Sakarya Üretimhane


Ogzhn.cbnÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2019
İl: Sakarya
Mesaj: 39
Ogzhn.cbnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2021 05:55
Öncelikle bütün üstadlarıma ve yeni başlayan kardeşlerime selam olsun ben aralıklarla olmak üzere 6 7 yıldır balık besleyen biriyim şuan yurtdışında çalışıyorum ve döndüğümde kazandığım 200,000 250,000 tl ile kapsamlı bir üretimhane açmayı düşünüyorum forumda bir çok makale okudum youtubede bir çok video izledim youtubede söylenilenler ile burda konulara gelen yanıtlar neredeyse tam zıttı bana youtubedeki reklam amaçlı üretimhane videolarından ziyade burada yazılanlara inanmak daha mantıklı geliyor öncesinde büyük bir dükkanın ön tarafını petshop arka tarafını üretimhane yapmayı düşünüyordum lakin şuan petshop işleten bir arkadaşım ikisinin bir arada yürümeyeceğini birini seçmem gerektiğini ve şuanki şartlar altında üretimhanenin daha mantıklı bir girişim olacağını söylüyor işin doğrudan içerisinde olan kişiler bilgi verirse çok minnettar olurum sonuç itibari ile yurtdışına para kazanmak için geldik kazandığımın hepsini bu işe yatırmayı düşünüyorum henüz yaşım 21 girişimciyim internet üzeri satış ve reklamlama konusunda geri kalmayacağımı düşünüyorum sakaryada ki akvaryumculardan tanıdıklarım var ve döndüğümde il dışı gezip daha fazla işletmeyle anlaşmaya varmaya çalışacağım size göre bu şartlar altında kiralık dükkanda sıfırdan başlayarak o fiyata bu iş yapılabilirmi ?
malawi türü ve özel tür lepisteslerle ilk etapta toplam 30 adet olmak üzere 20 küçük 10 büyük akvaryum ile başlamak istiyorum sizlerden ricam forumda bu işleri yapan yapmasa bile bilgisi olan üstadlarım ve kardeşlerim bilgilendirebilir mi
cevaplarınızı bekliyorum [:?]



ek gelir olarak değil ana meslek olarak yapacağım..[EDIT]Ogzhn.cbn,2021-03-03 05:57:45[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tosyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3845
tosyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2021 08:57
Öncelikle Allah kolaylık versin inşallah hayal ettiğiniz gibi olur. Küçük bir tavsiyem l144 ve süper red vatoz mutlaka yapın üretimhanede. Facede özellikle bakın gruplarda millet vatoza aç sanki ölümüne vatoz alıyor. Lepistes biraz narin malesef bir anda çökebilir. Malawi üreticisi ve alıcısı çok azaldı gibi. İnsanlar masraflardan dolayı genelde küçük akvaryumlara ona göre canlılara geçti bitkili karides vatoz canlı doğuran gibi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_x_E_M_I_R_x_Çevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 185
_x_E_M_I_R_x_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2021 22:32
Baya geçmiş kimse birey yazmamış ilgi görmemiş konu kanımca 2 seçenek var ya yapanlar para kazanıyor ve rekabet artsın istemiyor yada kimse bu işi bilmiyor. Sana tavsiyem bir profesyonelden destek al kuracağın işletmenin giderlerini çok net hesaplayabilmen lazım kurduktan sonra kendini 1 yıl minimum idare ettirecek nakdin olması lazım ben 250 bin yeterli gibi gördüm. Paranı 2 ye bölerek kullan çok tutulan balıklar çokta kazandırmayabilir. Bilinen ve her akvaryumcunun vitrininde bulunan balıklarla başlayıp bir pazar oluştur sonra çeşidini arttırarak ilerle bir anda bir çok çeşitle başlarsan hata yaparsın kolay satılan ucuz balıklarla unutma balık pahalandıkça alıcısında azalıyor. Her akvaryumcu balığa çok para verimde vitrinine koymaz genelde pahalı balıklardan 10 Arlı alıp araya bir kaç tür serper.

Benimde hayalim uzun zamandır araştırdığım ve vardığım sonuç bu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ResulEfeÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 356
ResulEfeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2021 23:17
Size tavsiyem bu işi ana meslek olarak yapmamanızdır nedenini çok açık anlatayım deprem oldu akvaryumlar patladı zarardasiniz elektrik uzun süre kesildi zarardasiniz şebeke suyuna balıklara zararlı bir ilaç katıldı yine zarardasiniz bence paranızın değerlenecegi birşeye yatırım yapın ilerde kararınızı kesinlestirdiginizde hem daha fazla sermayeniz olur

Birde ilerde bu işi ihtimaline karşın evinizde balık üretin lepistes olur ciklet olur tecrübenizi artırın

+1: [T]107995,SuperSport[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

halimcanyazarÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2020
İl: Izmir
Mesaj: 53
halimcanyazarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2021 23:45
Ben olsam topraksiz tarim sistemi ile balik uretim unitesini birlestirir bir proje yapardim , baliklardan cikan su ile urün yetistirme gibi, bir qnda tum yatirimi tek yere yuklemek risk gibi geldi banada ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SuperSportÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2011
İl: Bursa
Mesaj: 404
SuperSportÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2021 01:42
O kadar parayı asla balık üretimine gömmezdim,hele ki üretim vb şekilde deneyim yoksa.Topraksız tarım,hidroponik sistemleri araştırın benim kafama daha çok yattı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

engin dalÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2020
İl: Balikesir
Mesaj: 359
engin dalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2021 02:47
Bir çok arkadas uygun görmemişler bu parayı üretim haneye yatırmak için.bende söyle bir şey söyliyeyim 200 250 bin e başka ne gibi bir iş kurabilirsiniz?istwn anlayan biri degilim arastirmalarim ve gorduklerim le benim düşüncem su olabilir.sakarya gibi bir yerde bir dükkan tutun.buyuk bir yer olsun.oyle çok kirası okan bir yer olmasına gerek yok.mahhalle arası ucuz kiralı bir yer olabilir.yalitim önemli.ortami ısıtmak için klima.su arıtıcısı ve dinlendirme tankları.tecrubeli biri iseniz saymak konusunda cevrenizde varsa petshop lara balık üretin.melek türleri,danio zebra,transgenetik tetra ve tetra türleri,cüce vatoz türleri,çöpçü turleri.bu türler ucuz satilir belki ama yavru adedi ve talebin çok olması ile güzel kazançlar sağlarsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kdrackgzÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 1414
kdrackgzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2021 14:14
Lütfen söyleyeceklerim yanlış anlaşılmasın. Ama hobici olmuş olmanız tam ölçekli üretim yapabileceğiniz anlamına gelmiyor. Bir nevi yemek yapabilen herkes lokanta açıp başarılı olabilir demek gibi bir şey.
Hem ticaretin hem üretimin zorlukları ile baş etmeniz gerekecek. Herhangi bir ticari tecrübeniz var mı bilmiyorum ancak, ticaret sanıldığı kadar kolay değil.
Ayrıca 30 tane akvaryumu yönetebilecek kadar tecrübeli misiniz? Şu ortamda benim vereceğim tavsiye hiç bir şekilde ticarete atılmamanız yönünde olur, paranızı başka şekilde değerlendirin.
Ancak yine de yapmak isterseniz. Bu tarz bir işletmede çalışıp, işin nasıl yürüdüğünü, inceliklerini öğrenip, gerekli kontakları kurdukdan sonra pazar araştırması yaparak başlamanız yönündedir.

Beğenenler: [T]77392,tosyalı[/T]
+1: [T]213236,Aplot[/T][T]77392,tosyalı[/T][T]18104,mehmethakan[/T][T]222028,akemal[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir