![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Arama |
|
Cevapsız Konular
|
| Bitki Akvaryumları Genel | |
| Konu: Eleocharis Pervula Dikimi Ayrıntılı | |
| Yazar | Mesaj |
|
Ertug
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 09 Mayıs 2007 Konum: Sivas Durumu: Çevrim Dışı Meslek: öğretmen |
Konu: Eleocharis Pervula Dikimi AyrıntılıGönderim Zamanı: 12 Mayıs 2008 Saat 01:20 |
|
Öncelikle dikim esnasında ve sonrasında zorlandığımı ifade etmek isterim.Bitkiyi almayı düşünenlere ayrıntılı bir bilgi olması açısından dikim aşamalarımı fotoğrafarıyla anlatmaya çalışacağım.Tabi her yiğidin bir yoğurt yiğişi vardır derler, sizinde yorumlarınızı bekliyorum.
Öncelikle bağları bir kova suya koydum ve bitkilerin köklerinin yumuşaması ve kendini biraz salması için bir müddet bekletti
Daha sonra kökleri bağdan tek tek ayırdım.Bu işlemi bitkiler sudayken yapmanızı tavsiye edrim çünkü suyun dışında kökler birbirine sarıyor ve ayırırken zarar verebilirsiniz.
Tek tek ayırdığım kökleri rahatça dikebilmek için kovanın kapağına dizdim.
Bitkileri tek tek aquaclay'a tutturmak biraz zor oldu tabi ama gözümde büyüttüğüm kadarda değil.Bu uğraşlarda bu işn tadı tuzu bence zevkle yapıyorum.İşte dikilmiş hali
Dikimden sonra bir aksaklık yaşadım.Her akşam eve geldiğimde bitkilerin bir kısmının suyun yüzeyinde yüzdüğünü görüyor ve tekrar dikmek zorunda kalıyordum.Bu işin sorumlularını bulmak için gözlemlemeye başladım.
En büyük şüpeli elma salyangozlarıydı ve onları büyük akvaryumdan afaroz ettim.Daha sonra fark ettimki sırsıl platiler olayın baş kahramanı. Onlar hakkında da afaroz kararı aldım ancak onları yakalayabilmek ne mümkün, tam bir saat köşe kapmaca oynadık ama nafile. Neyse bitkiler biraz köklenmeye başladı ve platilerde hevesini aldı galiba şu an bir hafta oldu ve su yüzeyinde yüzen bitki yok.Buda akvaryumdan küçük bir fotosentez karesi.
Pervulaları dikeli bir hafta oldu, eski yapraklar çürüdü ve balıklara yem oldu ama yeni yapraklar altlarından gelmeye başladı. Yakında son halinin ve ilerleyen günlerde de gelişimini foğraflayıp eklemeyi düşünüyorum.Yorum ve önerilerinizi bekliyorum.
|
|
![]() |
|
Yukarı Dön ![]() |
|
Reklam
|
Reklam |
|
|
|
|
Akvaryum.Com Reklam
Reklamın görünmemesini istiyorsanız üye olunuz. |
|
|
coolkiller
Forum Özel Üyesi Yarışma Grubu Üyesi Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2007 Konum: Izmir Durumu: Çevrim Dışı Meslek: sigorta acentesi |
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2008 Saat 02:10 |
|
Faydalı paylaşımınız için teşekkür ederim.O sökülmeler oluyor maalesef ama sabredersek eğer tuttumuda yayılması kolay oluyor.Elinize emeğinize sağlık.
|
|
Yukarı Dön |
|
|
umutgercek
Forum Özel Üyesi Kayıt Tarihi: 14 Kasım 2006 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı |
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2008 Saat 10:26 |
|
Ertuğrul Bey verdiğiniz yararlı bilgilerden ötürü teşekkür ederim.
|
|
|
|
Yukarı Dön |
|
|
Devletabi
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 10 Ağustos 2007 Konum: Bursa Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Bilgi İşlem |
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2008 Saat 12:17 |
|
Dikim güzel olmuş hoş bir görüntüsü var. Yakında sanırım bende nano'da yosun tutan parvulaları söküp ana tanktaki sagirattaların yerine ekeceğim. Tabi parvulaların yerine de glosso ekeceğim için o gün beni baya bir bel ağrısı bekliyor sanırım. :D
Düzenleyen Devletabi - 12 Mayıs 2008 Saat 12:17 |
|
80*30*45 Bitkili Tetra 35*30*30 Nano 34*13*17 Yerel Biyotop Gemlik/BURSA |
|
Yukarı Dön ![]() |
|
|
Supreme
Forum Özel Üyesi Kayıt Tarihi: 22 Mart 2008 Konum: Kocaeli Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Gıda |
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2008 Saat 21:43 |
|
Ertuğrul Bey,
Aynı bitkiden bende ekeceğim. Teşekkür ederim açıklamalarınız için.
|
|
|
120/45/45h Bitkili Akvaryum |
|
Yukarı Dön |
|
|
babeyli
Forum Üyesi
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2008 Saat 21:51 |
|
Yakında bu sıkıntıyı ben de çekeceğim. Ayrıntılı anlatım için çok teşekkür ederim. Sağlıklı balıklar ve bitkiler.
Düzenleyen citronx - 12 Mayıs 2008 Saat 21:54 |
|
|
tan kerim
|
|
Yukarı Dön |
|
|
intelic
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 11 Şubat 2007 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Çevirmen (Alm.) |
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2008 Saat 22:01 |
|
Birkaç gün sonra nelerle karşı karşıya kalacağımı görmüş oldum. Paylaşım için içten teşekkürler...
|
|
Beylikdüzü/İstanbul 80*50*50 Bitkili |
|
Yukarı Dön |
|
|
Ertug
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 09 Mayıs 2007 Konum: Sivas Durumu: Çevrim Dışı Meslek: öğretmen |
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2008 Saat 00:44 |
|
Yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim, faydalı olabildiysem ne mutlu. Yeni ekim yapacak arkadaşlara kolay gelsin.
|
|
![]() |
|
Yukarı Dön ![]() |
|
| Favorilerime Ekle |
| Akvaryum.com Makaleler |
|
Canlı Doğuran Yavrularının Yetiştirilmesi Canlı doğuranların yavrularının yetiştirilmesinde belki de en büyük sıkıntı yine bu yavruların ebeve... Devamı için tıklayınız... |
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|