The Green Machine - 300 Lt - Discus'lar Geldi


mekaquascapingÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,117056[/C] [C]2,3,117056[/C]
Kayıt: 08/10/2011
İl: Malatya
Mesaj: 554
mekaquascapingÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2015 23:32
[QUOTE=pekozgur]Uğur bey açık sözlülüğünüz için teşekkür ederim. Kişisel algılanan bir şey yok ama gayet medeni bir şekilde belki biraz fazla iteleşerek çok net olmasa da okuyanın fikrine göre bir şeyler çıkartacağı şeyler vardı ama konuyu fazla işgal etmişiz, keşke taşınmış olsaydı yazdıklarımız.

Emin bey güzel bir karar vermişsiniz yapacağınız deney ile ilgili yardımcı olabileceğimiz bir sey varsa -test ya da ürün temini konusunda mesela- yardımcı olabilirim. Yarın bir adet haqos expro-500 filtrem boşa çıkacak. Boş tankınız varsa deneyde kullanmak üzere gönderebilirim mesela.

Turgut bey akvaryumun altındaki kaydırmaz denilen malzeme mi? Onun altında başka bir şey var mı? Ince bir malzeme aradım ve aklıma bu malzeme gelmemişti 1cm lik strafor kullandım, keşke daha önce fark etseymişim.[/QUOTE]

Özgür bey nazik teklifiniz için teşekkür ederim. Elimde jbl test kitleri mevcut. Dış filtre ise tankım finalinde boşa çıkıcak onu kullanmayı düşünüyorum. Ekstra tankım yok malesef yer sorunu sebebiylede ekleme imkanım da yok. Bugün jbl silikatex dende sipariş verdim phosguarddan da. Her iki ürünü de düzenli test ölçümleri ve fosfat dozlamalarıyla test edeceğim. :) konuyu ilgili başlık altında açtığım zaman size de öm yolu ile ulaşabilirim.

Beğenenler: [T]163906,pekozgur[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

senopitaÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 124
senopitaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2015 02:43
İki gündür yazamıyorum, dün yine kurulum ile uğraştım ve ne yazık ki Ecco Pro sıkıntı çıkardı. Sızdırıyor ve ikincisi de haftaya elime ulaşacağı için öyle kala kaldım. Ne zamandır kullanmıyordum, sanırım sağa sola taşırken kırdım bir yerlerini, conta yerlerinden değilde, direk kafanın içinden bir 30 dakika sonra sızdırmaya başlıyor. Bugün Anadolu Pet'e gittim, onlarda direk kafa değiştirelim dedikleri için kararsız kaldım. Sızıntı bir şekilde idare edilebilir düzeyde ama bu haftasonu İstanbul'da olmayacağım için mecburen filtreyi kapattım evden çıktım.
Şu an bütün sirkülasyonu Eheim Skimmer yapıyor ve sanırım Pazartesi döndüğümde kendinden geçmiş olur.

Cuba, Monte Carlo ve Eleocharis Mini'leri diktim, biraz daha beklemek istiyordum ama formlarını hafif kaybetmeye başlamışlardı. Yine 50lt'likden hızlı büyüyen bir kaç tür daha aldım ve Aqua Botanic'den aldığım Bolbitis heudelotii ve Nymphoides hydrophylla'ı da ekmeden kaplarıyla koydum.

Kısacası önemli bir aksaklıkla başladık, bu hafta Salı ve Çarşamba Almanya'ya da olucağım, yani sorunu Pazartesi çözemezsem bir iki gün daha filtresiz kalacak akvaryum.
Çarşamba hem ikinci filtre hemde diğer ekipmanlar tamamlanmış olacak ama o zamana ortalık yosundan geçilmiyor da olabilir.


[QUOTE=omardaing]Merhaba,

Hobi hakkındaki bir konuyu tartışmak göze ne kadar güzel geliyorsa, konuyu kişiselleştirmek de o kadar kötü gelmektedir. Tartışmaları kişisel boyuta vardırmadan, hobiden saptırmadan sürdürmeli, karşınızdakinin işi kişiselleştirdiğini düşünüyorsanız da kişi ile tartışmayı sürdürmeden, hata var tuşu ile durumu yönetime bildirmelisiniz. Bu tür tartışmalar hem sizi hem karşınızdakini boşu boşuna gerer ve amacı boş zamanları mutlu olarak değerlendirmek olan bir hobinin amacından sapmasına neden olur. Lütfen daha dikkatli olalım.
Güzelim tanıtım konusunu çak farklı yerlere götüren mesajlar silinmiştir.
Silinen mesajlar içerisinde güzel bilgilerde vardı, keşke bu konu yerine ayrı bir başlık açılıp tartışılsaydı
Teşekkür ederiz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Turgut bey çokk güzel olacağı şimdiden belli. İlk mesajda alt tabanıda keşke ekstra clear kullansaydım yazmıştınız bende ne alaka demiştim. Son fotoğrafta gördüğüm kadarıyla o bahsettiğiniz çerçeve eksik kalmış. O da akvaryumun nazar boncuğu olsun artık.[/QUOTE]

Açıkcası bende silinmesine üzüldüm, aralarından önemli bilgileri topluyordum, ama bir aşamadan sonra da daha da uzayacaksa böyle olması daha iyi oldu.

Extra clear konusunu dediğiniz gibi insanlara saçma gelebiliyor ama o kadar emek harcadığımız sette bence çok önemli, tamamlayıcı bir detay.

[QUOTE=Keys]
Turgut Bey konuyu açtığınız andan itibaren takip ediyorum. Ancak yazıp yazmamak konusunda kararsız kaldım. Ben genelde muhalif olduğum için bu aralar forumda pek güzel günler geçirmiyorum :) Muhtemelen sizin de hoşunuza gitmeyecek yazdıklarım.

Öncelikle azminiz ve emeğiniz için tebrik ederim. Çok uğraş verdiğiniz anlaşılıyor. Ama ben başarılı olmak yerine çok fazla sorun yaşayıp pes edeceğinizi düşünüyorum.

Kaliteli ve nispeten daha pahalı ürünleri bir araya getirmek sizi garanti sonuca götürmez. Üstelik başarısız olmaktan korkup birçok malzemeyi birlikte kullanmak tecrübesizliğinizle de birleşince çok fazla sorun yaratacak diye düşünüyorum. Bunu taban için söyledim. Adanın ürünleri genelde bakteri oluşumunu sağlamak ve arttırabilmek adına kullanılıyor. Onları ayrı tutarsak sadece toprağınız bile yeterli gelebilirdi. Bunu hagen ve el yapımı misket gübre ikilisiyle birçok bitkiyi yetiştirmiş biri olarak söylüyorum. Siz sonuca odaklanarak hareket ettiğiniz için gereğinden fazla ürün kullanmışsınız. Bunun geri dönüşü su değerlerini kontrol etmede hissedilecektir. Suyu doldurduktan sonra tabandan gelecek etkiyi kontrol altına almanız diğer ekipmanlar veya gübrelerin yarattığı etkiyi kontrol altına almaktan çok daha zor olacak. Özellikle tecrübesiz insanların bu kadar karmaşık sistemlerden kaçınması gerektiğini düşünüyorum. Olası bir problemin kaynağını ve çözümünü bulmak için etkenlerin üzerine tek tek eğilmeniz gerekecek. Ama bu kadar fazla bileşen ve bu kadar fazla etken varken işin içinden kolay çıkamayacaksınız gibi görünüyor.

O kadar yazdınız tavsiyeniz nedir diye sorarsınız muhtemelen. Bahsettiğiniz ürünlerin çoğunu kullanmadım. Tartışma konusu olan onu bunu tutucuların da hiçbirini kullanmadım ve araştırmadım bile. Önerebileceğim özellikle ilk ay için bol su değişimi ve imkanlarınızı zorlayabildiğiniz ölçüde fazla bitkiyle sistemi aktif hale getirmeniz. Gübrelemeyi de iyi bir test düzeniyle birlikte yürütmeniz gerekecek. Bir süre hepsini kullanmanız gerekmeyecektir. Dikkatli olmak lazım.

Tasarım göz zevkiyle alakalı. Sizin içinize sindi ise sorun yoktur. Kökler için ise net süre vermek mümkün değil bence. Suya ne kadar doyduğuna bağlı. Suyu koymadıysanız şimdiden sağlamlaştırın kayalarla. Yoksa ileride başınızı ağrıtabilir.

Umarım her şey gönlünüzce olur.

[/QUOTE]

Uğur bey sizi takip ediyorum forumdan, yorumlarınız da gerçekten değerli benim için, o yüzden devam lütfen =)
Tek itirazım "Ama ben başarılı olmak yerine çok fazla sorun yaşayıp pes edeceğinizi düşünüyorum" cümlesine olabilir, çünkü bu karakterle ilgili ve beni kişisel olarak tanımadan böyle bir öngörümlemede bulunmak pek mümkün değil. Bu noktaya getirdikten sonra, yani salonun ortasına yarım tonluk makineyi diktikten sonra pes etme gibi bir seçeneğim yok. En kötü senaryo, bütün layout u dağıtır, dediğiniz gibi tek kumla devam eder ama yine istediğim sonuca varmaya yaklaşırım diye düşünüyorum.

Ama özellikle kontrol etme konusunda haklısınız, bir zaman geçtikten sonra "Fosfat 1500 çıktı, ne yapmam lazım?" "Nitrat çıldırdı acil yardım!!" gibi mesajlar atmaya başlayabilirim, ona garanti veremiyorum =)

Pahalı ekipmandan öte, aslında bilindik ekipman ve malzeme kullanmaya çalışıyorum, ana nedende birilerinin bunları kullanmış olması ve benzer sorunlarla karşılaşanların size yol gösterebilmeleri. ADA ve muadil topraklar ile ilgili yüzlerce kurulum yazısı var, bazıları akademik makale düzeyinde ve kendinize de bu bilgi denizinden birşeyler çıkarabiliyorsunuz.

Şu an girdiğim risk (yada yaptığım hata diyebiliriz) Ista toprak altına JBL destekleri kullanmam. Ama buradaki referansımda yine üstatların hiç bir zaman sırf ADA Soil ile yetinmeyim altına Power Sand ve benzerleri eklemeleri, çıkış noktam buydu ama umarım beni patlatmaz.

Kurulum üzerinden 3 gün geçti ve bence risk bu noktalarda değil, risk bu işi hobi olarak yaparken profesyonelleri referans almamız belkide, onların bütün günü var iken benim iş sonrası birkaç saatim oluyor ve bazı adımları geçiktirmem belkide kötü sonuçlara neden oluyor.

Yada Filtre'nin sizi yarı yolda bırakması gibi beklemedik bir durumla karşılaşıyoruz.

Su değişimine dediğiniz gibi ayrıca önem vereceğim, canlı koymamayı da bu yüzden tercih ediyorum, ilk haftalar 3 günlük periyotlarla su değişimi planlıyorum.
Bu hafta başı da yine testlere başlarım bakalım zemin nasıl bir tepki veriyor.
[QUOTE=pekozgur]

Turgut bey akvaryumun altındaki kaydırmaz denilen malzeme mi? Onun altında başka bir şey var mı? Ince bir malzeme aradım ve aklıma bu malzeme gelmemişti 1cm lik strafor kullandım, keşke daha önce fark etseymişim.[/QUOTE]

Evet kaydırmaz kullandım mobilya ile cam arasına, ama sonrasında pişman oldum çünkü kaydırmazın delikli yapısı yüzüne lake de iz yapabilir. En güzeli çok ince mat bulmak ama kısıtlı zamanda ne yazıkki mümkün olmuyor, eminim alakasız bir gün bir yerde önüme çıkar bu malzeme.

Bu arada kalın malzeme kullanıyosanız (1cm gibi) tabanın tam ölçülerinde olmasına dikkat edin biraz küçük olursa cama baskı yapabilir, bana tehlikeli gibi geldi büyük hacimli akvaryumlarda.

Beğenenler: [T]174750,Batuhan.05[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

senopitaÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 124
senopitaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2015 16:12
Merhabalar,
Neredeyse iki haftadır günceleme yapmıyorum, biraz yoğundum, hemde paylaşmışken adam akıllı birşeyler yazayım istiyorum, bir türlü fırsat olmuyor.

Neyse, özetlersem 15 Ekimde suyu bastım fakat Ecco Pro sızdırdığı için ve haftasonu şehir dışında olduğumdan 4 gün boyunca filitresiz kaldı sistem, pazartesi de kahverengi alg ile karşılaştım. Sonrasında filtredeki sızıntı sorununu çözünce ilerlemedi. (Filtreyi kendim halletim, motorun monte edildiği yuvada sızıntı varmış, bu yüzden o hazne su ile doluyordu, motorun etrafını silikon ile geçince sorun çözüldü).
Fakat her ihtimale karşı, zaten iki filtre kullanmak istediğim için bir tane Eheim Proffesional 3 – 2073 aldım. Şu an ikisi birlikte çalışıyor. Eheim Skimmer’ı da şu an çalıştırıyorum ama ileri de çıkarabilirim.
Ecco pro içine Seachem Phosguard ekledim ve diatom belirtileri yok. Filtresiz geçen 4 günden kalma alg var ama bir artış gözlemlemedim.

Onun dışında diğer alg oluşumunlarına dair bir iz yok.
Yine de Seachem Excel uygulamaya başladım, günlük bir 5ml koyuyorum.

Haftasonu elimdeki 250ml’lik Sera Nitrivec’i komple boca ettim, tarihi geçiyordu bende bastım geçtim. İlk kurulumda da zaten yeni aldığım Nitrivec’den 100ml koymuştum, yine su değişimlerinde fazla fazla kullanmaya çalışıyorum. Şu an tek derdim bu bakteri kültürünün hızla oluşması, hissiyatım da bu konuda iyi gidiyorum gibi. Çünkü çok dikkat etmesemde yosun oluşumuna dair fazla bir belirti gözlemlemiyorum.
JBL Biotopol yine kullanıyorum, başta verilen orana göre yaklışık bir 100ml ile başladım, su değişimlerinde de 20-30ml ekliyorum.

3 defa su değişimi yaptım son 12 günde, biri büyük miktardaydı 50%ye yakın su değiştirdim, yaklaşık 140-150lt, sonrakilerde 15-20% civarında kaldı. JBL Aqua In Out değişim seti aldım, 16m hortumu ile musluğa takıp vakuplayıp sonrasında da taze suyu ekliyorum. Miktar büyük olduğu için ne yazıkki ne dinlenmiş şu nede damacana kullanıyorum. Sistemi bu şekilde yapacağım, ama tabi canlılar eklendiğinde iş biraz riksli.

Haftasonu Rotala 'Bonsai', Staurogyne repens ve bir kap daha Cuba diktim. Almanyadan getirdiğim Anubias barteri var nana "Mini" ve Lagenandra meeboldii 'Red'’de ekmeden öylece koydum, hala yerleri konusunda emin değilim.
Yine başlangıçta sadece kullanacağım hızlı büyüyen bitki olarak bir kaç tür ekledim ve daha yerlerine karar vermediğim diğer çeşitleride dikmeden saksılarda koydum:
Ludwigia arcuata
Rotala Macrandra
Blyxa Japonica
Hottonia Palustris
Hygrophila polysperma Ceylon (Zeytin)
Limnophila aquatica
Anchor Moss’larıda köklere yeşil pamuk ip ile sardım.

Pazar akşamı 2 Black Molly , 2 Plati ve 10 tane kiraz karides ekledim, zayıf ve çürümüş yapraklara hemen daldılar. Molly ve Pilatileri birkaç hafta sonra geri verebilirim, kurulum için aldım, ama hemen bir bağ oluşturuyorsunuz o yüzden kıyamayıp daimi olabilir.

CO2 şu an saniyede 2 damla olarak veriyorum, ama Seleonid valfı ekleyip ışığa göre vereceğim, zaten haftaya sanırım Eheim PH controller’ı da devreye alacağım ama bilgisiz olduğum için biraz okuyup öğrenmem lazım, acele etmiyorum şu an.

Işık şu an günde 6 saat civarı, kesintisiz. Genelde akşam eve geldiğimde açıp yatarken kapatıyorum. 4 Flo’yu da devreye sokmadım, sadece ikisi, bir JBL Tropica bir tane de JBL Natur açıyorum, toplamda 108W.

Sıfır numara silis kum kullanmıştım ön kısıma, fakat çok hafif olduğu için fazla havalandı ve diğer taraflara geçmeye başladığı için komple çıkardım. Onun yerine 5kg JBL Sansibar White aldım, quarz olduğu için silis kum gibi değil ve taneleri çok daha güzel, daha hoşuma gitti. Ama ne olursa olsun bu kumsal etkisi biraz sıkıntılı, ilk koyduğunda çok güzel ama sonrasında yavaştan pislik ve diğer parçalar yüzüne hemen kirleniyor. Temizlemesine bir çare bulmam lazım yoksa ilerleyen aşamalarda kötü bir görüntü oluşturabilir.

Birkaç fotoğraf, hala profesyonel çekim yapmıyorum, biraz kurulum otursun ona da fırsat ayırmaya çalışacağım

[IMG]http://i.imgsafe.org/1628479.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.imgsafe.org/193dfff.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.imgsafe.org/1bba51f.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.imgsafe.org/1e533ed.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.imgsafe.org/201df47.jpg[/IMG]


Şimdilik bu kadar.

Beğenenler: [T]176226,Selanikli[/T][T]119532,erhanyeni[/T][T]154882,soner-can[/T][T]36012,Hiko[/T][T]100597,twinsoul[/T][T]174750,Batuhan.05[/T][T]114380,eralpx[/T][T]117056,mek44[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rouvaxÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2014
İl: Ankara
Mesaj: 627
rouvaxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2015 16:43
Beyaz sey isik icin armaturse suya cok yakin olmus, hem armatur icin kotu hem canlilar icin kolayca reflektorler kirlenecektir su sicrayacaktir baliklar ziplayip deyecekler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SelanikliÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
[B]11781,2[/B]
Kayıt: 21/07/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 652
SelanikliÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2015 16:54
Filtre isi can sıkıcı olmus ama anladigim kadariyla onun disinda isler yolunda... "Hadi hayirlisi" diyelim o zaman :)

Bu arada, dizayn konusunda hic kimseye tavsiye vermeyi sevmiyorum ama, nacizane, su sahil gecis kisminda, buyuk kayalarin onune ayni kayalarin ufalanmis kucuklerini de serperseniz, gecis daha yumusak ve dogal gorunecektir...

Beğenenler: [T]117945,Keys[/T][T]174633,Specialist[/T][T]117056,mek44[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

senopitaÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 124
senopitaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2015 09:32
[QUOTE=rouvax]Beyaz sey isik icin armaturse suya cok yakin olmus, hem armatur icin kotu hem canlilar icin kolayca reflektorler kirlenecektir su sicrayacaktir baliklar ziplayip deyecekler[/QUOTE]

Merhaba; dün akşam ayaklarını yaptırdım sonunda, yoksa dediğiniz gibi o kadar yakın zaten sağlıklı olmaz, 160cmlik ayak taktım, akvaryum ile arasındaki mesafe 35cm kadar ama sanırım bir 10cm aşağıya çekeceğim, bu seferde çok yüksek geldi gözüme.[QUOTE=Selanikli]Filtre isi can sıkıcı olmus ama anladigim kadariyla onun disinda isler yolunda... "Hadi hayirlisi" diyelim o zaman :)

Bu arada, dizayn konusunda hic kimseye tavsiye vermeyi sevmiyorum ama, nacizane, su sahil gecis kisminda, buyuk kayalarin onune ayni kayalarin ufalanmis kucuklerini de serperseniz, gecis daha yumusak ve dogal gorunecektir...[/QUOTE]

Aynı şeyleri düşünüyoruz =) Ama kayalarım bitti ne yazıkki, Maltepe akvaryumdan geçen hafta buldum benzer kayayı, parçalayabilirsem dediğiniz gibi ön kısımı biraz dolduracağım, çok fazla boşluk var şu an.

Beğenenler: [T]176226,Selanikli[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinan m.dÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/05/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 1571
sinan m.dÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2015 05:38
Turgut bey merhaba. Maltepeye bende gittim. 40 km yol katettiğim ve kocaman kayalarla karşılaştığım için hemen yanındaki alternatif kayalarla kıyaslama yaptım. 2 saat kıyaslama yaptıktan sonra yine de rengini ve desenlerini beğendiğim tanesi ortalama 3 kg olan kayalardan birkaç tane kırabilirmiyim kıramazmıyım diyerek satın aldım. 2metre yüksekten serbest düşüş ile değilde murç ve çekiçle parçalayabilmeyi ümid ediyorum. Tabi son çare serbest düşüş.. Eğer düzgün şekillerle parçalayabilirsem devamını da almayı düşünüyorum ama ben aldıktan sonra 2-3parça kalmıştı.. Yani sonrası da muamma oldu. Aslında taş market bulabilsek çok daha güzel olur. Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Batuhan.05Çevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 104
Batuhan.05Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2015 09:04
Çok güzel bir kurulum olmuş turgut bey elinize sağlık
Sizin başlığınız altında yorumlayan üstatlardan da bişeyler öğrenmeye devam ediyoruz . Karşılaştığınız veya kullanmış olduğunuz bitki,göbre vs hepsini paylaşıp neyle karşılaşırsanız yazmışınız bunlar benim gibi acemiler için güzel bilgiler değerli bilgiler paylaşılıyor . Başını çok ağrıttığım (keys)uğur üstat ve (selanikli) barış beyin sayesinde çok şey öğrendim inşallah yakın zamanda bende bitiricem tankımı..
Takıpteyim güzel paylaşımlarınızı bekliyorum
Saygılar...

Beğenenler: [T]176226,Selanikli[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

senopitaÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 124
senopitaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2015 22:40
Merhabalar,
Biraz güncelleme yapayım,
Dalların artık suya batmasını beklemekten sıkıldım, o yüzden çıkarıp sol taraftakinin altına kaya bağladım ve o şekilde konumlandırdım. Sağ taraftaki ise daha sıkıntılı oldu, altına bağlayacağım kaya bu sefer layoutu bozacağı için mevcutlara tuturmaya çalıştım ve bayağı bir uğraştım, asıl korkum kayaları yerinden oynatmaktı, çok şükür sorunsuz sabitledim.

Size tavsiyem, kökleri, dalları öncesinde bekletin. Yoksa başınızı çok ağrıtıyor, suya doysa bile tam çökmüyor, yere oturmuyor, bilmiyorum daha ne kadar sürer o yüzden bende kayalarla çözdüm sorunu. Sabitlemeyi de tabi artık su olduğu için bu elektrik kablolarını bir arada tutan plastik artık herneyse çırt cırtlarla yaptım.

50 lt'liği artık kapatmak istiyordum ve o yüzden balıkları bu tarafa geçirdim. Ve çok ilginçtir, 50lt'likte artık neredeyse şırınga ile su değişimi yaparken, her hareketimde balık kaybederken, bu sefer bırakın kaybetmeyi, sanki kendi yuvarları gibi davranmaya başladılar. Yarın saatlik ürkeklikten sonra Kırmızı burunlar boydan boya koşturuyor.

Şu an:
- 4 Neon
- 9 Kırmızı Burun
- 5 Brigittae
- 8 Amber Tetra
- 4 L144 (2 Tanesi Longfin)
- 15-20 Adet Kiraz Karides var
- Daha önce attığım Molly ve Plati'lerde duruyor.

Isıtıcı olarak Eheim 300W ile devam ediyorum ama çok büyük ve kesin dış ısıtıcıya geçeceğim. Ama Eheim gerçekten kral, 24.6 C sabitleti gram oynatmıyor, takdir ettim ama o ne uzunluktur öyle hiç bir yere sığmıyor.

Emiş ve basış borularının yerine hala karar vermedim, ama sanırım 2073'ü sol arka konumlandıracağım ön cama doğru, Ecco Pro'da sağ taraftan sola basıcak. Ön kısımı mümkün olduğunca boş bırakmayı düşünüyorum.

Genel bir görüntü bugünden;

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/169640/IMG_1222.JPG[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/169640/IMG_1225.JPG[/IMG]

Daha detaylı fotoğraflar paylaşacağım, özellikle bitkilere dair.[EDIT]senopita,2015-10-29 22:48:29[/EDIT]

Beğenenler: [T]176546,Rokujou[/T][T]150090,Gokay YAGAR[/T][T]117945,Keys[/T][T]173545,segado[/T][T]174750,Batuhan.05[/T][T]36012,Hiko[/T][T]111535,nasreddin[/T][T]57513,ERKAN EFE[/T][T]189258,XOCOH38[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RokujouÇevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 249
RokujouÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2015 22:44
O dallar bana da cinnet geçirtmişti

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

senopitaÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 124
senopitaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2015 22:47
[QUOTE=Rokujou]O dallar bana da cinnet geçirtmişti[/QUOTE]

Bi ara fırlatıp atıyordum =)
Sakat olan bütün layout bozduracak, sonra otur uğraş. Sağ kısımdaki hala ayaklanabilir, inşallah durur öyle.

Ama bir yandan da iyi oldu, moss'ları çıkarıp üzerinlerine yerleştirdim, diğer türlü onları suda nasıl dallara bağlardım bilemiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RokujouÇevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 249
RokujouÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2015 22:49
[QUOTE=senopita][QUOTE=Rokujou]O dallar bana da cinnet geçirtmişti[/QUOTE]

Bi ara fırlatıp atıyordum =)
Sakat olan bütün layout bozduracak, sonra otur uğraş. Sağ kısımdaki hala ayaklanabilir, inşallah durur öyle.

Ama bir yandan da iyi oldu, moss'ları çıkarıp üzerinlerine yerleştirdim, diğer türlü onları suda nasıl dallara bağlardım bilemiyorum.[/QUOTE]

Ben ilk kurduğumda o dallarında mangrove gibi direk battığını zannederek herşeyi dizayn etmiştim saatler boyunca. Suyu doldurunca dalların yüzüşünü görmemle şok geçirmiştim. Sonra bende altlarına taş bağlayıp o şekilde çözüm buldum ama taş bağlayana kadar tabi toprağı falan hep bozdum. Çok iğrenç bir durum gerçekten :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eralpxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 697
eralpxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2015 22:56
Elinize sağlık.Çok iyi gidiyor.Ciddeen zor bir süreçten geçmişsiniz ama kesinlikle bittiğinde değecektir diye inanıyorum.Sormak istediğim bir şey var aydınlatma neden o kadar yukarıda duruyor? Yazılmışsa kusura bakmayın göremedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

senopitaÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 124
senopitaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2015 23:06
[QUOTE=eralpx]Elinize sağlık.Çok iyi gidiyor.Ciddeen zor bir süreçten geçmişsiniz ama kesinlikle bittiğinde değecektir diye inanıyorum.Sormak istediğim bir şey var aydınlatma neden o kadar yukarıda duruyor? Yazılmışsa kusura bakmayın göremedim.[/QUOTE]

Merhaba
Şu an yaklaşık 40cm su yüzeyine ama ayakları keseceğim bir 10 yada 15cm. Çok yüksek oldu, asıl derdim su yüzeyinde kendime hareket alanı bırakmaktı ama yüksek kaldı.

Beğenenler: [T]114380,eralpx[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir