Yeni Bitkili Akvaryumda Sıvı Gübre Ve Işıklandırma


sefoÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2018
İl: Hatay
Mesaj: 34
sefoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2019 09:35
Arkadaşlar günaydın,
iç parazit sonrası sıfırdan 60*30*38 boyutlarında yaklaşık 68 litrelik akvaryumu kuralı 11 gün oldu. Suyun oturması için dış filtre ve hava taşı aralıksız çalıştırıldı.İlk kurulumda sera aquatan ve iki günden sonra her gün sera nitrivec eklemesi yapıldı.Ayrıca her sabah bir tutam pul yem suya atıldı. 9.gün iki elma salyangozu, 11. gün iki çöpçü balığı suya alıştırılarak eklendi.
Ayrıca 11.gün yeni gelen iki bağ Myriophyllum Spicatum Tilki Kuyruğu,bir bağ Cabomba Aquatica ve bir bağ Vallisneria Nana 'Saz' bitkilerinin ekimi yapıldı.(kum olarak hagen siyah kum var).Bu sabah bir tane dip yemi suya atıldı.Yarın da iki elma salyangozu daha ve cumartesi günüde diğer iki çöpçü balığını eklemeyi düşünüyorum. Ayrıca bu ayın sonunada 12-13 tane blue grass lepistes eklemek istiyorum.
CO2 sistemi kullanmıyacağım, elimde ReeFlowers Aquaplants All Inclusive Sıvı Gübre, ReeFlowers Aquaplants Potash ve Sera Florena Akvaryum Bitki Gübresi var ayrıca akvaryumda bir tane svlyana daylightstar T8 15 w ışıklandırma var.
Şimdi sorum şu bu günden itibaren ışıklandırma kaç saat yapmalıyım ve elimdeki gübreler yeterli mi? Ayrıca gübre eklemesini kaç günde ne kadar eklemeliyim?
Tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21458
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2019 19:00
Selamlar yeni kurulumunuz hayırlı olsun öncelikle [:iyi:] [:nazar:]
Tabanda öncelikle taban destek malzemesi olarak Hagenin altında Fondo Vivo Veya Jbl Aquabasis Plus 2 cm. gibi bir yapı olsa daha iyi olmazmıydı ?
Akvaryumda bakılacak bitkiler hangi türü kapsayacak ? High tech ( Bakımı zor bitkiler ) low tech ( Bakımı kolay bitkiler )
Low tech daha dusuk destekli bitkilerdir yani Işık besin ihtiyaci daha dusuk olan co2 olmadan,da yetiştirilebilen kolay sayilabilecek turler..high tech ise tam tersi.
Aydınlatma.
Az Işık isteyen kolay bitkiler için litreye 0,3 watt üzerinden,Daha zor bitkiler için litreye 0,6 watt floresan gücü üzerinden hesaplayabilirsiniz.
Sıvı gübre takviyeninin illaki yararı olacaktır. Oran ve orantısının akvaryum litrenize oranlamasıyla .

Teşekkür Edenler: [T]210936,sefo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir