ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
urukhrai
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
33
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ekim 2010 18:26
Son Ziyaret:
03 Ekim 2023 16:10
Toplam Mesaj:
1057 [0.21 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cem Ferruh Eraslan
Doğum Tarihi:
20 Nisan 1979
Yaş:
44
İl:
Izmir
Meslek:
Su Ürünleri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

SON 10 MESAJI

Salyangoz ters döndü,Karidesler meydanda yok!
[QUOTE=onurdolcan]

Peki mudahale etmek gerekir mi ? Bendeki neritelerde ters donuyor ve olmesin diye surekli duzeltiyorum[/QUOTE]

Müdahale etmek yerine doğru miktarda yem vermeniz yeterli olur. Ayrıca su kabukluları su değerlerine karşı hassaslar, alkali suyu seviyorlar
15 Dakikada Görselliği bozmayan Dış Filtre Yapımı (Yeni video)
[QUOTE=katethra12]34 sayfa yazıyı okuyamadım söylediklerimde yanlış varsa affola.
Öncelikle dış filtrenin amacını az çok hepimiz biliyoruz: "Genel olarak Biyolojik temizlik yapmaktadır"
Dış filtrenin amacını yerine getirebilmek için "dışarıda" olması yeterli değildir diye düşünüyorum. İç filtrenin sağlamış olduğu yüksek su basma kapasitesi suyun,minicik slikonun içerisinden hızla akıp gitmesine yol açacaktır hem iç filtrenin vermiş olduğu 600-700 l/s debi hem de slikonun normal bir dış filtreden kat kat küçük hazneye sahip olması biyolojik filtrasyonu imkansız hale getirecektir. Yani " dış filtre" amacına ulaşamayacaktır diye düşünüyorum. o kadar küçük bir alanda sağlıklı biyolojik filtrasyon için bence en uygun debi max 70-80 l/s'dir.

İşe yaramaz demiyorum ama amacına ulaşamaz diye düşünüyorum. Saygılar efendim.[/QUOTE]

Yanlış düşünüyorsunuz.. Basit bir anlatımla: dış filtre ile iç filtre arasındaki temel fark, birinin dışarıda diğerinin içeride olmasıdır :) dış filtre filtreleme yaparken partikülleri su dışında tutar, iç filtrede ise sünger akvaryum içinde olduğundan salınım yapmaya devam eder.
Saygılar bizden..
15 Dakikada Görselliği bozmayan Dış Filtre Yapımı (Yeni video)
[QUOTE=hashhead]Öncelikle bu güzel çalışmanızdan dolayı tebrik ederim. Bütün yorumları okudum 34 sayfa boyunca fakat tek aklıma takılan şey silikon tüpündeki kalıntılar bunları tamamen nasıl yok edebiliriz, içini iyice temizledim diplerine kadar kurumaya bıraktım 1 gün sonra tamamen temizlenmiş olur mu acaba?[/QUOTE]

Boş slikon tüpü kuruduktan sonra içini temizlemek kolay, bir sopanın ucuna kullanılmayan bezi iyice sarın ileri geri hareketlerle kalan slikonu temizleyin..
Su mercimeği
Herhangi bir bakım gerekmez bu bitki kolay çoğalabilen arsız bir türdür. Fakat çok küçük ve toprağa tutunmayan bir yapısı olduğundan sudaki hareketlenmelerden fazlasıyla etkilenir. Bu yüzden fazla akıntı oluşturulmuş yüzeyi dalgalanan akvaryu larda savrularak topaklanabilir veya filtre tarafından emilerek işlevsiz kalabilir. Durgun sulu akvaryum larda kullanın
Elma salyangozu kayıpsız yumurta çıkarma
[QUOTE=gattar5050] Öncelikle hepinize meraba elma salyangozlarımdan ilk defa yumurta aldım ve suyun üzerinde diyer yerlere göre nemi az olan bir yere yumurtladığını gördüm bu bir sıkıntı yaratırmı birde yumurtalar kaç günde çıkar verdiğiniz taktiği uygulamayı düşünmüyorum çünkü akvaryumda sadece karides ve salyangoz var lütfen yardımcı olurmusunuz[/QUOTE]
Anne salyangoz nereye yumurtlayacağının tespitini gayet iyi yapar, ama eğer yumurtalar ışığın tam altına geliyorsa ve sıcaklık yüzünden nemsiz kalıp kuruyorlarsa bu düzeneği kullanmanızda fayda var.
Basit pipo filtre yapımı (Görüntüyü bozmayan))
Eğer hava kabarcıkları çıkıyor ve hava döngüsü oluşmuşsa vakum olacaktır yani temizlik gerçekleşiyordur, merak etmeyin. Filtre süngeri ile de olur. Ama gözenek ne kadar azsa temizlik o derece iyi olur unutmayınız..
Elektrik kesildiğinde devreye giren pilli motor
Teşekkürler emeğin ve paylaşımın için, her akvaryumun ihtiyacıdır..
15 Dakikada Görselliği bozmayan Dış Filtre Yapımı (Yeni video)
Arkadaşlar merhaba, proje çok basit ama çok kullanışlı bir projedir. Binlerce kişinin kullandığını düşünüyorum özellikle küçük akvaryumlarda.

Konu başında ve sayfaları arasında düzeneği hazırlayan arkadaşların koyduğu videolar var gayet net biçimde anlaşılıyor, mantık çok basit. İçfiltrenin su püskürten çıkışına hortumu takıyoruz, hortumu içini materyel doldurduğumuz slikon tüpüne takıyoruz. Diğer hortumu da silikon tüpünün diğer ağzındaki çıkışa takıp akvaryuma veriyoruz.

Akvaryumun içindeki iç filtre suyu çekiyor, boru ile silikon tüpüne getiriyor, su içeride süzülüp temizleniyor ve çıkarak akvaryuma dönüyor.. Sürekli bir su eöngüsü basit bir biçimde sağlanmış oluyor. Filtreyi her hafta kolayca hortum bağlantılarından çıkarıp temizleyip tekrar yerleştiriyoruz.
Gerçekten çok kullanışlıdır.


Silikon tüpünü temizlemek kolaydır. Bitmiş bir slikon tüpünü alın bıçakla kazıyorak çıkarabildiğiniz kadarını sıyırarak çıkarın. İçeride biraz çıkmayan slikon varsa da sorun değil, zararlı değildir zaten çoğu slikon.
Basit pipo filtre yapımı (Görüntüyü bozmayan))
Arkadaşlar projeyi istediğiniz gibi upgrade edebilirsiniz. Bu basit ama işe yarar bir düzenektir, akıllıca fikirler ile daha iyi şeyler yapılabilir. Çalışmalarınızın fotoğraflarını konuya eklerseniz diğer kullanıcılara da yardımcı olmuş olursunuz. Selamlarurukhrai2015-02-23 14:18:39
15 Dakikada Görselliği bozmayan Dış Filtre Yapımı (Yeni video)
Sadece süngeri çıkarın, süngerin içinde durduğu alttaki plastik kısım kalsın. Sorun olmaz. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.