Normal Albino Çöpçünün Ve Tül Kuyruk Eş Tutar mı


ziycoÇevrim Dışı

Kayıt: 08/12/2012
İl: Bursa
Mesaj: 28
ziycoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2014 13:39
Merhabalar, normal albino çöpçünün yumurtalarını tül kuyruk albino döller mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2014 15:02
Çöpçülerde çiftleşme T şekli denilen oral şekilde yapılır. Dişi erkeğin karın kısmını emer ve spermi yumurtaları döllemek için kullanır. Yani döllenme dışarıda olmaz daha doğrusu dişinin bıraktığı yumurtayı daha sonra erkek gelip döllemez. Bu nedenle sorunuzun bir kısmını yanıtladım sanırım.

Şimdi gelelim Albinoluk konusuna, aslında her corydoras türününü albinosu olası mümkün. Piyasada bronz çöpçü olarak satılan balığın albinosu farklı, Komando Çöpçü olarak satılan balığın albinosu farklıdır. Diğer bir çok corydoras türünün de yavrularından albino çıkma ihtimali çok düşük de olsa vardır.

Şimdi gelelim sizin elinizdeki albinonun hangi türün albinosu olduğunu bulmaya. Eğer Bronz çöpçünün albinosu ile normal bronz çöpçüyü çiftleştirirsek siyah göz de albino yavru da alınabilir. Fakat Bronz çöpçünün albinosu ile Komando çöpçü çiftleşmezler. En azından ben 1 yıldan fazla süredir deniyorum olmadı. Bir çok corydoras türü diğer türlere çiftleşemez mesela Sterbailer Komandolarla veya bronzlarla üreyemiyorlar.

Demem o ki Tül kuyruk diye tabir ettiğiniz sanırım komando çöpçünün uzun yüzgeçli olanıdır o da eğer albino olan da Komando albino ise çiftleşme olabilir. Bunu da dişinin erkeğin kasıklarını ağızına almasını gözlemliyorsanız olabilir yoksa döllenme olmayacaktır.

Sevgiler saygılar

Eray
Eray Gurdogan2014-09-30 15:02:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir