ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
abdullaharif
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ocak 2011 21:25
Son Ziyaret:
20 Haziran 2011 17:50
Toplam Mesaj:
72 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Abdullah Arif
Doğum Tarihi:
02 Ağustos 1987
Yaş:
36
İl:
Ankara
Meslek:
Yemekhane
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR
TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
Mithat Cemal KUNTAY

SON 10 MESAJI

Ankara'nın Suyu Bettalara Uygun mu?
Son bir kaç aydır Ankara'nın suyu , ya da benim oturduğum semtin suyu öyle bir hale geldi ki musluktan rakı akıyor sanki. Balıkları bilmem ama insanlar için bile sağlıklı olmadığına kalıbımı basarım valla. İyice bir dinlenmesi gerek. ben hava motoru ile hava basıyorum bir kaç gün.
Beta Akvaryumu İç Filtre
Balığı koyduğun yer 10-15 litrelik bir yerse filtre koymasanız bile balık gayet mutlu oluyor zaten. İlla ki koyacam diyorsanız en ufağından bir şelale filtre derim.
Goldfish.yine,yeni,yeniden (sayfa 318)
Ne varsa japonda var. En sevdiğim balıktır. Keyifleri yerinde görünüyor. Tebrik ederim.
Yeni akvaryumum ve birkaç soru
Suyu üstten değil dipten çekmeniz gerekmektedir. İmkanınız varsa akvaryumcuda pompalı dip çekim hortumları var. Ama gerek yok hırdavatçıdan 1-2 metre hortum alsanız yeter. Hortumu akvaryumun içine daldırırsınız. Sonra tıpkı benzin çeker gibi ağzınızla su gelene kadar çekersiniz, su gelince kovayı hortumun altına alıp akvaryumun dibini, kumun içine hafif hafif bastırarak suyu dipten çeker (yüzde 20-30 civarı) sonra yavaşça yeni dinlenmiş su eklersiniz. 
İlginç canlı...
Yusuf yusuf  yusufcuk bayılırım buna. Böceklerin hepsini severim. Elimde olsa evime peygamber böceği kolonisi kurarım.Çeşit çeşit.Ohh mis.
bunun cınsı nedır
Resimdeki koi balığı. Havuzların babasıdır. Delidir bunlar. at havuza yaşasın gitsin. Acaip büyürler. Kısaca sazan balığının renklisi işte. Çok severim bunları. O kadar büyüyorlar ki inanılmaz.
Japonlara göre şelaleli filtre nasıl dordurim?
Ben elyaf,karbon sünger, biyolojik sünger koymuştum. kısaca filtredeki bütün boşlukları doldurmuştum. Hız ayarınıda biraz düşürmüştüm. Çünkü içi çok dolunca su taşması yapıyor.
başlasam mı? başlamasam mı?
Çok güzel betta akvaryumları var. Bence fazla büyük boya kaçmayın. 10 litrede çok güzel yaşıyor balık. Birazda yeşillik dikersiniz. Hele bir de kan kırmızı beta aldığınız zaman gül gibi duruyor otların arasında.
10 litrelik bir akvaryuma bence iç filtre almanıza gerek yok. Ama münkün olduğunca en azından haftada yada iki haftada bir 4 te 1 civarı su çekip yeni su eklemek iyi olur. Aşırı yemlemeden kaçının. Yemin fazlasını yemiyorlar. Bu da akvaryumda suyun kalitesini bozuyor. İç filtre almak size kalmış. Ama suyu çok dalgalandırıyor küçük akvaryumda. ben aylardır filtresiz besliyorum betalarımı. Bir ara taktım baktım olacak gibi değil. Ama dediğim gibi filtresiz bakacaksınız mutlaka haftada veya iki haftada suyun 4 te 1 ini değiştirin. Dibinde fazla kum koymayın.Dikeceğiniz bitkiye göre 1-2 cm kalınlıkta olsa yeter. Benden bu kadar.
LED YAPIMI
Evet küçük akvaryum için kullanıyorum. 20-25 litrelik bir şey. Zaten büyük akvaryumlar için olmaz.:)
Buda benim acemi fonum (şimdilik)
Harika olmuş. ben oturup uğraşayım diyorum. Tam bir şeyler yapmaya başlayınca sinirden kaldırıp kırıp atıyorum:) Onun için emeğe saygım sonsuz. Özellikle ışıklar sönükken üstten verdiğiniz spot ışık mükemmel görüntü. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.