Yeni Kesilmiş Asma Dalı Kullanımı


SuatttÇevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 50
SuatttÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2018 11:23
Herkese merhaba iyi hobiler.

Fotoğrafta gördüğünüz asma dalını dün kestim. Bazı dallarında üzüm yokken bazı dallarında ise üzüm vardı. Üzüm olan yeşil dalları kopardım. Geri kalan bu kısmın kabuğunu soydum. Soyarken bazı yerleri derin soydum ve yaş kısımla karşılaştım.

Bu üzüm asma dalını akvaryumda kullanabilmek için ne gibi bir işlemden geçirmeliyim?

teşekkürler [:)]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/146241/260820181122341.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6624
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2018 11:52
Kuru dal olunca bir defa kaynatmak yeterli oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SuatttÇevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 50
SuatttÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2018 12:05
[QUOTE=Kromatit]Kuru dal olunca bir defa kaynatmak yeterli oluyor.[/QUOTE]

Sorum bunla ilgili zaten. Kuru dal değildi. Kendim kestim. Nasıl işlem uygulayıp kullanabilirim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinanb85Çevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 508
sinanb85Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2018 12:28
[QUOTE=suat arslan]

Sorum bunla ilgili zaten. Kuru dal değildi. Kendim kestim. Nasıl işlem uygulayıp kullanabilirim?[/QUOTE]

bu şekilde yapacağınız tek işlem kurumaya bırakmak , bildiğim kadarıyla kuru olmayan agaç dalları kökleri vs. akvaryuma koymak sorun yaratabilir , aklıma mantıken gelen tek çare bu [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SuatttÇevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 50
SuatttÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2018 12:35
[QUOTE=sinanb85]

bu şekilde yapacağınız tek işlem kurumaya bırakmak , bildiğim kadarıyla kuru olmayan agaç dalları kökleri vs. akvaryuma koymak sorun yaratabilir , aklıma mantıken gelen tek çare bu [:)][/QUOTE]

bi kaç kişi ekmek fırınında ekmeklerin pişirildiği yere koy kurut dedi. [:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erhanyanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/12/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1012
erhanyanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2018 12:41
El değmeyecek bir yere bırakın seneye kullanırsınız[:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SuatttÇevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 50
SuatttÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2018 12:46
[:'(][x(]Seneye mi [:/]

Ekmek fırınında 1 saat kadar kurutup sonra kaynatmayı sonra da bi kaç hafta güneşte tekrar kurutmayı düşünüyorum. Sonra suda bekletip salınım yapıp yaomadığına baķacaktım [:?][:((][:'(]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6624
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2018 12:56
Kuruyken bile suya salınım yapar o. Sizi yanıltmasın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 4644
SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2018 13:02
Siz bu dalda çok ısrarcısınız, aynen fırınlayın, kaynatın, güneşte kurutun, kaynatın.
Ya da,
Bağ kenarlarında her zaman mevcut olan eski kurumuş dallardan temin edin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir