Yırtıcı Tür Tavsiye


emregÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2007
İl: Denizli
Mesaj: 135
emregÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2018 15:50
Yaklaşık yarım senedir bahsettiğiniz balıkları ben de tecrübe ediyorum,bu türlere geçişimde en büyük etken ve bilgi kaynağımda -doctore-'dir .
Beslediğim balıkları aşağıda görebilirsiniz. Azımsanmayacak türde balığı yeri geldi öldürdük yeri geldi değiştik,hatta şimdi sattıklarım da mevcut.
Ben de başladıktan sonra bir çok şeyi tecrübe etmiş oldum,yırtıcı karma akvaryumda bir denge olmalı. Bunlar bana göre büyük litre,canlıların uyumu,boyutları,besleme alışkanlıkları,tank düzeni v.s v.s böyle saydıkça sayılır.
Şöyle düşünün, biri loş ışık seviyor, diğeri çok pasif saklanmak istiyor,biri kuru yem alıyor diğeri sadece karides.
Yada adı üzerinde yırtıcı hepsi,çok boy farkı sorun değilken bir gün Cichla kelberiyi arowanın ağzında yutulurken görüyorum,
Yada Channa Aurantimaculata aldım ayrı tankta beslemeye başladım,eşiyle sorunu yoktu,sonra yeniden kavga dövüş . Sonra yeniden sorunsuz ,sonra yine kavga.
Litre konusu ise başlı başına bir konu ve gerçekten arkadaşlara katılıyorum.Aşırı hızlı büyüyorlar ve tahmin edeğiniz gibi hepsi birbiri ile orantılı büyümüyor. Biri çok hızlı diğeri az .
Benim dostane tavsiyem az tür,az balık ve büyük litre.Büyük litre neden bu kadar söz konusu ediliyor ? Birincisi hepsinin yırtıcı olduğu için sağı solu belli olmaması , ikincisi çabuk büyüdükleri için geniş akvaryumun uzun ömürlü olacak olması.
O yüzden bence tecrübeli kişilerden olabildiğince yararlanın.Belirttiğim türlerde de merak ettikleriniz olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Gymnothorax polyuranodon
Channa Aurantimaculata
Siamese tigerfish(Datnioides pulcher)
Osteoglossum bicirrhosum
Lepisosteus Tristoechus
Cichla Monoculus
Cichla Kelberi
Delhezi Bichir
Endlicheri bichir

Beğenenler: [T]173200,mumishka[/T]
Teşekkür Edenler: [T]131352,-doctore-[/T][T]183545,Onurredd[/T]
+1: [T]131352,-doctore-[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

-doctore-Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,131352[/C]
Kayıt: 29/06/2012
İl: Samsun
Mesaj: 2142
-doctore-Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2018 09:17
[QUOTE=Onurredd]Akvaryum konusunda tecrubesiz degilim daha önceleri tropheus, mbuna türü balıklar beslemistim. Bu tür balıklara yabancıyım o yuzden tavsiyenizi istiyorum. Tavsiyelerinizi kendi dusuncemle birlestirmek istiyorum. Siz bitkili demissiniz mesela bende bi tarafını öyle yapabilirim diyorum burda sert yorumlar yapmaya bir gerekce göremedim.
Balıklar artık sıgmayacak seviyeye geldiklerinde cıkarabilirim tabi bu zor bisey degil. 'Tanked' programında bile resif köpek balıklarını 2-3 tonluk akvaryumlara koyuyolar buyuyunce degistiriyolar. Sadece elestirip o olmaz bu buraya sıgmaz demek yerine daha yapıcı, yönlendirici yorumlar beklerim.

Arowananın akvaryum yuksekligine ihtiyac duymadıgını dusunursek sizin 160*60 da baktıgınız balıga bende 140*65 de bakabilirim sanırım.

Stingraylarin de büyüme çapları türüne göre degistigini göze alırsak çapı 25-30 cm olan bir stingraye de 500 lt de bakılabilir. Ayrıca stingrayler ısı degisimlerine karsı toleransları bir cok balıktan yuksektir. Sadece tabanı kullandıgı icin Amonyak, nitrit ve nitrata hassasiyeti vardır.
Ben kendimi tam acıklayamadım size sanırım neyse yinede tavsiyeler icin tesekkurler. [/QUOTE]

Baktığınız türler şimdi bakmayı planladıklarınızdan çok farklı ve işin açıkçası basit türler. Yırtıcı türler gerçekten çok emek ve masraf istiyor. Bir türe heves edip geçmek isteyen kişilere asla yapıcı olmayan yorumlarda bulunmam, ama söz konusu canlı olduğu için de asla "Neden olmasın, olduğu kadar yaa!" şeklinde yölendirme yapmam.
Kendim yanlış ifade etmiş olabilirim. Ben bahsettiğim hacimde bu balıklara "bakamadım". Olmadı yani. Yavruluk ve gençlik dönemlerinde iyi gidiyordu. Ancak tam yetişkinliğe geçip ne olduklarını gösterdikleri ve aslında en çok keyif verecekleri dönemde film koptu.
Ben o 160*60*60 lık takta şu an sadece bir çift balık besliyorum. 30-35 cm lik 2 adet Channa Aurantimaculata. Akvaryum boş görünüyor ama ancak rahat ediyorlar. Bahsettiğim şey tam olarak bu.
Amerika'daki o program ile ilgili Miray Hanım'dan farklı düşünmüyorum. Sadece şova ve tüketime yönelik akvaryumlar kuruluyor ve hobiyle uzaktan yakından alakası yok. Devasa sistemler, adamlar teknolojilerini konuşturuyor falan ama ortaya çıkan ürünler tamamen saçmalık. Kurulan akvaryumlardan içine konulan malzemelere kadar her şey yapay, sahte, doğallıktan uzak. O balıkların süekli ölüp yenileriyle değiştirildiğine ve bunu hiç dert etmediklerine eminim.[:)]

Neyse, akvaryumunuza gelince, Stringray bakabilirsiniz uzun süre. Zaten yavru alırsınız, geç de büyüyor, yoğunluk olmazsa 2 sene rahat yaşar bence. Arowana ve peacock önermiyorum. Yani 6-7 ay bakıp çıkarmak şimdi mantıklı gelse de aslında o kadar emek verip büyütüp başa dönmek o zaman cazip gelmiyor. Aklıma gelen bir sürü türü de Stringray ile önermiyorum.
Ben olsam öyle bir tankta ne yapardım. Bunu, İçine de bir çift veya grup Channa atardım.[:iyi:]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/131352/200120180916591.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]32993,emreg[/T][T]173200,mumishka[/T]
Teşekkür Edenler: [T]183545,Onurredd[/T]
+1: [T]32993,emreg[/T][T]173200,mumishka[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OnurreddÇevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2016
İl: Izmir
Mesaj: 115
OnurreddÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2018 00:15
Yorumlarınız icin tesekkurler. Sump bölumunde bir iki arıza oldu kurulum biraz gecikti hayırlısıyla yarın suyu basıcam 3-4 kök ile bi tarafı bitkili diger tarafıda acık alan bırakıcam. Balık konusunda ise stingray mutlaka olucak onun yanına ya arowana olur yada channa pulchra henuz karar veremiyorum duruma göre ve akvaryumda oluscak ortama göre karar vericem. Ters bi durum olacak olursa da mecburen cıkarıp ekleme yaparım. Bende tankı bi kere kurup ıvır zıvır hic bisey ellememekten yanayım ama anladıgım kadarıyla predator türlerde bi standart yok yasayıp ögrenicez. Dedigim gibi tavsiyelerinizi dinliyorum ve dikkate alıyorum umarım en uygun sartları saglayabilirim. İşlerim cok yogun oldugundan yorumlarınızı okusamda yazacak fırsatı anca buluyorum, kusura bakmayın. Suyu ekledikten sonra ve dekor hazır olunca bi kac foto ekleyecegim. Herkese keyifli gunler

Beğenenler: [T]131352,-doctore-[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OnurreddÇevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2016
İl: Izmir
Mesaj: 115
OnurreddÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2018 14:53
Akvaryuma suyu bastım dekoruda önceden yapmıstım fakat driftwoodları 4-5 saat kaynatmama ragmen batmadı suan su üstü yuzuyolar [:D] suyu basmadan önce cektigim fotorafı atıyorum dekora ek olarak üstteki tek olan köklere moss sarılıcak. 1 hafta icinde 3-4 balık ekleyip durumu görmek istiyorum sonrada asıl türleri eklemeyi dusunuyorum. Sumpa da 8000 kelvin bi led ve su üstü bitkileriyle kurulumu tamamlıcam.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/183545/230120181447001.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir