Oranda Ve Hava Kesesi Problemim


EnisikizlerÇevrim Dışı

Kayıt: 27/06/2016
İl: Izmir
Mesaj: 269
EnisikizlerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2018 02:22
Herkese sağlıklı hobiler. Yaklaşık 300 lt de beslediği. 5 adet orandalarimdan bir tanesinde hava kesesi diye tahmin ettiğim sorun var. Akvaryumum işyerinde oldugundan çok da gorselliği olmadiğindan bugune kadar paylaşmaya deger bulmadim [^_^][:(]
Gelelim asıl sorunumuza. Bir orandam maalesef gün içerisinde genelde su yuzeyinde ve ters duruyor. Yüzerken dengesiz yüzüyor. Hafta sonlari işyerinde olmadiğimdan balıklar 2 gün yemlenmeden duruyor. P tesi geldiğimde ters duran orandam duzelmişken. Yemlemeyle birlikte takip eden hafta içi beş gün yine ters vaziyette genelde.

İçlerinde en oburu ve atiği o maalesef. Be kadar da ters ve hareketsiz dursa da o kapağı actıgım en hızlı ve fazla yiyen sanirim o. Bılundugu konumdan farklı yere yemi attiğimda da yine en hızlı yemi bulan bu balık. Tek care ayırmak kalıyor. Ama ayırsam da sorunun gececeğini sanmiyorum. Bu arada bezelye vs beslenmesini denedim. Cok bir fark göremedim.

Balığımı bole mi kabullenmeşliyim. İş yerinde oldugundan her görenn aaa balık ölmüş demelerinden sonra ölmediğini ve sebebini acıklamak zorunda kalmam ciddi derecede can sıkıcı hal almaya basladi.

Çözümü bulacak, güzel bir tedavi yontemi önerecek arkadaslari dört gözle bekliyorum.

İyi hobiler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MüptelaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1838
MüptelaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2018 16:28
Malesef çözüm yok bende 3-4 adet o şekilde var ve hatta 2 tanesi rahat 6 aydir bu sekilde yasiyor gercekten hem üzücü hem sinir bozucu bir durum lakin ya kabulleneceksiniz yada durumunu anlatip ücretsiz bir bicimde birisine hediye edeceksiniz.Her ne kadar hava keselerini bir operasyon ile duzeltilse de baligin anatomik yapisindaki bozukluktan tekrarlamasi muhtemel bir durummus bircok oranda japon baligim oldu bir kismi öldü bir kismi bu sekilde yasiyor bir kismida sansa hicbirsey olmadi biraz sans isi o kesin fakat oranda bakiyorsaniz baligi saglikli bir bicimde aldiginizdan emin olduktan sonra sayet böyle bir sorun katiyen yasamak istemiyorsaniz akvaryumunuza kuru yem sokmayin hele ki birde kuru yem ile fazlaca beslerseniz oranda japonlar yuzde seksen bu sıkıntıyı yasiyor.Ya baska tur bakin yada bolca yesil sebze su piresi,jel paket yem,kan kurdu vesaire gibi yemler verin kuru yem vermek zorundaysaniz cok az atin doyacaklari kadar degilde yasiyacaklari kadar birde mumkunse suda batan sisip kocaman olmayan yemler kullanin ornek jbl goldpearls veya nls goldfish gibi ama bu yemleride atsaniz kuru yem oldugundan az atin.

Beğenenler: [T]187126,Enisikizler[/T]
Teşekkür Edenler: [T]187126,Enisikizler[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2018 10:14
Verdiğiniz yemi değiştirmenizi ve su değişim sıklığını arttırmanızı öneririm. Hava kesesi sorunu yaşayan albino çöpçü ve discus balığımı, günlük %25 oranında su değişimi ile iyileştirmiştim. Balıklar, normal dengelerini sağlayacak duruma gelmişlerdi.
Balığınızın aç kalınca düzelmesi ve yem yiyince tekrar semptomların görülmesi, verdiğiniz yemlerin, sindirim sisteminde şişkinliğe sebep olarak, hava kesesi üzerinde baskıya neden olabileceğini gösteriyor. Verdiğiniz yemleri değiştirmenizi öneririm.
Japon balıkları için, New Life Spectrum Goldfish Formula, Hikari Goldfish Biogold, JBL Goldpearls, New Life Spectrum Thera A+ ve Tetra Pro Algae yemlerini öneririm.
Geçmiş olsun.

Beğenenler: [T]187126,Enisikizler[/T]
Teşekkür Edenler: [T]187126,Enisikizler[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wolfsonÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/06/2017
İl: Izmir
Mesaj: 482
wolfsonÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2018 13:35
Yem vermeyince düzelme oluyorsa eğer verdiğiniz yemleri gözden geçirin kuru yemi azaltın, eğer düzelme olmuyorsa ki bende bir teleskop var 3 gün yem vermesemde durum aynı bağırsak paratizinden şüphelendim en son tedavisi için kullanmadığım ürün kalmadı karnına rutin masaj sık su değişimi vs fakat yok çözüm bulamadım 3-4 aydır o şekilde maşallahı var ama o hali üzücü ve seyir zevkini baltalayan bir durum malesef geçmiş olsun.[EDIT]wolfson,2018-07-07 13:41:07[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir