Yeni Akvaryum için tavsiyelerinizi bekliyorum


rebelliousloverÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2015
İl: Konya
Mesaj: 64
rebelliousloverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2015 18:19
Merhaba Herkese, 
Adım Furkan 23 yaşındayım . Konya Selçuk Üniversitesinde öğrenciyim.

22 litre civarındaki tankımı bitki akvaryumuna çevirdim. Forumda edindiğim bilgilerle yola çıkmış bulunmaktayım. Burada tecrübe edinip büyük tanka geçmek niyetindeydim ancak küçük tankta işim daha zormuş sanırım . Biraz Geç farkettim.

Akvaryumda 100L/h şelale , ısıyı 24 dereceye sabitleyebilcek ısıtıcı , hava motoru , yanlış hatırlamıyorsam jbl marka maya tozu ve internetten difüzor diye aldığım bir aparat mevcut. 


En dibe hindistan cevizi torfu yaydım üzerine 3-4 cm kalnlğnda resimde görülen kumdan serdim. Bitkileri ektim. İlk başta aydnlatmam 6 w tı. Günde bir adet co2 hapı atyordum. Mayayı daha kurmamıştım. 4 gün sonra bitkilerim sararmaya başladı. Eski florasanı çıkarıp 8 w lık 3 tane t5 florasan taktım. Bitkilerin rengi biraz kendine gelmeye başladı. Ama hala yeterince sağlıklı olduklarını düşünmüyorum. Şu an 7. günümdeyim.


jbl marka mayayı 2.5 litrelik pette hazırlayıp 5 litrelil bir şişeye aktardım. Kapağına suyun geri kaçmasını engelleyen bir aparatı monte edip güzelce silikonladım. Ama difüzör diye aldığım aparattan herhangi bir gaz çıkışı şuana kadar göremedim. 2 gündür bekliyorum. 

Akvaryumda 1 adet çöpçü 2 adet zebra diye bildiğim balık , 3 adet neon tetra , 10 kadar ramshorn salyongoz var. Gayet mutlu gözüküyorlar. Hacim küçük olduğu için daha fazla balık almayı düşünmüyorum ama 2-3 tane sae nin faydalı olacağını düşünüyorum.

Öncelikli hedefim bitkilerin ve balıkların sağlıklı bir şekilde yaşaması , daha sonrada boylanması. Bu doğrultuda neler yapmam gerekiyor?. mayalı sistemimdeki hata nedir? Sağ taraftaki bitkileri budarsam , kalan kısımlar boy vermeye devam eder mi? 

Bu konularda bana yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim. Konyada bulunan arkadaşları çay içmeye beklerim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir