Sarı Prenses Baş Yukarı Dik Yüzme Ve Dibe Çakılma


rhinoÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 27
rhinoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2017 00:15
Arkadaşlar balığım hasta değil adım gibi eminim. Midesi çöküktü önce iç parazit sandım. Fakt Yem yiyor hayvan gayet canlı. Dışkısı falanda normal. Bi kaç gün ayrı akvaryumda besledim midesi düzeldi fakat dibe çökme yüzememe sorunu çözülmedi. 3-4 gündür hayvan yüzmeye çalışıyor yukarı çıkıyor fakat kendini bırakınca direk suyun dibine çöküyor ve kumların üstüne oturuyor. Hava kesesi patlamış olablir mi ? Eğer öylese durduk yere hava kesesi patlar mı ? dişi sp hiçbir sıkıntısı yok. Tek sıkıntısı bu. Video da atıyorum video temsilidir fakat hareketler aynı. Bu şekilde yukarı bakarak yüzüyor. Kendini bırakınca da kademeli olarak dibe çöküyor ve kumların üstünde sanki dinlenirmiş gibi sakince duruyor. Normal yüzerkende kendini bırakınca yine suyun dibine çöküyor. Birde bir diger nokta kuyruk kısmı yüzerken yılan gibi oluyor yani kıvıra kıvıra yüzüyor. Diğer balıklar kuyrugunu bu kadar kıvırmadan yüzüyor. Dikkat edersiniz zaten videoya. Bilgisi olan arkadaşlar umarım beni aydınlatır.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=rsfEXmbD5nM[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hobiciakvaristÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 526
hobiciakvaristÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2017 10:37
Sertaç Bey Merhaba. Bu kadar karma bir tankı tavisye etmiyorum. Yem derdi bir yana, türleriniz (cikletlerden bahsetmiyorum) uyumsuz. Bu cikletlerinizden bir çoğu agresif cikletler. Cüce vatozlara ve çöçülere sürekli vuracaklardır ve bu da stres yaratacaktır. Cüce vatoz ve çöçüleriniz bile farklı yem gereksinimleri olan canlılardır. Cüce vatozlar otçul ağırlıklı, çöpçü onmivor olmakla birkilte etçil beslenmektedir. Bunun dışında su koşulları da uyumsuzluk yaratacaktır; hem cüce vatozlar hem de çöpçüler yumuşak su seven balıklardır. Cikletler ise sert suyu tercih ederler. Cüce vatozlarınızı ve çöpçülerinizi bir an öce o tanktan ayırmanızı tavisye ederim. Cüce vatozları bazı daha barışçıl (nispeten) otobur cikletler ile bakımı mümkün olsada tavsiye edilmez. Zira bu durumda su koşulu ne cikletin optimum sertlik ihtiyacına göre ne de cüce vatozun yumuşaklık ihtiyacına göre olur.

Cikletlerin yem konusa gelince, Cikletlerinizin çoğu omnivordur ve etçil beslenebilir. Ancak demasoniler otçul beslnemlidir.

Diğer uyumsuzluklar ve sorun olabilecek konular:
1. Tank boyutlarınız bu kadar çok balık için ufak gelmekte/gelecektir. Agresif balıklar bir yana, büyüyecek olan balıklarınız (örneğin frontoza) vardır. Su koşullarınızı temiz tutmak zor olacaktır ve olan balıklarınıza olacaktır.
2. çaprazlanabilen birok türü bir arada tutmaktasınız. Alacağınız/oluşan yavrular hibrit olma olasılığı yüksektir.

3. yem atıldığında yeme saldırılacağından, etçil balıkların otçul yem yeme ve tabi ki tersi olasılığı yüksektir. Yanlış beslenen balıklar zamanla bunun zararını görecek ve başka stres unsurları oluşacaktır.

Bence çaprazlanmayacak ve mümkünse aynı beslenme gereksinimi olan 2 tür bırakın (örneğin frontoza ve prenses türlerinden biri) ve bu şekilde devam edin. Sarı prenses ve demasoni karışımı da (benzer beslenme huyları olmasa da) sıklıkla tercih ediliyor.

Nacizane tavsiyelerimdir tabi. Uymak ya da uymamak, size kalmış. Keyifli hobiler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir