herkez akvaryumcu dükkanı açmasın


orhun93Çevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2007
İl: Konya
Mesaj: 326
orhun93Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2008 15:40
 Arkadaşlar bildiğimiz gibi çoğu akvaryumcu çok bilgisizce satış yapıyor.Kimisi akvaryumun a sını bilmeden akvaryumcu oluyor,kimisi hasta balıkları kakalıyor sonra hesap sormaya gidiyoruz ne olduğunu anlamadan 2 balık daha satın alıyoruz,kimisi müşteriyi kovuyor,kimisi yanlış bilgi verip fanusta discus besletiyor...Bu işe bir dur deme zamanı gelmedimi?
mesela;sağlık sorunu olan hayvanın satışı yasaklansa,akvaryumcular tecrübe sahibi olmuş olsa(bir test yapılmalı)...Daha iyi olmazmıydı?Akvaryumcu dükkanı açmanın belli prosedürleri olsa veya biz akvaryum.com da nereler iyi nereler kötü her şehir için bir liste yapsak.Herkez gideceği yer hakkında siteden bilgi alsa bence çok iyi olurdu.
 
Benim bildiğim konyadaki iyi akvaryumcular şunlar:
 
 BEYAZ AKVARYUM VE KUŞ GALERİSİ
KOK.KARABEKİR CAD. 2. FORM PASAJI NO: P/    ÇAKMAK AKVARYUM
 ÇAKMAK AKVARYUM VE KUŞ GALERİSİ(1. kalite akvaryum imalatı) 
 
 GÖKKUŞAĞI AKVARYUM VE KUŞ(kesinlikle hasta balık satmaz)
 
 TELESKOP AKVARYUM CENTER(ailecek gidilecek kalite bir yer)
 
Ben hep bu yerlerden alışveriş yapıyorum.Herkeze öneririm başka şehirdeki arkadaşlarda iyi akvaryumcuları yazarsa çok güzel bir paylaşım olucağından eminim.
 
Konyadaki akvaryumcuların hepsi http://hakanaqua.com/konya.asp sitesinde var.
 
   

 

 

K.KARABEKİR CAD. KABASAKAL PAS

K.KARABEKİR CAD. KABASAKAL PASAJI NO:7/21 KONYA

K.KARABEKİR CAD. KABASAKAL PASAJI NO:7/21 KONYA

LU / KONYA
orhun932008-08-04 15:43:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2008 18:44

Merhaba arkadaşım güzel bi konuya değinmişsin. Benda bursada bilgisizce akvaryumculuk yapanların olduğu kanısındayım. O kadar akvaryumcu biliyorum bursada ama içlerinde takdir ettiğim iki yer var. Hem esnaflığı biliyolar hemde balıklardan anlıyolar. Nur akvaryum ve kapalı çarşının bitişinde sağda gözlüklü bir arkadaş akvaryumcunun ismini hatırlayamadım ama bunlar esnaflığı biliyolar. .


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TEKNOVARYUMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 456
TEKNOVARYUMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2008 18:49
Çok haklısınız bende katılıyorum görüşlerinize ama misal Ankarada herkesin onayını alabilecek bir akvaryumcu çıkacağına inanmıyorum...Bilgisiz veya bilgisini paylaşmayan yüzlerce akvaryumcu vardır Ankarada.Buda bu mesleğin bir farkı galiba. TEKNOVARYUM2008-08-04 18:50:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2008 19:03
Ama bir insan neden kendisine böyle bir meslek seçer ki? Çok mu para vardır bu işte? Yoksa yapacak başka bir iş bulunmadığında akvaryumcu açmak son seçenek midir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Adem TANIŞÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1018
Adem TANIŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2008 19:04
[QUOTE=TEKNOVARYUM]Çok haklısınız bende katılıyorum görüşlerinize ama misal Ankarada herkesin onayını alabilecek bir akvaryumcu çıkacağına inanmıyorum...Bilgisiz veya bilgisini paylaşmayan yüzlerce akvaryumcu vardır Ankarada.Buda bu mesleğin bir farkı galiba. [/QUOTE]
Diğer akvaryumculara bu şekilde taş atmanız yanlış. Ticaret ahlakında başkalarını kötülemek yoktur. Ayrıca Ankara'da çok güzel akvaryumcular. var. Mesela Nehir Akvaryum - Üzeyir-İlker  bey. Ne sorarsanız hakkıyla cevabını alırsınız. Kötü mal satmazlar. Forumdan arkadaşlarımızın memnun olduğu epeyce akvaryumcu kardeşimiz var Ankara'da...
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ümit BirkolÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 12/11/2007
İl: Izmir
Mesaj: 1533
Ümit BirkolÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2008 19:32
Adem bey'e aynen katılıyorum. Balığın sağlıklı olup olmaması en az %50-60 oranında müşterinin taşıma şartları ve kendi akvaryumuna adaptasyonu ile ilgilidir. Akvaryumcular süper balık satsa bile en kötü akvaryumcu diye adı çıkabilir bu sebeple.
Bunun dışında iyi veya kötü esnaf olan akvaryumcular elbette vardır. Ancak her akvaryumcunun bu işe sizin bizim gibi başladığını düşünürsek iyi bildiği konular mutlaka vardır. Bunun yanında bilmediği yada az bildiği konular da mutlaka olacaktır. Bu konu o kadar derin bir konu ki akvaryumculukla ilgili herşeyi biliyorum diyen birisine zaten ben inanmam.
Dolayısı ile iyi akvaryumcu kötü akvaryumcu diye birşey yoktur bence...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

borataakvaryumÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 01/10/2006
İl: Bolu
Mesaj: 191
borataakvaryumÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2008 19:55
Arkadaşlar konuya katılmam ne kadar doğru bilemem ama birakvaryumcu olarak yazayım dedim. 13 senedir esnafım ve inanın insanları memnun etmek çok zordur esnaflıkta o yüzden alıcı haklı satıcı suçludur. Benim esnaflığım bana göre süperdir bilen bilir. Ama başıma gelen bir konuyu aktarayım akvaryum imalatı yapıyorum ve sattığım bir akvaryumun alan arkadaşımız yıkadıktan sonra içine koyacağı kayayı düşürerek taban camını kırmız ve beni şikayet etti bu sitede bunda akvaryumcunun sucune acaba gözlük alıyorsunuz yere düşüp kırılıyor bunda gözlükçümü suçlu olur. Kısacası alan kendini haklı görür ve akvaryumcuyu suçlu bulur. Hangi akvaryumcu hastalıklı balığı bile bile satar arkadaşlar yani buna inanamıyorum ben 19seneden beri balık beslerim çok yerden balık aldım ha yolda hastalanıp ölende olduki satış için aldığım balıklar bile yeri geliyor 1/3 günde ölüyor. Ama hak verdiğim konularda var örneğin balık aldığınız akvaryumda sağlıklı görüyor ve alıyorsunuz ama evdeki akvaryumda 1 gün sonra ölüyor eskiden beri bazı akvaryumcular balık satışı arttırmak için bir ilaç var onu kullandıklarını biliyorum şimdilerde kullanan varmı tam emindeğilim ama bundan 4/5 sene öncesinde vardı.
Sonuç olarak ticarette alıcıyı memnun etmek kolay bir iş değildir.
Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orhun93Çevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2007
İl: Konya
Mesaj: 326
orhun93Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2008 22:24
Murat abi,sizinde haklı olduğunuz konular var ama ben 4-5 yaşından beri akvaryumla ilgileniyorum.Herşeyi bildiğimi söyleyecek kadar iyi olmasamda artık bu işin kitabını yazdım gibi.Ben daha 10 yaşımdayken herkezin hayran kalacağı şekilde akvaryumla ilgileniyordum 10 yaşımda canlı doğuranlara çok merak sarmıştım öyle güzel cinsleri ürettimki ne kadar para verseler satmazdım azda değil 300 litrelik akvaryumumda göz gözü görmüyordu.Neyse gelelim meseleye:Bizim mahallede akvaryumcu yok diye biliyordum ve köpeğimi gezdirirken bir akvaryumcu buldum sonra girdim lepistesler içinde bir tane çatal kuyruk lepistes gördüm.Abi şunu tut dedim. boşver onu şunu al dedi.Dediği lepistes yüzemiyordu bile ölmek üzreydi.Sonra ben onu istemiyorum benim dediğimi tut dedim.Köpeği bana ver tutuyum dedi.Çocuğum ya lepistesi verip dalmaçyalı ırkı köpeğimi alıcak.Bide köpeğin kayışını sıkı sıkı tutmaya başladı.Bende korktum yemde ver olur dedim.Yemi getirmeye giderken köpeği saldım.Eğitimli olduğu için direk eve koşa koşa gitti.Adamda peşinden koştu ama o 5 metre gidene kadar bizim köpek eve varmıştı bile.Bende tam o sıra arkadaşımın evine kaçtım.Zaten adam arkolikmiş kışın soğukta dükkanda yatmaya kalkmış sarhoş sarhoş dükkanın kapısınıda açık burakmış soğuktan adam ölmüş.Yani öyle akvaryumcular varki...Siz iyi yapıyorsunuzdur işinizi ama böyle piskopatlarda bu işi yapabiliyor.Bide polise şikayet etçektim  2 ay yatıp çıkacak sonra başıma musallat olucaktı.Zaten o olaydan sonra hiç akvaryumcu aramadım atladım dolmuşa gittim güvenilir yere.Bende çok merak ediyorum neden herkez akvaryumcu oluyor?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

borataakvaryumÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 01/10/2006
İl: Bolu
Mesaj: 191
borataakvaryumÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2008 10:01
[QUOTE=orhun93]Murat abi,sizinde haklı olduğunuz konular var ama ben 4-5 yaşından beri akvaryumla ilgileniyorum.Herşeyi bildiğimi söyleyecek kadar iyi olmasamda artık bu işin kitabını yazdım gibi.Ben daha 10 yaşımdayken herkezin hayran kalacağı şekilde akvaryumla ilgileniyordum 10 yaşımda canlı doğuranlara çok merak sarmıştım öyle güzel cinsleri ürettimki ne kadar para verseler satmazdım azda değil 300 litrelik akvaryumumda göz gözü görmüyordu.Neyse gelelim meseleye:Bizim mahallede akvaryumcu yok diye biliyordum ve köpeğimi gezdirirken bir akvaryumcu buldum sonra girdim lepistesler içinde bir tane çatal kuyruk lepistes gördüm.Abi şunu tut dedim. boşver onu şunu al dedi.Dediği lepistes yüzemiyordu bile ölmek üzreydi.Sonra ben onu istemiyorum benim dediğimi tut dedim.Köpeği bana ver tutuyum dedi.Çocuğum ya lepistesi verip dalmaçyalı ırkı köpeğimi alıcak.Bide köpeğin kayışını sıkı sıkı tutmaya başladı.Bende korktum yemde ver olur dedim.Yemi getirmeye giderken köpeği saldım.Eğitimli olduğu için direk eve koşa koşa gitti.Adamda peşinden koştu ama o 5 metre gidene kadar bizim köpek eve varmıştı bile.Bende tam o sıra arkadaşımın evine kaçtım.Zaten adam arkolikmiş kışın soğukta dükkanda yatmaya kalkmış sarhoş sarhoş dükkanın kapısınıda açık burakmış soğuktan adam ölmüş.Yani öyle akvaryumcular varki...Siz iyi yapıyorsunuzdur işinizi ama böyle piskopatlarda bu işi yapabiliyor.Bide polise şikayet etçektim  2 ay yatıp çıkacak sonra başıma musallat olucaktı.Zaten o olaydan sonra hiç akvaryumcu aramadım atladım dolmuşa gittim güvenilir yere.Bende çok merak ediyorum neden herkez akvaryumcu oluyor?[/QUOTE]
 
Bakın arkadaşlar esnaflıkta müşteri memnuniyeti önde gelir. Bu tip insanları sikayet etmez üzerine gitmez isek bu tip insanlar hem toplum huzurunu hem ticaret ahlakını hiçe sayarlar. Akvaryumcuların bir derneği denetleme sistemi olmadığı için bu işler başınıza geliyor. Bir odaya kayıtları olmadığı için şikeyet etecek bir merci olmadığı için oluyor bu. Ama dediğim gibi esnaflık kolay bir iş değildir. Caba özveri karşındakine güven vermedikten sonra zaten bu tip insanlar yok olmaya mecburdur.
saygılarımla
 
Hakkını aramayanın hakkı, malını korumayanın malı, inancı olmayanın inancı, svemeyenin seveni olmaz. Onlarda yok olur gider piyasadan merak etme.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

redwater09Çevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2008
İl: Aydin
Mesaj: 22
redwater09Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2008 11:48

Şu tecrübeli esnaflığı mükemmel akvaryumcu arkadaşlardan bide aydında çıkarsa bende isimlerini yıldızlı olarak yazacağım buraya ama...maselef şu an topu topu 2 tane var 1 çakal 1 de işi bilmiyo...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orhun93Çevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2007
İl: Konya
Mesaj: 326
orhun93Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2008 12:46
Keşke akvaryumcular derneği gibi bişey olsada herkez akvaryum konusunda uzmanlık belgesi alıp dükkan açsa.Hata yapanlarıda şikayet etsek o derneğe.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erpachotoeÇevrim Dışı

Kayıt: 28/05/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 265
erpachotoeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2008 14:19
[QUOTE=orhun93]Keşke akvaryumcular derneği gibi bişey olsada herkez akvaryum konusunda uzmanlık belgesi alıp dükkan açsa.Hata yapanlarıda şikayet etsek o derneğe.[/QUOTE]
 
 
İŞTE BU ÇOK GÜZEL OLURDU...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oguzhanvÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1276
oguzhanvÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2008 14:36
Şuanda bildiğim kadarıyla zaten bunu bir kursu ve belgesi var tarım bakanlığı tarafından verilen. Araştırayım buraya yazarım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batmuraÇevrim Dışı

Kayıt: 19/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 265
batmuraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2008 14:39
[QUOTE=orhun93]Sonra ben onu istemiyorum benim dediğimi tut dedim.Köpeği bana ver tutuyum dedi.Çocuğum ya lepistesi verip dalmaçyalı ırkı köpeğimi alıcak.Bide köpeğin kayışını sıkı sıkı tutmaya başladı.Bende korktum yemde ver olur dedim.[/QUOTE]
Pardon tam anlayamadım. Bir lepistes karşılığında köpeğini akvaryumcuya vereceğini mi söyledin?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir