Yavru Bettalar Hakkında


CerkesTetraÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2019
İl: Zonguldak
Mesaj: 127
CerkesTetraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2019 00:19
Herkese selamlar. Geçen hafta perşembe günü bettalarım yumurtladı. Cumartesi yavrular yumurtadan çıktı. Birkaç saat önce de yavrular serbest yüzmeye geçtiler. Ben de erkeği ayırdım. Şu an derinlere çok inmemek şartıyla (bazı cesaretliler kesin erkekler, iniyorlar 😁) yüzeyde geziniyorlar. Merak ettiğim konu okuduğum bir yazıda ışığı sakın kapatmayın yazıyordu. Bu kural erkek alınana kadar mıydı? Işığı geceleri söndürebilir miyim? Bir de artemia çıkaramadım nasıl beslememi önerirsiniz. Şöyle bir şey yaptım. Kuşbaşı et ve muz kabuğunu bir kaseye suyla birlikte koydum. Yine okuduğum kadarıyla suyun üzerinde beyaz bir tabaka oluşuyormuş. Onu verebilirmişim. Bu konu hakkında da bilginiz var mı. Şimdiden çok teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ternapiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/02/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 5515
ternapiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2019 00:28
[QUOTE=CerkesTetra]Herkese selamlar. Geçen hafta perşembe günü bettalarım yumurtladı. Cumartesi yavrular yumurtadan çıktı. Birkaç saat önce de yavrular serbest yüzmeye geçtiler. Ben de erkeği ayırdım. Şu an derinlere çok inmemek şartıyla (bazı cesaretliler kesin erkekler, iniyorlar 😁) yüzeyde geziniyorlar. Merak ettiğim konu okuduğum bir yazıda ışığı sakın kapatmayın yazıyordu. Bu kural erkek alınana kadar mıydı? Işığı geceleri söndürebilir miyim? Bir de artemia çıkaramadım nasıl beslememi önerirsiniz. Şöyle bir şey yaptım. Kuşbaşı et ve muz kabuğunu bir kaseye suyla birlikte koydum. Yine okuduğum kadarıyla suyun üzerinde beyaz bir tabaka oluşuyormuş. Onu verebilirmişim. Bu konu hakkında da bilginiz var mı. Şimdiden çok teşekkürler.[/QUOTE]

Işık, erkek yumurtaları/yavruları yuvada tutmakta zorlanmasın diye açık kaldı, artık kapatabilirsiniz.

Yem olarak hazırlık yaptınız sanıyordum, bilseydim infusoria hazırlayın derdim ama akvaryumda zaten vardır biraz...

Yumurta sarısı verebilirsiniz, yavru yemi ya da mikro kurt alabilirsiniz, en kötü ihtimalle kuru yemi ufalayarak verebilirsiniz.

Bahsettiğiniz şeyi beğenmedim ama kullanılır mı, bilgim yok.

Beğenenler: [T]205105,çulsuz[/T]
Teşekkür Edenler: [T]212780,CerkesTetra[/T]
+1: [T]197989,ceyh[/T][T]205105,çulsuz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceyhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 10313
ceyhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2019 00:40
Suda et bana da iyi bir fikir gibi gelmedi, bir parça haşlanmış brokoli soğuduktan sonra bir miktar moss ve akvarumdan alınacak suyla bekletilirse, önce bulanıklık oluşur ve sonra durulursa infusoria kültürü hazır olur diye bir videoda görmüştüm. Şu an böyle bir kültür başlatmakta geç kalmış olabilirsiniz, artemia için ise muhtemelen henüz erken. Akvaryumunuz büyüktü diye hatırlıyorum, şimdilik yeterli infusoria olabilir, yumurta sarısı verirseniz haşlanmış yumurtanın sarısını (tamamını da değil, 1/4 gibi, kalanını streçe sarıp birer öğünlük olarak dondurabilirsiniz) bir miktar akvaryum suyunda iyice ezip dinlendirin, durulduktan sonra suyun üst kısmındaki duru bölgeden alıp verin, sarının kendisi suyu bozacaktır. Mikro kurt ya da artemia hazırlıklarınızı tamamlayın bu arada.

Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T][T]205105,çulsuz[/T]
Teşekkür Edenler: [T]212780,CerkesTetra[/T]
+1: [T]213398,ternapi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir