ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cptdeniz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Eylül 2010 21:48
Son Ziyaret:
27 Nisan 2014 10:39
Toplam Mesaj:
114 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
nazım deniz
Doğum Tarihi:
21 Ağustos 1979
Yaş:
44
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

nazım deniz 170*40*60h bitkili

SON 10 MESAJI

BZT AQUACULTURE KULLANAN VAR MI ?
[QUOTE=sami34]Bende bu ürünü arıyorum daha önce kullandım memnun kaldım. Yeniden nerden temin edebilirim??[/QUOTE]
Aynen katılıyorum.Daha önce bir internet sitesinde satılıyordu bende aldım ama artık yok diyorlar ramazan bey milleti alıştırdı sonra bıraktı..
İlk yumurta heyecanı ve sorunu
[QUOTE=tnemücrE]Nazım bey her çift farklı değerlerde larva verebilir. 620 ms biraz fazla kademeli olarak düşürüp çift için ideal değerin bulunması gerekir. Bu işler akşamdan sabaha olacak şeyler değil bazen bir çiftin larvalarını görmek aylar alabilir. Öncelikle çiftin dişi/erkek olduğundan emin olunmalı, sonra dölleme yapılıp yapılmadığı takip edilmeli.[/QUOTE]
Acele etmiyorum zaten şu an anatankta 1 kaçkez yumurta yapıp döllesin göreyim ondan sonra ayırıcam üretim tankına şu an bekliyorum sadece ufak ufak kendimi hazırlıyorum üretim için bilgi edinmeye çalışıyorum eksik malzemelerimi tamamlıyorum.
 Discus ana tankta tds ne olmalı yada ne olduğu çok önemlimi yumurta kısmını üretim kısmını bi kenara bırakırsak normal zamandaki değeri ne olmalı anaç ve 8-10 aylık balıklar varken tankta.
cptdeniz2012-08-15 20:42:31
İlk yumurta heyecanı ve sorunu
[QUOTE=kebodiscus]    Nazım Bey merhaba...

  Balıklarınız hayırlısı olsun diyeyim öncelikle...



   http://www.lenntech.com/calculators/conductivity/tds-engels.htm


  Yukarıda paylaştığım bağlantıdan açacağınız sayfada input yazan değere girip aşağıdan istediğiniz birimin değerini alabilirsiniz.

  Sağlıkla rast gelsin... [/QUOTE
Verdiğiniz link için teşekkür ederim ölçtüm çevrimi yaptım. Netice olarak ben ppm olunca acaba arklı bişeyimi ölçüyo diye sormuştum o zaman aynı şey ppm olmasıyla micro s/cm olması arasında farklı bi şey ölçümü yok. Akvaryumu çeşmeyi ve r/o çıkışını ölçtüm değerler:

çeşme : 420ppm - 655,2 micro s/cm

akvaryum: 400ppm - 624 micro s/cm

ro çıkışı  : 40 ppm - 62,4 micro s/cm

Ro takılırken takan elemanın elindeki tds metre ile akvaryumdan ve çeşmeden ölçüm yaptırmıştım 636micro s/cm çıkmıştı o zaman hatta bir konudada gündeme getirip sormuştum bu ne demek diye.
Discus ana tankı için bu değer nasıldır düşürmek gerekirmi? Üretim tankında ne olmalı?
İlk yumurta heyecanı ve sorunu
Tds metre geldi yanlız ekranda verdiği değer ppm cinsinden bu micso s. çevriliyormu yada ppm olunca farklı bişey mi ölçüyor ?
İlk yumurta heyecanı ve sorunu
[QUOTE=aaslandag]     Resimdeki kırmızı balığınız erkeğede benziyor ama hadi hayırlısı.[/QUOTE]
Bende öyle olmasından korkuyordum ama gelen erkeklerden biri dün akşamdan beri kırmızıya kur yapıyor diğer erkeği yanına bile yaklaştırmıyor öyle görünce bende rahatladım biraz ama bi de yumurtasını görürsem bir oh çekecem o zaman. Bu arada damatların fotosunu ekliyorum maşallah demeyenin yumurtası mantarlaşsın ona göre.

İlk yumurta heyecanı ve sorunu
[QUOTE=Ulvi Özuğur]Sizin iki erkeğe ihtiyacınız var sanırım. Yumurta döken dişi için hobicilerden erkek temin edebilir, yavruları bölüşebilirsiniz bir ihtimal, ilan vermenizde yarar var...
Kolay gelsin...
[/QUOTE]
izmir de yıllardır üretim yapan ve bendeki yetişkinleri yavru iken aldığım üretici bi dostumdan dün yetişkin 2 erkek aldım. Bugün akşamdan beri takip ediyorum resimde gösterdiğim discus a erkek discus resmen kur yapıyor bi ara korktum bu erkek galiba diye ama muhtemel dişi nasip olursa yumurta yaparsa o zaman tam bir rahatlama olacak benim için. Bekleyip görmekten başka çare yok değerli bilgilerini paylaşmaktan çekinmeyen dostlara teşekkür ederim. Bu arada son soru olarak tds metre aldım bugün fakat ölçüm değeri ppm olarak veriyormuş cihazın linkini vereyim bi bakın bi zahmet almamız gereken bu cihazmı? 
İlk yumurta heyecanı ve sorunu
[QUOTE=mkale] Verdiğin linkteki balık bence dişi tabi buna kesin dişi demek yanlış olur benim tahminim dişi olduğu yönünde , [/QUOTE]
İnşallah öyledir bende öyle olmasını ümid ediyorum

İlk yumurta heyecanı ve sorunu
[QUOTE=mkale] Nazım bey merhaba,
 
Öncelikle yavru alabilmek için bir çift eş discus ve birtane üretim tankı lazım.Videoda görünen sadece dişi balık diğer balığı da çekerseniz dişimi erkek mi bakma imkanımız olur.iki balığın da dişi olma ihtimali yüksek, erkek olsa bile karma tankta yavru almanız mucize olur onları mutlaka üretim tankına almanız gerekir.Ama öncelikle diğer balığın fotolarını ekleyin lütfen.
[/QUOTE]
Diğer balığın fotoları burada http://www.akvaryum.com/Forum/erkek_mi_disi_mi_k605985.asp mevcut bir bakıp değerlendirme yaparsanız sevinirim. Üretim zamanında ayıracağım ilk 1-2 sefer ana tankta yumurta yapsın dölleme olduğunu görelim müteakibinde üretim tankı yaptırıyorum şu an oraya ayırıcam.
erkek mi dişi mi?
Üstadlar iyi akşamlar resimdeki kırmızı dişi mi yoksa erkek mi? 

İlk yumurta heyecanı ve sorunu
Herkese iyi akşamlar dilerim. Yaklaşık 2 yıldır baktığım ve elimde son 2 adet kalan yetişkinlerden 1 tanesi bugünden beri cam temizliği az önce cama yumurtladığı gördüm çok heyecan verici bi durumoldu benim için fakat yumurtasını yedi.Diğer yetişkine baktım netten öğrendiğim kadrı ile dölleme hareketi yapması lazımken yapmadı acaba bunlar eş değilmi? Diğerinin erkek olup olmadığını nasıl anlarız? Şu an ne yapmam lazım yavru almak istiyorum. Bu arada tankta farklı  bir kaç tür farklı balıkta var. Videoyu ekleyemedim bir türlü youtube linkini veriyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.