Yeni Bitki Akvaryumu Kurulumu


hhyagmurogluÇevrim Dışı

Kayıt: 11/05/2015
İl: Bursa
Mesaj: 29
hhyagmurogluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2015 09:30
Merhaba arkadaşlar. 100*40*50 tankıma yeni kurulum yaptım.  Co2 ve bitki gübresi kullanmaktaım. 
Balıklarım küçük akvaryumda yaşamaktalar. Bunları ana tankıma almak istiyorum. 
Balıklarım 5 dişi 1 erkek lepistes, 2 balon moli, 2 neon, 1 leopar vatoz, 4 küçük vatoz (atocet gibi bişi demişlerdi hatırlyamadım :)) 1 çöpçü, 3 amano karides, 1 kiraz karides bulunmakta.

Elimde 30 ml sera aquatan bulunmakta. Bunu kullanmama gerek var mı?

Nasıl bir yol izleyeyim sizce?

Şimdiden teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AGARTALIÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/06/2013
İl: Adana
Mesaj: 837
AGARTALIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2015 12:44
Suyunuz eskidikçe balıkları da aralıklı olarak alıştırma yöntemiyle bir kaç gün arayla azar azar ekleyebilirsiniz. Aquatan kullanmanıza gerek yok. Zaten akvaryumu kurmuşsunuz. Suyun eskimesini beklemenizi öneririm. Sağlıcakla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emirhan167Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/02/2015
İl: Ankara
Mesaj: 1103
emirhan167Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2015 10:41
Merhabalar 

Öncelikle hayırlı olsun.Başlangıç için çok iyi  bir akvaryum olmuş.Daha da zaman ilerledikçe bitki eklemesi yapabilirsiniz ve mango kökleri fakat akvaryumun üstüne rafya mutlaka konulmalıdır.Rafyayı hazırladıktan sonra gine aynı ip ile 4 taraftan bağlamanız yeterli olacaktır.Akvaryumdaki baloncuklar kayıp olduğu,klor kokusu azaldığı zaman koyabilirsiniz.Benim tavsiyem en az 2 gün bekletin fakat ben 1 hafta beklettim.Balıkları ekledikten sonra ölüm,kalım olacaktır üzülmeyin,benim bile şuan bir afet yaşandı ve akvaryumum da 10 adetten az balık var,balıklarınız eğer böyle olur ise bekleyin 1 ay kadar öyle balık atın
2-3 turdan sonra oturmaya başlar akvaryumdan su çekmenize gerek yoktur.Azalınca bir kova-plastik şişe vs. gibi bir yere çeşmeden su koyun 2-5 gün beklettikten sonra akvaryuma koyabilirsiniz.İç filtre yi en fazla 15 günde bir temizleyin resimde göremedim fakat akvaryum çok başarılı bir çalışma olmuş.Benim tavsiyem balık alır iken hepsi iyi,güzel,sağlıklı,var ise aynı akvaryumcudan alınmalıdır.Balık alındıktan sonra 1 saat içinde eve getirilmeli,bir kovaya konup akvaryumdan da az miktar su konularak koya da 10 dakika kadar hava verilerek bekletilip akvaryuma su değil (Sadece Balıklar) konulmalıdır.Akvaryuma dışarı bir mekandan gelen su akvaryumun dengesini bozar ve ölümlere sebep olur.İlk kez balık gireceği için ölümler olacaktır.Sizin yapmanız gereken ise yarım veya 1 tatlı kaşığı en fazla bu miktarda tuz koymanızdır.Ve ölü balığı akvaryumda bekletmemek:Çünkü ölü balık zehir salgılar ve bu diğer balıkları da öldürür.Bu zehir ise bizim burnumuza pis bir koku olarak gelir.Akvaryumda bu koku bir kaç gün kalır.Daha fazla bilgi vereceğim fakat şuan aklıma gelenler bunlar.Sormak istediğiniz sorular var ise sorabilirsiniz.Kusuruma bakmayın şehir dışında idim ve dün gece geç geldim,mesajı bugün okudum.Bu hatamdan dolayı sizden özür dilerim.Tekrardan hayırlı olsun.

Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir