Tetra Ex 600 Su Kaçıyor :(


JumbokılıçÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 03/07/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1256
JumbokılıçÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2019 10:58
[QUOTE=radyasyon35]Başka kişilerde var mı tetra ex 600 PLUS kullanıp su sızdırma problemi yaşayan?[/QUOTE]

olmaz mı ? yığınla şikayet başlığı var !

bu forumun ve diğer akvaryum forumların tetra dış filtrelerin sızdırma şikayetleriyle dolu olduğunu biliyormuydunuz ! almadan önce keşke biraz vakit ayırıp araştırsaydınız ?

[EDIT]Jumbokılıç,2019-02-27 11:01:55[/EDIT]

[:D][QUOTE=delikanli53]Anadolu akvaryum adındaki bunların istanbul servisi arkadaşlar buradaysa öncelikle bana gaz verdiğiniz ve ukala tavrınız için teşekkür ederim.

Şimdi konuya gelelim (ayrıca bir konusunu da açacağım)

Bu firma debi muhabbetine giriş ve çıkışa musluk koymuş kurnazlar, debi ile alakası olmayan bu musluklar birinci çevirmeden sonra çat diye kırılarak elinizde kalır. Elinize kalan muslukla aldığınız yere gidersiniz, kullanıcı hatası ve musluk ayrıca satılmıyor diyerek size 80 liralık takımı itelemeye çalışır.

Aynı sorun bende oldu (700 ile 600 kısmen aynı olduğu için yazıyorum). Motoru çepeçevre saran ve su haznesine giriş contası kaçırmıyor yani %5 oranla kaçırıyor da olabilir ama sorununuza kesin çözümü anlatacağım.

- Giriş ve çıkış bölümlerini çıkartın
- Altta 4 tane vida var, sökün ve sökerken ne nerede dikkat edin. Sonrasında toplayacaksınız hatta fotoğraflandırın.
- Halk dilinde conta asıl ismi O Ring lerin hepsini sırasıyla sökün, yada sökmeden conta satan bir yere gidip hepsinden 2şer tane alın. (toplam masraf 10 lira)
- O ringleri değiştirdiniz ve taktınız o da ne su yine kaçırıyor derseniz yazımın devamını okuyun;

OLMAZSA
Giriş ve çıkış olmak üzere 2 adet musluk var elinizde. Musluklardan kaçırmıyorsa amman deyin o yeşil minik musluklara dokanmayın [:D] yukarıda anlattım.
Üzerinde motora bağladığınızda bir vana gibi kol var, ona dikkat ederek ne işe yaradığını çözün, bu vana yukarıdayken giriş ve çıkış su bağlantısını keser aynı zamanda iki hortumu motorun bulunduğu alana alttan sıkıştırır. Bu sıkıştırmayla işimiz yok anlatacaklarımı sırayla uygulayın. (olacaklardan sorumlu değilim [8)] )

- Muslukların içerisinde yuvarlak ortası delik bir top var bu topun hemen yan kısmı ise delik (köşeli) işte kolun dönerken topları çevirdiği ve suyu kestiği alan burası.
- kolun yuvarlak topa gittiği iki taraflı çubukları lehim makinası ile eriterek düzgünce kesin.
- Topları sabit tutmak için açık pozisyona getirin ve içerisine kalem sokarak sabitleyebileceğiniz kadar sabitleyin.
- köşeli delik olan kısmı, kenarlara zarar vermeyecek şekilde plastik eriterek su kaçırmayacağı şekle getirin (ben burada hava hortumlarını erittim iyi oldu elimde fazla vardı)
- toplar sabitlendi ve vana topları çevirmiyor, şimdi ORinglerimizi takıyoruz, ve 4 vidayı takarak kol sistemini montaj ediyoruz.
- kol sadece hortumları sabitlemeye ve dışarı çıkmaması için tutmaya yarayacak, fakat suyu kesmeyecek.
- Toplarda dönmeyeceği için suyun debisi tam standart olarak akmaya devam edecek. Eğer musluklarınız da kırıldıysa bu yöntemi deneyin.

İstanbul içerisinde bu sorunla karşılaşan birisi olursa birlikte çalışabiliriz hemde fotoğraflandırma yapar burada yayınlarız.
Telefonumun anakartı yandı o yüzden fotoğraf paylaşamadım.
Eğer yapamazsanız bana parçaları tek tek sökülü şekilde mesaj atın yada burada paylaşın tek tek ne yapacağınızı resimler üzerinde işaretleyerek size anlatayım.

Bu iş benim tam 10 günümü aldı fakat şimdi yapsam 10 dakikamı almaz. Motor bozulmadığı sürece her türlü aksamını tamir ederim artık o kadar uzmanlaştım [:)))][/QUOTE]

Selam dostum [:D]

neredeyse filtreyi baştan sona söküp arızayı tarayıp bulup yeniden birleştirmişsiniz [:)] bu markanın kalite kontrol departmanı yokmu yav ? bu nasıl alman malıdır ?

sizin vaktinizi ve paranızı alan evinizin ofisinizin su basmasına sebep olan ve en önemlisi akvaryumunuzda beslediğiniz canları ve dahi manevi emeğinizi alan koskoca alaman tetra markasının yıllardır kronik hale gelen bu kadar sızdırma şikayetinin ardından daha ne kadar kayıtsız kalacağı konusu artık evlere şenlik oldu !

şu çin malı ürünlere ne kadar haksızlık yapıyoruz değil mi [:cool:]

tetra nın türkiyeye nasıl ve ne kalitede ürünler sattığını bilinçli bir Türk tüketicisi olarak artık sorgulamak gerekiyor

adi denilip hor görülen nede olsa çin malı işte denilen ucuzun ucuzu çin malı bir dış filtre aldım ve bu filtreyi 6 yıldır sorunsuz kullanıyorum yav ! ayıp tır günahtır, Türk tüketicisi bu kadar kolay lokma değildir !

tetra kullananlar yazın kardeşim tetranın distrübütörüne mi artık fabrikasına mı tüketici şikayetlerine mi ? bu bir değil beş değil yüz değil binlerce şikayet var ve sızdırma problemiyle alakalı kronik bir hata var demektir !

tüketici filtreyi alıp fişe takacak ve çalıştıracaktır bu kadar paralar ödedikten sonra bu konfor hakkıdır ürün üstelik alman malıdır ?
tüketici birde su sızdırmanın nereden geldiğini saptayacak sorunu giderecek modifikasyonlar yapacak ve bu arada zaman kaybedecek konforu mahvolacak ?

bu kadarı fazla değilmi ? oldu olalı filtreyi biz üretelim anasını satiyim [:cik:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ziyaretci3444Çevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 565
Ziyaretci3444Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2019 19:30
.[EDIT]radyasyon35,2022-04-18 02:51:57[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JumbokılıçÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 03/07/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1256
JumbokılıçÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2019 20:46
[QUOTE=radyasyon35]

Henüz almadım sızdırma şikayetlerini bildiğim için soruyorum. Fiyatı çok cazip geldi sızdırma problemi eski modellerde var sanki ama adı çıktığı için kimse almıyor. Yakın tarihlere ait plus modelinin sızdırma konusuna rastlayamadım. Hep eski konular.[/QUOTE]

tercihinize saygı duyarım elbette

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mücahid MüftüoğlÇevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2019
İl: Bursa
Mesaj: 1
Mücahid MüftüoğlÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2019 21:59
Arkadaşlar tetratec ex 700 ikinci el olarak aldım su kaçırma sorunu vardı yaparım dedim fakat sıkıntı çok farklı yerde. Filitrenin içindeki Havayı dışarı atmak için kapağın üstünde bir bölüm var o bölüm çalışma prensibi olarak su sirkülasyon hattının üstünde zamanla içinde ki keçe görevi gören silikon taban eriyor ve kafa motorunun içine su alıyor ve bu size aradan sazan su olarak geri dönüyor çözümü tekrar toplaya bilirim derseniz kafa motorunu açıp içindeki o pompalama kısmını sökün ve iyice temizleyin pompanın alt tabanında silikon keçeyi çıkarıp temizleyin yerine oturturken farkedeceksiniz ki üst kapağı ile sızdırmazlık yapan kısımları erimiş olacak o kısımları sıvı conta ( akvaryum canlıları için zararı var mı bilmiyorum) veya akvaryum için olan silikonu nazik ve ayarınca uygulayıp kapağı kapatın ve kafa motorunu toplayın ve bir kaç gün kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra sızma olmayacaktır ama tavsiyem pompalama kısımını kullanmayın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir