Su Yumuşaklığı


editors0Çevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2017
İl: Burdur
Mesaj: 82
editors0Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2019 16:03
Merhaba;

2 yıldır 90x45x45 bitkili bir akvaryuma sahibim içerisinde çok sayıda bitki mevcut ayrıca rasbora, kırmızı burun, penguen, ember tetra ve L144 vatoz türlerim var, bunun yanında karideslerde mevcut. Benim sorunum yaşadığımız şehirde ki suyun kireci ve sertliği, bu sertlikten dolayı bitkilerim ve balıklarım olumsuz etkilenmekte bir makalede okumuştum sert su da bitkiler gerçek rengine ve formuna ulaşamıyorlarmış gerçekten de öyle aydınlatma ve gübrelemede sorun olmamasına rağmen bitkilerimin gerçek renklerine ulaşamıyor, bunun için suyun yumuşamasını sağlamak amacıyla dış filtre malzemesi olarak reçine kullanmak istiyorum. Dış filtrede reçine kullanımı ne gibi sonuçlar verir, fayda sağlar mı kullanan varsa ve ya bir fikri olan varsa cevaplayabilirse sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GreenGlassÇevrim Dışı

Kayıt: 13/07/2011
İl: Bursa
Mesaj: 433
GreenGlassÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2019 16:47
Merhaba,

Bu konuda çok okudum. Reçine tam sağlıklı bir sonuç vermiyor. Bu işin tek ve kesin çözümü RO su veya damacana suyu kullanmak. Yani arıtılmış su kullanımı. Bu sular içerisinde suyu sertleştiren maddeler barındırmadığı için bitkilerin yetişme ortamı daha sağlıklı oluyor bu sebeple daha orjinal formlara kavuşabiliyorlar. Takdir edilir ki temiz su şartlarında bitkilerin daha güzel formlar alması hiç şaşılmayacak bir durum.

Buna ek olarak tahmin ettiğim kadarıyla sert su şartlarını yumuşak su seviyelerine çekmenin başka bir yöntemi de kaliteli bir aktif toprak kullanmak. Aktif toprağın suyun yumuşaklığa etkisinin olduğunu biliyorum. Çünkü çeşme suyunda aktif toprak ile çok iyi sonuçlar alanlar var. Yine de bu söylediğimin bilimsel bir açıklaması var mı emin değilim.[EDIT]Arkun,2019-08-19 16:47:50[/EDIT]

Beğenenler: [T]211713,fatihkuzen[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir