ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
omer87
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Eylül 2010 17:38
Son Ziyaret:
03 Nisan 2024 10:50
Toplam Mesaj:
105 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer Faruk Yumuk
Doğum Tarihi:
04 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Balikesir
Meslek:
Kamu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Omer Faruk Yumuk

SON 10 MESAJI

Bu Su Canlısını Bilen Duyan Gören ?
Yorumlar için teşekkürler. İzlediğim videolardan davranış şekilleriyle de gammarus'a benziyor. gammarus'ları Bursa'nın dağ ilçesi olan Büyükorhan'dan bulmuştum. Arkadaşın dediği gibi berrak soğuk bir çeşmenin akıntısından buldum.
YENİ İKOLA CİNSİYET AYRIMI
Katılıyorum ilk ve son resimde ki balıklarınız dişi gerisi erkek gibi duruyor... 
Peki Son resimde ki daha önce yumurta almamış bir dişi diyebilir miyiz? Yoksa yumurtlama zamanına daha çok mu var deriz ?
Bu Su Canlısını Bilen Duyan Gören ?
Dağ kıyısında ki bir çeşmede rastladım. Su piresi umuduyla biraz topladım ve boş bir akvaryuma attım. Yaklaşık bir aydır orada yaşıyorlar. Hatta üremişler. Ancak türünü bilmiyorum. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?



Tropesk Kuruluş 2013 - 2014
Allah utandırmasın... Gıbta edilmeyecek gibi değil...
Büyük Dış Filtre Yapımı (Fluval Fx5 Tarzı )
[QUOTE=techno72]Ömer bey öncelikle ilginize teşekkür ederim.kapağın sıkıştırma çemberi var ben şu an kullanmadığım için resme eklemedim.Giriş borusunun çapını büyültme önerinizi yapacağım teşekkür ederim. [/QUOTE]


Yardımcı olabıldıysem ne mutlu
Büyük Dış Filtre Yapımı (Fluval Fx5 Tarzı )
[QUOTE=techno72] Arkadaşlar ben bu sistemin aynısını yaptım.Evet sistem mükemmel çalıştı.Bir kaç gün sonra yaptığım kontrolde kapağı açtığımda karşılaştığım manzara şu idi.bidon yarısına kadar su ile dolu idi yani bu zaman zarfında hava yapmış ve devir daimi yarısından itibaren yapmış.Elyafa ve süngere su temas etmeden tam ortasından aşağı akmış elyafın tam ortasında çok küçük bir alandan geçmiş bunun sonucunda su bulanık oldu.Yaklaşık bir ay boyunca sabırla takip ettim sonuç hep aynı idi.Yani verim alamadım.Bu konuda fikri olan arkadaş varsa çok sevirim.





Ömer bey ilginize teşekkür ederim.su üstten bidona giriş yapıyor alt vanayada newjet 3000 bağlı yukarı suyu basıyor.En üstte elyaf ,altında sünger, altında iri mercan kırığ,ı en alttada kaliteli seramik var.Değerlendirmenizi rica ederim.teşekkürler [/QUOTE]


Oktay Bey şimdi çalışma sistemi aslında tam olarak dogru çalışmış yani bu sistem tamamen su dolu sekılde çalışmayacaktı. Bende çalışma sistemi ile ilgili kucuk bır çizim yapıp anlatmaya çalışayım. Aşagıdaki vanaya bağladıgınız motorun debısı kadar su çekme işlemi olmuyor akvaryuma bagladınız pis su giriş borusunun çapının yaptıgı sifon kadar su çekimi oluyor. Hava yapması ise bidonun basıncına dayanma ile alakalı yanı gördugum kadarıyla bidonun halka sıkıstırması yok dolayısıyla hava yapması normal....  


Neler yapabilirsiniz... kapagın girişi itibari ile suyu parçalayın yanı su girişte tek bir boru ile elyafa dokuluyorsa bu elfayı parçalayacaktır. oraya T ile veya her iki tarafına kor tıpa baglanmıs boruları delenere fıskıye yaparak elyafla bulusan ılk pıs suyun debısını dusurun. yada ikinci secenek giriş borunuzun capını buyeterek hava yapmasını engelleye bilirsiniz
Büyük Dış Filtre Yapımı (Fluval Fx5 Tarzı )
[QUOTE=keynesforever]Ben de bu tarz bir filtre yapmayı planlıyorum. "Elimde at-106 var ama oceanrunner6500 tercih ettim" yazmışsınız. Bu filtreden acaba at 106 kullanırsak ne gibi bir sorun oluşur?

Bunu şu yüzden sordum. 30-40 litrelik o tipte bidon bulursam bu filtreyi yapabilirim ama bende at-104 var 2000 litre su basıyor. ama sorun değil at-106 da edinebilir ocean runner meblağ olarak beni biraz aşar. Japon balıkları beslediğim için temizlik kapasitesi (30-40 litre filtre hacmi gibi) çok önemli 2000-3000 litre debi yeterli diye düşünüyorum. Ancak benim düşündüğüm modelde motor üstte olacak şekilde kapağa içten monte edilecek. Yani sizin yaptığınız fluval fx5'i anımsatırken benim kafamdaki tip ise eheim 2260 gibi olacak.

Kısaca o gösterdiğiniz tipteki 40 litrelik bidona at-104(2000 litre) veya at-106(4000 litre idi sanırsam) alıp kapağa içten motoru monteleyip kullanırsam sizce bi sıkıntı olur mu? [/QUOTE]


Benim elimde at106 varken or6500 kullanmamın sebebi ikiside elimde vardı daha ıyı ve debisi yuksek olanı tercıh ettım. Hepsi bu. Ama at106 da aynı vazifeyi görür ancak motor üste olmaz....


Motoru altta bulundurmamın sebebi sifonlamayı başlatması ıcındı. Hava yapması da sıkıntı olmuyordu cunku bıraz hava yapınca kendını telafı edebılıyor. ama motoru yukarı montelemenız halınde bırde sıfonlamayı baslatmak ıcın ayrı bır sıstem daha yapmanız gerekecek. bunun ıcınde celk-valf tarzı bır seyler tasarlamanız lazım bıdonun ıcıne ama nasıl yaparsınız onu bılmıyorum .
Büyük Dış Filtre Yapımı (Fluval Fx5 Tarzı )
[QUOTE=techno72]Arkadaşlar ben bu sistemin aynısını yaptım.Evet sistem mükemmel çalıştı.Bir kaç gün sonra yaptığım kontrolde kapağı açtığımda karşılaştığım manzara şu idi.bidon yarısına kadar su ile dolu idi yani bu zaman zarfında hava yapmış ve devir daimi yarısından itibaren yapmış.Elyafa ve süngere su temas etmeden tam ortasından aşağı akmış elyafın tam ortasında çok küçük bir alandan geçmiş bunun sonucunda su bulanık oldu.Yaklaşık bir ay boyunca sabırla takip ettim sonuç hep aynı idi.Yani verim alamadım.Bu konuda fikri olan arkadaş varsa çok sevirim.
[/QUOTE]

Oktay bey suyun iniş kısmını nasıl yaptınız acaba bırde bır kac foto ekleyerek yazarsanız daha net cevap verebılırız cunku anlattıklarınız ile kafamızda cok fazla bır sekıl olusmadı. Ama pis gelen suyun ılk katmanda suyun ıcınde olmayan elyaf ile bulusması daha ıyıdır klasık sump mantıgıdır.
İthal Akvaryuma Sump Yapımı
[QUOTE=chumarro]Ömer bey merhaba.paylaşımlarınızla bizleri aydınlattığınız için teşekkür ederiz.Size sormak istediğim bir konu var? Yukardaki birleştiri aparatların her ölçüde çap ölçüsü var mıdır? yoksa biz önce o aparatları alıp sonrasında ona uygun elmas punch mı almamız gerekir?


teşekkürler
[/QUOTE]

Elmas punch ların her ölçüsü mevcut türkiyede nerelerde var bilmiyorum ama e-bay da hepsi var

http://www.ebay.com/sch/Drill-Bits-/50382/i.html?_from=R40&_nkw=glass&_mPrRngCbx=1&_udlo=2.27
Bu canlıda neyin nesi?
Arkadaşlar resimlerdeki kurt türü canlının ismini cismini bilen var mı acaba??
Birde neden oluşur nasıl yok edilir.
Yararlı mı zararlı mı
Bitki akvaryumunda oluştular ama oluşum sebeplerini bilmiyorum.






SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.