Ulan Aquascaping Nerede?


ArifhbsAquaticsÇevrimiçi

Yönetici
Kayıt: 25/04/2018
İl: Sivas
Mesaj: 3594
ArifhbsAquaticsÇevrimiçi
Yönetici
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2021 00:18
[QUOTE=Neothauma ]Evet çok değerli ve sevgili hobiciler,

Sizlere kucak dolusu sevgi, saygı ve teşekkür getirdim.

Şu iki günde beni kariyerimde zirveye ulaştırdınız ve ben de sizi ilk mesajımda söz verdiğim gibi hazzın doruklarına ulaştıracağım. Ben sözümün eriyimdir.

Her güzel şeyin, her filizlenen bitkinin, her başlayan ilişkinin bir sonu olduğu gibi bu projenin de bir sonu olmalıydı.

O sona gelmiş bulunmaktayız.

Siz köftehorlara gitmeden bir kıyağım olacaktı elbet.

Oyun ve pek çok şeyin developerı olan çok sevgili suç ortağım Tolga Eldurmaz, çok gizli üstün teknoloji ürünlerini kullanarak size bu oyunu hazırladı. Hem de ödüllü. Paraya kıydık.

Bu konuda dönen herhangi bir mesajın neden şikayet almış olduğunu anlamış değilim, şikayetçiler kim bilmiyorum... Kimseyi yerme, kimseyi kırma, kimseyi gücendirme amacımız asla ve asla bulunmamaktadır. Zaten bir mesajda da belirttim, gerçek kişi ve kurumlarla alakası yoktur diye.

Bizler için, bizim bir çete olduğumuzu düşünenler için diyecek bir çift lafım olsaydı keşke fakat öyle bir şey söz konusu bile değil. Bizler bu hobinin layıkıyla yerine getirilmesini dileyen bir grup kendi çapında eğlenen, işinde gücünde insanlarız. Kar amacı gütmemekteyiz.

Lafı çok uzatmak istemem. Sizi bilgi yarışması oyunumuzla baş başa bırakıyorum.

Hoşlarca hoşça kalın.

Armağan Yücel Şahin

ULAN AQUASCAPING Ceo'su, Alfa ve Omega

Oyun için tıklayınız:

[URL]https://view.genial.ly/5ffecb8396b9ac0cfe67cb44[/URL][/QUOTE]

Sevgili Armağan;

Ben bu konunun ve tiye alınan muhabbetin bahsettiğin gibi safiyane olduğunu düşünmüyorum. Hedef de belli, muhabbet de. Gerçek kişi veya kurumlarla ilgisinin olmadığını deklere etmen bu gerçeği değiştirmiyor.

Eleştiri olması iyidir. Herkes istediği konuyu destekli argümanlarla eleştirebilir. Dozu kaçtı mı o iş eleştiri değil, aşağılama ve küçük düşürmeye giriyor ne yazık ki! Eleştirinizde sonuna kadar haklıydınız. Fakat bu şık olmadı; haklılığınıza gölge düştü. Bu konuya gizli (!) özne olan arkadaşın dışında üçüncü şahıslar da tiye alındı sevgili Caner bey tarafından. Ne alakası vardı mesela? Üstelik forumda bundan daha masum dalgaya alma girişimlerine göz yummayan yönetim ne hikmetse bu linçe göz kırpmakla kalmayıp ortak da oldu. Nerede kaldı adalet? Dostu haksız da olsa kayır, göz yum; huy kaptığın insana dostun tarafından giyotin çekilince ipin bir ucundan da sen tut! Güveni kalır mı insanların? Şikayet edecektim ama kimi kime şikayet edecektim bu durumda? Yazık vallahi!.. Bu açıdan bakıldığında çete de derler, başka yaftalar da bulurlar! Diyene de neden dediğinin hesabı sorulamaz! Bırakılan intiba bu..

Konuya malzeme olan arkadaşın ne kişiliği kaldı ne haysiyeti.. Üstelik işin buraya varacağı daha ilk mesajdan o kadar belliydi ki, yönetim bile bile müsade etti. Bu taraflı tutum, o arkadaşın yanlışını savunmasından daha ziyan bir hal aldı.

Ben dahil herkes birileri hakkına yeri geldi espri yaptı, yeri geldi atıştı, dalga da geçti ama bu kadar değil! Sebebi ne olursa olsun kimsenin bunu yapma hakkı yoktur.

Kimseyle ikili diyaloğa ve tartışmaya girmeyeceğim; fikrimi beyan edip köşeme çekileceğim ve hiçbir cevabım olmayacak geri dönüşlere..

Keyifli hobiler!


Beğenenler: [T]7146,Abu[/T][T]13566,8.15_vapuru[/T][T]214919,omerali06[/T][T]107995,SuperSport[/T][T]180094,HarunYldrm[/T][T]187204,Bisnev99[/T]
Teşekkür Edenler: [T]7146,Abu[/T][T]13566,8.15_vapuru[/T][T]180094,HarunYldrm[/T]
+1: [T]13566,8.15_vapuru[/T][T]214919,omerali06[/T][T]107995,SuperSport[/T][T]180094,HarunYldrm[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AbuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1160
AbuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2021 00:27
Yaklaşık 3 gündür takip ediyorum bu konuyu ve sonunda yönetime birisi şikayet etmiş dedim ama sevgili yönetim kadrosu bu konuyu incelemiş ve sorun görmemiş. Gerçekten şaka gibi bir toplum olduk. Tebrik ediyorum tüm katılım gösteren akvaristleri.. [:iyi:]

Beğenenler: [T]107995,SuperSport[/T][T]180094,HarunYldrm[/T]
Teşekkür Edenler: [T]180094,HarunYldrm[/T]
+1: [T]107995,SuperSport[/T][T]180094,HarunYldrm[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

coryÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2006
İl: Burdur
Mesaj: 2035
coryÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2021 00:39
2006 yılında bu siteye üye oldum.Sadece şu cümleyi kurmak istiyorum:Akvaryum.com'da o yılların mütevaziliğini, saygısını ve samimiyetini mumla arıyorum.

Sağlıklı Balıklar.

Beğenenler: [T]7146,Abu[/T][T]205902,Arifhb[/T][T]107995,SuperSport[/T][T]30798,midnight[/T][T]180094,HarunYldrm[/T][T]7262,tolgasüren[/T]
Teşekkür Edenler: [T]180094,HarunYldrm[/T]
+1: [T]214919,omerali06[/T][T]107995,SuperSport[/T][T]180094,HarunYldrm[/T][T]7262,tolgasüren[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YdmrÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 02/12/2020
İl: Trabzon
Mesaj: 129
YdmrÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2021 01:03
Konu ilk açıldığında gülüp geçmiştim ancak şuan biraz kırıcı olduğunu düşünüyorum

Yaptığımız şey altı üstü hobi ve benim gibi işi kurumsal olarak yapmayanların kurumsal olarak yapanları eleştirmesini doğru bulmuyorum

Beğenenler: [T]180094,HarunYldrm[/T]
Teşekkür Edenler: [T]180094,HarunYldrm[/T]
+1: [T]180094,HarunYldrm[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Neothauma Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]14943,1[/B]
Kayıt: 30/06/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3424
Neothauma Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2021 01:26
Bu açtığım konuda isteyen istediği şekilde her ne söylemek istiyorsa söyleyebilir ki bu benim insiyatifimde değil, forum kurallarına uyduğu sürece herkes için açık bir ortam.

Forum kuralları orada mevcut, yazım imladır, şahıslara yönelik durumlardır vs burada tek tek yazmama gerek yok.

Söylediklerimi üzerine alınan, şikayetçi olan, beni kaale alan varsa buraya da yazabilirdi, özel mesaj yoluyla da ulaşabilirdi ya da sosyal medya hesaplarımı paylaştım ordan da ulaşabilirdi.Hala geçerli. Söylediğim her şeyin tek tek arkasında durup açıklamasını yapabilirim.

Ama madem ne gerek vardı mesela, niye böyle bir şey oldu birkaç gündür diye sordunuz madem, peki o zaman kendi açımdan olan durumu söyleyeyim size.

Bıktım.

Bu forumda hatrı sayılır zamanım geçti. Benim için sosyal medyadan farksız. Çok şey öğrendim, çok şey paylaştım, benden bir şeyler öğrenen öğrendi. Çok saçma tartışmalara girip kavga edip sonradan arkadaş olduğum da oldu. Hatalar üzerinde tartıştık, doğruları aradık onları da tartıştık. Ve hemen her şeyin sosyal medyaya kaydığı şu zamanda forumun hala daha çok sayıda üyeyle aktif olması bir başarı.Biz de hala aktif bir şekilde paylaşımlara devam ediyoruz.

İddialı olan arkadaşları yaptığı hobiye göre test ettik, sınadık aynı şeyler bize de yapıldı. Biz bir merci miyiz? Asla. Ancak yapılan paylaşımın kalitesini, değerini merak ederiz, sorarız ve biraz da iddialı olunan alan içinde köşeye sıkıştırma huyumuz kesinlikle var, bunu saklamıyorum. Bakalım gerçekten işinin ehli mi diye. Bunun sorgulaması bana mı düşer? E burası forum, ilgi çeker tartışılır, eleştirilir, var olma amaçlarından biri budur. Sosyal medya paylaşımlarını veya satış yaptığı ürünleri kötülemiyoruz sonuçta kimsenin.Bunları mümkün olduğunca kişiselleştirmemeye çalışsak da insanız, duygularımıza yenik düşüp kavga ettiğimiz de oldu. Ben şahsen kavga ettiklerimin çoğuyla sonrasında iki muhabbet edip gönül aldım, onlar da aynı yaklaşımı gösterdi.

Ancak bunlar olurken hiçbirinde ne bir ukalalık oldu ne bir üstten bakma ne de ben bu işte ustayım siz kimsiniz sizi iplemiyorum vs ve aklınıza bunun gibi gelebilecek pek çok şey. Bunlar yoktu ama mütevazilik vardı, bunlar yoktu saygı vardı, bunlar yoktu 13-14 yaşındayken 30-40'lı yaşlı abilerle arkadaş olup hobi muhabbeti yapıyorduk. Peki muhabbet nereye geldi şu an? 20 yaşlı çocuklar, klavye bebeleri artistlik taslıyora geldi, siyasi söylemlerle vuran oldu. Bu sadece bu konuyu üstüne alınan kimse onlar için değil bunun gibi karşılaştığımız daha pek çok konu için geçerli , yani tek bir konu değil. Ve pek çoğu ben o konu çerçevesi dışına çıkacak taşı atmadan karşı taraftan başka yerden vurmayla oldu.

Söylediğiniz gibi normal üyeden tutun da moderasyona kadar bir destek görüyorsa madem bu konu, demek ki bu ve benzer durumlardan tek şikayetçi ben değilmişim. Ama dediğim gibi ben yine kendi açımdan değerlendiririm, topu başkasına atmam ki madem ve zaten görünen olayın başı benim. Caner abiye atıfta bulunmuşsunuz, kendisi dilerse cevap verir siz karşılık vermek istemezseniz bile. Bundan kendine pay çıkaran başka üyeler varsa onlar da yazabilir.

Ortada iddialı bir kurulum vardır, girişim vardır ya da tam tersi oldukça naif ve acemice bir kurulum vardır, bu forum hepsi için bir platformdur. Ve hepsi için ortak olan hoş görülmeyen, karşı çıkılan şeyler vardır ve bu bir şekilde isteyenler tarafından dile getirilmiştir: kibir, bilgisizlikte ısrarcılık ve yol göstermeye çalışana tepeden bakma. Benim bu ve pek çok durum karşısında buna karşı çıkma şeklim, eleştirim hicivdir, ancak yine de bunu yaparken karşımdaki kişinin özel hayatına, şahsına doğrudan bir atıfta bulunmak söz konusu değildir, bilirsiniz ki hicivin özlerinden biri de budur. Mesaj geçmişim zaten ortada. Hicivin muhattabı kişi sinirlenebilir, üzülebilir veya gülüp geçebilir. Vereceği tepkiyi bilemem, göreceğim tepkiyi de karşılamayacak değilim, başta dediğim gibi iletişimim açık. Aynı üslupta bana da karşılık verilmesinde bir sakınca görmüyorum.

Bu platformu beğenirsiniz veya nefret edersiniz, benim malım değil. Ben de kullanıcısıyım, benim de mumla aradığım zamanlar oluyor. Hem iyi yanlarını söyleyip hem olumsuz yönlerini tamamen yapılan iş içerisinde eleştirdikten sonra kaale alınmaya değer değilim madem, madem niyetim saf hır gür çıkarmak trollük yapmak, kimse kusura bakmasın benim söylediğim yazdığım başka şeyleri de kaale almayınız bir zahmet. Burada kimsenin adı , kurumu vs geçmedi, yorumlamalara, üzerinize alınmalara da açık, kaale alıp alınmayaya açık olduğu gibi.

Bu da benim son mesajımdır. Bundan sonrası için yönetim dilerse konuyu silebilir veya kilitleyebilir. Zaten söylenecek başka bir şey kalmadı benim için. Bu konu dahilinde veya dışında konuşmak istediğiniz bir şey varsa özel mesaj kutum açık.




Beğenenler: [T]131352,-doctore-[/T][T]228388,AquaticPlant[/T][T]202876,AmazonDream[/T][T]66167,Espramour[/T][T]189019,AtlasPoyraz[/T][T]6574,arachno.philia[/T][T]127461,Foae[/T][T]223668,kdrackgz[/T]
Teşekkür Edenler: [T]127461,Foae[/T]
+1: [T]228388,AquaticPlant[/T][T]202876,AmazonDream[/T][T]189019,AtlasPoyraz[/T][T]127461,Foae[/T][T]223668,kdrackgz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AquaticPlantsÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 622
AquaticPlantsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2021 02:04
@Arifhb bey, sizinle az çok muhabbetim var, hobi üzerine de konuştuk yeri geldi tartıştık, muhabbet sohbet olarakta konuştuk, az çok beni tanıdınız ben de sizi tanıdım. Daha öncelerden farklı konularda koray ve benimle tartıştınız, daha sonra aslında mühim bir konu olmadığını anlayıp karşılıklı gönül aldık olayı kapattık.

Size gayet samimi bir şekilde soru soracağım, arkadaşınıza iğneleyici konuşmalar yapılmasa acaba bunları yazarmıydınız?

Arkadaşınızın caner beyi iğnelediği konuyu ben gördüm, art niyetsiz, balıktan anlayan biri olacak ki balıklarının aslında yanık kaldığını söyledi, aslında haklı ve doğru bir tespitte bulundu. Beni yanlış anlamayın ben emre beyi sayarım bana herhangi bir kusuru olmadı aksine naif ve mütevazi biri olduğunu düşünüyorum fakat o gün öyle bir cevap verdiğine inanamadım, kendisinden öyle bir cevabı beklemezdim de.

"İddialı olan arkadaşları yaptığı hobiye göre test ettik, sınadık aynı şeyler bize de yapıldı."
Armağan beyin bu söylediği hangimize yapılmadı bugüne kadar? Size, bana, herkese böyle yüklenildi. Peki hangimiz aramızda geçen özel konuşmaları paylaştık, bel altı vurduk? Örnek isterseniz mağdur edebiyatını yaptığınız beyefendinin iwagumi konusuna bakın, 3 soruda darmadağın olup tüm özeli ifşaladı kendisi. Peki buna tepkim neydi? Halen art niyet gütmeden alttan alttan kendini düzeltmesi için telkinde bulundum. Sonuçta bir muhabbetimiz var, bir samimiyetimiz var neden o konuya da gelip yaptığının yanlış birşey olduğunu söylemediniz? Biz arkadaş değilmiydik?

Arif bey bırakın bahsi geçen insanlar konuşsun, bırakın aralarında anlaşsın insanlar, biz insanız tartışırız, kavga ederiz, bilgi paylaşırız ve bu ortamda bunlar hobi hakkında olduğu sürece gerek özür diler dost oluruz gerekse gördüğümüzde uzak dururuz.

Bakın size çok net birşey söyleyim, bahsi geçen şahıslar birbirlerinin hatalarını kabul etsinler ve özür dilesinler burada bir kişi sırtını dönmez bundan adım gibi eminim ki herzaman her yerde ellerinden gelen yardımı yaparlar.

Bazen hatalıysan gururu, kibri ve egoyu bir kenara bırakıp özür dilemesini bilmeli insan, yoksa akvaryumlarımızda beslediğimiz balıktan farkımız kalmaz.

Bu arada evet ben AliKURT'um. O gün sinirlendim kötü birşey söylememek için hesabımı sildim (banlanmadım) 1 hafta kafamı toparladıktan sonra yeni hesap açtım ve daha motive başladım. [EDIT]AquaticPlant,2021-01-14 02:06:55[/EDIT]

Beğenenler: [T]202876,AmazonDream[/T][T]131352,-doctore-[/T][T]6691,MertA[/T][T]127461,Foae[/T]
Teşekkür Edenler: [T]29591,Neothauma [/T][T]127461,Foae[/T]
+1: [T]202876,AmazonDream[/T][T]131352,-doctore-[/T][T]189019,AtlasPoyraz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BaranmengÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2018
İl: Ankara
Mesaj: 217
BaranmengÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2021 09:58
Bu konuya yazmadım sinsice takip edip gülüyordum [:D] Nasıl şuan ki durumuna getirdiniz konuyu anlam vermek güç ortada bir mizah var hakaret yok aşağılama yok kaldı ki burası bir forum platformu bu hobiye gönül veren yada vermek isteyen herkese açık bir yer illa kibir diyorsanız ben size söyleyeyim arkadaşlar belli kişileri tenzih ederek burada hobiye yeni başlayan arkadaşların yada deneyimi az olan arkadaşların sorduğu sorulara olan ilgi ortadadır bilmem kaç görüntüleme bir iki mesaj sadece, burada amacımız bilgi ve birikimlerimizi paylaşmak kendimizi geliştirmek öğrenmek öğretmek değil midir? Kendini uzman mertebesine getirmiş olan kişiler neden sadece paylaşım yapmakla yetinir neden insanlara bir şeyler katmaz ? Kimse akvarist olarak doğmadı sonuçta hatalar yaptık kayıplar verdik tartıştık kendimize bir şeyler kattık etrafımıza katabiliyor isek ne mutlu.

Herkese saygılar sevgiler

Beğenenler: [T]202876,AmazonDream[/T][T]6691,MertA[/T][T]222859,Mhmthzr[/T]
Teşekkür Edenler: [T]29591,Neothauma [/T]
+1: [T]60172,Mikail Erdoğan[/T][T]202789,Hamza Özel[/T][T]222028,akemal[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FoaeÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]14812,2[/B] [B]15262,3[/B]
Kayıt: 06/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1666
FoaeÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2021 10:29
Konu durulmuşken tekrar başa sarmaya gerek yok bence ama bazı arkadaşlar avukatlık yapma heveslisi anladığım kadarıyla. Benden ısrarla cevap bekliyorlar gibi görünüyor...

Tek tek kişilere yönlendirmeye gerek yok, bu konu altında özellikle egosu tavan yapmış ama uygulamaları vasat olup burnundan kıl aldırmayanlardan, F1 diyemeyip ticari kurnazlıklarla F0 yavrusu diyenlere, yapılan iyi niyetli yorumlara “sallamıyorum” mesajı verenlerden cin olmadan adam çarpmaya kalkanlara,hobiyi taş dizmeye indirgeyenlerden, akvaryumları ve canlıları dekor öğesi olarak görenlere kadar herkes ti’ye alındı güldük geçtik, eminim ti’ye alınanlar bile okuduysa gülmüştür. Benim de ti’ye alınacak durumlarım olursa bu yaratıcılıkta olacaksa alsınlar ben de güler geçerim haklılık payı varsa da sivriliklerimi törpülemeye çalışırım. Kaldı ki benimle de grup halinde dalga geçildi, sağolsun dikkatli üyeler farketmiş ama ben tek kelime etmedim.

Çok uzatma taraftarı değilim ama burası forum. En ufak eleştiride dalga geçip sallamıyorum diyecek, konuyu silip hobiden soğumaya gidecek kadar ego odaklı olunacaksa ve yaptığı uygulamaya çok güvenip toz kondurmuyanlar burada konu açmak yerine Uluslararası yarışmalara katılıp paylaşımlarına yorum almadan devam edebilirler.

Son olarak, hepimizin emek verdiği forumun ego şov yapılan, içinde chatroom gibi 500 sayfalık forum içinde forum oluşturulan, kendi ticari çıkarlarını yanlış uygulamalarla şakşak desteği ile göklere çıkaranların cirit attığı, biyotop diye 3 tane kaya konulup “vaaay süperr” denilen, boyalı balıkların bilimsel terminoloji ile isimlendirilip müthiş birşeymiş gibi anlatıldığı bir yer olmasına gönlüm razı gelmediğinden, kırıcı olmadan eleştirimi yapmaya,fikrimi yazmaya devam edeceğim.

Yani özetle yedirmeyiz [:)]

Beğenenler: [T]131352,-doctore-[/T][T]211791,Baranmeng[/T][T]202876,AmazonDream[/T][T]60172,Mikail Erdoğan[/T][T]158552,Starion[/T][T]6574,arachno.philia[/T][T]6691,MertA[/T][T]228388,AquaticPlant[/T][T]151628,Mete Duru[/T][T]5853,SaRCoPhiLiuS[/T][T]222859,Mhmthzr[/T]
Teşekkür Edenler: [T]60172,Mikail Erdoğan[/T]
+1: [T]29591,Neothauma [/T][T]6691,MertA[/T][T]202876,AmazonDream[/T][T]60172,Mikail Erdoğan[/T][T]158552,Starion[/T][T]6574,arachno.philia[/T][T]5853,SaRCoPhiLiuS[/T][T]156325,ErtanGulen[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiSoSiKiaNÇevrimiçi

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrimiçi
Yönetici
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2021 11:26
Merhabalar,
Yönetim adına cevap vermek istiyorum bu yazılanlara.

[QUOTE=Arifhb]

Sevgili Armağan;

Ben bu konunun ve tiye alınan muhabbetin bahsettiğin gibi safiyane olduğunu düşünmüyorum. Hedef de belli, muhabbet de. Gerçek kişi veya kurumlarla ilgisinin olmadığını deklere etmen bu gerçeği değiştirmiyor.

[/QUOTE]

Konuyu bizde yönetim olarak açıldıktan sonra gördük ve birilerine hitaben yazıldığının farkındayız. Fakat konuda kimsenin adı geçmemiş ve kimseye söz hakkı doğuracak bir mesaj yazılmamıştır. Bu bağlamda konu tartışmaya dönemezdi ve bu durum da konu kurallara aykırı olamamaktaydı.


[QUOTE=Arifhb]



Eleştiri olması iyidir. Herkes istediği konuyu destekli argümanlarla eleştirebilir. Dozu kaçtı mı o iş eleştiri değil, aşağılama ve küçük düşürmeye giriyor ne yazık ki! Eleştirinizde sonuna kadar haklıydınız. Fakat bu şık olmadı; haklılığınıza gölge düştü. Bu konuya gizli (!) özne olan arkadaşın dışında üçüncü şahıslar da tiye alındı sevgili Caner bey tarafından. Ne alakası vardı mesela?

Üstelik forumda bundan daha masum dalgaya alma girişimlerine göz yummayan yönetim ne hikmetse bu linçe göz kırpmakla kalmayıp ortak da oldu. Nerede kaldı adalet? Dostu haksız da olsa kayır, göz yum; huy kaptığın insana dostun tarafından giyotin çekilince ipin bir ucundan da sen tut! Güveni kalır mı insanların? Şikayet edecektim ama kimi kime şikayet edecektim bu durumda? Yazık vallahi!.. Bu açıdan bakıldığında çete de derler, başka yaftalar da bulurlar! Diyene de neden dediğinin hesabı sorulamaz! Bırakılan intiba bu..


[/QUOTE]

Eleştiri olması elbette iyidir. Forum sitelerinin temel amacıda yanlışı eleştiri ile doğruya evrilmesini sağlamaktır. Bu bağlamda yapılan iyi yada kötü eleştirilere müdehale edemeyiz. Konuda kimsenin adı geçmediğinden kimsenin aşağılandığını yada küçük düştüğünü zannetmiyorum. Konuya mesaj yazan üyelerin tamamı yazdıklarını dikkatle seçmiş ve kimseye söz hakkı doğurtmamıştır. Bahsettiğiniz şahsın konusunda bile sirsürü mesaj silinmişken bu konudan tek mesaj dahi silinmemiştir.
Daha masum dalgaya alma girişimlerinden bahsetmişsiniz. Evet, kimseye sizinde bahsettiğiniz gibi alanen dalga geçme, isim vererek yapmasına izin vermedik şimdiye kadar. Yönetim olarak linçe göz kırpmayıp ortak olduğumuzu yazmışsınız. Yazılı olan kurallara uyduğu sürece forumda kimsenin mesaj yazmasına yada konu açmasına karışamayız. Site benim değil. Diğer yönetici arkadaşlarında değil. Bizlerde sizler gibi üyeyiz foruma. Site sahibi Refet Bey gerekli görürse bu yetkilerimizi sorgusuz sualsiz elimizden alma hakkına sahiptir. Diğer yandan dostumuzu kayırdığımızı söylemişsiniz. Bu durumda Armağan beyin en azından benim dostum olduğunu nereden biliyorsunuz. Böyle bir iddia atmışsınız ortaya ve bu durumu ispatlamanızı isteyeceğim sizden. Şu ana kadar benim Armağan bey ile en ufak bir iletişimim olmamış, mesaj yazmamış, herhangi bir sosyal mecrada ekli değildir. Sizde dostlarınızla bu şekilde mi iletişim kurmaktasınız?

Şikayet edebilirsiniz sonuçta sitenin işleyen bir şikayet istek sistemi bulunmaktadır. Ve şundan kesinlikle emin olun bu konuda bizi şikayet etseniz o şikayetle ilgilenecek olan yöneticinin bu konu ile alakası olmaması gerekir gibi bir kuralımız var. Konuyla en alakasız yönetici kimse şikayet ona paslanır ve tamamen tarafsız olarak olayı değerlendirir. Kim haklı kim haksız konuyla alakasız kişiler fikir belirtir. Bu konuya yapılan şikayette de gene aynı sistem işlemiştir. Konu kimsenin adı geçmediğinden kilitlenmesi yada kaldırılması uygun görülmemiştir. Bu sistem bu şekilde işlerken kimse yönetime çete diyemez maalesef.

[QUOTE=Arifhb]



Konuya malzeme olan arkadaşın ne kişiliği kaldı ne haysiyeti.. Üstelik işin buraya varacağı daha ilk mesajdan o kadar belliydi ki, yönetim bile bile müsade etti. Bu taraflı tutum, o arkadaşın yanlışını savunmasından daha ziyan bir hal aldı.

Ben dahil herkes birileri hakkına yeri geldi espri yaptı, yeri geldi atıştı, dalga da geçti ama bu kadar değil! Sebebi ne olursa olsun kimsenin bunu yapma hakkı yoktur.

Kimseyle ikili diyaloğa ve tartışmaya girmeyeceğim; fikrimi beyan edip köşeme çekileceğim ve hiçbir cevabım olmayacak geri dönüşlere..

Keyifli hobiler!

[/QUOTE]
Konuya malzeme olan arkadaşın ne kişiliği kaldı ne haysiyeti demişsiniz. Konudaki tüm mesajlar içinde bana isim belirterek bir kişiyi hedef almış bir mesaj gösterin ben dahil tüm mesaj yazanlara gerekli uygulamayı yaptıralım. Müsaade etmememiz için bir neden yok ortada. Hani ortalarda dolaşan bir laf vardır, Bu işin böyle olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam şeklinde. Bu konuda tam olarak bu şekildedir. Site işleyişinde ispatsız müdahale hakkı kimsede yoktur. İspat yoksa müdahalede yoktur.

[QUOTE=Arifhb]

Ben dahil herkes birileri hakkına yeri geldi espri yaptı, yeri geldi atıştı, dalga da geçti ama bu kadar değil! Sebebi ne olursa olsun kimsenin bunu yapma hakkı yoktur.

[/QUOTE]

Evet en önemli kısım burası bana göre. Sizde tasarım yapıp konular açıyorsunuz. Eleştiri alıp konu hakkında düşüncenizi paylaşıyorsunuz ve neyi neden o şekilde yaptığınızı açıklıyorsunuz. Forum sayfasına girerek bir tanıtım açıyorsanız iyi yada kötü eleştiri geleceğini de biliyorsunuz demektir. Bahsettiğiniz kişinin konularını incelerseniz aradaki farkı göreceksiniz. Örneğin ben konunuza bir hususu beğenmediğimi yazsam siz aslında o konunun benim düşündüğüm gibi olmadığını, doğal ortama uyum sağlaması için yapıldığınızı, evet doğal ortamında yok ama su şartlarının eşitlenmesi için bu gibi hilelere başvurmanız gerektiğini, vs. vs. açıklayacaksınız. Yanlışsam düzeltin. Ben yaptım oldu tavrı takınıp " o kadar araştırdım ben, sen benden daha mı iyi bileceksin" demezsiniz diye düşünüyorum. Yada benim lafımı havada bırakacak şekilde sadece teşekkürler yazmazsınız sanırım. İkili görüşmelerde önemli olan kısım iki tarafında birbirine olan saygısıdır. İkimiz arasında ki herhangi bir muhabbette siz bana saygı göstermezseniz yada ben size saygı göstermezsem herhangi bir konuda bilgi alışverişi yada tartışma yaşayabilirmiyiz? Bence hayır.

Burada bu konunun çıkış kaynağı aslında burasıdır.

İyi yorumlara uzun uzun cevaplar verirken yapılan eleştirilere tşk, saol vs kısa ve umursamaz tavırlar takınılmakta ve "bu tasarım yabancı sitelerde 3-5k like almaktadır" diyerek yorum yapanı aşağılamakta ve küçük düşürmektedir. Bir kişi bana bir eleştiri yaptığında bunun neden kaynaklandığını düşünürüm ben. Ne hatam varda bu eleştiri geldi bu adam neden bu şekilde dedi diye bi özeleştiri yapmam gerekir. Aklı başında herkes bu şekilde düşünür diye tahmin ediyorum. Bahsi geçen kişi ise takındığı tavırla "siz kimsinizde işime karışıyorsunuz" der gibi hareket edince (bu şekilde dememiş ama tavırların anlamı buraya gelmektedir) bu şekilde mizahi bir konu ortaya çıkıyor. Bu şekilde olunca da olaya bir tepki doğuyor. Bu konudaki mesajlar nasıl ki kurallara uygunsa o kişinin mesajlarıda uygundur. O kişiye yaptırım uygulanmıyorsa buradaki kimseyede yaptırım uygulanmaz.

Konun un daha fazla uzamaması ve amacından sapmaması için konuyu kilitliyorum. Belli bir süre sonrasında da tamamen sileceğim.

Herkese kolay gelsin.
Saygılar,


Beğenenler: [T]202876,AmazonDream[/T][T]60172,Mikail Erdoğan[/T][T]158552,Starion[/T][T]29591,Neothauma [/T][T]228875,uygar27[/T][T]130330,bilentungul[/T][T]127461,Foae[/T][T]66167,Espramour[/T][T]213236,Aplot[/T][T]6574,arachno.philia[/T][T]6691,MertA[/T][T]228388,AquaticPlant[/T][T]36244,Berkant[/T][T]151628,Mete Duru[/T][T]63094,MeteHan80[/T][T]221345,Emre Yıldız[/T]
Teşekkür Edenler: [T]202876,AmazonDream[/T][T]60172,Mikail Erdoğan[/T][T]29591,Neothauma [/T][T]228875,uygar27[/T][T]6574,arachno.philia[/T][T]131352,-doctore-[/T]
+1: [T]202876,AmazonDream[/T][T]60172,Mikail Erdoğan[/T][T]228875,uygar27[/T][T]36244,Berkant[/T][T]63094,MeteHan80[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir