Yeni Akvaryum Kurdum .


xecutioner77Çevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2018
İl: Yalova
Mesaj: 20
xecutioner77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2018 01:42
Öncelikle forumda yeniyim ama ilk keşfettiğimde bile birbirinize olan yardımcı tavrınızı çok beğendim. 19 yaşındayım pek sosyal bir tip olmadığımın ve ev-iş trafiğinde olduğumdan ötürü kendime bir uğraş arama niyetindeydim ve sonuç olarak akvaryum almak istedim. Şimdi her şeyi size detaylı şekilde anlatacağım. Yanlış yaptığım yada yapmadığım veyahut yapmam gereken şeyler ile ilgili yardımcı olursanız gerçekten çok mutlu olurum. Öncelikle 85x44x33 bir tank aldım. aldığım gün soktum bunu banyoya temiz bir bulaşık süngerinin yeşil yüzü ile iyice yıkadım. Ve tamamen bundan sonrasını petshopçı arkadaşın yönlendirmesi doğrultusunda yaptım. Tankı üstte 10 cm kadar bir boşluk kalana kadar doldurdum. 4 adet de kaya tuzu galiba tablet şekilde onları da akvaryuma attım dırek öyle. Ve aynı yerden aldığım aquawing markasının aq510f modelli iç filtresini çalıştırdım. Bu filtreyi ne zaman durdurup temizlemek istesem pislik tekrar akvaryuma boşalıyor sorunlu bir motormuş acemilik işte... Ardından aynı yerden aldığım çift çıkışlı eurostar marmara sb348 hava moturunu 45cm lik akvaryumun dibindeki hagen küçük parçacıklı kumun altına gömdüğüm sert uzun hava taşına taktım. Bu arada diğer çıkış boşuna üflüyor. Bunları da yaptıktan sonra yine aynı arkadaşın vermiş olduğu biyo aquacure contrablue çözeltisi var akvaryum suyu çözeltisi yazıyor bundan 5 damla bide contra Ichthyo metilen mavisinden de bir 5 damla attıktan sonra tam 24 saat bu şekilde çalıştı akvaryum. ardından yine aynı yerden aldığım ortama boyları 4 5 cm olan 4 adet japon balığı ve bir tane bunlardan daha küçük teleskop balığımı akvaryuma aktardım. Aktarmayı da yine sizin forumlardan okuyarak uyguladım. Poşeti suya koydum 10 dk bekledım sonra ayrı kapta poşeti yırttım. 5 er dk ara ile bir çay bardağı kadar suyu akvaryumdan oraya aktardım 4 defa da bu işlemi yaptıktan sonra balıkları akvaryuma koydum. şuan balıkların akvaryumdaki 3. günleri ama bir gariplik var gibi. Balıkların hepsi sürekli duyun dibindeler ve çok hareket etmiyorlar ama teleskop balığının keyfi gayet yerinde yem atıyorum yukarı çıkıyor yiyor ama diğerleri hep aşşağıda toplu şekilde duruyor yukarı çıkıp da yemi yemiyorlar. Benim düşüncem acaba bizim evde biraz soğuk ısıtıcı da almadım ondan mı kaynaklanıyor. Bu normal sert pond galıba o yemlerden atmıştım. Gidip bu ahm markasının yemini aldım böyle ince bir yem a4 kağıdı gibi ama onuda yemiyorlar hatta teleskop bile bi tadına baktı daha da yemedi. Evet durum tam olarak bu elimden geldiğince eksiksiz anlatmaya çalıştım. Balıkları kaybetmek istemiyorum. En yakın zamanda da 100 watt lık bir ıstıcı almayı düşünüyorum. Umarım ondan kaynaklanıyordur. Hasta falan olmazlar yada şoka girmezler. pek bir bilgim yok balıklar hakkında 4 gündür araştırıyorum, soruyorum umarım bana yardımcı olursunuz. bende balıklarımı kaybedip bu hobiden soğumak istemiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrimiçi

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21457
KınayuÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2018 03:49
Selamlar kardeşim ,
Yeni kurulumun hayırlı olsun bu güzel hobimizi seçerek formumuz ve aramıza hoş geldin [:iyi:] Kurulumda yeni başlayan arkadaşların malzeme balık canlı aldığı yerler bu akvaryumcu olabilir petshop olabilir. Çok iyi bilgili ve yetkinleri olabildiği gibi yalan yanlış eksik kopuk kopuk bilgi yönlendirmeleri olduğu gibi ticari olarak mal ve malzeme satma olur olmadık canlıları vermelerine yönlendirmelerine bizlerde burda zaman zaman şahit olup denk gelmiyor değiliz.
Öncelikle ilk göze çarpan eksiklik ve yanlış olduğunu düşündüğüm konulara değineyim .
1 - Akvaryum kurulduktan sonra 24 saat sonra balık eklemek yanlış çok çok bir elzem durum yoksa aciliyet gerektiren.
2 - Akvaryuma eklenen su hazır hale gelsin diye su düzenliyici kullanmışsın doğru yapmışsın daha mavi metileni kullanmana hiç gerek yoktu yersiz olmuş ama bakteri döngüsü oluşmasını biraz beklesen iyi olurdu. Kaldıkı bu oluşum oluşmuş bile olsaydı tuz atıp peşi sıra mavi metilen kullanman bu oluşumun geri başa dönmesine sebebiyet verecekti baltalayacaktı yanlış bir uygulama olmuş .
3 - Evinin soğuk olduğunu söyleyip olur olmaz malzeme satmaya çalışan akvaryumcu petshop cunun onu atlayıp satmaması,da ilginç olmuş . Bir adet litrenle doğru orantılı ısıtıcı edinmende almanda fayda vardır.
Benim sana tavsiyen sürekli kurulumuna benzer açılmış konuları araştır ve oku iç filtredeki benzer sorunları yaşamamak kurulum ve suyun hazır hale gelmesi canlı seçimi ve eklenmesi sürekli balıklarının sağlıklı olduğuna emin olduğun ve samimiyetine güvendiğin bir akvaryumcu veya petshop belirleyerek bulunduğun yere yakın canlı ve malzemelerini yemlerini ordan alman [:iyi:]

Beğenenler: [T]178099,YavuzEdro[/T][T]211054,xecutioner77[/T][T]179068,Superozo[/T]
Teşekkür Edenler: [T]211054,xecutioner77[/T]
+1: [T]208847,pengasusboi[/T][T]211054,xecutioner77[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pengasusboiÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 377
pengasusboiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2018 05:31
Yaklaşık 115 litre su alıyor akvaryumunuz. İç filtreyle performans alamazsınız. Size tavsiyem hem mekanik hem de biyolojik filitrasyon için orta halli bir dış filtre edinmeniz yönünde olacak. SunSun markasının modelini hatırlamadığım lakin hem fiyat hem de performans açısından başarılı bir ürünü var. Forumda aratırsanız daha performanslı filtre önerileri de bulabilirsiniz. İlk adımınız dış filtre ve ısıtıcı(mümkünse 200w) almak olsun.

Balıklarınız içinse; "yeni tank sendromu" diye bir başlığımız daha var forumda. Dışarıdan eklenen balıklarda görülen bir durum. Hele ki yeni kurulan ve biyolojik ortam oluşmamış kurulumlarda, balıkları erken koymak sürü sürü sıkıntılar doğuruyor. Başlangıçta bakteri ortamı oluşması için tankınızın boş bir şekilde en az 1-2 hafta çalışması gerekir. Boş tanka balık yemi atarak nitrifikasyon bakterilerini tetikleyebilirsiniz. Aynı zamanda Sera ve Tetra markalarının bakteri kültürü ürünlerini alıp bu süreci hızlandırabilirsiniz.

1-2 haftanın sonunda %20 su değişimiyle birlikte, balıklarınızı aşılama metoduyla tanka ekleyip, 1-2 gün boyunca ışık, ses ve stres yaratıcı etkenlerden izole bırakırsanız sonunda akvaryumun ışığını açtığınızda yuvalarına alışmış, attığınız yemlere burun kıvırmayan, renkleri formları sağlıklı canlılarınızla güzel bir başlangıç yapmış olursunuz.

Dipnot: Akvaryumcuların her dediğine kesinlikle inanmayın, çoğu pazarlama stratejisi altında tecrübesiz hobiseverleri mağdur ediyorlar. Bir ürünü, balığı ya da herhangi hobi malzemesini edinmeden önce araştırıp almanız her zaman daha garanti sonuçlar getirir.

Beğenenler: [T]81103,Kınayu[/T][T]210364,alicichlid[/T][T]211054,xecutioner77[/T][T]211013,Allycskn[/T][T]179068,Superozo[/T]
Teşekkür Edenler: [T]211054,xecutioner77[/T]
+1: [T]81103,Kınayu[/T][T]211054,xecutioner77[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

xecutioner77Çevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2018
İl: Yalova
Mesaj: 20
xecutioner77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2018 21:11
Yaptığınız yorumlar için çok teşekkür ederim. Yaptığım hataları sizin ve forumun sayesinde yavaş yavaş anlamaya başladım. Yaptığım hataları söylemişsiniz ama şuanda ne yapmam lazım? Öncelikle değerli abim 200watt ısıtıcı demiş, önceliğimi ısıtıcıya veriyorum o zaman 200 watt fazla mı gelir 100 yeterli mi? Bir diğer konu tekrar teşekkür etmek istiyorum Barış abime Sunsun markasını araştırdım. Sunsun HW-603B modelini buldum. Hem ekonomik hemde hoş geldi bana. Yarın ilk iş siparişimi vereceğim. Isıtıcıyı da dönüş yaptığınız anda vericem. Peki değerli abilerim şuanda akvaryuma yada suya herhangi bir müdahale yapmam gerekiyor mu? Ben hali hazırda sürekli su dinlendiriyorum. 4-5 günde bir bu suları yüzde 20 dip çekimle ilave etsem o baştaki hatamı telafi edebilir miyim? Yada daha mı sık sık dip çekim yapıp dinlenmiş su takviyesi yapmam gerek? Bir diğer konu da balıkların beyaz benek olmasından çok korkuyorum. Şuan bir belirti yok ama bu hastalanmayacakları anlamına gelmiyor. Ben şu sarımsaklı pond vermeyi denesem mi? Ayrıca konuyu açarken dediğim gibi 2 çeşit yemim var. Bir gün onu bir gün onu veriyorum. Sarımsaklıyı her seferinde mi yoksa onu da bir periyot şeklinde vermem gerek? Ayrıca ıspanak ve bezelye konusunda da yardımcı olursanız sevinirim. Bu ikisini ne sıklıkla haşlayıp vermem lazım periyodik mi balıklarda bi kabızlık görülmesi durumunda mı sadece? Son olarak modelini söylemiş olduğum dış filtre hakkında bilgisi olan öneren varsa ona göre onu da p.tesi almaya düşünüyorum. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. İyi forumlar. Sağlıklı akvaryumlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pengasusboiÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 377
pengasusboiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2018 21:41
-200 demişim ama imzanızdaki tanka 100w yeterlidir.
-2-3 günde bir dip çekimiyle su değişimi yapabilirsiniz.
-Önümüzdeki bir kaç ay mutlaka kenarda dinlendirilmiş su bulundurmanızda fayda var.
-Japonlar soğuk su sever aslında, çok aşırı ısı değişiminden kaçındığınız taktirde kolay kolay beyaz benek olmazlar. (Stres faktörlerini de göz ardı etmemek lazım)
-Sarımsaklı yemi haftada 1-2 gün verseniz yeterlidir. Ispanak ve bezelyeyi de 2-3 günde bir kez verebilirsiniz. Kabızlık belirtisi olduğunda zaten kabız olmuş oluyor, dediğim düzende yemlerseniz hastalığın önüne geçmiş olursunuz.
-Yem çeşitliliğini arttırmanız her zaman olumlu katkı sağlar. Balıklarınızın form ve renkleri daha iyi ortaya çıkar. Pelet, pul ve dip yemleri olarak çeşitli markaların güzel, besleyici ürünleri mevcut. Ben tetra ürünlerini tavsiye ederim. Goldfish temalı ürünlerine bir göz atın isterseniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

xecutioner77Çevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2018
İl: Yalova
Mesaj: 20
xecutioner77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2018 01:05
Sonunda korktuğum başıma geldi. O kadar hazırlıksız yakalandım ki anlatamam dinlenmiş suyum yok. Yedek akvaryum yok ısıtıcı yok. bir tane ısıtıcı bulamadım petshopçılarda. 25 50 watt var hep. İnternetten de söyledim daha gelmedi. Şuan balıklarımdan birisi beyaz benek oldu. Muhtemelen soğuk sudan. Ama şuan ne yapmam konusunda kararsız kaldım. Ana tanka metilen mavisi mi damlatsam yoksa tuz mu katsam? Umarım cevap hızlı gelir yoksa metilen mavisi katmayı düşünüyorum. Döngü sıfırlansın umurumda değil. En baştan başlarım. Ama balıkları kaybetmek istemiyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/211054/301120180104581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/211054/301120180105011.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/211054/301120180105051.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

WubihCALEÇevrim Dışı

Kayıt: 28/12/2016
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 316
WubihCALEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2018 01:33
Balığı ayrı bir kaba koyun. Boş duran hava hortumunuda ona koyun. Metileni onda kullanın. Hastalığın en güzel ilacı 30derece ve bol su değişimi. Isıtıcı gelene kadar idare etmeye çalışın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

xecutioner77Çevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2018
İl: Yalova
Mesaj: 20
xecutioner77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2018 01:56
Şuan 2 tane balığımı bu geniş bir kovaya yerleştirdim. Üstüne laptop çantası koyup yanlarını iyice kapadım. Ayriyetten odanın içerisinde bir de elektrikli soba yaktım. Bir hortumla hava makinesinden kovaya boru uzattım oksijen için 4 damla da metilen mavisi damlatmıştım. Şuan yapacak birşey kalmadı galiba. Ama hala yem konusunda tereddütteyim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alicichlidÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2018
İl: Izmir
Mesaj: 288
alicichlidÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2018 09:06
Beyaz benek için metilen mavisi ile banyo yaptırın diyenler var. Ben denemedim ama vucudu çok sarmışsa olabilir. Kulak çöpüyle de paraziti yerinden oynatabilirsiniz. Isıtıcı olsaydı işiniz çok daha kolay olacaktı. :(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eflatun61Çevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2018
İl: Trabzon
Mesaj: 313
Eflatun61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2018 09:25
Sunsun 603b kullanıcısı olarak söylüyorum gerçekten iyi bir ürün ancak sizin akvaryumunuza uygun değil çünkü 75 litreden sonra güzel temizlemiyor hatta çok verimli alışması için 50 litre 115 litre yi tertemiz yapama z tek başına bilgilendireyim.

+1: [T]209475,sobetta[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

xecutioner77Çevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2018
İl: Yalova
Mesaj: 20
xecutioner77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2018 13:29
Öncelikle hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim. Şu anda ısıtıcı aldım ve termometre ile birlikte kovanın içerisinde karanlık bir vaziyette bekliyorlar. Bugün ısıtıcı almaya giderken ayrıca dükkanlara dış filtre içinde bir gözlem yaptım. Bana önerebileceğiniz ortalama 200 250 TL civarında bir dış filtre var mıdır? Baktığım yerlerde quick marka dış filtreler bulunmaktaydı 1000 1200 ile 1500 modelleri var . Ortalama 250 TL'den başlayan fiyatları var ve giderek yükseliyor. Bu filtreyi kullanan arkadaşlar varsa öneriler mi ya da başka birlikleri uygun ama iyi her türlü filtre önerisi ne açığım. Şimdiden herkese cevaplar için teşekkür ederim

An itibari ile balıklarımdan birisini kaybettim. gerçekten suçluluk hissediyorum. Isıtıcıyı da almama rağmen zamanında müdahale edemedim. Şuan son kalan balığımı da kaybetmemek için uğraşıyorum. Ayrıca merak ettiğim şey ana tankımda hala bu salgın devam ediyor olabilir mi? ana tanka bir müdahale etmeme gerek var mı? Oradaki balıklarda gözle görülen herhangi bir sorun yok gibi. Orada su 15 16 derece kaptaki su ile şuan 27 derece.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fma3280Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/09/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 713
fma3280Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2018 15:58
[QUOTE=xecutioner77]Öncelikle hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim. Şu anda ısıtıcı aldım ve termometre ile birlikte kovanın içerisinde karanlık bir vaziyette bekliyorlar. Bugün ısıtıcı almaya giderken ayrıca dükkanlara dış filtre içinde bir gözlem yaptım. Bana önerebileceğiniz ortalama 200 250 TL civarında bir dış filtre var mıdır? Baktığım yerlerde quick marka dış filtreler bulunmaktaydı 1000 1200 ile 1500 modelleri var . Ortalama 250 TL'den başlayan fiyatları var ve giderek yükseliyor. Bu filtreyi kullanan arkadaşlar varsa öneriler mi ya da başka birlikleri uygun ama iyi her türlü filtre önerisi ne açığım. Şimdiden herkese cevaplar için teşekkür ederim

An itibari ile balıklarımdan birisini kaybettim. gerçekten suçluluk hissediyorum. Isıtıcıyı da almama rağmen zamanında müdahale edemedim. Şuan son kalan balığımı da kaybetmemek için uğraşıyorum. Ayrıca merak ettiğim şey ana tankımda hala bu salgın devam ediyor olabilir mi? ana tanka bir müdahale etmeme gerek var mı? Oradaki balıklarda gözle görülen herhangi bir sorun yok gibi. Orada su 15 16 derece kaptaki su ile şuan 27 derece.[/QUOTE]

Merhaba;

Öncelikle geçmiş olsun. İlk başlangıçlarda maalesef böyle üzücü durumlar olabiliyor. Bu durumda akvaryum kurulumuna yeniden başlamanız daha doğru olacaktır.
Akvaryumu temizleyip ( suyu komple boşaltın-kaya tuzu ve ılık su ile güzelce yıkayıp iyice durulayın ) Zemine Japon balıklarına uygun küçük-minik taşlar koyun ve akvaryuma çeşme suyunu ekleyin. Suya, Sera Bio Nitrivec ve Sera Aquatan Su Hazırlayıcısı ekleyerek ( Tabii kullanma talimatlarına uygun olarak ), Dış filtreyi içinde malzemeleri ( substrat+biyolojik sünger+elyaf) tam dolu olacak şekilde kurun. Dış filtreyi, Akvaryum içinde balık yokken boş şekilde 1 hafta kadar çalıştırın. Daha sonra canlıları tedarik edin ve aşılama yöntemi ile akvaryuma ekleyin. Sayıya ve türe iyi karar verin daha sonra akvaryuma balık eklemek problem çıkartabilir. Eski sağlıklı balıklarınızı başka bir tank da tedbir amaçlı tedavi ederek yeni kuruluma ekleyin

İyi Hobiler...
[EDIT]fma3280,2018-11-30 16:02:06[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brownorumÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 30/09/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 1773
brownorumÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2018 02:05
[EDIT]brownorum,2020-12-23 12:13:30[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

xecutioner77Çevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2018
İl: Yalova
Mesaj: 20
xecutioner77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2018 20:05
Göktan kardeşim sen olayı hiç anlamamışsın galiba. Burada kurulum nasıl yapılır gibisinden bir soru sormadım ben. Sadece beyaz benek olan bir balığım var onu karantina akvaryumuna almıştım zaten. Ana tankı en baştan temizleyip tekrardan kurulum yapmama gerek var mı gibisinden bir soru sordum. Ama gelen cevap temizlik bakteri oluşumu ve filtreler... Acaba sizce daha önce hiç akvaryum kurulmadı ve bu balıklar salonda koltuğun üzerinde mi beyaz benek oldular. :D Cevaplar için teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir