Nano Tank Tavsiye ?


Samet545445Çevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2019
İl: Sakarya
Mesaj: 84
Samet545445Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2019 01:47
[QUOTE=Jean leCroix]

Şöyle düşünün, tüketici olarak bazı haklarınız var. Vazgeçme hakkı gibi. Ben aslında geri vermeyi deneyin derken bunu kast ettim. Ayrıca aşırı haklısınız herkes kesinlikle çok didaktik biçimde "şöyle yapın böyle olmaz" falan yazıyor ama bu sizi soğutmasın. En basitinden balık üretim tesislerindeki balık sayısı ve akvaryum boyutu düşünüldüğünde ticarethane diyerek pas geçilen hacim / balık ilişkisi evlerimizde kurduğumuz akvaryum örneğini buraya yazınca "aaa öyle olmaz o en az 1929048019284 litre" gerekir falan yazanlar illaki olacaktır. Yani hobi için para harca, üretim için paradan kıs mantığı.

En iyisi sizin tecrübeleriniz, ama bazı kurallar da gerçekten kayıplarla ve kanla yazılıyor forumda. Yani size fikir belirten insanlar genelde sizden daha önce bu deneyimi yaşayıp ders almış insanlar. Olaya böyle bakmalısınız. Nasıl bir yol izleyebilirsiniz ? Her şeyi forumda soru sormayın mesela. Gerçekten uzay çağındayız ve her yerde bir şekilde bilgi bulunuyor. Hem öğrenmeye çalışarak hem de deneyimleyerek en doğru sonuçlara siz ereceksiniz.

Akvaryumu geri vermeyi deneyin derken de tüketici hakkınızdan bahsetmiştim. Geri veremiyorsanız madem elden çıkarın isterseniz 2. el olarak. Kimse sizi soğutmasın bu hobiden. Adı üstünde hobi keyif aldığınız yatırım yaptığınız öğrendiğiniz bir "süreçtir."

Kırık akvaryumla ne yapayım dediğinizi duyar gibiyim. Ben de aynı durumda olsam tüm hevesim kursağımda kalırdı gerçekten. Ama elden çıkarmayı denerdim.

Ayrıca evde yer olmadığından bahsetmişsiniz :) Ben 2+1 evde kedimle beraber yaşıyorum. Benim de yerim yoktu ama yarattım. Nano tanklarla tecrübeli değilim ama her ölçüye uygun türler mevcut. Elinizdeki alternatifleri iyi değerlendirin. Ben her gün "şu şifonyeri atacağım" derken şu an şifonyeri yan yatırıp akvaryum sehpası yaptım. Çözümsüz değilsiniz. Keyfiniz kaçmasın sadece ince düşünen insanlar böyle endişelere kapılırlar. Başarılı olacağınızdan hiç şüphem yok. [/QUOTE]

Çok teşekkür ederim ilginize yorumunuza.30 yaşındayım ve 12 yaşından beri balık besliyorum tabi bir kısmı bilincsizceydi o zamanlar internet bu kadar yaygin degildi bilgiye erişmek zordu vs vs. son 5 yildir da beta besliyordum sadece ufak 2 akvaryumda 10 ar litrelik.ona olmaz dendi en az 25 litre falan.25-30 litre aldim çok büyük yorulur beta aktif bir balık degil kuyruk erimeleri vs. Olur formdan düşer dendi bu sefer.hicbirseyin oluru yok forumda sitemim bu yüzden anlam veremiyorum.aldigim balıkları canli olarak görmüyorum sanki evladimmis gibi görüyorum bu yüzden soğudum.hicbirseyin olur yani yok forumdakilere göre.dediginiz gibi sormamak ve deneyimlemek gerekiyor.haklisiniz ben fazla kulak asiyorum.tabiki bu işin olmazları da var onda hemfikirim tutup da 30 litrede ciklit besleyemem.ama güzel filtrasyon kaliteli yemler ve bitkilerle neden bir neon sürüsü koyamıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Jean leCroixÇevrim Dışı

Kayıt: 21/06/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 48
Jean leCroixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2019 01:56
[QUOTE=Samet545445]

Çok teşekkür ederim ilginize yorumunuza.30 yaşındayım ve 12 yaşından beri balık besliyorum tabi bir kısmı bilincsizceydi o zamanlar internet bu kadar yaygin degildi bilgiye erişmek zordu vs vs. son 5 yildir da beta besliyordum sadece ufak 2 akvaryumda 10 ar litrelik.ona olmaz dendi en az 25 litre falan.25-30 litre aldim çok büyük yorulur beta aktif bir balık degil kuyruk erimeleri vs. Olur formdan düşer dendi bu sefer.hicbirseyin oluru yok forumda sitemim bu yüzden anlam veremiyorum.aldigim balıkları canli olarak görmüyorum sanki evladimmis gibi görüyorum bu yüzden soğudum.hicbirseyin olur yani yok forumdakilere göre.dediginiz gibi sormamak ve deneyimlemek gerekiyor.haklisiniz ben fazla kulak asiyorum.tabiki bu işin olmazları da var onda hemfikirim tutup da 30 litrede ciklit besleyemem.ama güzel filtrasyon kaliteli yemler ve bitkilerle neden bir neon sürüsü koyamıyorum.[/QUOTE]

Ben de 32 yaşındayım. Neredeyse aynı yollardan geçmişiz ben de yeniden dönüyorum hobiye. Hevesinin kırılmasını hiç istemedim o yüzden. Litre olayına başlarda ben de çok takılıyordum aslına bakarsan ama hakkaten bizim akvaryumlarımız birer taklit. İmkanlar dahilinde evlatlarımıza en iyisini sunmamız lazım. Hevesin kırılmasın ya da en azından denedim başardım / başarısız oldum diyebileceğin bir hikaye varsa peşinden git. İnsanlar sadece fikir belirtiyorlar. Çok net bazı konular haricinde kişisel deneyimlerin en iyi yol göstericin olacaktır. Bende öyle oldu. Gelip buraya beyaz benek oldu mantar oldu balıgım ishal oldu diye sorabilirsin onların çözümleri çok net çünkü :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkvaryumKolikÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2019
İl: Ordu
Mesaj: 538
AkvaryumKolikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2019 21:53
Bence nano tanka en uyumlu canlı karides [:)] şu anda içinden “ya karides nedir ya” dediğini duyar gibiyim ama inan çoğu balıktan 10 kat daha iyidir benim 2 tane akvaryumun var birinde melek öbür tankta karides var ve ben o tankı lepistes tankı olarak kurmuştum alg problemi yaşayınca birkaç karides aldım sonra lepistesten çok karidesle uğraştığımı fark edince akvaryumu karides akvaryumuna çevirdim ve şu an çok mutluyum bence eğer üretim derdin yoksa 2 mavi kadife 2 bloody Mary 2 turuncu rili 2 sarı ateş ya da turuncu sakura 2 kırmızı rili sakura al eğer üretmek istiyorsan istediğin herhangi bir neocaridina türü karidesten sadece bir tür karides al[:)] tabi yine senin bilirsin iyi hobiler[;)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir