Yeşil Su Dalında Prof Seviyesinde Net Bilgi


ternapiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/02/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 5515
ternapiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2022 00:46
[QUOTE=MEZE] Yöneticilere talebimdir.
Ben bu konuyu silicem.
Sizden de artemia mı su piresi mi gibi bir anket yapmanızı talep ediyorum. [/QUOTE]

Niye ikisinden birini tercih etmemiz gereksin ki?

Bende hepsinin yeri ayrı, hiçbirinden vazgeçemem. İkisini de hatta başka canlı yemleri de dönüşümlü olarak kullanıyorum.

Çeşit iyidir[:iyi:]

Beğenenler: [T]205902,ArifhbsAquatics[/T][T]137418,MertSoyumert[/T][T]204774,Cem Altay[/T][T]235610,MEZE[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Aquarist32Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2015
İl: Izmir
Mesaj: 888
Aquarist32Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2022 02:33
[QUOTE=ArifhbsAquatics]

Yüklediğim görsele ait akademik bir atıf bulamadım; nereden alındığı, bu değerlerin nasıl elde edildiğine dair detaylı bir makale yok. Sadece Alman kaynaklı bir sitede yayınlanmış. Daphnia ile alakalı yakın ve geçmiş zamana ait bir kaç araştırmaya göz attım ve besin değerleri ilk paylaştığınız görsele yakındı (%40-45-47 protein gibi). Yanlış bir bilgiyi düzeltmeme vesile olduğunuz için teşekkür ediyorum.

Yine belirtmekte fayda var ki artemianın besin değeri daphnia türlerinden daha fazla.[/QUOTE]

Amacımız birbirimize yardımcı olmak, düşünmeye sevk etmek, açıklarımızı gidermek. Bu nedenden ötürü konuya kesinlikle taraf olarak katılmadım, sadece veriler ile katkıda bulundum.
İyisiyle,kötüsüyle,doğrusuyla,yanlışıyla yapmakta olduğu hobiyi veyahut işi ileriye yönelik taşıma hedefi olan herkese saygım sonsuz. O nedenledir ki tutum ve özverili yaklaşımlarınız için teşekkür ve tebrik ediyorum. Yönetici dediğin böyle olmalı.

Keyifli hobiler, esenlikler dilerim.

[B]Saygılarımla; [/B][EDIT]Aquarist32,2022-08-03 02:37:24[/EDIT]

Beğenenler: [T]205902,ArifhbsAquatics[/T]
Teşekkür Edenler: [T]205902,ArifhbsAquatics[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 25/04/2018
İl: Sivas
Mesaj: 3594
ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2022 03:15
[QUOTE=Aquarist32]

Amacımız birbirimize yardımcı olmak, düşünmeye sevk etmek, açıklarımızı gidermek. Bu nedenden ötürü konuya kesinlikle taraf olarak katılmadım, sadece veriler ile katkıda bulundum.
İyisiyle,kötüsüyle,doğrusuyla,yanlışıyla yapmakta olduğu hobiyi veyahut işi ileriye yönelik taşıma hedefi olan herkese saygım sonsuz. O nedenledir ki tutum ve özverili yaklaşımlarınız için teşekkür ve tebrik ediyorum. Yönetici dediğin böyle olmalı.

Keyifli hobiler, esenlikler dilerim.

[B]Saygılarımla; [/B][/QUOTE]

Hepimizin amacı daha iyi ve doğru şekilde hobimizi yapmak. Bunun için çabalayıp araştırdıkça mutlu oluyorum.

Bilgisine çok güvendiğim bir abim paylaşmıştı daphnia ile ilgili veriyi; bilimsel bir döküman diye. Normalde aslı-astarına bakarım ne kadar güvensem de; bu defa ıska geçmişiz 😊.

Konuya ‘su piresi artemiadan iyidir’ tezi ile yaklaşılınca iyi olmadığının altını çizmek istedim; su piresi, grindal kurt ve artemia veririm balıklarıma. Ben de teşekkür ediyorum tavrınıza ve hakkımdaki görüşlerinize.

Keyifli hobiler.

Beğenenler: [T]180634,Aquarist32[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Neothauma Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]14943,1[/B]
Kayıt: 30/06/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3424
Neothauma Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2022 03:46
Kişisel tecrübeleri, genel kanıdan bilgiden farklı alternatif yöntemleri kullanmakta ve bunları paylaşmakta pek bir sorun yok. Ancak tecrübelerinize başka hobiciler referanslarla birlikte karşıt görüşler bildirdiğinde, tecrübelerinizi ikna edici referanslarınız olmadan ispata gitmeniz biraz agresif gibi görünen bir tartışma havası yaratıyor, bu kısmı problematik.

"Jiklet" türlerinde işe yaramaz diyorsunuz ama jiklet var çiklet var çiklit var karışık chiclid 5 TL var. Var oğlu var. Hangisine göre işe yararlılığını konuşacağız? Devasa boylara ulaşan Orta Amerikan türlerine artemia vermek iyi bir seçenek olmayabilir ama cüce Tanganyika ve Apistogramma gibi zooplanktonlarla, ufak su canlılarıyla beslenen türlere artemia tam bir biçilmiş kaftan, hem yavrularına hem yetişkinlerine. Bu türler su piresi de yer tabi ama artemia besleyicilik açısından daha faydalı. Su piresinin besleyiciliği ile ilgili zamanında Almanya'da hayvanat bahçesinde çalışmış bir tanıdığımın paylaştığı bir tecrübeyi aktarayım. Su piresinin yapısı %95 oranında su ve düşük besin değerli olduğu için balıklar tarafından sindirilmesi kolay. Bu kolaylığı yüzünden çalıştıkları hayvanat bahçesindeki akvaryum kısmında sindirim ve iç parazit problemleri yaşayan veya obez olan balıkların zayıflaması için su piresi ile beslediklerini söylemişti. Böylece hasta olan balıklar aç kalmayıp hafif bir yemle sindirim sistemlerini aktif tutuyorlar elden ayaktan düşmüyorlar, obez olan balıklar aç kalmayıp besin değeri düşük bir yemle daha fazla şişmanlamamış oluyor ve zamanla zayıflıyorlar.

Beğenenler: [T]205902,ArifhbsAquatics[/T][T]195540,Gökdeniz0660[/T][T]235610,MEZE[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MEZEÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2022
İl: Bursa
Mesaj: 90
MEZEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2022 07:47
[QUOTE=MertSoyumert]

Ben zaten artemia daha ucuzdur, daha az uğraş gerektiriyor ya da benzeri şeyler demedim. Konu artemia veya su piresi daha iyidir değil.

Bütün konu artemia sadece yavru yemidir söyleminiz.

Ayrıca yazımda spirulina yerine yeşil su kullanabileceğiniz de yazıyor, lütfen dikkatli okuyunuz. Ayrıca hava taşıyla hava da vermemek gerekiyor, yoksa minik kabarcıklar küçük canlılara zarar verir. O yüzden sadece hava motoruna TL ile satın aldığım T ayırıcılardan kullanarak yavru akvaryumundaki pipo filtreye giden hava hortumunu bölerek kullandım.

Ayrıca ben Artemia takımında ya da artemia taraftarı değilim, çünkü bu bir takım veya yarış değil. Siz nedense su piresini savunun, benim savunduğum şey artemiaların yetişkinlere de verileceği, eğer yavru artemialar küçük geliyorsa devamlılığı olacak şekilde nasıl yapabileceğiniz.

"Kimsenin beyninin kuş ile orantısı da beni ilgilendirmez" lafınız da seviyenizi belli ediyor. Karşı sav üreteceğinize karşınızdakine hakaret edip, dış mihraklar tarzı art niyetli oluşumlara işaret edip, insanları artemiacı veya su pireci diye ayrımcı bir üslupla itham ediyorsunuz. Aslında düşününce gayet sonuç vermiş bir yöntem maalesef, ancak yararlı bir tartışmayı engelleyecek bir söylem.

Tekrar ediyorum, savunduğum ve insanların yazdığı şey artemia'nın yetişkin balıklara verilebileceği, yeni çıkmış ya da büyük şekilde.
[/QUOTE]

"Kimsenin beyninin kuş ile orantısı da beni ilgilendirmez" lafınız da seviyenizi belli ediyor. Karşı sav üreteceğinize karşınızdakine hakaret edip, dış mihraklar tarzı art niyetli oluşumlara işaret edip, insanları artemiacı veya su pireci diye ayrımcı bir üslupla itham ediyorsunuz.

Şu paragraf nedir Allah aşkına. Aklımın ucundan geçmeyecek olan şeyleri planlamış gibi göstemek ve seviyemi de bu sonuçla belirlemek ne demek oluyor? Sakin kafayla yazdıklarımı tekrar oku. Bu sizin okuduklarınızı çevirme yeteneğiniz ile alakalı. bana seviye muhabbeti yapan birine hala siz diye hitap ediyorum.

Mert soyumert kardeşim. Seninle hiçbir şekilde ortak dil kullanamayız. O yüzden benim daha önce yazdıklarımı sana söylüyor gibi üzerine alma. Konu hakkında teknik bilgiye sahip aquarist arkadaşları okuyunca mantık ve bilim görebiliyorum. Sende itham ve ard niyet seziyorum. Ben bir tez sundum. Sen ve inva artemia isimli kişi beni vatan hainliğine kadar götürecek. Uzamasın ve bitsin kardeşim

20 yıl önce 2-3 yıl kadar 2 jiklet ile yaptığım hobime 20 yıl sonra zebra danio ve tetra akvaryumu ile geri döndüm. 20 sene önce canlı yemi akvaryumcudan alırdık. Şimdi kendimiz üretebiliyoruz. Bunu avantaja çevirip 19 adet tek tank balıklarıma canlı yem türleri sundum. Artemia da çok zorlandım.3 cm lik Bir kablanbarb ın zor çıkardığım artemiaları bir kerede tükettiğini görünce su piresi ne başladım. Şu anda 5 batın zebra danio ve tg tetra yavrusu büyütüp elimden çıkarmış biri olarakta dedim ki. Artemia yavru yemidir ( artemia yavru balıklar için daha uygundur) keşke parantez içindekini kullansaydım. Ama konu aldı yürüdü. Büyük harfle yazdığım yazı beni güvensiz yaptı. Bazıları üslubumu seviyemi bile sorgulayacak kadar haddini aştı. Yanlışımı aranızdan çıkarak düzeltiyorum. Herkese güzel hasatlar ve layıkında hobiler diliyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PLAKAT AKVARYUM Çevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 03/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1254
PLAKAT AKVARYUM Çevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2022 08:59
Sn. MEZE (adınızı bilmiyorum)

Son mesajınızda adım geçmese bu konuya yazmak kendi açımdan zaman kaybından öteye geçmeyecekti.
Geçtiği için son kez yazıyorum.

Sizin hatanız kesin bir dille konuşmanız ve genelleme yapmanız.

Kesin bir dille konuşuyorsunuz, daphnia nın artemiadan daha besleyeci olduğunu iddaa ediyorsunuz.
Bu olayın tam tersi olduğu defalarca size söylendi ve ispatlandı.

Artemianın yavru yemi olduğu gibi bir genelleme yapıp yanlış bir cümle kuruyorsunuz bunu da hararetle savunuyorsunuz.

"Artemia, ağız çapına uygun yavrular için ve nispeten küçük türler için besleyeci bir yemdir" deseniz buna kimsenin itirazı zaten olmaz.

Sizin şartlarınız gereği daphnia biçilmiş kaftandır.
Bakımı kolaydır, artemia gibi masraflı ve uğraştırıcı değildir, hasad ve sunumu rahattır, farklı boylarda olması bir çok boydaki balığa verme olanağı sağlar gibi.

Ama kendi gözlemlerinizi bilimsel bir veri gibi sunmanız ve katı ve kısa bir cümleyle desteklemeniz yanlış.

Alınganlık yapmanın bir manası yok.
Kimse 4 4 lük değil. Olur böyle şeyler...

Sağlıklı ve keyifli hobiler


Beğenenler: [T]205902,ArifhbsAquatics[/T][T]112546,capodicapii[/T][T]213398,ternapi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MEZEÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2022
İl: Bursa
Mesaj: 90
MEZEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2022 09:17
[QUOTE=İnve Artemia]Sn. MEZE (adınızı bilmiyorum)

Son mesajınızda adım geçmese bu konuya yazmak kendi açımdan zaman kaybından öteye geçmeyecekti.
Geçtiği için son kez yazıyorum.

Sizin hatanız kesin bir dille konuşmanız ve genelleme yapmanız.

Kesin bir dille konuşuyorsunuz, daphnia nın artemiadan daha besleyeci olduğunu iddaa ediyorsunuz.
Bu olayın tam tersi olduğu defalarca size söylendi ve ispatlandı.

Artemianın yavru yemi olduğu gibi bir genelleme yapıp yanlış bir cümle kuruyorsunuz bunu da hararetle savunuyorsunuz.

"Artemia, ağız çapına uygun yavrular için ve nispeten küçük türler için besleyeci bir yemdir" deseniz buna kimsenin itirazı zaten olmaz.

Sizin şartlarınız gereği daphnia biçilmiş kaftandır.
Bakımı kolaydır, artemia gibi masraflı ve uğraştırıcı değildir, hasad ve sunumu rahattır, farklı boylarda olması bir çok boydaki balığa verme olanağı sağlar gibi.

Ama kendi gözlemlerinizi bilimsel bir veri gibi sunmanız ve katı ve kısa bir cümleyle desteklemeniz yanlış.

Alınganlık yapmanın bir manası yok.
Kimse 4 4 lük değil. Olur böyle şeyler...

Sağlıklı ve keyifli hobiler

[/QUOTE]

Artemia yavru yemidir ( artemia yavru balıklar için daha uygundur) keşke parantez içindekini kullansaydım. ben bunu yazdıktan sonra

Ama kendi gözlemlerinizi bilimsel bir veri gibi sunmanız ve katı ve kısa bir cümleyle desteklemeniz yanlış. bu cümleyi nerden çıkardınız anlamıyorum.

ne bilimsel bir veri sundum ne de sert ve katı ifade kullandım. ilk iki yazdığıma bakın ve sonrasının nasıl geliştiğine bakın.
Artemia çıkartma yada su piresi yada yeşil su konularını uygulayan bir hobici olarak bir görüş savundum. bunda bilim ve sanat yok.
hatta nerdeyse her cümlemde "bana göre" yi kullandım. haklı çıkmak için söylemiyorum. bir cümle alındı ve karşı görüşteki kişilerce çürütülmeye çalışıldı.
Ben hariç herkes nerdeyse aynı fikirde ise Araştırma paylaşan yönetici gibi olumlu yaklaşım yerine zeka geriliği ve beyin kuş oranı gibi üsluba ben girmedim.
neyse orta bir yol bulunmadıkça sürmesinin bir anlamı yok.
herkes ALLAH a emanet.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PLAKAT AKVARYUM Çevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 03/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1254
PLAKAT AKVARYUM Çevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2022 09:59
Başlığı prof seviyesinde diye açmak, ardından bu cümleleri kurmak, sonra da

"Ne bilimsel bir veri sundum ne de sert ve katı ifade kullandım." Demek...

1. Artemia sadece yavru yemidir.
2. Su piresi daha pratik ve besleyicidir.
3. Ben her zaman iddia ediyorum. Artemiayı istediğiniz kadar üretin, büyütün.Yavru yemi olarak mikro besleyici olacaktır.

Hata bende ki son mesajı yazdım.
Cidden zaman kaybısınız.

Sağlıklı ve keyifli hobiler

Beğenenler: [T]176785,whoami[/T][T]223668,kdrackgz[/T][T]235610,MEZE[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MEZEÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2022
İl: Bursa
Mesaj: 90
MEZEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2022 11:59
[QUOTE=İnve Artemia]Başlığı prof seviyesinde diye açmak, ardından bu cümleleri kurmak, sonra da

"Ne bilimsel bir veri sundum ne de sert ve katı ifade kullandım." Demek...

1. Artemia sadece yavru yemidir.
2. Su piresi daha pratik ve besleyicidir.
3. Ben her zaman iddia ediyorum. Artemiayı istediğiniz kadar üretin, büyütün.Yavru yemi olarak mikro besleyici olacaktır.

Hata bende ki son mesajı yazdım.
Cidden zaman kaybısınız.

Sağlıklı ve keyifli hobiler [/QUOTE]
Al işte ya. Prof benzetmesi yeşil su için yapıldı

1. Sini zaten kabul ettim. O cümleye benim imkanlarımca yı eklesem iyi olurmuş. Yanlış olmuş.
2. Pratik olduğunu zaten sen de belirtmişsin. Daha Besleyici dedim çünkü evimde artemiadan daha çok su piresinin faydasını gördüm.
3. Sü de zaten iddaa ediyorum diye başlamışım.
Bak sizin algıladığın gibi yazayım.
1.artemia sadece yavru yemidir. Bununla uğraşan bilim adamları da bunu onaylıyor.
2.su piresi, artemia ile kıyaslanırsa eğer her koşulda çok daha pratik ve besin değeri çok daha yüksektir. Tüm araştırmacıların tezi bu yöndedir.
3. Artemia bir mikro yem olduğu için büyük balıklara göre değildir. Büyük balıklarınıza da hiçbir faydası yoktur. Bunu iddaa etmiyorum eminim. Masaçusset univ su bilimleri raporunu ekliyorum.

Oldumu .

Ortaya atılan fikrin tamamen karşisinda iseniz cımbızla ala ala linç edebilirsiniz. Etmeyin. Yazım kurallarında duyguyu karşı taraftakine geçiremezsiniz. Halbuki benim şartlarımda su piresinin daha uygun olduğunu her yönüyle özetmişsin ne güzel.

[QUOTE=İnve Artemia]Başlığı prof seviyesinde diye açmak, ardından bu cümleleri kurmak, sonra da

"Ne bilimsel bir veri sundum ne de sert ve katı ifade kullandım." Demek...

1. Artemia sadece yavru yemidir.
2. Su piresi daha pratik ve besleyicidir.
3. Ben her zaman iddia ediyorum. Artemiayı istediğiniz kadar üretin, büyütün.Yavru yemi olarak mikro besleyici olacaktır.

Hata bende ki son mesajı yazdım.
Cidden zaman kaybısınız.

Sağlıklı ve keyifli hobiler [/QUOTE]

Kardeşim senden ve senin nezdinde bu tür yem ticareti yapan herkesten özür diliyorum. Bu iş ile para kazanan sizlere karşı bir nevi işinize çomak sokan bir itham olmuş yavru yemidir konusu. Bu yönünü düşünemedim. Sizin işiniz olan geçim kaynağınız olan bir konu bu. Ben mahalle kahvesinde sohbet eder gibi konuşunca algı başka yönlere kaydı. Tekrar bu işin ticaretini yapanlar kusura bakmasın. Konu silinsin. Yeşil su hk yeni bir konu açayım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 25/04/2018
İl: Sivas
Mesaj: 3594
ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2022 13:11
Sayın Meze bey, lütfen artemia için ‘sadece yavru yemidir’ ve ‘daphnia daha besleyicidir’ tezinizi bir kenara bırakın. Araştırmalar artemianın besin değerinin daha iyi olduğunu söylüyor. Önceki sayfada veriler paylaşıldı. Cüce chichlidler, tetra türleri, rasboralar, bettalar yavru mudur? Artemia bu balıklara meden faydasız olsun? Nereden çıkarıyorsunuz bunu Allah aşkına?

İlave etmeliyim ki yeşil su üretimi çok da menem bir olay değil; yapmak isteyen herkes için videolar ve yazılar haddinden fazla var. İnsanların üzerinize gelme sebepleri tamamen sizin iddialarınız. ‘Bana göre böyle’ diyeceğiniz bir konu değil bu; ‘ben böyle tercih ediyorum’ demekle aynı şey değil! Yumurta ve karpuz örneği gibi oluyor sizinkisi. Karpuz yumurtadan büyük diye besin değeri olarak yumurtadan iyi midir? Lütfen! Rica ediyorum ısrar etmeyin bu konuda. Daphnianın hasadı kolaydır; bakımı çok zahmet gerektirmez, artemiaya göre ekonomiktir ve yormaz; buna kimse itiraz etmiyor zaten.

İnsanları bu işin ticaretini yapıp işlerine çomak soktuğunuzu düşünmekle zan altında bırakmanız, öyle sanmanız da hoş olmuyor.

Keyifli hobiler.

Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T]
+1: [T]213398,ternapi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3494
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2022 13:30
[QUOTE=MEZE]

Kardeşim senden ve senin nezdinde bu tür yem ticareti yapan herkesten özür diliyorum. Bu iş ile para kazanan sizlere karşı bir nevi işinize çomak sokan bir itham olmuş yavru yemidir konusu. Bu yönünü düşünemedim. Sizin işiniz olan geçim kaynağınız olan bir konu bu. Ben mahalle kahvesinde sohbet eder gibi konuşunca algı başka yönlere kaydı. Tekrar bu işin ticaretini yapanlar kusura bakmasın. Konu silinsin. Yeşil su hk yeni bir konu açayım[/QUOTE]

Büyük yem markalarının olduğu Almanya artık sizi kıskanıyordur herhalde..

Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PLAKAT AKVARYUM Çevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 03/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1254
PLAKAT AKVARYUM Çevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2022 13:32
[QUOTE=MEZE]
Kardeşim senden ve senin nezdinde bu tür yem ticareti yapan herkesten özür diliyorum. Bu iş ile para kazanan sizlere karşı bir nevi işinize çomak sokan bir itham olmuş yavru yemidir konusu. Bu yönünü düşünemedim. Sizin işiniz olan geçim kaynağınız olan bir konu bu. Ben mahalle kahvesinde sohbet eder gibi konuşunca algı başka yönlere kaydı. Tekrar bu işin ticaretini yapanlar kusura bakmasın. Konu silinsin. Yeşil su hk yeni bir konu açayım[/QUOTE]

Beni gerek forumda tanıyanlar, gerekse işyerimi ziyaret etmiş olanlar bilir ki işin ticaretini yapıyor olsam da değişmeyen bir hobici anlayışım vardır.

Bu tartışma esnasında da hiç bir şekilde ticari yönden bakmadım olaya, bu konuda da içim rahat.

Siz de müsterih olun o yüzden, özüre gerek yok.

Sağlıklı ve keyifli hobiler

Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Aquarist32Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2015
İl: Izmir
Mesaj: 888
Aquarist32Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2022 13:50
Hepinize itiraz ediyorum. Un kurdu hepsinin içinde daha besleyicidir. En iyisi O'dur. Sulu üniversitesinde test edilmiş onaylanmıştır. Canıma tak dedi artık [:)))]

Yem olarak verdiğimiz her canlının farklı oranlarda besin değerleri var. Herhangi birini diğerine kıyaslamaktansa hemen hemen aynı besleyicilikte olan başka bir canlının varolmasına, tek bir seçime mecbur bırakılmamış olmaya hayret etmek gerekmez mi?

Konu İle alakalı veya alakasız olarak söylüyorum;
Uzun bir tartışma, her iki tarafın da haksız olduğunun bir belirtisidir. (Voltaire)

Saygılar, sevgiler.

Beğenenler: [T]235610,MEZE[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MEZEÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2022
İl: Bursa
Mesaj: 90
MEZEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2022 14:07
Vay arkadaş özür diledik hatalı yerlerimizi kabul ettik yine de linçlendik. Çimeni ezip suya katıp al sana 5 dk da yeşil su diyenlerle savaşmaya devam edeyim. Nasıl olsa hulk benim yakın arkadaşım. İdrarı yeter.Bu konu benim lisansımı aştı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir