Çanakklede olan arkadaşların dikkatine


takilerkanÇevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 171
takilerkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2011 21:42
Çanakkalede olan arkadaşlar bilir eskilere bi şevki abi bide ilhan abi vardır çanakkalede olmaığım süre içinde 2 yer daha acılmıs sahıplerını tanımam etmem yılldardır hep sevki abiden alısveriş yapmısımdır ondada fazla tur yoktur ama ılgılıdır mesela her balığın yanına her balığı  vermez kucuk tanka buyuk balık vermez vs. amaç sevkı abıyı ovmek deıl meseleme gelelım formdan takıp ettım cuce vatoza merak sardım bahsettım ıkı akvaryumcudada cuce vatoz yok genc bı ısletmecıde albıno buldum 3ad ee bızde cuce vatozmu gorduk hem acele hem heves 2d 1e dıye aldım ılk bakısta oyle gorunuyodu balıklar buyudu ve sonuç http://www.akvaryum.com/FORUM/cuce_vatoz_cinsiyetinden_anlayan_varmi_ayrintili_foto_k469101.asp balıların 3ude erkek cıktı kıme guvenecegımıze dıkkat edelım sayın hemserılerın gerekırse burdanda bırbırımıze yardımcı olalım. Dedıgm gıbı sevkı ve ılhan abıyı ovmedım ama emege ve tecrubeye saygı gosterelım  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

redrainÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/09/2007
İl: Çanakkale
Mesaj: 1630
redrainÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2011 00:03
Hobicilerle tanışıp alışveriş yapmak daha sağlıklı oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MGRBZ17Çevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2005
İl: Çanakkale
Mesaj: 176
MGRBZ17Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2011 00:43
   Dostum merhaba balıklarını küçük boyda aldıysan maalesef cinsiyetlerini anlamak imkansız gibi bir şeydir . Ama illede dişili erkekli alacağım diyorsan en az 5-6 cm boylarda almalısınki erkeklerin bıyıkları çıkma ya başlamış olsun . Yani anladığım kadarıyla ilk defa cüce vatoz alıyosun ve maalesef cüceler hakkında pek bilgin yok . Ben yaklaşık 4-5 yıldır cüce bakıyorum . tül yüzgeçliler dışında hem siyahları hem gold ları besleyip ürettim ama daha ilk alırken siyah cücelerimi 10 adet almıştım ve bunların içinden sadece bir erkek çıkmıştı . Nedemek istediğimi anlamışsındır herhalde  . Burada kötü niyet aramak bence yanlış . Satan kişide bu konuda büyük ihtimalle bilgisiz . Çanakkalede cüce üretimi yapan birkaç arkadaş var istersen onlarla bir görüş .
    Şevki dayı da İlhan abide maalesef artık geri kalıyolar çünki internet ortamında herşey çok hızlı değişiyo ve gelişiyo . İkisinide çok iyi tanırım ikisininde esnaflığı insanlığı iyidir ama dediğim gibi trentler çok hızlı değişiyo . Biri ciklete düşman biri ithal balığa düşman kendilerini sınırlıyolar ve geliştiremiyolar .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mstfFBÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 457
mstfFBÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2011 11:11
Bu durumda satan kişiyi suçlamanın bir mantığı yok balıklar büyüdü ve balıkların erkek olduğu ortaya çıktı diyorsunuz.Küçükken anlamak zaten çok zor.Açtığınız konularda da kesin birşey diyende olmadı balıklarınızın cinsiyetleri hakkında.Ayrıca bana göre 1. balık dişi olma ihtimali de var.Şöyle bir örnek vereyim.Toptancının birinde 40 a yakın albino longfin vardı 7-8 cm boylarında.Bunlar 1 e 1 d şeklinde gönderiliyor yurtdışından .Ama baksanız balıkların hepsi bıyıklı.Hepsine erkek dersiniz.Balıklar aynı boy olmasına rağmen erkek olarak gelen balıklarda boynuz ve bıyıklar daha büyümüş olduğu belli ama.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasin_canÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2011
İl: Çanakkale
Mesaj: 50
yasin_canÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2011 12:10
Mrb.
Çanakkale'de canlı sıkıntımız malum, dediğiniz gibi bu işi yapanlar da ya kendisini sınırlıyor, ya da gelişmelerden geri de kalıyor.
İnşallah ilerleyen zamanlarda bu işi tam olarak yapan bir yer de Çanakkale'miz de faaliyete geçer.
Bu arada Çanakkale'li kaç kişiyiz acaba forumda?
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir