları başta olmak üzere diger canlılardan da korumaktadır.
 
Yeni bilgiler ve tecrübeler oluştukça konuya eklenecektir,yönetici arkadaşlardan ricam bu yazıyı ilk sayfadaki konunun devamına eklemeleridir.Teşekkürler.
Saygılar....
 
 
[/QUOTE]
Ankaralı Akvaristler Meslek Grupları
ankarada renault servisinde atölye şefiyim
yunus dişimi erkekmi

Bu balıgı arkadaştan aldıgımda ölmek üzereydi iç parazit olmuştu iyleştirdim 1 haftadır yem yiyor. Cep telefonu kamerasından çektigim için foto biraz kötü.

yunus dişimi erkekmi
Resimlerde görülen yunus dişimi erkekmi lütfen yardımcı olurmusunuz.
jebo/lifetech dış filtrelerde tıkırtı sorunu
[QUOTE=miyaw33]Motor kısmı nasıl açılıyor arkadaslar?Bende de tıkırtı basladı,acaba yanlardakı kulakları açmamız yeterlimi yoksa hava basmak için kullandıgımız pompayımı cekıp cıkaracagız?Kendı kıtapcıgında sankı havayı cıkarmaya yarayan pompayı sökmemız lazım gıbı gorunuyor.[/QUOTE]
 
 
arkadaşlar yapmanız gerekenler pervane miline 1 milim hortum kesip takmaktır sorun kalmaz. bilyayı çıkarmakla pervane milinin sorununu saklamış oluyosunuz. arızayı gidermiyosunuz. sorun pervane milindeki balanstan kaynaklanıyor. meslegim su pompaları üzerine oldugu için konu hakkında biraz bilgim var. ayrıca o bilyayı asla çıkarmayın.
sehpa
Arkadaşlar yeni bir akvaryum yaptırıyorum. Ölçüleri 110x50x60. Bu akvaryuma 30x30 profilden sehpa yaptaracağım. Yeterli olur mu sizce? Toplam ağırlık 400-450 kg civarında. Yardımlarınızı bekliyorum. Özen Gözcü2010-09-16 21:00:14
190 litre tropheus

Slm forma yeni katılıdım. Bir şey ögernmek istiyorum. Elimde 65x45x65 akvaryum var yani kule şeklinde. 190 lt. Bu akvaryumda tropheus besleyebilirmiyim? önerilerinizi bekliyorum? teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.