Tetra İçin Kaya Ve Kök Önerisi


heyduÇevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2016
İl: Izmir
Mesaj: 95
heyduÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2016 23:46
Merhaba tetra için (ember olabilir. Neon istiyordum fakat daha nazik hayvanlarmış.) Kaya olarak seiryu istiyorsum fakat burda bulunmuyormuş sanırım. Onun yerine gyans kullanabilir miyim? Veya türkiyede bulabileceğim seiryuya en takın kaya hangisidir?Kök olarak da yati mi mangrov mu almalıyım? Kökü hiçbir işleme tabi tutmana gerek yok dedi bir akvaryumcu. Onun salınımı da akvaryum için gerekli dedi. Tabi herkesin kaynatması suda bekletmesi kafamı karıştırdı.[:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MurathanMÇevrimiçi

Özel Üye
[C]3,1,144185[/C] [C]2,2,144185[/C]
Kayıt: 12/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 2786
MurathanMÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2016 09:55
Bahsettiğiniz taşı taş marketlerde bulma ihtimaliniz var. Arayıp öğrenmekte fayda var. O taşa en yakın taş dragon stone. Bulma ihtimaliniz daha yüksek.

Tetra akvaryumu kuracaksanız, taş koymaya da gerek yok. Görsellik katar sadece. Onun yerine yati ve mango kökü kullanabilirsiniz.

Kökü kaynatmanıza gerek yok. Zamanla salınım yapacak ve Ph değerini düşürecektir. (Ayrıca şunu da belirteyim, mango kökü suyu sarartır, doğal bir renk katar. Eğer berrak bir su istiyorsanız diğer köklere yönelmekte fayda var) Tetra türleri de düşük Ph isteyen canlılardır zaten. Kökü kaynatırsanız içerisindeki özü kaybetmiş olur. Yani salınım yapmaz. Ek almış olduğunuz kök yapı itibari ile kurtulmuş olduğundan suya hemen batmaz. Bu durumun önüne geçmek içinde kökler kaynatılır. Yati kökünün ise suya herhangi salınımı olmadığından daha hızlı batması için kaynatabilirsiniz.

Teşekkür Edenler: [T]188339,heydu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir