Tropheus Red Moliro Yavrusu Ölümleri


MURATKAYNAKÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2019
İl: Ankara
Mesaj: 5
MURATKAYNAKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2019 10:05
Merhaba,
6 adet red moliro yavrusunu yavruluktan alıp, 50 cm akvaryumuma ekledim. Aşılama 4-5 saat sürdü.
Suyu büyük tanktan alıp 50 cm akvaryumuma koymuştum. Sabaha karşı hava motorunun fişini çektim 1-2 saatliğine. Bir süre hava motoru olmadan yaşamaları gerekmiyor mu? Balıklar en son tabanda yatıyorlardı. Bazısı hiç hareket etmiyor bazıları da bi hareketlenip tekrar dibe iniyorlardı. Yan yatanlar bi kalkıyor sonra tekrar yan yatıyorlardı. Isıtıcı vs de taktım ama sanırım hepsini eve döndüğümde kaybetmiş olacağım. Aklıma da havasız kalmalarından başka bir sebep sonuç gelmiyor. Gerçekten çok üzülüyorum, sonuçta can gidiyor. Sorum şu, yavru balıkları yavruluktan nasıl alacağız nasıl bir ortamda olmaları gerekiyor. Sürekli hava olacak mı sıcaklık (yaz ayları için) ısıtıcı ile mi ayarlanacak. Yavruluktan biraz büyük bir kap ayarlayıp ortama mı alıştırmalıyız? Aşılama daha uzun süre mi olacak? Yardımcı olur varsa ilgili konulara yönlendirir misiniz?
İyi forumlar.[EDIT]MURATKAYNAK,2019-06-17 10:09:11[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fma3280Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/09/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 713
fma3280Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2019 12:42
Merhaba, Geçmiş Olsun...

Aşılama süresi ( 4-5 saat ) gayet yeterli. Normal şartlar da 1-2 saatte oksijensizlik öldürmez ama yavru balıklar daha zayıf ve hassas olurlar. ( ama tabii ki hava motoru her zaman açık kalmalı. Bu arada yavru tankı için bir pipo filtre kullanmanızı tavsiye ederim.) Aslında balıklar oksijensiz kaldıkların da genelde su yüzeyine çıkarlar ve ağızları ile hava almaya çalışırlar. Suyu da ana tanktan almışınız bu da doğru. Bir video koyarsanız daha net fikirler üretebiliriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MURATKAYNAKÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2019
İl: Ankara
Mesaj: 5
MURATKAYNAKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2019 13:01
[QUOTE=fma3280]Merhaba, Geçmiş Olsun...

Aşılama süresi ( 4-5 saat ) gayet yeterli. Normal şartlar da 1-2 saatte oksijensizlik öldürmez ama yavru balıklar daha zayıf ve hassas olurlar. ( ama tabii ki hava motoru her zaman açık kalmalı. Bu arada yavru tankı için bir pipo filtre kullanmanızı tavsiye ederim.) Aslında balıklar oksijensiz kaldıkların da genelde su yüzeyine çıkarlar ve ağızları ile hava almaya çalışırlar. Suyu da ana tanktan almışınız bu da doğru. Bir video koyarsanız daha net fikirler üretebiliriz.[/QUOTE]

İyi dilekleriniz için teşekkürler. Resim ve video gösteremiyorum çünkü ben de sabah 7 de uyandığımda durumu farkettim. Bu vesile ile ısıtıcıyı taktım, akvaryuma biraz daha ana tanktan su ekledim. Zaten 6 yavrudan 3 ü hareket ediyordu görebildiğim. Yavruluktan büyük , kapaklı bir kovam vardı, ona alayım falan dedim ama faydası olmaz diye o şekilde bıraktım. 6 tane de ort. 2,5 cm black kriza var 1 metrelik akvayumda ,sabah baktım onlar sağlı sollu yüzüyor Allah tan. Acaba onların yanına mı koysaydım ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir