Tohumlar Fidana Bol Resimli :)


Yas400Çevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2014
İl: Ankara
Mesaj: 3985
Yas400Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2019 23:51
Ben sizi anlıyorum işin dolandırıcılık boyutu satış stratejisi zaten ortada. Hayatında bir kere cuba, monte Carlo görmüş birisi zaten resimdekinin farklı bir bitki olduğunu farkeder ya da forumda inceleme yapacak kadar zahmete girdiyse pek çok konuda zaten bu tohumun farklı bir tür olduğunu okuyacaktır.
Bu tohumların hightec bi akvaryum kuramayan veya tercih etmeyen kişiler için görsel tatmin konusunda gerçekten faydalı olduğunu düşünüyorum.
Pirinç denemesi yapmıştım bir dönem o da farklı bir tecrübeydi ama 4 5 ay süre ile yemyeşil bir taban elde etme lüksü malesef nohut fasulye pirinç ek çınar dik şeklinde de eleştirilmemeli. Bu türlerden bu şekilde bir görüntü elde edebiliyorsak inanın ilk ben denemeye talibim. Ama yeşil bir taban ve az uğraş istiyorsam şimdilik favorim bu tohumlar olacak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2019 00:28
[QUOTE=Yas400]İnsanların neden bu tohumu bu derece eleştirdiğini anlamıyorum. Bu tohumlarla en az 6 7 defa kurulum yaptım. Sinekliğin üzerinde bile çimlendirdim. Doğrudur 5 ay sonunda yeni kurulum istiyor. Peki size soru 3 yıllık hiç bozulmadan cuba kaplı kaç akvaryum var forumda?
Beğenmeyebilirsiniz anlarım ama ortada dolandırıcılık vs yok diken diktiğinin ne olduğunu biliyor. Özellikle betta akvaryumlarına harika bir alternatif bu bitkiler. Nano akvaryum kuracağım zaman muhakkak kullanıyorum.
Muhammet bey saydığınız türlerle buna yakın bir görüntü oluşturulabiliyorsa cidden anlatın merak ettim. Su altı performansı 6 ay gidiyorsa bu bitkileri ekerim bir dahaki kuruluma.[/QUOTE]

Elestirenlerden biri olarak yanit vereyim ben de. Muhammet beyin soyledigi gibi elestirilen sey tohumdan cikan bitkinin turu degil. Bunun pazarlanma sekli. Ilk ciktiginda aliexpress uzerinde bu tohumlar glossostigma elationides, hemianthus callitrichoides, eleocharis acicularis (parvula) olarak pazarlaniyordu. Cunku su altinda sorunsuz cimlenen ve kotiledon yapraklari nedeniyle bu bitkilere benzesede uzaktan yakindan alakasi olmayan bir bitki. Burada elmayi armut olarak satmak var. Kimse elma almak isterken armut almak istemez. Zamanla (muhtemelen sikayetlerden oturu) aliexpress uzerindeki saticilarda cuba, glosso vs. benzerleri seklinde ibareler kullanarak pazarlamada kullandiklari yontemi degistirmeye mecbur kaldilar. Gene ulkemizdede bunu getirip kutulayan bazi ithalatci firmalar var. Fakat bu kutular uzerinde yazan bitkiler (gene cuba, parvula vs.) ile icerigin alakasi olmadigi icin bir cok satici kotu bildirimlere maruz kaldi. Bu yuzden su an bazi petshoplar bu urunlerin uzerinde cuba vs. yazsada olmadigi konusunda aciklama yazarak durust sekilde satma yoluna gittiler. Zemin icin maliyet yapmamis biri bu tohumlarla en fazla zaman ve bir kac dolar kaybeder. Fakat en iyisidir falan mantigiyla gidip ADA urunleriyle zemin hazirlayan yeni bir akvarist gidip bu urunleri kullanirsa bunun sonucu bu hobici icin daha yikici olur. Bu yuzden konu bitkilerin turu degil pazarlamada kullanilan yalan yanlis ifadeler. Yoksa akvaryumlar sahsimiza ait isteyen icine zeytin fidani eker, isteyen erik agaci.

[QUOTE=Yas400]Ben sizi anlıyorum işin dolandırıcılık boyutu satış stratejisi zaten ortada. Hayatında bir kere cuba, monte Carlo görmüş birisi zaten resimdekinin farklı bir bitki olduğunu farkeder ya da forumda inceleme yapacak kadar zahmete girdiyse pek çok konuda zaten bu tohumun farklı bir tür olduğunu okuyacaktır.
[/QUOTE]

Malesef farketmiyorlar, facebook gruplarinin birinde bu tohumlarin kaya yunu uzerinde cimlendirilip saksida glossostigma elatinoides olarak satildigina sahit oldum ve bunu dile getirdigimde linc yedim. Toplumumuzun geneli hep cok yogundur, hep isleri vardir okumayi arastirmayi sevmez bu yuzden yolmak cok basit.[EDIT]mrah,2019-04-29 00:31:21[/EDIT]

Beğenenler: [T]205149,hanil[/T]
+1: [T]100856,Arapaima[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DaSKaPiTaLÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2011
İl: Afyon
Mesaj: 936
DaSKaPiTaLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2019 02:48
Arkadaş bu forum ne ara bu kadar gaddar ve bi o kadar da yıkıcı yorum yapanlarla doldu. Yahu adam ürünün ne olduğunu bile bile almış. Herhangi bi iddiası da yok. Sık sık kurulum yapıyorum zaten demiş. Yani adam zevkine takılıyor deney yapıyor keyif alıyor. Şu dediklerinize bakın hele. Yok pirinç ek daha iyi yok meşe dik topluma faydan olsun vs vs. Kendinize gelin ya koca koca adamlarsınız. Size ne milletin ne yaptığından. Adam konusunu açmış gözlemlerini not ediyor. Bu kadar basit.

Edit: Bitkilerin gelişmelerinden haberdar et serdal kardeşim. Takip ediyoruz.[EDIT]DaSKaPiTaL,2019-04-29 02:51:38[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]203827,serdal durgan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 4644
SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2019 09:59
Malumunuz olur ki sitemiz bir forum sitesi. Yani herkes her istediğini forum kuralları çerçevesinde yazabilir,belirtebilir. Forumumuza yeni katılan ve aklında benzer kurulum olup fikri/bilgisi olmayanlar için çokta faydalı ve seviyeli bir başlık olarak görüyorum ben.
Size ne ona ne buna ne ile forum/paylaşım "kısıtlamaya" girer, kısıtlama bence çok lüzumsuz bir şey hele ki yazılanlar kurallara uygun ise.

Çok güzel cevaplar, aydınlatıcı bilgiler içeren konuyu ve paylaşımları yapan arkadaşları tebrik ediyorum.

Düzenli olarak resim eklemesi ile tam bir "tohum" ile ilgili aranılan tüm bilgiler olacaktır başlık.

Konuyu açan arkadaşımızdan talebim bu yönde.

Saygılar,

Beğenenler: [T]205149,hanil[/T][T]203827,serdal durgan[/T]
Teşekkür Edenler: [T]138165,er35han[/T][T]203827,serdal durgan[/T]
+1: [T]205149,hanil[/T][T]202876,AmazonDream[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yas400Çevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2014
İl: Ankara
Mesaj: 3985
Yas400Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2019 12:09
Kötü niyetli insanların olması ve bitkiyi yanlış tanıtmaları bu tohumların olumsuz bir ün kazanmalarını sağladı bunda hemfikiriz. Çok şükür forumda hightec akvaryum kurup bu tohumu kullandım diyeni okumadım daha.
Bu başlık özelinde konuşmak gerekirse küçük akvaryumlarda sök kur kolay ancak arkadaşımızın belirttiği ölçülerde eğer balık eklenecekse 2. bir kurulum zor görünüyor en azından zahmetli. Bu ölçülerde benim fikrim düşük destekli bitkilerin sisteme eklenerek zemindeki bitkiler çürüyen kadar çoğaltmak ve aylar içinde kademeli şekilde yer değiştirmek olur. Bu sayede hem bitkiler çoğalan kadar akvaryum boş görünmez hem de bitkiler çürüyünce ortaya kötü bir görüntü çıkmaz zaman içerisinde hoş bir geçiş olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3492
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2019 19:36
Daskapital sana konu sahibinin konuda yazdiği metni ile cevap vereceğim ve uzatmayacağım. Biz kimseyi yıkmıyoruz, herkes nasıl edindiği tecrübeyle yorum getiriyorsa, biz de edindiğimiz negatif tecrübeyle saygı çerçevesinde eleştiri getirmekte özgürüz. Siz de gelin benim konularıma eleştiri yapın.. Zevk duyarım :)

[QUOTE=DaSKaPiTaL]Arkadaş bu forum ne ara bu kadar gaddar ve bi o kadar da yıkıcı yorum yapanlarla doldu. Yahu adam ürünün ne olduğunu bile bile almış. [/QUOTE]

[QUOTE=serdal durgan]
Kullanılan tohum:
[U]1- Hemianthus Callitrichoides yazsa bile satışta gelen ve çıkan bitkiler Glossostigma elatinoides.[/U] Small leaf seçeneği olandan sipariş ettim.
[/QUOTE]

[QUOTE=DaSKaPiTaL]Herhangi bi iddiası da yok. Sık sık kurulum yapıyorum zaten demiş. Yani adam zevkine takılıyor deney yapıyor keyif alıyor.
[/QUOTE]
[QUOTE=serdal durgan]Merhaba arkadaşlar.
Forumda gezinirken @er35han kullanıcısının konusu üzerine çinden tohum getirip zemin oluşturmaya karar verdim. 70 cm de taban bitkisi olmaz, yetişmez diyen arkadaşlarada selamımı iletirim. [:D]
[/QUOTE][EDIT]capo di capi,2019-04-29 22:54:43[/EDIT]

Beğenenler: [T]205149,hanil[/T][T]202876,AmazonDream[/T]
Teşekkür Edenler: [T]203827,serdal durgan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DaSKaPiTaLÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2011
İl: Afyon
Mesaj: 936
DaSKaPiTaLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2019 00:54
Capo. Meşe ardıç falan dik ülkeye katkın olsun lafını hiçbir cümlen savunamaz. Sen ne dersen de buna yıkıcı eleştiri denir. Zira benim de uzatmaya niyetim yok tartışmayı. Arada bi girip takıldığım forumun dilinin değiştiğini farkettim sadece. Allah çarşınıza pazar versin ne diyim. Selametle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hanilÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2018
İl: Izmir
Mesaj: 207
hanilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2019 21:39
Arkadaşlar kinaye, hiciv vs yazımlar bizim kültürümüzün vazgeçilmezi iken nasıl buralara kadar geldik anlamak zor. Arkadaşımız bence hoş yazmış esprili bir dil ben okurken eğlendim. Bizim bu konuda eleştirimiz hala bitki adı vererek tohum satan kişiler. Örneğin aşağıdaki linkte arkadaşa monte carlo diye satılmış ve yardım bekliyor [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/monte_carlo_10_gununde_neden_hala_filizlenmedi_k939714.asp?PID=5623927#scrl5623927[/URL]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3492
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2019 00:33
[QUOTE=DaSKaPiTaL]Capo. Meşe ardıç falan dik ülkeye katkın olsun lafını hiçbir cümlen savunamaz. Sen ne dersen de buna yıkıcı eleştiri denir. Zira benim de uzatmaya niyetim yok tartışmayı. Arada bi girip takıldığım forumun dilinin değiştiğini farkettim sadece. Allah çarşınıza pazar versin ne diyim. Selametle.[/QUOTE]

Ben yıkıcı değil latifeli yorumumu savunuyorum. Sen senin yorumunu savunamazsın çünkü yazdığın cümlelerin hepsinin aksini konu sahibi yazmış sen yazmadan.. Okumadın sanırım. Okumuyoruz, araştırmıyoruz. Öylece ezbere konuşuyoruz. Benim mimiksiz yazı dilimi niyetine göre yorumluyorsun bence. Ama yine de eleştirilerini dikkate alarak düzeltiyorum o kısmı.

Teşekkür Edenler: [T]203827,serdal durgan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serdal durganÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2018
İl: Giresun
Mesaj: 164
serdal durganÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2019 19:24
[QUOTE=DaSKaPiTaL]Arkadaş bu forum ne ara bu kadar gaddar ve bi o kadar da yıkıcı yorum yapanlarla doldu. Yahu adam ürünün ne olduğunu bile bile almış. Herhangi bi iddiası da yok. Sık sık kurulum yapıyorum zaten demiş. Yani adam zevkine takılıyor deney yapıyor keyif alıyor. Şu dediklerinize bakın hele. Yok pirinç ek daha iyi yok meşe dik topluma faydan olsun vs vs. Kendinize gelin ya koca koca adamlarsınız. Size ne milletin ne yaptığından. Adam konusunu açmış gözlemlerini not ediyor. Bu kadar basit.

Edit: Bitkilerin gelişmelerinden haberdar et serdal kardeşim. Takip ediyoruz.[/QUOTE]
[QUOTE=SaRCoPhiLiuS]Malumunuz olur ki sitemiz bir forum sitesi. Yani herkes her istediğini forum kuralları çerçevesinde yazabilir,belirtebilir. Forumumuza yeni katılan ve aklında benzer kurulum olup fikri/bilgisi olmayanlar için çokta faydalı ve seviyeli bir başlık olarak görüyorum ben.
Size ne ona ne buna ne ile forum/paylaşım "kısıtlamaya" girer, kısıtlama bence çok lüzumsuz bir şey hele ki yazılanlar kurallara uygun ise.

Çok güzel cevaplar, aydınlatıcı bilgiler içeren konuyu ve paylaşımları yapan arkadaşları tebrik ediyorum.

Düzenli olarak resim eklemesi ile tam bir "tohum" ile ilgili aranılan tüm bilgiler olacaktır başlık.

Konuyu açan arkadaşımızdan talebim bu yönde.

Saygılar,[/QUOTE]
[QUOTE=Yas400]Kötü niyetli insanların olması ve bitkiyi yanlış tanıtmaları bu tohumların olumsuz bir ün kazanmalarını sağladı bunda hemfikiriz. Çok şükür forumda hightec akvaryum kurup bu tohumu kullandım diyeni okumadım daha.
Bu başlık özelinde konuşmak gerekirse küçük akvaryumlarda sök kur kolay ancak arkadaşımızın belirttiği ölçülerde eğer balık eklenecekse 2. bir kurulum zor görünüyor en azından zahmetli. Bu ölçülerde benim fikrim düşük destekli bitkilerin sisteme eklenerek zemindeki bitkiler çürüyen kadar çoğaltmak ve aylar içinde kademeli şekilde yer değiştirmek olur. Bu sayede hem bitkiler çoğalan kadar akvaryum boş görünmez hem de bitkiler çürüyünce ortaya kötü bir görüntü çıkmaz zaman içerisinde hoş bir geçiş olur.[/QUOTE]
[QUOTE=capo di capi]Daskapital sana konu sahibinin konuda yazdiği metni ile cevap vereceğim ve uzatmayacağım. Biz kimseyi yıkmıyoruz, herkes nasıl edindiği tecrübeyle yorum getiriyorsa, biz de edindiğimiz negatif tecrübeyle saygı çerçevesinde eleştiri getirmekte özgürüz. Siz de gelin benim konularıma eleştiri yapın.. Zevk duyarım :)
[/QUOTE]

[QUOTE=capo di capi]

Ben yıkıcı değil latifeli yorumumu savunuyorum. Sen senin yorumunu savunamazsın çünkü yazdığın cümlelerin hepsinin aksini konu sahibi yazmış sen yazmadan.. Okumadın sanırım. Okumuyoruz, araştırmıyoruz. Öylece ezbere konuşuyoruz. Benim mimiksiz yazı dilimi niyetine göre yorumluyorsun bence. Ama yine de eleştirilerini dikkate alarak düzeltiyorum o kısmı.[/QUOTE]

Öncelikle bi tartışma çıkarttığım için kusuruma bakmayın. Daha fazla tartışmanın uzamaması amacı ile cevap verme ihtiyacı hissettim. Öncelikle benim buradaki bu ve diğer konularımı açış amacım yaşadığım bir tecrubeyi tıpkı bir rehber gibi, başka insanların okuması ve ne ile karşılaşılacağının bilinip istenirse eksik kısımlarının geliştirilerek uygulanması. Yaklaşık olarak 2 yıldır pek çok arkadaşımız gibi amatörce akvaryum ile uğraşıyorum. Amatörlüğün kelime anlamı doğrultusunda da bu işi para kazanmak için değil, yalnız zevki için hevesle, merakla, meslek veya alan uzmanı olmadan yapıyorum. Sayenizde iki yıl içerisinde pek çok şey öğrendim ama üzülerek söylüyorum maalesef bazı yorumların dili banada normalden farklı geldi açıkcası. Ben aldığım tohumların cuba v.s. olmadığını zaten bilmeteyim. Özellikle cümle sonuna emoji koymama rağmen "70 cm de taban bitkisi olmaz, yetişmez diyen arkadaşlarada selamımı iletirim. [:D] " cümlem için kusuruma bakmayın. Şaka niyetli yani güldürmek, eğlendirmek amacıyla karşımdakini kırmadan söylenen sözdü. Ben görselleri yine ara ara paylaşmaya devam edeceğim. Ne zaman çürürse yada biçim değiştirirse onunda resmini atacağım. Ancak bence bazı noktalarda bakış açımızı değiştirmemiz gerekli. Bu yaptığım tohum işi; benim yapacak hiçbirşeyim olmadığı bir zamanda beni çok güzel oyaladı ve eylenerek deneyim kazandım. Pazarlama noktasına gelir ise evet işin içinde bir hile olduğu aşikar. Ancak bu boyuttaki bir tank için bu deneyimi kazanmak yanlış hatırlamıyorsam 30-40 tl gibi bir rakama maal oldu. Açıkçası benim bütçem için büyük bir rakam olmadığından ve amatörce uğraştığım için bir gelir elde etmeyi beklemediğimden çok ta önemsemiyorum. Özellikle olmadık bir yorumu (gerçi yorumu göremedim) "Meşe ardıç falan dik ülkeye katkın olsun" cümlesi ağır ithamlar ve bana göre şakaya vurulamayacak saygısızca bir cümle. Cümleyi kim söyledi kim kurdu bilmiyorum ilgilenmiyorum da ancak affınıza sığınarak bu cümleye de bir cevap vermek istedim. Adım yaşadığım il profilimde yazıyor ve tüm bilgiler gerçektir isteyen herkes misafirim olabilir zevk duyarım. Tek hobim bu değil yaklaşık 8 senedir çınar ve çam ağaçlarından oluşturmaya çalıştığım küçük bir ormanım var (bir meşe yada bir ardıç değil kusuruma bakmayın ama imkanım bunlardı) hidroponik tarımla uğraşıp kendi köyümün insanlarına bu sistemi tanıtarak daha verimli ve daha doğal sebzeler yetiştirmeye çalışıyorum. Başka şeyler sayarak vaktinizi almak istemiyorum. Nacizane verdiğiniz meşe ardıç örneğine en yakınları bunlar olduğu için söyledim. Normalde bu tarz cümleler kurmam kusuruma bakmayın ama bana karşı kurulan bu cümle kimsenin hakkı ve haddi değil. Çok fazla uzatmicam bundan sonraki yorumlarada mecur kalmadıkça cevap vermeyeceğim sadece ben buraya rehber gibi deneyimimi paylaşmaya devam edeceğim. Belki yapmak isteyipte neyle karşılaşacağını bilmeyen birisi resimleri görerek karar verir diye. Kırıcı olduysam özür dilerim. Herkese saygılar. [;)]

Beğenenler: [T]168305,Yas400[/T][T]112546,capo di capi[/T]
Teşekkür Edenler: [T]5853,SaRCoPhiLiuS[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir