![]() |
||
|
| En Faydalı Tartışmalar | |
| Konu: Kusturma Üzerine Görüşler | |
| Bu Forumdaki: Önceki Konu - Sonraki Konu | Sayfa 123 22> |
| Yazar | Mesaj | |
|
elfce
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2007 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Otomotiv |
Alıntı Yap Konu: Kusturma Üzerine GörüşlerGönderim Zamanı: 12 Mart 2007 Saat 11:04
|
|
|
Merhaba... Haftasonu bilgisayar başında değildim ve bu sabah açar açmaz akvaryum.com'da foruma dalıp tek tek konuları okumaya başladım ama uzun zamandır beni inanılmaz derecede rahatsız eden bir konuyu başlıklarda birkaç kez gördükten sonra içim kan ağladığı için bu başlığı açmak zorunda hissettim, lütfen her arkadaşım söyleyeceklerimi çok dikkatli okusun, kalbini açarak okusun ve destek versin yoksa çok severek yaptığımız akvaristliğe de bu siteye de sanırım en büyük zararı biz vermeye başlayacağız. Mesele şu ki; Bu sitede ki arkadaşlarımın hepsi bu işi severek ve heyecanla yapıyor biliyorum ve hepsi besledikleri balıkların üremesine şahit olmak, bir kez daha hem balıklarıyla hem kendisiyle gurur duymak istiyor ve bir ölçüde maddi gelir elde etmek istiyor, bunlar çok güzel duygular ve istekler ama arkadaşlar lütfen forumlara dönün ve bakın, dikkatli okuyun, sadece şu anda malawi sayfasında 3., 4. gününde kusturulmuş, kusturulurken becerilemeyip, yarısı alınmış yarısı kalmış kusturma hikayeleri var, inanamıyorum, dehşete kapılıyorum. Arkadaşlar lütfen biraz daha bilinçli ve sabırlı olalım. Bilinçli veya bilinçsiz bu kadar hırslı olmayalım. Doğayla ilgili bir hobi sahibisiniz ama doğayı kendi sürecine bırakmayı hiç düşünmüyorsunuz. Güzelim canlıları daha ilk yavru almalarında 3., 4. günde kusturuyosunuz. Bu bir dehşettir, bu bir vahşettir. Eğer bunu anlamak çok soyut geliyor ve kavrayamıyorsanız şöyle anlatim. Kendinizi, insanlığı düşünün, kadınları düşünün, anneniz, bacınız ve etrafınızdaki kadınları düşünün, tüm kadınlar sezeryan ile doğurmuyor değil mi? Sezeryan gerekli olduğu zaman zorunluluklar çerçevesinde uygulanan bir yöntemdir, en sağlıklısı ise normal doğumdur. Normal doğumla dünyaya gelmiş arkadaşlara sorarım, ister miydiniz, siz rahat rahat içerde dururken birisinin sizi zorla dünyaya getirmeye çalışmasını? Bu hem size hem annenize işkencedir. Bu durum balıklarda da aynen böyledir. Şu an çok sinirli ve üzgünüm. Lütfen balıklarınıza daha fazla "bilinçli" ilgi gösterin. Destek verecek her arkadaşa teeşkkür ederim... Sağlıklı akvaryumlar...
Düzenleyen Radinant - 11 Mart 2009 Saat 22:39 Teşekkür Edenler: münabi, yusuf ç., yunus_hastası, Aroma, oxygen866, adas, chevval, RcALTIN, zafer kaplan, hyilmaz, S.KURSAD, HASACX, tugberkdekak, beykentrika, golfmen07, tunahanpala555, HANÇER, boga_b, kaos402, GhostRider, efenacar, ufuk179, onurbey, desperado38, Korkmaz, sivaslı_58, kadirozgul80, mezarci, sekerahmet, sercannn91, tzar, Fishbones, doganatak, levity, melahat, dolphın, Berk_can_ay, Umarss, Muratti, ARMLOCK, taha23, Caner Başak, Wiskoner, mitdown, ordinaryus, caner027, Ank-Giray, alper67, sezer0671, Volkan kopru, hero_8650, doğukan25, egunaydin, craven_c, lighting, KaPTaNoY, GENCEBAY, yushu, abburak, e_dem76, canercan, Alpagu, kingdown, sayarman, yunus32, 08taşdemir08, adilyilmaz, songoku, JyNx, allone, kral_c3za, TEKNOVARYUM, PEKTASMURAT, brk gncl, kabus_ist, halilasim, kerrem, adem14, tamer0618, RyKieL, gürbüz, bloodworm, shadowking06, maydanoz, fatihdiler1907, inegöl_ahmet, melih_52, ekrem_kayis, meteoğuzhan, @Rd@, Mertcan_ES, sadegül, rumuz150, maxrex, korayozkan_1907, akgün, ahmetteke, japon_fish, s.e.s, tayfun2607, sabri_kutlay93, aslanbey1979, bayaht, ~~HaKaN~~, mustafa---06, taylankskn, krall, hkntll, orhun917, muradona07, mtfbilsan, jomefan, Bülent TEKİN, izzetmaraz, mardek, özgürünnü, ikola37, HASAN, Banlog, knn1100, zekestanbul, murat paşa, furkan_kajmer, eylemesen, 58 fy 558, burhan10, Fatih Bayraktar, umut_ank_, emre1995, cem_ata, MİTSA, ebru19^^, kabardeyhp, miko, erenck06, battac, call, RoyFokker, mrtkrdmn, pscyho, DAMATFERİT06, ozanpehlivan, grkngcl, kenjori, esvolkan26, i_for_giwen, acemi erkan, PARLIAMENT, sadık 42, silairahim, kmlemre01, dorudoru, mustafagecgel, kubat, DuyGsuZ, ekmekci, selmankiran, haktas59, taner_altıoglu, iskorpit, Kis_ling, misterno, dextakı, smkaya, calvus1970, nezircan, sezai55, ALVİNX, cukumurattt, ramses77, grknclk, hakanali, ayazcan, BarisAtak, e.duru, OrHaN38, come_er, realturk, akıncı58, cahil, Dj_ReX, drasiel, mustafaozbek_1, mythrill, zaferkara, ayhanEGE, mehmeteneş, sche00, diss, cguldali, M@L@VİCİ, soysaldi_06, apogee.et, MBUmalawi, gtimur, eminbayburt, MuratGöker, MATRAKANTA, tepeli, zeal156, sukru_t, aliakkaya, tubiko, forever_mbuna, eroglu_82, MuRo, kibrit, wolfturhan, SEZAİ TAN, sinan_1989, çağrı ahmet, Mert_Hero, bekrjn16, Umut37, Complex, Alper_zeybek, mustybol, resul148, acemicaylak, tahir94, amedfirtinasi, clonner, MURAT GÜNEL, King, tunahanpala5, lepistes10, caner_cvlk, typhoonwolf, mavican, umitu, sinanca01, fz981, eray_, sakaryalıselçuk, By_Özgür, k1ayer, kalsedon, MERT07, ghost, djerkannn, ozan?, A.S.A_61, damat28, lemss, reddragon, skyusuf, acemi8127, TurquazAkvaryum, siyahefe, yunus0614, offfff of, flyer20, polom81, dduygu, matanay, hasanhy, redstar, Kınayu, barandoruk, omer25, silivri, doğukan demir, akgun-balik, bulentozturk, osmankaplan74, GÖKHAN EFE, _x_E_M_I_R_x_, FurkanŞehit, adilakkaya, toroslu695, bulentkurtul, ceylan1905, emrecorduk, champions, 1mposs1bLe, wish_fasting, Reprocess, burkyy35, Sarı_Prenses, nacromacer, erkut17500, asfalt05, ysinan_ata, ERHAN USUL, alptekin12, flub, koray tekmen, memba, Numii, cnergy, tapucuemre, loyal28, kutlu38, bestwill, amatorbalikci, iceskidbfly, önder20, bluegeneral, tropheusdelisi, IIJawSII, hayvansever1234, tenpenny, aysberg, sob44, muratyavuz81, maza, kwinston, senol73, LordX, erginfb3, serhatk, ooutrage, rapper, ByTKN, tolga_cakir, caneralcilioglu, GÖRKEM24, birolkurnaz, bittmez, cihangir, uğurtaşçı, Veli Efendi, TUNCAYKILIC, malavici99, dichter06, mehmet2738, Tebrik Edenler: Çado, hakangormek, Emrah, fatih07, emre__, yusuf ç., mustafacanda, Aroma, oxygen866, çkr16, iski64, beyto87, Keremseçkin, bjk1903, latifgormez, sezay, Onurersoy83, ozgurcaulfield, tunalı, boga_b, kaos402, GhostRider, eses26, Oguzzz, -mali07-, ufuk179, desperado38, Korkmaz, sivaslı_58, sekerahmet, sercannn91, nikoncu_85, livebox, doganatak, levity, kartal190317, melahat, Berk_can_ay, hakan01, taha23, turan, emog, ordinaryus, nesta, Ank-Giray, casup16, KURNAZ, sezer0671, yamano, craven_c, zamansız, lighting, KaPTaNoY, matador, GENCEBAY, Adem TANIŞ, atmaca53, e_dem76, Alpagu, boraduruhan, kingdown, sayarman, bloodworm, 08taşdemir08, JyNx, allone, kral_c3za, blueman, Asi RuH, TEKNOVARYUM, PEKTASMURAT, brk gncl, kerrem, adem14, tamer0618, RyKieL, gürbüz, fatihdiler1907, inegöl_ahmet, melih_52, finesse, akvaris192, FEARLESS, @Rd@, Mertcan_ES, korayozkan_1907, ahmetteke, VolkaNzx, illegal, krall, Error555, hkntll, orhun917, Maly, alp_vet, jomefan, Bülent TEKİN, mardek, özgürünnü, Banlog, isfendiyar, zekestanbul, murat paşa, emre1995, benbir_mania, MİTSA, Er@SeR, kabardeyhp, miko, battac, kenan_kenan, recaitdağ, RoyFokker, melgul, pscyho, DAMATFERİT06, ozanpehlivan, muratlart, kont1979, esvolkan26, i_for_giwen, sadık 42, kmlemre01, mustafagecgel, S.KURSAD, ekmekci, enver24, ilkeozoglu, temer, rumuz150, misterno, dextakı, calvus1970, eleanor72, destny, ALVİNX, ramses77, grknclk, hakanali, ayazcan, buraktalaz, alboran, alvin, realturk, drasiel, yüksel taylan, mustafaozbek_1, mythrill, karacaj, zaferkara, mehmeteneş, sche00, pickmeup, gtimur, bluemax, eminbayburt, MuratGöker, MATRAKANTA, zeal156, eroglu_82, Maniak_42, Mert_Hero, bekrjn16, Umut37, Complex, resul148, acemicaylak, tahir94, tubiko, ayberksolak, clonner, tunahanpala5, lepistes10, typhoonwolf, mavican, umitu, fz981, eray_, By_Özgür, ghost, izzetdag, veysel demir, urzaes, davut sahin, lemss, CCemaLL, yasso, dmrleren, Tahrik, acemi8127, siyahefe, zebra00, offfff of, aliyasin, hasanhy, Kınayu, omer332, arif06, kvolkan21, h.a.can, doğukan demir, waterpower, levent onuk, aslanhatun, Bülent Yörük, black seaa, osmankaplan74, GÖKHAN EFE, _x_E_M_I_R_x_, elnino1794, sorgun, FurkanŞehit, özek, adilakkaya, bulentkurtul, BURHANERCAN, ceylan1905, emrecorduk, erkan96075, champions, c.koca, zwak, wish_fasting, Reprocess, Sarı_Prenses, nacromacer, erkut17500, alptekin12, flub, koray tekmen, memba, mavi şehir, yusufbugra, tapucuemre, kutlu38, bestwill, amatorbalikci, mthtbkts, iceskidbfly, ERHAN USUL, önder20, bluegeneral, tropheusdelisi, hayvansever1234, tenpenny, roccoaro, aysberg, muratyavuz81, klaws, BlackSheep, kwinston, senol73, fidangul, LordX, erginfb3, serhatk, oner1968, karagoz1505, ghost rider26, ooutrage, rapper, ByTKN, tolga_cakir, aslanım123, caneralcilioglu, crawen, GÖRKEM24, birolkurnaz, bittmez, cihangir, uğurtaşçı, King, Veli Efendi, TUNCAYKILIC, malavici99, dichter06, +1 Diyenler: Çado, Emrah, HASAN, ubeceren, Aroma, oxygen866, RcALTIN, kaos402, deheniz, ÖZER DOĞAN, AHMET_07_, sivrisinek, Kobaltmavisi, tunalı, boga_b, GhostRider, ufuk179, desperado38, Korkmaz, sivaslı_58, happypen, dream.686, sekerahmet, sercannn91, doganatak, levity, hmustak, Berk_can_ay, ARMLOCK, hakan01, turan, cüno, OparatörYüksel, Ank-Giray, casup16, alper67, sezer0671, SkeP, umutx_x, Eniss, saintfi, qusik, lighting, GENCEBAY, Alpagu, kingdown, sayarman, 10ur38, 08taşdemir08, songoku, JyNx, allone, kral_c3za, kaalps, blueman, PEKTASMURAT, betta13, adem14, vinsanity, tamer0618, orhaka, RyKieL, gürbüz, bloodworm, serdarasci, melih_52, mumya_wkeskin, Mertcan_ES, Mrt_cN, erkan83y, korayozkan_1907, ahmetteke, hans323, isakaya, esay, s.e.s, tayfun2607, ERTAN, poyraz85, aslanbey1979, bayaht, ~~HaKaN~~, krall, hkntll, Maly, phareze, Bülent TEKİN, mardek, Banlog, murat paşa, emre1995, MİTSA, miko, battac, RoyFokker, pscyho, mehmetvet, kenjori, kont1979, esvolkan26, acemi erkan, oguzcan, kmlemre01, ramses77, mustafagecgel, S.KURSAD, orhun917, ekmekci, Sezerrr, rumuz150, sardalye, mg42, misterno, dextakı, ALVİNX, emrahmanga, grknclk, yakup aydın, ayazcan, BarisAtak, SELAMİ, canarca, realturk, Dj_ReX, umitlee, drasiel, mustafaozbek_1, onenineone, mythrill, karacaj, mehmeteneş, selloo80, GriNGo, MBUmalawi, bluemax, eminbayburt, MuratGöker, MATRAKANTA, antelope, zeal156, eoden, musketeer, atlantisprensi, eroglu_82, hakanali, Mert_Hero, bekrjn16, Umut37, Complex, resul148, Eray G., acemicaylak, tahir94, tubiko, ayberksolak, clioea, MURAT GÜNEL, angerwolf, calvus1970, mavican, umitu, eray_, mtfbilsan, izzetdag, offfff of, Şükrü249, hasanhy, silivri, odonata, kvolkan21, doğukan demir, yusuyew, tekneci, DRED, osmankaplan74, GÖKHAN EFE, _x_E_M_I_R_x_, muratlart, LIGHTNING, adilakkaya, toroslu695, kurtuldu, qenan, bulentkurtul, ceylan1905, emrecorduk, nehiryeli, champions, wish_fasting, Reprocess, N.Sinan, Sarı_Prenses, alptekin12, koray tekmen, tapucuemre, kutlu38, bestwill, iceskidbfly, Afrikali Leo, bluegeneral, zehra, tropheusdelisi, IIJawSII, anfy, hayvansever1234, tenpenny, roccoaro, aysberg, muratyavuz81, sezai_baba, kwinston, senol73, LordX, izzettanju, selamikorkmaz, karagoz1505, muhsin25, rapper, ByTKN, tolga_cakir, sherif, neskoo, birolkurnaz, bittmez, cihangir, uğurtaşçı, King, TUNCAYKILIC, malavici99, dichter06, |
||
|
Çetin KAPLAN
350 lt. karışık malawi 350 lt. frontosa 350 lt. discus 350 lt. yavru akvaryumu |
||
| Yukarı Dön | ||
|
Çınar
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2007 Konum: Izmir Durumu: Çevrim İçi Meslek: Tekniker |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 Saat 11:11
|
|
|
Çetin bey aynen katılıyorum. Bu konuyu açtığınız içinde teşekkür ediyorum.
Teşekkür Edenler: orhun917, ikola37, murat paşa, emre1995, tunahanpala5, hasanhy, Kınayu, caneralcilioglu, Tebrik Edenler: murat paşa, emre1995, resul148, tunahanpala5, yavuzbaskal, hasanhy, caneralcilioglu, +1 Diyenler: tiko_kj, RcALTIN, nemo61_4, lurtz, bbulut, alper67, murat paşa, emre1995, umitlee, Maniak_42, hasanhy, _x_E_M_I_R_x_, toroslu695, kurtuldu, caneralcilioglu, |
||
|
Çınar ERDEM
|
||
| Yukarı Dön | ||
|
ahmetfeyzi
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2006 Konum: Kastamonu Durumu: Çevrim Dışı |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 Saat 11:19
|
|
|
Size sonuna kadar katılıyorum.Hepimizi nedense bir hırs basmış.Şunuda unutmamak lazım.Bazı imkansızlıklardan dolayı kusturmak zorunda kalan arkadaşlarda olabilir.
Teşekkür Edenler: murat paşa, emre1995, hasan arda, hasanhy, Kınayu, caneralcilioglu, Tebrik Edenler: murat paşa, emre1995, hasanhy, IIJawSII, caneralcilioglu, +1 Diyenler: rifatkasoglu, craven_c, murat paşa, emre1995, grknclk, umitlee, hasanhy, _x_E_M_I_R_x_, toroslu695, caneralcilioglu, |
||
|
Ahmet Feyzi ÖZÇELİK
Kastamonu Doğru, bir tanedir; insanları o doğrudan uzaklaştırırsanız rengarenk eğriler içine girerler. |
||
| Yukarı Dön | ||
|
lynx
Forum Özel Üyesi ![]()
Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2007 Konum: Ankara Durumu: Çevrim Dışı Meslek: SPC Gıda, Turizm, Müteahhitlik |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 Saat 11:29
|
|
Çok güzel ifade etmişsin. Teşekkür Edenler: hasanhy, caneralcilioglu, Tebrik Edenler: hasanhy, caneralcilioglu, +1 Diyenler: Oguzpasa, yusufmetin, nemo61_4, egunaydin, Banlog, umitlee, hasanhy, _x_E_M_I_R_x_, toroslu695, caneralcilioglu, |
||
|
Muhsin ÇAKIR
|
||
Yukarı Dön ![]() |
||
|
mutluserkan
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2006 Konum: Bursa Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Yönetici |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 Saat 13:38
|
|
|
Zorunlu olmadıkça kusturma yöntemine karşıyım.Saygılarımla.
Teşekkür Edenler: onurbey, emre1995, hasanhy, Tebrik Edenler: Oguzzz, nemo61_4, emre1995, hasanhy, caneralcilioglu, +1 Diyenler: Oguzzz, emre1995, muratlart, umitlee, pickmeup, hasanhy, _x_E_M_I_R_x_, toroslu695, caneralcilioglu, |
||
|
Serkan Mutlu
Karar Aşamasındayım |
||
| Yukarı Dön | ||
|
6.murat
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2006 Konum: Erzincan Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Tarih Öğretmeni |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 Saat 13:41
|
|
|
Söylenecek söz yok,konuyu çok güzel ifade etmişsin.
Teşekkür Edenler: hakanali, hasanhy, caneralcilioglu, Tebrik Edenler: hasanhy, caneralcilioglu, +1 Diyenler: çığır, canbahce, pickmeup, hasanhy, _x_E_M_I_R_x_, toroslu695, körfez41, caneralcilioglu, |
||
|
Ahmet Murat SÖZER
|
||
| Yukarı Dön | ||
|
songoku
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2006 Konum: Izmir Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Adb-apt int.terminal(vittoria tour)satış |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 Saat 13:42
|
|
|
Aynı olay benim başıma geldi.Zebram var,satmak için foruma ilan açtım.Balığım yumurta döktü.İlanı hemen kaldırdım.Günah anneyi yavrularından ayırmak!Balık psikolojisi diye bir şey var.
Düzenleyen songoku - 12 Mart 2007 Saat 13:43 Teşekkür Edenler: emre1995, flub, caneralcilioglu, uğurtaşçı, Tebrik Edenler: emre1995, kayhan93, Eray G., iceskidbfly, caneralcilioglu, uğurtaşçı, +1 Diyenler: emre1995, _x_E_M_I_R_x_, toroslu695, caneralcilioglu, uğurtaşçı, |
||
60*35*35 (73)litre bitkili -Bilgisine bilgi katmak isteyen,konu açmadan önce arama yapandır!! |
||
Yukarı Dön ![]() |
||
|
ugly
Forum Üyesi Kayıt Tarihi: 13 Şubat 2007 Konum: Antalya Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Biyolog |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 Saat 13:45
|
|
|
Kusturulmadan doğal oarak annenin salmasıyla yetişen balıklar çok daha sağlıklı oluyor ve kayıp vermiyorsunuz. Teşekkür Edenler: emre1995, caneralcilioglu, Tebrik Edenler: emre1995, caneralcilioglu, +1 Diyenler: akvarist26, egunaydin, emre1995, fizikçi16, _x_E_M_I_R_x_, toroslu695, caneralcilioglu, |
||
|
Ahmet ÖZBÖLER
|
||
| Yukarı Dön | ||
|
rheme
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 13 Şubat 2006 Konum: Edirne Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Öğretmen |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 Saat 14:59
|
|
|
Ben ciklet bakmıyorum ancak bu olayı hiç anlamıyorum kusturmak ne demek doğada bu balıkları toplayıp kusturuyorlarmı tamam biliyorum yanlışlıkla yavrusunu yiyor ama demekki doğada da bu şekilde çoğalıyorlar belkide tüm yavruların yaşamaması gerekiyor.Ben ciklet bakıyor olsaydım kesinlikle kendi haline bırakır ve yavrulardan kendini kurtaranların yaşamasını sağlardım.saygılar.
Teşekkür Edenler: caneralcilioglu, Tebrik Edenler: Oguzzz, acemicaylak, Tahrik, caneralcilioglu, uğurtaşçı, +1 Diyenler: Oguzzz, acemicaylak, tahir94, dogangk, antiSpy, _x_E_M_I_R_x_, toroslu695, caneralcilioglu, |
||
100 Litre Bitkili Lepistes-Kiraz Karidesi Akvaryumu |
||
Yukarı Dön ![]() |
||
|
elfce
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2007 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Otomotiv |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 Saat 19:20
|
|
|
Öncelikle hâlâ duyarlılık sahibi birilerini görmek, onların cevabını ve desteğini okumak çok güzel ama farkında mısınız ne kadar az sayıdayız? Ben bu başlık kaç sayfa uzar diye kendime sorarken sadece 8 arkadaşımın güzel yorumlarıyla sayfa altlara doğru kayıp gidiyor... Gerçi nicelik değil nitelik önemlidir tabiki ama gerçekten çok yazık, biz akvaryum hobisini sanırım sevdirmeye çalışırken bir yerlerde hata yaptık ya da ne bilim iyi niyetliler olarak kaybettik... Çok üzücü...Güzel yorumlar ve destekler için çok teşekkür ederim... Sağlıklı akvaryumlar....
Teşekkür Edenler: jinken, uğurtaşçı, Tebrik Edenler: uğurtaşçı, +1 Diyenler: ozanpehlivan, _x_E_M_I_R_x_, toroslu695, uğurtaşçı, |
||
|
Çetin KAPLAN
350 lt. karışık malawi 350 lt. frontosa 350 lt. discus 350 lt. yavru akvaryumu |
||
| Yukarı Dön | ||
|
blackman_38
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 16 Aralık 2006 Konum: Kayseri Durumu: Çevrim Dışı |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 Saat 19:26
|
|
|
Çetin Bey size %100 katılıyorum. Ben gerçekten bu kusturma olayına çok karşıyım. Ne demek ya kusturmak. Al bir akvaryuma ayır balığı hayvancağız kendi kendine bıraksın yavrularını.
SAYGILARIMLA.... Teşekkür Edenler: canmelda, tanerermec, Tebrik Edenler: canmelda, tanerermec, +1 Diyenler: arif.bildik, cembo, CREED22, Oguzzz, cüno, _x_E_M_I_R_x_, toroslu695, |
||
|
||
| Yukarı Dön | ||
|
sadoli
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2006 Konum: Erzurum Durumu: Çevrim Dışı Meslek: memur |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 Saat 20:01
|
|
|
Ben ciklet beslemiyorum.Ama eskiden beri rahatsızlık duyduğum bir konu gündeme getirildiği için memnun oldum." rheme" kardeşin düşüncelerine katılıyorum. Bencede zorunluluk olmadıkça bu muamele yapılmamalı..Ancak, zorunluluğunda bir tarifi olmalı... Bu ne olabilir.? -Annenin yavrularını yemesi endişesimi.? -Annenin kalabalık bir akvaryumda olmasından kaynaklanan bir meselemi.? -Yoksa bir an önce yavrular yutulmadan daha fazla balık sahibi olma endişesimi.? Yine ciklet beslemeyen ve pekte anlamayan biri olarak,Acemilerce kulaktan dolma bilgilerle yapılan bu işlemin sadece yavrulara kürtaj değil annelere sakat kalma acısı ve ölüm getirdiğini düşünüp rahatsız oluyorum. Sanıyor ve umuyorumki üçüncü şık azdır.Buna göre diğer iki amaçla bu işlemi yapan arkadaşları olumlu yönde aydınlatmak ve bilgilendirmek bilen arkadaşlara düşüyor. İyi niyetle, bilmeden yapılan bu işlemin yapılmaması için bu konuda çok bilgili arkadaşların alterantif çözümleri yardımcı olacaktır. Saygılarımla. Düzenleyen sadoli - 12 Mart 2007 Saat 20:02 Teşekkür Edenler: elvis, zwak, cdostum, Tebrik Edenler: ademm, +1 Diyenler: Aroma, oday, tuncer2234, dolphın, icelik1985, border03, ademm, ozanpehlivan, cdostum, toroslu695, |
||
![]() MEHMET SADIK Dadaşkent/ERZURUM 150x50x60h bitkili tetra akvaryumu |
||
| Yukarı Dön | ||
|
GRAFTT
Forum Özel Üyesi
Yarışma Grubu Üyesi Kayıt Tarihi: 14 Aralık 2006 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim İçi Meslek: Yazı İşleri Müdürü |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 Saat 20:13
|
|
|
Benim snow dişim 2 kez yumurta aldı ağzına erkek rahatsızlık veriyor diye ayrı bir tanka aldım ve tankın her yerini bezle kapadım ve 2 kezde yuttu yumurtaları geçen ay yine ağzına yumurta aldı ve 9. gün mecburluktan kusturdum.Çünkü yavruları yiyordu ve 3 yavru kalmıştı ağzında.Geçenlerde yine ağzına yumurta aldı ve yine yedi.Yerse yer demekki yumurtalarda bir sorun vardı demekki ya döl almamıştı yada yavrular çıkmamıştı.Onun için sabırlı olmak en temelli şart diye görüyorum.Ve eğerki kusturulması zorunda kalındıysa daha önce yapan ve bilinçli kişiye yaptırmmak gerekli.Ben önceleri hiç bilmiyordum akvaryumcuya bir kaç kişi balığı getirmişti kusturması için ve 1-2 defa gördüm ve bilinçli bir şekilde kusturdum
Tebrik Edenler: aydin abdullah, |
||
|
Erkan POLAT - İstanbul
|
||
Yukarı Dön ![]() |
||
|
atilla tarhan
Forum Özel Üyesi Kayıt Tarihi: 18 Kasım 2006 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: öğretmen |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 Saat 22:59
|
|
|
Sayın Arkadaşlar... Ağzı dolu bir balığı seyretmenin, günlerini saymanın, yavrular çıktığında annenin onları en küçük tehlike sezdiğinde tekrar ağzına toplamasının ve koyun güder gibi dolaştırmasının zevkini alamayacaksak hiç cichlid beslemeyelim derim ben...(Yumurta döken cichlidler hariç.) Az-çok deneyimim olduğu halde (uzun yıllar) kusturmaya karşı olduğumu her fırsatta belirttim. Amaç satıp, para kazanmaksa yumurta dökenler olabilir.(Çok sayıda yavru veriyorlar ve bende de var.) Bana göre kusturulan her balık -kürtaj- oluyor demektir ki, bu onların doğasına da aykırıdır.Başka bir yorumda bulunmak istemiyorum... RobiNSoN'dan: Sağlıklı balıklar. Teşekkür Edenler: AQUAGEN, Banlog, safak_mert, Umut37, tanerermec, siyahefe, redstar, iceskidbfly, ERHAN USUL, IIJawSII, tenpenny, muratyavuz81, Tebrik Edenler: ahmetkurucay, Oguzzz, Banlog, ozanpehlivan, Mustafasağdıç18, MuratGöker, aydin abdullah, Umut37, siyahefe, GÖKHAN EFE, toroslu695, iceskidbfly, IIJawSII, tenpenny, muratyavuz81, uğurtaşçı, +1 Diyenler: ahmetkurucay, jekıp, Oguzzz, Banlog, ozanpehlivan, Mustafasağdıç18, umitlee, dr.aqua, Umut37, tarum_murat, clioea, tanerermec, siyahefe, GÖKHAN EFE, toroslu695, iceskidbfly, tenpenny, muratyavuz81, uğurtaşçı, |
||
Lütfen Sorularımızı ÖM yerine foruma soralım. |
||
Yukarı Dön ![]() |
||
Favorilerime Ekle |
Sayfa 123 22> |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |