Akvaryum.com Özel Üyelik Kontrol
Üyelik Bilgileri
Üyelik Tipi: Forum Üyesi
İsminiz: (eğer isminiz eksikse özel üye olamazsınız.)
Üyelik Tarihiniz: 01/02/2003 00:23:28 (259 aylık üyelik)
Doğum Tarihiniz: (eğer yasiniz eksikse özel üye olamazsınız.)
İliniz: Istanbul (eğer iliniz eksikse özel üye olamazsınız.)
Alınan Uyarılar
Toplam Uyarı Sayınız: 0
Son 3 Ayda Aldığınız Uyarı Sayısı: 0
Tip 2'den Aldığınız Uyarı Sayısı: 0
Tip 3'den Aldığınız Uyarı Sayısı: 0
Mesaj Sayısı ve İçeriği
Toplam Mesaj Sayısı: 134232
Paylaşım Miktarı ve Yüzdesi: 126203 [% 94] Bu sayılar neyi ifade ediyor?
Uyarı Tipi
Tip 1: Forum Yönetimi; imla hataları; imza, ad soyad, avatar uyarıları; yanlış yere konu açma, şablona uygun olmayan ilan verme gibi uyarıları foruma yapılmış hatalar kabul eder ve bu hatalara hoşgörü ile yaklaşır.
Tip 2: Forum yönetimi; üye uyarma, tartışmayı kişiselleştirme, hakaret, üslup sorunları, çift üyelik gibi uyarıları üyelere yapılmış hatalar kabul eder ve çok önemser.
Tip 3: Forum yönetimi; ticari boyutta ilan uyarılarını ve tanıtım konusundan ilana yönlendirmeleri siteyi ticari amaçla kullanma olarak kabul eder ve bu kişilere özel üyelik daha zor verilir.
Sayıların Değerlendirilmesi
Üyelik Süresi: Özel üyelik için 2 aydan daha eski üyelere bakılır.
Toplam Uyarı Sayısı: Son 1 yılda 5'den fazla uyarısı olanlar daha dikkatli incelenir, 10'dan fazla uyarısı olanlar incelenmez. Bu kural çok katı değildir, biraz da mesaj sayısına bakılarak değerlendirilir. Az mesajda çok uyarı alan üyeler değerlendirilmez. 100 mesajı olan bir üyenin 10 uyarısı olmasıyla, 1000 mesajı olan bir üyenin 10 uyarısı olması farklıdır. Eğer uyarılar çok ancak 2. ve 3. tip uyarıları az ise özel üyelik verilebilir. Uyarılar 1 sene sonrasında silinmektedir.
Son 3 ayda Alınan Uyarı Sayısı: Bu sayının düşük olması önemli, son dönemde üye uyarı almamışsa bu durum, forumun kurallarının anlandığını gösterir.
Tip 2'den Alınan Uyarı Sayısı: Bu uyarıları fazla alan üyeler kolay kolay özel üye olamazlar.
Tip 3'den Alınan Uyarı Sayısı: Bu uyarıları fazla alan üyelerin paylaşım yüzdesi diğer üyelere göre daha çok önem kazanır. Bu üyeler paylaşımlarını bol tutarak yüzdelerini arttırmalıdır.
Toplam Mesaj Sayısı: Bir üyenin özel olup olamayacağımını belirlemek için değerlendirme kaynağımız mesajlardır. Bu nedenle sadece 100 mesajın üzerindeki üyeler özel üyeliğe başvurabilir.
Mesaj Yüzdesi: Forumu kullanma amacını gösterir, %60'ın aşağısındaki üyeler değerlendirilmemektedir. Sitedeki temel amacı ilan vermek olan bir üyeye verilecek özel üyelik onun satışını arttırmaktan başka bir işe yaramaz.
Son Mesajlar: Bir üyeyi özel üye yapmadan önce son mesajlarına bakılır, o mesajlar bilgi içerikli olursa bu onun avantajınadır, eğer mesajlarn çoğu yazmış olmak için yazılan tebrik ederim gibi mesajlar ise üyeye özel üyelik verilmez.

Özel üye olmak için mesaj sayısı zorlayan ve gereksiz mesaj atan üyelere yönetim sıcak bakmamaktadır. Her yapılan başvuru değerlendirilir ancak bu gibi durumlar göz önünde bulundurulup, başvuru yukarıdaki şartları sağlasa bile olumsuz cevap alabilir. Atılan gereksiz mesajlar silinince üye gereksiz mesajdan dolayı uyarı alır, mesaj da çöpe gittiği için paylaşım yüzdesi de düşer. Doğal olarak durum ters teper.

Özel Üyelik artık talep ile verilmemektedir. Özel mesaj ile yada Yönetime Mesaj kısmından yapılan özel üyelik talepleri de değerlendirilmemektedir.